Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Pod uslovom da se nadje adekvatan hardware, po koliko toliko normalnijim cenama, onda je ulaganje od 30k skroz ok investicija. realno sve sto se povrati u roku od god dana je OK.

Ako se izvrsi i najmanja analiza crypto valuta i rudarenja, jasno je da je poslednjih skoro 2 god ovo vrlo isplativa grana. Nek kaze neki dugogodisnji miner, da li je profitabilnost bila toliko losa poslednjih skoro 2god dotle da je bukvalno bilo steta pustiti opremu da radi ?

Pod uslovom da se nadje adekvatan hardware, po koliko toliko normalnijim cenama, onda je ulaganje od 30k skroz ok investicija. realno sve sto se povrati u roku od god dana je OK.

Ako se izvrsi i najmanja analiza crypto valuta i rudarenja, jasno je da je poslednjih skoro 2 god ovo vrlo isplativa grana. Nek kaze neki dugogodisnji miner, da li je profitabilnost bila toliko losa poslednjih skoro 2god dotle da je bukvalno bilo steta pustiti opremu da radi ?

Zavisi od operativnih troskova. Ako mozes da spustis cenu struje na minimum i da nemas neke velike operativne troskove onda ce ti uvek biti isplativo samo sto ce ti trebati preko godinu dana da otplatis opremu ako bi doslo do tog "susnog" perioda kako nam predvidja Fallout.

Cuj nema na internetu.
Pogledaj koji review u igrama, ako ne valja u gamingu ne valja ni u rudarenju.
Ako je vrela u igrama znači da je loš cooler i da će isto biti i tokom rudarenja.

Opet neki filozof, u igrama se kartice pokazuju sve isto u razlikama 2-3 fpsa

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pozdrav ljudi,slao sam pojedinima PM ali ne kontam da li im stize.
Ulozio bi 30.000e u kopanje,sta se moze uciniti po tom pitanju? nemam pojma o nicemu samo ono sto sam citao al smatram da je to premalo da bi se upustao,treba mi detaljnije objasnjenje.
Nudim saradnju bilo kome ko je profi u ovome,da mi objasni na pm sve kako i sta funkcionise i naravno ono zbog cega svi zele da rade ovo su naravno PARE,koliko mi treba da isplatim tih 30.000e ?
Znaci ako postoje uslovi za realizaciju plana,nudim da neko radi samnom za mesecnu nadoknadu :D
Naravno da nece niko da ti se javi i da ti savetuje kako da ulozis 30 000 eura pa posle tog da juris sto si pukao pare..ovo nije klasicno ulaganje para sa sigurnom dobiti..sve je na berzi..od zadnje 4 godine mozda je godinu dana bilo profitabilno kopanja i niko ne garantuje da ce biti u buducnosti ..npr za mesec dana profitabilnost po boljoj karti je pala sa 6$ na 2$ i sigurno se vraca na 1$..znaci treba ti jeftina struja ako mislis nesto da zaradis...takodje 90% vrednosti u kopanju nosi ETH coin..koji ide u POS tj vise nece moci da se kopa ..sad kad ide niko ne zna..kazu krajem godine,pocetkom sledece itd.
Takodje kazes da nista ne znas...dok je profitabilnost bila ovakva tako je i moglo ..medjutim kako pada sad ce krene saltanje coina i zezancije razne.
Po meni mozes da udjes samo ako mozes da obezbedis jeftin hardware (tj zaobidjes srbiju gde naduvane cene ) i jeftinu struju i da znas sta radis..a cak i tad naravno nosi rizik ali opet ako si jeftino platio harware mocices da ga prodas

Poslednja izmena:
Evo i ja da postavim pitanje,pravio bi kao desktop varijantu. Da li je OK sledece:
imam dve kartice sapphire rx580 titanium 4gb
Matična ploča MB LGA1150 H81 AsRock H81 Pro BTC
Celeron® Dual-Core G3900
Memorija DIMM DDR4 4GB 2133MHz Kingston Fury Black CL14, HX421C14FB/4
Kuciste LC Power Gaming 982B Redeemer, Black
Napajanje 750W Chieftec CTG-750C, modular
HDD imam stari

Jeste samo sto 2 kartice rx580? Treba ti 6 da bi ti malo snizilo troskove ostalih delova (proporcionalno).

