Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Postavicu ti podatke za LU , LT i za Hansol sa testa koji je vrsen u Finskoj ili gde vec , ne secam se , poredjen je sa nekoliko modela klima , @tripio to garant bolje zna .. LT je dosta jaci od Hansola i od LU modela , e sad , COP mu tada nije veliki ali daje dosta KW ..

Hvala puno jos jednom, sve je fino napisano i sto se mene tice diskusija o hansolu je zavrsena.cheers

Da se razumemo, Hansol je odlična klima, ali odnos cene i onoga što se dobije je na strani LU/LT modela. Da ne spominjem činjenicu da za iste pare koliko košta LT ima stara Nocria koja briše patos sa ostalim uređajima iz sličnog cenovno ranga.

Nocria je :-devil-:

Gree Hanosl test , :

VERTAILU -15Cssa_GREE GWH12TB_FD25_35_PANA_TOSH

Pogledajte prilog 233034

--------------------

VERTAILU -15Cssa_GREE_FD_PANA_TOSH_COMPRESSOR_FA

Pogledajte prilog 233035

Znaci Gree Hansol 12 na -15c daje 2.89kw sa COP 2.3 , a evo ti podaci za LU i LT modele ..

Fujitsu ASYG 12LU

Pdesignh kW 3,90
SCOP 4,00
Klasa A+
Sezonska potrosnja 1363
Modulacija ( 0.9 - 5.6 ) kw
na -7c daje 3,45kw sa COP 2,64
na -15c daje 3,13kw sa COP 2,43
na +7 daje 4,00 kw sa COP 4,30
----------------------------------

Fujitsu ASYG 12LT

Pdesignh kW 4.00
SCOP 4,60
Klasa A++
Sezonska potrosnja 1217
Modulacija ( 0.9 - 6.5 ) kw
na -10c daje 4.00kw sa COP 2,52
na -20c daje 3,63kw sa COP 1.84
na +7 daje 4,00 kw sa COP 4,40

-----------------------------

A vidi sta daje Nocrai koja kosta kod nas 1000e tj koliko i LT model ..

Fujitsu Nocria AWYZ 14LBC

Pdesignh kW 6.00
COP 4.44
Klasa A
Modulacija ( 0.9 - 9.1 ) kw
na -5c daje 7.51kw uz COP 2.8
na -15c daje 5.74kw uz COP 2.63
na +7c daje 9.1kw uz COP 4.00
---------------------------------

Precizno, jasno , argumentovano i kao sto rekoh, hvala puno.Za nocria model nisam pitao jer je o njoj suvisno pricati obzirom da se pomenuta svugde pominje kao vanserijski model na grejanju , sto i laik moze videti iz tehnickih podataka o njoj.cheers

Hvala puno jos jednom, sve je fino napisano i sto se mene tice diskusija o hansolu je zavrsena.cheers

Svi testovi koji su prikazani o modelu Hansol , poticu iz Skandinavije a takav model Hansol kod nas nije u prodaji.Drgacije su oznake modela , tako da sve to nije merodavno.
Drugo, klima Gree Hansol NEMA Evropski sertifikat , tako da Kinezi mogu da napisu sta je njima volja.
Trece, klima Hansol nije losa klima,sasvim solidan uredjaj i deluje kvalitetno .......ALI , mnogo je to para 90K za klimu koja nema Eurovent sertifikat.
Valjda ti je sada sve jasno i nema potrebe da gledas specifikacije sta su Kinezi napisali.
Uzivaj:guitar::guitar::guitar:

To moze znaciti da model kod nas moze da ima samo slabije rezultate od ovoga koji sam okacio .

Te nabavke cene u Kini nisu relevantan pokazatelj kvaliteta uređaja. Meni kao kupcu najbitniji je odnos cene/performansi i kvaliteta u Srbiji. Mada, onaj Daikin 50/60gv u BiH je isto dobra kupovina.

