Šta je novo?

IKOM ograničava brzine? (rezultati internet brzine)

Evo i ja sam odradio testmy.net na VDSL-u (paket 50Mb/s). server u Frankfurtu, singlethread:

860841732720.png

Ni ovde ne izvlaci bas maksimum.

Na multithread testu je bolji rezultat:

860841732720 (1).png

Mozda IKOM ima problem sa linkom ka inostranstvu, ili Ikomov nadprovajder?

Poslednja izmena:
Frankfurt

singlethread

znSJ6DAjV.png

multi

sNRoMJ1b5.png

edit, evo jos jedan test (http://www.thinkbroadband.com/speedtest.html), ka UK, single/multithread

1488287456392287055.png

Poslednja izmena:
Flat4

single
TJjt9qfU3.png

multi

APVJWjkuH.png

1488310278394657055.png

Poslednja izmena:
Na koju foru ti singlethread daje bolji rezultat nego multithread?

pa ne bih znao da ti kazem.
trenutno je tako.
ako se setim, uradicu u subotu prepodne ponovo test.

inace torrenti idu skoro punom brzinom.

Capture.JPG

Poslednja izmena:
Torrenti nisu problem jer su po prirodi multithread.

Pa nije problem do torrent-a ili ostalih fajlova, kao sto je Falcon rekao u prvoj poruci sve ostalo "vuce" maximum, sto mogu da potvrdim i kod sebe. Sve dok postoji mogucnost za multithread, ali ako ne postoji mogucnost za multithread dobijaju se jako porazavajuce brzine.

'Ajde ako te ne mrzi, uradi traceroute da vidimo kako kod tebe izgleda.

Cfszapture.PNG

Hvala! Ne znam sta da kazem, da li je moguce da je drugacije od cvorista do cvorista?

Flat 4, Vračar, Google DNS

tracert google.png

Blago povišen ping, ono što vidim na prvu loptu.

pojma nemam.
Meni, generalno, dobro radi Ikom.
Mada nisam zahtevan korisnik. Bitno mi je da radi, ni smanjena brzina mi nije problem.
Kada ne radi ( 2-3 puta godisnje, uglavnom nocu, bar ono sto sam ja primetio ) imam jos jedan link kod drugog provajdera, mnogo manje brzine.

Razmisljam se i da predjem na beogrid 50/50, ( trebace mi veci upload u sledecem periodu ).
Ali da ne ode tema u off.

evo i speedtest:

6091480810.png

Poslednja izmena:
Testmy.net ima dobru foru da podesis da automatski testira u odredjenom intervalu.
Uglavnom, rezultat testa od 24 sata pokazuje prosecnu brzinu od 14.5Mbps u singlethread.

Prilozi

• IKOM 24hr test.PNG
    IKOM 24hr test.PNG
    47.3 KB · Pregleda: 83
Ponovo dižem temu iz mrtvih jer od prepiske i poziva sa Ikomom nema koristi. Čak sam pisao i Ratelu, od njih ni odgovor nisam dobio...

Molim vas da probate Netflixov speedtest >>> http://fast.com i da uporedite sa Speedtest rezultatima. Otprilike se rezultati poklapaju sa mojim single thread rezultatima brzina.
Ako ste u mogućnosti, probajte i Fast.com sa drugih provajdera baš da vidimo gde je Ikom u odnosu na ostale.

Moji rezultati na 100/3 linku su naravno 100/3 na Speedtest i 33 na Fast.com, što je realno i maksimalna brzina koju ostvarujem kada skidam nešto iz browsera.

Prilozi

• fast.PNG
    fast.PNG
    31.3 KB · Pregleda: 81
  • st.PNG
    st.PNG
    8.1 KB · Pregleda: 89
Evo da odgovorim na temu.

Merenje speedtest/fast.com - 243 mbps. Gledanjem sa mikrotika 240-250 mpbs (varira). Imao sam probleme sa starim cisco uredjajem na ikomu, gde nije htelo da predje 100, i to cak paralelni download da radim. Reseno tako sto sam dobio aris, i sad ovaj nov ubee, brzine blizu dogovorenih, i to dok je isto opterecenje saobracaja.