Jeste samo sto 2 kartice rx580? Treba ti 6 da bi ti malo snizilo troskove ostalih delova (proporcionalno).

Ma odmah 100 sta 6.

Moze on i sa dve kartice polako da radi, nemaju svi zelju da se preko noci obogate ali polako da vracaju ulozeno i kroz pa meseci da kaze eto odplatio sam pola pa je dobro.

Eto ja sa jednom karticom 1060 6gb radim i do sada sam skupio 100 evra i ja zadovoljan jer sam deo ulozenih sredstava vratio i sada cekam kraj meseca da podignem resto para i jednog dana kada je budem prodava tako reci necu biti na gubitku.

Ma odmah 100 sta 6.

Moze on i sa dve kartice polako da radi, nemaju svi zelju da se preko noci obogate ali polako da vracaju ulozeno i kroz pa meseci da kaze eto odplatio sam pola pa je dobro.

Eto ja sa jednom karticom 1060 6gb radim i do sada sam skupio 100 evra i ja zadovoljan jer sam deo ulozenih sredstava vratio i sada cekam kraj meseca da podignem resto para i jednog dana kada je budem prodava tako reci necu biti na gubitku.

cekajte jos mesec dana pa da vidimo shta cete sa 1 ili 2 karte uraditi, polako puca po savovima 1000000 puta receno ulozite onoliko koliko ste spremni da izgubite, i ako otplatite za godinu dana opremu budite srecni.

Ne radite kalkulacije kad je dobro vec kad je susa a i tada kupujte hardver povoljnije je, svaki krug ista prica.

Da bi neko zaradio dosta vecina mora da izgubi kes takav je crypto svet i to je to.

Poslednja izmena:
cekajte jos mesec dana pa da vidimo shta cete sa 1 ili 2 karte uraditi, polako puca po savovima 1000000 puta receno ulozite onoliko koliko ste spremni da izgubite, i ako otplatite za godinu dana opremu budite srecni.

Ne radite kalkulacije kad je dobro vec kad je susa a i tada kupujte hardver povoljnije je, svaki krug ista prica.

Da bi neko zaradio dosta vecina mora da izgubi kes takav je crypto svet i to je to.

Naravno da treba da budemo srecni sa 100% na godinu dana?
Ja bi bio srecan i sa 30% na godisnjem nivou tako da nema sekiracije.

Naravno ne racunajuci svoje ulozeno vreme i rad ,dosta ljudi do sada je koristilo usluge drugih ljidi koji im namestaju odrzavaju a kad padne isplativost od toga nema nista.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Mene zanima da li je ostatak hardvera dobar, da li je napaja je dobro da podrzi dve kartice koje imam.Eventualno jos jednu.Ovo nepocinjem da bi se obogatijo, ulazem bas onoliko koliko mogu da dam, a da mi ne bude zao ako sve pukne.Hocu da udjem u pricu, naucim......

Sent from my iPad using Tapatalk

Mene zanima da li je ostatak hardvera dobar, da li je napaja je dobro da podrzi dve kartice koje imam.Eventualno jos jednu.Ovo nepocinjem da bi se obogatijo, ulazem bas onoliko koliko mogu da dam, a da mi ne bude zao ako sve pukne.Hocu da udjem u pricu, naucim......

Sent from my iPad using Tapatalk
Dobar je chiff za 2 karte racunaj 150w u dualu plus 90 komp, tri bas ako moras ali gimnastuka oko povezivanja ali gurace obaveznoo undervolt underclock sa tri i sa dve.