Ja imam sledece pitanje za poznavaoce:
Koja je najbolja pozicija za montazu vanjske jedinice? Pri tome mislim na sve(polozaj u odnosu na sunce, visina u odnosu na unutrasnju, pozicija kad je u pitanju eventualno balkon itd itd...). Ako ima nekih dobrih primjera u slikama volio bih da neko postavi. Nekteen je tu najjaci sa ilustracijama mislim [emoji6]

Pozdrav svima!
Planiram prelaziti sa centralnog grejanja na gas, na grejanje sa Fujitsu inverter klimama , treba mi vas savet. Porodicna kuca je u pitanju i to sprat. Zidovi od cigle 38cm, stiropor 5 cm i demit, potkrovlje 10 cm stiropor, 6 k. pvc stolarija, pod bez izolacije na spratu, prizemlje se ne greje. Po meni najbolje pozicije sam obelezio na slici, u trepezariji sam mislio 12 LM na mesto stare on of klime koji je skinut, to bi bio za povrsinu 37m2. Na hodnik bi stavio 12 LUCA za 47m2 ako je dovoljno, to bi trebalo da gura kroz vrata u sobe. Samo je pitanje da li ce gurati ako u hodniku postigne zadatu temperaturu ili mozda treba mi zicni termostat u nekoj sobi.Pogledajte prilog 233060
Hvala svima unapred

Tib, bolje stavi 2x09llca u te male sobe umesto jedne 12lu u hodnik. Skoro za iste pare imaćeš ravnomernije grejanje, bez da ti u sobama bude razlika u temperaturi. Za onih 37kvm ja bih stavio 12lu. Neka se jave i drugi, ali ovako bih ja sebi uradio, i smatram da je najpovoljnija varijanta što se tiče dobrog i sigurnog grejanja.

Послато са HTC One M9 уз помоћ Тапатока

Rida, što se tiče pozicije spoljne, par metara gore-dole ne utiče na performanse. Do 10m bez frke, neke klime i više. Najbolje je da se montira pod terasu, da ne pada kiša i sneg na spoljašnju, a i da nije na letnjem suncu. Zimsko sunce je niže, i poželjno je da je osunčana. Dakle, visoko pod "krov" od terase. Ujedno se mora ispoštovati rastojanje od zidova, po specifikaciji proizvođača.

Samo kad sam vam ja upao u oko :)

Ima me svuda , samo ne na makedonskim forumima , e to nije tacno :p

rida

Pa najbolja pozicija za spoljnu je da je malo natkrivena ali da moze da uvlaci nesmetano svez vazduh kroz sebe , i da izbacuje iskoristeni sto dalje od sebe , no vecina to nemoze , pa onda , za hladjenje nije dobro da je izlozena suncu a za grejanje bi bilo preporucljivo . Sto se tice visine spoljna unutrasnja i koliko se gubi % na to , evo ti slika za Fujitsu 09-12LU recimo :

Pogledajte prilog 233061

tib

Potpisujem ovo sto je rekao dr.jozza .. Kao na slici bi bila pozeljna postavka tih 09LLCA ili 07 - 09LEC zavisi sta nadjes i one bi pokrivale hodnik itd + 12LU za dnevnu ..

Pogledajte prilog 233062

Odakle si ?

.

Kurajberu, ovaj zajedljivi je Driverxl sa Elita, tamo je napljuvao ljude čim je uskočio kao padobranac, u stilu "gde ste picHke, stigo Čola". Izpreskakao je ljude koji su godinama ukazali svoje vreme i iskustvo da pomognu drugima. Pa se na molbu moderatora povukao. Inače bi se ostatak foruma povukao. Nemam ništa protiv da mu lepo objasnim kad lepo pita, ali vidim da je ovde nastavio po starom.

Ne bih znao ko je to, nisam upoznat s njegovim radom i delom tamo i najblaze receno, nije me ni briga.

Pa ako se ne varam cini mi se da sam se najlepse zahvalio ljudima na pomoci jer mi jesu pomogli a nesto sam danas i naucio i sta je sada tu lose?Da li si kao tako "dobronameran" primetio bujicu gluposti i okacenih sajtova sa tim kineskim klimama na kilo narocitro sa Mideom, a na kraju i licna preporuka za te klime na kilo.Tebi je to naravno ok. i nije bezobrazluk?Zar ti zaista mislim da sam ja na nivou predskolca i da ne ne znam sa kojim ciljem me je na prethodnoj stranici bombardovao tim glupostima.Ili si slep ili to ne zelis da vidis a mozda je i nesto trece u pitanju pa sam iz najbolje namere to pokusao da to eskiviram kroz odgovor g-dinu Jozi?Nemam potrebe a ni nameru da se raspravljam ni sa kim' ovde ali ni da nipodastavm niciji izbor u nabaci klime ako ista nije fujitsu.To u prevodu znaci da nikome necu dozvoliti da nipodastava ni mene samo zato sto sam izabrao Mideu umesto fujitsu klime.Uostalom, misli sta hoces, tvoja stvar.

