Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Voleo bih da Nexteen da svoje misljenje,a naravno i svi ostali koji se razumeju u ovu tematiku☺

Milose, postoji opcija edit, ne moras svaki cas nov post.

Elem... Ako TA pec stavis npr u spavacu sobu onda klimu mozes ugraditi u dnevnu u pravcu vrata da duva ka kuhinji. Mislim da mozes da prodjes sa Midea Mission 12-icom, cini mi se da ti je stan dobro ususkan.

Moj savet je samo proverene proizvodjace da kupis.Mnogo je bilo losih komentara za grejanje na klimu Midea i slicnih u proslosti.
Imas Fujitsu 09 lcca a za ovu dobru klimu su izmislili neke pricice i bajke o nekim problemima o nekom " bug-u" ako je u modu fan-auto.
Naravno da te price, pricice nisu proverene nego je vise neko forumsko prepisivacka skola.Jedan rekao a prepisivaci podigli na naucni nivo.
Gledaj samo kvalitetne proizvodjace a Fujitsu nudi za svaciji dzep.

Poslednja izmena:
Evo da se javim. Zvao razne servisere. Cim cuju da je klima "preko noci" prestala da radi, kazu "javicu ti se danas kad mogu da dodjem". Ni jedan se nije javio. Danas 3x zovem sve od ponedeljka. Po principu ne je8e jel nego uporan pa cu smoriti nekog da dodje i da popravlja.

Moj savet je samo proverene proizvodjace da kupis.Mnogo je bilo losih komentara za grejanje na klimu Midea i slicnih u proslosti.
Imas Fujitsu 09 lcca a za ovu dobru klimu su izmislili neke pricice i bajke o nekim problemima o nekom " bug-u" ako je u modu fan-auto.
Naravno da te price, pricice nisu proverene nego je vise neko forumsko prepisivacka skola.Jedan rekao a prepisivaci podigli na naucni nivo.

Bilo bi dobro za nas neuke navesti te lose komentare korisnika za Midea klime bar da ih ako su lose ne kupujemo, narocito za model Mission koja sluzi za grejanje, jer ovako naisano deluje kao pausalno izrecena ocena za sve klime vrlo velikog proizvodjaca klima kako sto je Midea.Ovako ispada kao da si ti trgovac koji za svoju ili tudju firmu prodaje fujitsu klime pa sve nas ovde ovko pausalnim ocenama dovodis u nedoumicu tipa greska na fujitsu je u redu a na drugima je to katastrofa??? U pocetku sam vecini ovde poverovao pa sam zeleo da kupim fujitsu 09llca za manji prostor od 21 m.kvdratnih, ali sam odustao upravo zbog te fabricke greske na elektronici koja ocigledno pravi ozbiljan problem na toj klimi.Medjutim, po tvojim recima ispada da taj kvar ili greska sta god da jeste na toj novoj fujitsu klimi, da to kao da nije nista kada je kao takvu preporucujes?Totalno nelogicno???

Poslednja izmena:
To je moje misljenje, ako se tebi nije dopalo ti zaobidji moje pisanje.:guitar::guitar:

Poštovani forumaši i ostali znalci,

Potrebna mi je vaša pomoć, odnosno savet.

Kupujemo klimu, srednje neke klase, a la Midea recimo, ne inverter, neku 12ticu, da dogreva u prelaznom periodu i da hladi, naravno.
Ako može tačna oznaka, pošto čujem da ima različitih i manje dobrih.

Hvala svima unapred!

Poslednja izmena:
Za malo novca,moze da se pazari sasvim solidan klima uredjaj.To je klima 'AUX ASW-H12A4 EQR1".Sasvim pristojan uredjaj koji je stedljiv i dobro izbalansiran sa cenom.Jedino sto ljudi imaju malo informacija o proizvodjacu AUX.
AUX je medju cetiri najveca proizvodjaca klima uredjaja u Kini i samostalan je proizvodjac istih.Nije od onih koji lepe nalepnice.

Pozdrav, da li moze preporuka za klimu do 35 000 sa Jonizatorom, koristice se u sobi od 16 kvadrata. Ova mi je zapala za oko - BERGEN klima uređaj BER12NB-G05 u radnji je 27 000, ne razumem se u marke klima pa ako moze mala pomoc, kupovao bi u domacim radnjama.