Naibolje je kad napajanje radi sa 60 posto snage siguran rad godinama.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vi sto imate RMX corsaire, da li vam se oni jako greju, a njhovi ventilatori rade ekstra sporo?
Ja ne znam jel im to neki bug, ali imam vise komada i isto se ponasaju.

Isto, i RMx i RMi... a softver pokazuje ~45 stepeni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

da li jos neko ceka nitro 470 4gb kartice iz emija?vidim da su nekima otkazali ali nama nisu. IStina rok je sa 23.6 produzen na 13.7 a sad vidim da nesto neodredjeno govore. U pitanju su one nove samsung 4gb nitro koje su bile 30k dinara komad (ukupno smo narucili 18 komada pa nas verovatno nisu otkazali jer je manji broj i placeno je preko firme..to su mozda razlozi?)

ima li ko da jos ceka? sad cu da ih pritisnem ili da nam daju grafike ili cemo da trazimo verovatno pare nazad...

Krajem meseca tj pocetkom sledeceg stizu sleperi kartica :) diretna informacija iz veleprodaje.

da li jos neko ceka nitro 470 4gb kartice iz emija?vidim da su nekima otkazali ali nama nisu. IStina rok je sa 23.6 produzen na 13.7 a sad vidim da nesto neodredjeno govore. U pitanju su one nove samsung 4gb nitro koje su bile 30k dinara komad (ukupno smo narucili 18 komada pa nas verovatno nisu otkazali jer je manji broj i placeno je preko firme..to su mozda razlozi?)

ima li ko da jos ceka? sad cu da ih pritisnem ili da nam daju grafike ili cemo da trazimo verovatno pare nazad...
Nisu im(iz emija)otkazali vec su ljudi otkazali njima,a razlog je sto su trazili doplatu na avans(koji je bio 100%) od 4500. To znam jer mi je ortak porucio i platio 68 karti

Poslano sa mog HUAWEI MT7-TL10 koristeći Tapatalk

Nisu im(iz emija)otkazali vec su ljudi otkazali njima,a razlog je sto su trazili doplatu na avans(koji je bio 100%) od 4500. To znam jer mi je ortak porucio i platio 68 karti

vidis, nama uopste nisu trazili doplatu. a uzeli smo nove, ne outlet, samsung 4gb za 30k komad....cudno da nam nisu trazili doplatu.mozda jer smo uzeli preko firme

da. i mi smo platili ceo avans unapred

Poslednja izmena:
Moguce je posto je ovo bilo za kes i kao fizicko lice

i nisu bili ni outlet. nego regularne sa 2 godine garancije. sad se postavlja pitanje da li prihvatiti novo odlaganje od mesec dana ili ne. u svetlu razvoja situacije. iako 30k zvuci i dalje kao ok cena za nitro:)

Bice kartica za podmetnut pod vrata da se ne zatvaraju i tako to :d

i nisu bili ni outlet. nego regularne sa 2 godine garancije. sad se postavlja pitanje da li prihvatiti novo odlaganje od mesec dana ili ne. u svetlu razvoja situacije. iako 30k zvuci i dalje kao ok cena za nitro:)
Realna cena jeste. Samo je za tebe pitanje da li uopšte želiš i po toj ceni sada.

Poslednja izmena:
Ja sam nacuo da kartice nece dolaziti i cene koje sam video sada prilikom porucivanja su jos mnogo vece. Ne znam gde sve ovo ide. Zato sam odlucio da mozda moje dve zadrzim kad sam video koliko ce tek biti napumpane cene.

Sent from my XT1650 using Tapatalk

Regularne karte idu sa 3g garancije

Послато са HUAWEI P6-U06 уз помоћ Тапатока

Meni su rekli da 08.08 stizu karte rx480 8gb nitro placene unapred regularne ne ove mining rekli su prvo za mesec dana pa posle za 2 ja cekam te karte da vidim ako su nove ? a ovako cekam da mi prodate koriscene :)

Nazad
Vrh Dno