EDIT: cak zna i kabl da zeza pa obori brzine, mada to bi se vise manifestovalo da obori na 100 mbps, a ne na 33.
EDIT 2: Cak licno ne mislim da ikom nesto ogranicava, nego sve zavisi i na kojoj si lokaciji, kakva infrastruktura, i na kraju krajeva kakve si srece imao da ti dodele modem.

Poslednja izmena:
stefkev, koji deo grada?

EDIT: Od početka sumnjam na lokalni problem, na Vračaru u mom slučaju, jer da je ovo globalni problem na Ikomu mnogo ranije bi se ustanovio problem i digla bi se frka istovremeno.
Super je što je ostvarivo 250 na Fast.com, molim te okači i screenshotove.

Poslednja izmena:
Dorcol, tu jedino gde i ikom dobro radi :)
Edit: mada cak i cenim da je i mikrotik zasluzan za ove brzine, u poslednjih nekoliko update-ova, dosta su ubrzali rutere, te na 250 mbps je opterecenje 1% procesora. Paralelni download radi bez stucanja.

Screen Shot 2017-07-12 at 4.35.32 PM.png

Poslednja izmena:
Vračar, Flat 3 paket (50/2).

screenshot.3.jpg

Poslednja izmena:
Čukarička padina, Tel3 75/2

Fast.com kaže 23-29 Mbps (prosek 26 Mbps od četiri merenja)

Ja sam izgleda jedan od onih koji ima problem:

Vracar, IKOM 250/4 - najjaci paket

6449324531.png

fast.jpg

Inace, drajver sa nvidia sajta mi skida sa 1mb u sekundi

Prilozi

• 6449324531.png
    6449324531.png
    21.3 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
Ja sam izgleda jedan od onih koji ima problem:

Vracar, IKOM 250/4 - najjaci paket

6449324531.png

Ovo nije normalno (cak i za ovu temu), placas 250 a dobijas ~75... Jel si siguran da je ovo mereno preko kabla? Da li imas 1Gbit ethernet port na PC/laptopu? Ako su oba odgovora da, onda ih odma zovi i prijavi ovo.

Provajder: IKOM
Paket: Tel4 (125/3 Mb/s)

Čudno, u Edge-u jedni rezultati u Chrome-u drugi, kačim oba... inače je ok:

SPEEDTEST.NET

Edge:

Chrome:

FAST.COM

Edge:Edge.PNG Chrome: chrome.PNG

Ovo nije normalno (cak i za ovu temu), placas 250 a dobijas ~75... Jel si siguran da je ovo mereno preko kabla? Da li imas 1Gbit ethernet port na PC/laptopu? Ako su oba odgovora da, onda ih odma zovi i prijavi ovo.

Ovaj rezultat na speedtestu mi je bio u trenutku kacenja slike na forum, inace prikazuje 240-250. Medjutim ovaj sa fast.com mi je uvek oko 30... Mislio sam da je to slucaj generalno do Ikoma, ali ocigledno je nesto u pitanju sa ovim cvoristem ovde na Vracaru... Zovem ih definitivno

Flat 3
fast.com - 46
speedtest.net - 49

Koliko vidim fast mi je dao server u Amsterdamu, dok je speedtest u Beogradu tako da verovatno otuda razlika.

@Falcon
Dok mi je bio uključen torrent (seed), fast mi je pokazivao brzine 25-30, a speedtest je uvek vraćao 48-49 bez obzira na to da li je torrent aktivan ili ne. Tako da proveri da nemaš neke uljeze na wifi-u ili na samom računaru.

Glavno pitanje nad pitanjima: koliko vas koristi ikomov dns, a koliko google-ov ili neki drugi (koji je pouzdan i brz)?. Dns zna da utice na brzinu.

Vrh Dno