Za sobu od 16 m2 je sasvim dovoljna i Fujitsu ASY 07USBCW AOH 07USNC.Nije pametno da se predimenzionise klima on-off za hladjenje.Za 29K kupis kvalitetnu i dobro dimenzionisanu klimu i dobijes pravi konfor i manju potrosnju struje.
A za ostatak para kupis poseban uredjaj -- koji radi samo kao jonizator.:guitar::guitar:

Poslednja izmena:

Nisu izmišljene pričice, već stvarni ljudi imaju stvaran problem. Problem ima rešenje, ali treba da se zna da ga ima. Podrizvan, Shele92 i još jedan su jasno i glasno na elitemadzone rekli da imaju 09LLCA i da imaju problem. Mada, za te pare, nek radi na Manual FAN, samo neka greje. A greje više nego dobro.

Poslednja izmena:
Milos Cvele

Imas jeftinu struju ?
Odakle si i koliko para si spreman da izdvojis za kupovinu klime ili klima ?
Koliko spoljnih zidova imas , greje li se ispod i iznad tebe ?

lollipop

Moja preporuka ti je ili Midea MS12F-12HRN1-QC2 (F6) ili Gree BORA 12 GWH12AABK3NNA1A ..Midea je za dlaku jaca ali i ima bucniju spoljnu jedinicu od Gree , a Gree unutrasnja ima jednu brzinu vise od Midea , tisu spoljnu .. Licno ja bih pre isao na Gree .. Ova koju ti je prdlozio @tripio je po karakteristikama dobra , slicna Gree , samo je slaba ponuda AUX klima a ne znam koliko je pokriven servisom ..

Darkhaze

Ti jonizatori u klimama su sarena laza , mozda to i radi posao ali je neprimetno , ne padaj na to kao ni na filtere koje boze moj imaju . Kad procitam da klima ima Vitamin C filter ozucim se , kakvi ******i , sta sve nece smisliti da ljudima utrape klimu . Klima treba da radi ono za sta je kupljena , da hladi i greje , sve ostalo je OK ako ima ali je totalno nebitno . Ovo sto ti je predlozio @tripio tj ta Fujitsu 7-ca je extra kupovina ako si voljan dati 30k za klimu . Dobices prvklasan uredjaj u A klasi koji ce raditi posao i dugo trajati . A ako bas zelis dati manje para , imas za uzeti Midea MS12F-09HRN1-QC2 (F6) - oko 27.000 din , ali ona 7-ca je garant jaca od te 9-ke i 2 klase ispred po kvalitetu ..

Iz Beograda, jeftina struja od 00:00-08:00
Imam dva spoljna zida, celom duzinom terase i nastavlja se do kraja spavace sobe (na slici obelezeno 320cm) i drugi je celom duzinom dnevne sobe i kuhinje. Greju se stanovi i ispod i iznad...
Nemam bas predstavu koliko bi to kostalo, ali bih svakako ulozio u nesto sto ce mi resiti problem grejanja. Jel mislis da bih ustedeo na grejanju ugradnjom invertera?

Pola stana ti je izlozeno sto ti ustvari i pravi celike racune . Cek malo , ti si se grejao samo na CINI grejace bez da si koristio tu TA pec , ili si pak i nju koristio i ako jesi kako ?

TA pec je u spavacoj sobi i ona je uvek akumulirala dok je jeftina struja. CINI u spavacoj sam ukljucivao po potrebi,uglavnom uvece, ali je zato u dnevnoj, kuhinji i hodniku radio po 10h (dok sam na poslu iskljucujem, osim kada su velike hladnoce bile, tad je radilo konstantno) Susac se ne gasi cele zime u kupatilu i on je mali potrosac.. Ove zime najveci racun je bio oko 24 000rsd, prosle oko13 000rsd, jer nije bilo tako hladno..

24000 si platio jedan mesec? Koliko vidim ti nemas izolaciju, trebas i o tome da razmislis, ako je stan zgrada u pitanju, izoluj bar 3cm spoljne zidove iznutra, uzmi inverter i grejaces se dzabe bukvalno. Bez izolacije moras uloziti u jaci inverter i imaces vecu potrosnju.
Ja sam inace celu sezonu grejanja platio 220e u kombinaciji klime, grejalice i lozio 10-15 dana u januaru neki krs ugalj. Kuca 90m2, drvena stolarija, kapci, 5cm spoljna izolacija svuda.

jedan mesec, mislim da je to bio januar, ali ova zima je bila vanredno hladna..Izolaciju bih realno mogao samo u spavacoj sobi, jer jedan spoljni zid je terasa, duga oko7.5m, a na kuhinjskom zidu je i veliki prozor, oko 2.5m..

Nisu izmišljene pričice, već stvarni ljudi imaju stvaran problem. Problem ima rešenje, ali treba da se zna da ga ima. Podrizvan, Shele92 i još jedan su jasno i glasno na elitemadzone rekli da imaju 09LLCA i da imaju problem.

Procitao sam sta je pisao Shele92.

Ja ovde nista vredno nisam procitao .Covek pise da je njemu uvoznik poslao tri rezervna dela (dve ploce i neki fan ) i jos nije zadovoljan uvoznikom ?
Procedura je da " majstor " , koji je montirao klimu izlazi na teren i konstatuje kvar i zatim se obraca uvozniku koji ti posalje rezervni deo i klima radi.Ovde je ocigledno da majstor nije znao da ustanovi problem i da je greskom dostavljen pogresan deo koji nije bio uzrok kvara.Iz prilozenog moze samo da se konstatuje -- ko zna ko je njemu montirao klimu i na kakav nacin je izvrsena ugradnja ako majstor pored tri poslata rezervna dela jos nije resio problem.Vidis da Shele92, kaze da se nada resenju problema.
OvakvI komentarI po raznoraznim forumima , meni nisu merodavni -- ako mozes ti postavi to sto je napisao Shele92 , pa me ispravi.

Poslednja izmena:
Nije problem u Šeletovom pisaniju, nego u tvom. Ja sam tebe shvatio da tvrdiš da 09LLCA nema problem (bug), pa sam te demantovao. Bug ima, i popravka je moguća besplatno u garantnom roku. Da znaju i drugi. Samo toliko.

Poslusaj @djalfa , izolacija je pola posla i smanjuje drasticno racune . Ja bih da sam na tvom mestu tu sapvacu sobu izolovao sa 3-5cm stiropora , a tu terasu tj lodju jer koliko vidim uvucena je u zgradu , ja imam istu takvu samo manju i izolovao sam lodju sa spoljne strane 5cm , dok bi tu dnevnu takodje izolovao sa minimum 3cm a pozeljno je bar 5 .. To bi ti drastiicno smanjilo racune a hvala bogu imas vremena do zime . Ako si imalo vest u rukama to sve sam mozes izvesti .. Moj ti je savet da to prvo resis pa zatim uzmes neku klimu .. Mozemo ti mi sada preporuciti neku klimu , no kako si imao CINI grejace od 7KW , to govori da imas velike gubitke . Znaci klima bi ti umanjila 3x ono sto su trosili CINI grejaci , ali koliko su oni trosili a koliko ta TA ti znas . Ako cenis da ti je i to dovoljno onda mozes razmisliti o klimi , ali ja bih iak najpre poradio na toj izlaciji .

@jozza
09LLCA je IMALA bag u prvim serijama, u novim je to reseno, potvrdjeno direktno od uvoznika i iz Cool Shopa. Ako lazu, lazu, ali da pricamo da svaka ima problem, nije tacno. Covek koji ima 3 komada je imao problem samo sa jednom, druge dve su radile ok na -28c sa velikom vlagom napolje.

Poslednja izmena:
Planiram svakako da ogradim terasu, ako ne ove, onda sledece godine, a unutrasnju izolaciju bih mogao da uradim u spavacoj sobi, na tom spoljnom zidu..milsite da bi to imalo efekta? i svakako bih zamolio za preporuku za klimu :)

Procitao sam sta je pisao Shele92.

Ja ovde nista vredno nisam procitao .Covek pise da je njemu uvoznik poslao tri rezervna dela (dve ploce i neki fan ) i jos nije zadovoljan uvoznikom ?
Procedura je da " majstor " , koji je montirao klimu izlazi na teren i konstatuje kvar i zatim se obraca uvozniku koji ti posalje rezervni deo i klima radi.Ovde je ocigledno da majstor nije znao da ustanovi problem i da je greskom dostavljen pogresan deo koji nije bio uzrok kvara.Iz prilozenog moze samo da se konstatuje -- ko zna ko je njemu montirao klimu i na kakav nacin je izvrsena ugradnja ako majstor pored tri poslata rezervna dela jos nije resio problem.Vidis da Shele92, kaze da se nada resenju problema.
OvakvI komentarI po raznoraznim forumima , meni nisu merodavni -- ako mozes ti postavi to sto je napisao Shele92 , pa me ispravi.
Druze ja sam shele92 sa drugog foruma,sve si pogresno pokopcao i slozio kako bi tebi odgovaralo,misli tako i to je to ja se necu truditi da ti pojasnim jer sam lepo napisao sta i kako.

Sent from my PRA-AL00 using Tapatalk

Izoluj sve sto mozes, sto vise, to bolje, uvek bilo. Napisao si da je oko 50m2, ne bi bilo lose da znas tacnu meru da se ne pogresi u izboru klime. Sa izolacijom, morao bi dve klime, jednu od 12BTU tipa Fujitsu 12LLCC i jednu devetku 09LLCA. To ti je da imas snage u rezervi, ili ako se nema para jednu bolju tipa 12LM ili cak 12LU a po potrebi da dodas TA pec bas kad su veliki minusi pa kasnije dodas jednu devetku ili sedmicu, sta bude imalo tada.

@ tripio - Zao mi je ako sam te necim povredio, stvarno izvini, samo sam zeleo da svi mi ovde i ja zajedno sa njima saznamo ta losa iskustva sa Midea klimama obzirom da si tako napisao, jer u tom delu verujes iskustvima korisnika sa raznih foruma, ali kada se radi o gresci za fujitsu onda to isto za tebe ne vazi.Totalno nelogicno za nekoga ko ovde preporucije kupovinu klime drugima???Oprosti, ili si ozbiljan kada nam nesto ovde preporucujes ili nam kao trgovac zelis prodati macku u dzaku a to deluje vrlo neozbiljno sa tvoje strane.Planiram kupovinu jos jedne klime za grejanje pa me tvoji postovi ovde zaista vrlo zbunjuju???

I ne samo spavaca , vec i taj spoljni zid u dnevnoj , sto vise izolujes manje ces gubitska imati i racuni ce ti biti osetno manji , a ugodjaj bolj tj temp stabilnija . Ma ako stvarno planiras sve to izolovati , mislim da bi ti jedna Fujitsu ASYG 12LLCC ( oko 60.000 ) ili 12LMCA ( oko 68000 ) i ta TA bile dovoljne , a kasnije kad odradis tu izolaciju ako hoces da eliminises TA uzmes jos jednu 9-ku i caos ..Postavis tu 12-ku u dnevnu sobu tu gde ti je taj X ,sta je to ne znam , da duva direktno ka kuhinji i da na taj nacin pokrije sve sem spavace sobe , a tu ostavi TA pec. Izolacja sto pre to bolje , zato ti predlazu jace klime jer imas te spoljne zidove gde imas dobre gubitke . Na kraju krajeva dok ne uradis izolaciju ti imas te CINI pa ako bas zaskripi uvek ih moze upaliti na kratko . I da , nadji dobar servis da ti to odradi po pravilima , Fujitsu trazi minimalnu duzinu instalacije od 3m , vakumiranje , stavi antivibracione gume na spoljnu da ti ne prenosi buku unutra tj da je smanji ako je i bude .

Poslednja izmena:
prilikom renoviranja stana svi majstori su savetovali da ne stavljam unutrasnju izolaciju, jer zidovi 'ne disu', tako da sam tada odustao od toga.. Tu gde je taj X je biblioteka, i tu ne mogu da stavim klimu. da li mislite da moze da se stavi na ovaj zid u dnevnoj sobi koji je spoljasnji,kod prolaza iz dnevne u kuhinju? Spoljna jedinica bi onda bila ispod kuhinjskog prolaza. Gledao sam, na celoj vertikali su tako postavljene...
jel mislite na ovu klimu: http://www.coolshop.rs/fujitsu-klima-uredjaj-asyg12lmca-aoyg12lmca
Dajte preporuku za servis..mada, gde god sam pitao garancija vazi samo ako je ugradjuju serviseri radnje gde sam kupio.. tako da bi trebalo da biram radnju sa dobrim servisom?! :D

Cool shop te na primer ne uslovljava, moze da ugradi bilo koji registrovani servis i da ti popuni servisni list datum ugradnje jer od tog datuma ti inace i krece garancija, tako su meni rekli.

ja zvao pre dva dana, rekli su da je ugradnja 75e i da garancija vazi samo ako oni ugrade...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno