Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Takođe na MTS zvuk deformisan, izobličen, znači nije samo NS, mreža iz očaja u očaj. Na VIP kartici nemam problema.

Na telenoru tek nema problema ,)

Pozdrav svima
Imam ovaj telefon nekoliko meseci i imam par pitanja. Koristim samsung slušalice od drugog telefona i super su radile do pre neki dan, kada je iz čista mira telefon prestao da registruje komande sa slušalica. Inače slušalice normalno rade na S4. POkušao sam da očistim ulaz i džek; resetovao telefon, ali sve bez uspeha. Njegove originalne slušalice takođe normalno rade, ali bih radije koristio ove jer mi onaj neobičan oblik baš ne odgovara.
Drugo pitanje je u vezi SD kartice. Da li se nekom dešavalo da telefon gubi kontakt sa karticom i šta ste uradili u vezi sa tim?
Izvinjavam se ako su ova pitanja već bila, ali nervira me ovo sa slušalicama i nemam strpljenja da kopam po celoj temi.
Unapred hvala.

Poslednja izmena:
Jel ima neka ok app za vremensku prognozu posto ova u s7 ne valja ni pisljiva boba, trenutno sam blizu Surcina gde je sastavilo nebo i zemlju kako kisa pljusti, a ovo njesra pokazuje vedro i da ce biti narednih sati vedro, boze ti sacuvaj.

Postoji tema o weather aplikacijama u Android softver podforumu

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pozdrav svima
Imam ovaj telefon nekoliko meseci i imam par pitanja. Koristim samsung slušalice od drugog telefona i super su radile do pre neki dan, kada je iz čista mira telefon prestao da registruje komande sa slušalica. Inače slušalice normalno rade na S4. POkušao sam da očistim ulaz i džek; resetovao telefon, ali sve bez uspeha. Njegove originalne slušalice takođe normalno rade, ali bih radije koristio ove jer mi onaj neobičan oblik baš ne odgovara.
Drugo pitanje je u vezi SD kartice. Da li se nekom dešavalo da telefon gubi kontakt sa karticom i šta ste uradili u vezi sa tim?
Izvinjavam se ako su ova pitanja već bila, ali nervira me ovo sa slušalicama i nemam strpljenja da kopam po celoj temi.
Unapred hvala.

Bio u servisu za slusalice, ipak je prekid na kablu. Nekad radi nekad ne radi.

Sto se tice SD kartice, pitanje ostaje... hvala

Pozdrav

Mislim da je ranije pisano da ne spada pod garanciju, al sačekaj da potvrdi još neko.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Sto se tuce burn in-a samo da vam javim - Odneo sam telefon u ProMobi na Banovom Brdu. Zamenili su displej i istog dana mi vratili telefon. Spada u garanciju.

U mogućnosti sam nabaviti S7 ali DualSim varijantu.
E sada, pošto nikada nisam imao DualSim telefon, a ni sada mi ne treba, zanima me da li postoje neke funkcionalne razlike u odnosu na standardnu verziju i da li je to eventualni problem za kasnije Rootovanje i custom Rom varijante?

Isto je sve kao i kod single-SIM-a, isti se ROM koristi, uzmi slobodno dual.

Pojavila se mala taçkica sa strane na ekranu,mislim da je mrtav pixel. Jel ima pomoći i dali vazi garancija za to?

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Sada pogledah da ovi dual-sim modeli su dual-sim jedino ako se odreknem SD kartice.
Hm, obzirom da je sve identično običnim modelima, postoji li neki hack da se i obični S7 koristi kao dual-sim?

Sada pogledah da ovi dual-sim modeli su dual-sim jedino ako se odreknem SD kartice.
Hm, obzirom da je sve identično običnim modelima, postoji li neki hack da se i obični S7 koristi kao dual-sim?
Moze da se napravi dual sim varijanta da bude i 2 kartice i micro sd, pogledaj na youtube,a od obicnog s7 ne moze da se napravi dual sim zato sto nema odgovarajuci hardver.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Imam pitanje u vezi fingerprint senzora. Gde god sam gledao po youtube-u, mora da se pritisne home taster i onda očita otisak. Kod jednog lika što sam sreo, ne mora da se pritisne. Samo nasloni prst. Ja na mom moram da pritisnem a i to ne radi baš sjajno. Ima li tu nekih softverskih "manipulacija"? :)

Custom ROM može da ima foru da ne pritišćeš.
Ako ti je za utehu, ja sam vratio sebi na prvobitna podešavanja, jer bez pritiska mi se telefon otključavao i kad to nisam hteo.

U praksi bih video da li bi mi to pravilo problem. Je li ima to na Superman romu?

Kakva je baterija na S7 Snapdragon modelu? Koliko SoT moze da izvuce sa normalnim koriscenjem?

Izvinjavam se ako je već bilo pitanje, čitao sam po netu različite odgovore. U slučaju kvara telefona kupljenog na oglasima, a koji je kupljen u Telenoru i ima još X meseci garancije, da li je neophodno da prvi vlasnik telefona nosi telefon na servis (i podiže ga sa popravke) ili mogu sam to? Tu postoje dva slučaja - ako je prvi vlasnik kupio telefon uz neki paket ili ako je telefon kupio nevezano za paket, pa nekad mogu da traže da vlasnik lično donese. Hvala :)

Nosiš ti sam u ovlašćeni servis i podižeš ako ga poprave (tako sam ja preko mts u Promobi), a ako ne mogu da poprave i daju nov uređaj, onda valjda vladnik ugovora mora da ide da podigne.

Ako imaš fiskalni račun, mislim da je nebitno na kog glasi ugovor? Ili grešim?

Sent from S⅞

Mislim da grešiš. Mts npr ne daje fiskal uopšte, ne znam kako je za vip i telenor

Ima na njemu, i sâm ga koristim.

Primetio sam jednu sitnicu vezanu za fingerprint. Kada zaključam telefon na power taster ili ako se sam ugasi ekran, fingerprint radi bez problema, a kada ga zaključam preko neke app, traži svaki put pin. Vidim po netu da je to deo android sistema od MM. Ima li i za to neka caka?

Mislim da ima, znan da ljudi malo kao pa pitaju za to, ali ne znam da li mi i jedna app zaključava ekran, pa ne znam odgovor. Koja ti app zaključava ekran?

E da vam ja odgovorim, jer mi je skoro crkao displej na s7e.

Telefon u garanciji, star nekih 10 meseci.
Kupljen ovde na forumu od clana koji je tel dobio od firme (uzet preko telenora).

Telenor, kao ni Samsung Srbija ne prihvataju reklamaciju ukoliko nemate garanciju, fiskalni racun, ovlascenje firme koja je uzela tel i kopiju ugovora sa operaterom (u ovom slucaju Telenorom).
Dakle to su 4 stavke.

Znaci, garancija i fiskalni sami po sebi na telefone iz oglasa, ne vaze.

Medjutim posle natezanja, promobi je prihvatio reklamaciju uz potpisivanje specijalnog "Happy Call" ugovora.

I sledeci dan dobio sam novi s7e tel.

Evo primer ugovora https://cl.ly/lO37

Koliko sam zakljucio ovo je sve sto je potrebno za reklamaciju.
Dakle ni garancija i fiskalni nisu potrebni ukoliko potpisete ovo.

Sada, ne znam da li ovo vazi za sve marke ili samo Samsung.

E svašta, dakle samo dobiju dozvolu da pokupe je naše podatke, jer smo mi nova stranka i sve onda OK.

Btw, ako ne treba garancija, kao znaju od kada teče garancija? Je li i Samsung ima neku aktivaciju koja važi za vreme početka garancije, kao Apple?

Pa pazi dobili su samo IMEI (koji svakako mogu da vide u tel ili garanciji) i puno ime, koje opet svakako moras ostaviti kada saljes tel na servis.

Opet napominjem, sve ovo sam morao da dostavim inace nista od reklamacije.
Moguce da sam bio sumnjiv, jer nemam kopiju ugovora, ne znam na koji je broj uzet tel.
Tako da, sigurno su mislili da je telefon ukraden (verovatno sam i garanciju sa fiskalnim maznuo lol).

Nakon ovoga dobio sam novi tel, nogu garanciju (ovaj put na svoje ime) i to je to.

edit: odgovor na 2gu poruku.
Pa svaki telefon ima garanciju 2 god, a s7 izasao je pre 12 meseci :D Tako da signurno da je pod garancijom.

Poslednja izmena:
Vrh Dno