Gle ovako, odmah da ti objasnim nesto... Upao si u temu i poceo si da pricas o necemu o cemu se ni najmanje ne razumes. Gree, najveci proizvodjac klima na svetu, udruzen sa Daikonom, Fujicu je Kineski itd. Pa preko toga sto na Hansolu pise -20 na Fujitsu 15, jasno da je Hansol bolji... Ujedas ljude koji su pristali da ti pomognu i odgovore.
Nemoj se "zahvaljivati" na onaj nacin, jako je nekulturno. U ovoj temi jedino si ti taj koji ima neki problem ;)
Ne moras uopste da odgovoris, tema ce i ovako da se pocisti.

@tib, ako sam dobro razumeo planiras da grejes 2 spavace sa LUCA? Ako vrata spavacih budu otvorena nemas problema s tim. Eventualno ces staviti 2-3c visu temp na klimi ali obzirom da ti je klima bas prekoputa vrata duvace pravo u spavace.

@tib
Mislim da kuca ima vece toplotne gubitke u odnosu na stanove i zgrade.To resenje da klima stoji u hodniku meni nije dobro.Mislim da je bolje da prvo resis jedan deo kuce -- npr dnevni boravak - kuhinju a sobe ostavis na gas.A naredne godine resis i sobe sa dve manje klime.
Za male sobe mogu da ti preporucim Daikin ftxb-c , jer tu klimu imam i znam da je dovoljna za manji prostor.

Da imam Midea klimu, mozda i ona moze da zadovolji ali ja nisam siguran u njen rad i nemam je kuci.Ako neko hoce da casti s' jednu klimu Midea , pa da prenesem iskustvo o radu iste.....:D:D:D

Rida, što se tiče pozicije spoljne, par metara gore-dole ne utiče na performanse. Do 10m bez frke, neke klime i više. Najbolje je da se montira pod terasu, da ne pada kiša i sneg na spoljašnju, a i da nije na letnjem suncu. Zimsko sunce je niže, i poželjno je da je osunčana. Dakle, visoko pod "krov" od terase. Ujedno se mora ispoštovati rastojanje od zidova, po specifikaciji proizvođača.

Kolko ispod "krova" terase ostaviti prostora?

Zavisi kolika je terasa, koliko je zatvorena, itd. Ali konačnu informaciju daje proizvođač u uputstvu. Vidi na manualslib

Tripio i ostali,smanjite malo dozivljaj,pisite normalno i drzite se teme.
Hvala

twin rotary i dvostepenog koji sabija u dve faze.Mislim da ururu -sarara ima a mozda i LTCB........
Ima ovde i strucnih pa mogu da nam objasne.

Poslednja izmena:
Nexteen daj kakvih slika vanjske Fujitsu sa balkona ako imas u arhivi, da vidim gdje cu smjestiti LU

Iz Subotice, znaci za dnevnu ne bi bilo dosta 12LM, novcano sam limitiran pa zato sam mislio 12 LM i 12 LU ili mozda 2 kom 09llca umesto LU.
Inace hvala za savete.

Ako osetiš da lm ne postiže, uključi gas. Svejedno, kupatilo ćeš i dalje grejati na gas

Pa vidi , 12LM je predvidjen za nekih 30m2 solidno izolovanog prostora , ti imas 37 , i na to jos imas hladan pod . Moze da se desi da ti bude dovoljno u ovim manje hladnim zimama ali je 12LU svakako bolja i jaca klima .

tib .. Ako nemas neki proveren servis za ugradnju mozemo pitati Duleta jel voljan da pali za Suboticu .. Koliko znam on jos uvek ima jednu 07 i 09LEC i to je kraj , malo su skuplje od LLCC ali i kvalitetnije .

rida

Nemam takvih slika , jel ti to hoces da postavis klimu na terasu pa zato pitas ?

Poslednja izmena:
rida

Aj ti postavi sliku te terase iz nekoliko uglova , jedino tako ti mozemo reci sta je najbolje za tebe .

Ovo je cca metar sirine gdje sam planirao vanjsku, pa evo mi predlozite
386e198724f583f8d81c63325c7d3f7a.jpg
a43b613ab649327c8b806e759d893951.jpg
0233e483cac0c8e14c678f9f27c3b071.jpg

TOP mesto , pici i ne razmisljaj :)

Jedino bolje mesto bi ti bilo gde je taj veliki carsav tj gde je to cvece , tu bi bas bila skroz zasticena ali je i ovo mesto sasvim OK ..

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno