Šta je novo?

HTC U 11

Ladno neko i dalje ozbiljno prati njegov "rad"? :)

U odnosu na gledanost/popularnost lik je jedan od najgorih "tech YT review-era" ikada.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Erika je za njega 10 u glavu.

Gde si ga našao u slobodnoj prodaji i koja mu je cena? Ja ga nigde nisam video...

Uzeo sam ga u Pg,680e sam ga platio. Evo prvo sto sam primijetio na telefon jeste da je bolji prijem wifi singala u odnosu na desetku.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Evo prvo sto sam primijetio na telefon jeste da je bolji prijem wifi singala u odnosu na desetku.

Staklo vs alu :) Ne mora da znaci da je uvek tako ali najcesce uredjaji sa staklenim ledjima imaju generalno bolji prijem u odnosu na full alu modele koji cesto moraju da imaju one ''trake-antene'' ili ''bradu'' oblozenu plastikom.

Evo i jedan domaći YouTube review. Najveća zamjerka je generalno na nedostatak 3,5 mm izlaza za slušalice i to što nema veći zaslon za toliko kućište.

Evo da napisem nesto vise o telefonu. Zelio sam prvo da uzmem boju silver,ali posto je nije bilo u ponudi nego se morala cekati 20ak dana uzeo sam crni model. Malo me je to pokolebalo bilo,ali na kraju vidim da nisam pogrijesio. Tokom svih najavljivanja,predstavljanja telefona,testova bio sam malo skeptican kako ce telefon da izgleda uzivo i kada se uzme u ruku. Jer bilo je raznih prica oko toga sto se preslo sa metalnog na kuciste od stakla. Kada telefon uzmete u ruke na te price cete zaboraviti. Jer telefon uopste ne djeluje lizjerno nego kao pravi premium uredjaj. Najpribliznije sa cime bih mogao da vam ga opisem jeste Iphone 7 jet black,potpuno isti utisak sam imao kada sam taj model Iphona drzao. Sve dalje sto budem pisao bice uporedjivanje sa Htc 10 jer je to prethodni telefon koji sam imao. Prvo sto sam zapazio,a to sam i jutros napisao jeste da je signal wifi-ja jaci nego na modelu 10. Mironiko je u svome testu napisao da je zvuk najbolji sa kojim se susretao. Ja na to mogu da kazem da je zvuk cist i jaci nego na htc 10 i to sam danas isprobao. Za to vam ne treba da imate sluh kao Mocart dovoljno je kada se pusti neka pjesma na oba telefona. Dalje za bateriju ne mogu jos da kazem kakva je jer kada sam upalio telefon bio je na oko 30% baterije. Dok sam odradio podesavanja i sve sto je potrebno dosao sam na 16% i tada sam ga stavio na punjac. Sa punjaca sam ga skinuo oko 13:30 i do sada evo mi je baterija na 60%. Telefon je konstantno bio na 4G,obavio par razgovora plus ulasci na internet i dopisivanja preko vibera. E sad mana koju svi navode za ovaj telefon je nedostatak toga famoznoga 3.5mm ulaza za slusalice. Uz telefon dodje dodatak za taj ulaz kao i slusalice sa tim ulazom. Okacicu par slika sto sam danas slikao. Samo da napomenem nisam profesionalni fotograf niti sam sta podesavao u kameri,sve je bilo na automatsko podesavanje. Eto toliko od mene. :) Edit:Zaboravih samo da dodam da je mana telefona to sto ostaju otisci na poledjini.

http://i.cubeupload.com/DEjnc8.jpg
http://i.cubeupload.com/RDThPY.jpg
http://i.cubeupload.com/Unys5H.jpg

Poslednja izmena:
Kad istestiras malo bateriju javlja utiske. Kako se ponasa softver, jel brz, fluidan?

Tapatalk

Kad istestiras malo bateriju javlja utiske. Kako se ponasa softver, jel brz, fluidan?

Tapatalk
Hocu,jer i mene bas interesuje kakva je zbog toga sto je nisu mijenjali. Softver kao i kod svakog njihovog najjaceg modela do sada. Brz,bez stekanja, fluidan. Sense radi odlicno.

Mironiko je u svome testu napisao da je zvuk najbolji sa kojim se susretao. Ja na to mogu da kazem da je zvuk cist i jaci nego na htc 10 i to sam danas isprobao. Za to vam ne treba da imate sluh kao Mocart dovoljno je kada se pusti neka pjesma na oba telefona.

Da li se ovo odnosi samo na zvučnike? Slušalice i zvuk u toku razgovora?

Muzika na slusalicama, prevashodno. Time sam bio odusevljen.

Napominjem, nisam nikakav audiofil, ali sam se potrudio da napravim "okruzenje" koje ce istaci prednosti i mane (FLAC fajlovi razlicitih muzickih izvedbi, slusalice visoke rezonance za poredjenje, drugi top model za komparaciju).
Sent from a fantastic Lumia 950 XL

@ mironiko

HTC uredjaji su uvek bili medju najboljima za slusalice visoke impedanse jer prakticno uvek imaju 1V+ izlaz ali rekoh ti vec, tvrdnja da je ''U11 za klasu iznad svega ostalog u smartfon svetu'' jednostavno ''bode oci'' jer to mozda moze da se kaze samo za V20 i jos par uredjaja :)

@ retype

Koje slusalice si koristio u poredjenju htc 10 i U11?

Situacija sa jacinom zvuka preko adaptera nije bas tako jasna i neki korisnici prijavljuju da im zvuci malo glasnije od htc 10 a neki da zvuci malo tise od desetke. S obzirom da je u pitanju poveci broj razlicitih slusalica krajnji utisak zavisi i od impedanse, osetljivosti samih slusalica ali i od izlazne impedanse adaptera.

E sad kvalitet - sudeci po whathifi, utiscima sa hf foruma i ostalih sajtova, SQ U11 adaptera je nesto losiji od G6, S8 i od (iP7 lightning adapter). To ''losiji'' nikako ne treba shvatiti kao vecu manu jer je i stock U11 odlican + prosecan korisnik verovatno nece ni primetiti sa stock slusalicama ili bilo kojim od najcesce koriscenih (tipa piston i ostale chi-fi, jeftine senn, pioneer itd). Ono sto svaki korisnik primeti je razlika u jacini zvuka i nazalost 95% korisnika iskljucivo na osnovu toga procenjuje kvalitet.

Izdvojicu sad nekoliko komentara korisnika koji mogu da objasne dosta toga:

I have an access to the HTC U11 and I quickly compared its sound to my HTC 10 using the USB C adapter (with the newest software) on both devices. I tested them with the Sennheiser Momentum In-Ear headphones using the default music app (Google Play Music).
Surprisingly the adapter plays louder with the HTC 10 - I thought that the amp is inside the adapter so it will play at the same level as using the HTC U11. Maybe it's just difference in the phone's software? Another surprise - when I used the 3,5 mm jack in the HTC 10 it was way quieter than the USB C output. Overall the loudness looks like this: HTC 10 USB C > HTC U11 > HTC 10 3,5 mm.
Speaking about the sound quality - it's hard to tell based on this quick test but I don't hear a significant difference if I set the sound volume to a similar level on both outputs (of course only HTC 10 tested here).

So far the U11 USB-C to 3.5mm jack quality wise is good but the volume is lacking to me using RHA MA 750s

Ovo moze da objasni zasto neki korisnici prijavljuju tisi ili glasniji zvuk u odnosu na htc 10, dosta toga zavisi od slusalice koje koriste (pa makar to bile i in-ear) kao i od adapter vs 3.5mm dzek.

Interestingly when plugging the adapter to the U 11 you won't get Boomsound, and that's explain a lot for the missing dynamic range and loudness, I hope HTC can adapt boomsound to the adapter's DAC

Ovo ne znam koliko je tacno ali moze da bude odgovor na zamerku koju je naveo whathifi: Music could be more engaging, ovako nesto nikada nisu napisali za neki htc flagship koji su odavno poznati upravo po ''engaging'' zvucnoj signaturi.

Na kraju ovo je i dalje jedan od najboljih uredjaja za multimediju i slusanje muzike (ima verovatno najbolje zvucnike + adapter za slusalice nesto ispod 2017 flagship kvaliteta ali uz jedan od jacih izlaza) i jedina veca mana ostaje smaranje sa nosenjem i cuvanjem adaptera ali eto :) Da su zadrzali 3.5mm dzek ubedjen sam da bi U11 bio na samom vrhu, veoma blizu V20.

Poslednja izmena:
Ti si ladno mislio na zvucnike :)

To je jasno, U11 zvucnici su veoma glasni mada je i htc 10 odlican na tom polju + oba imaju ''pun'' zvuk.

Jel se isplati naruciti ovaj flagsip preko sajta htc-a ili traziti preko kp?

Kakav je sa kvalitetom zvuka pri pozivim? Npr u nekom glasnijem okruzenju

Tapatalk

Može al ćeš platiš i carinu, porez i izađe te dosta skuplje!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Testirao sam zvuk u slusalicama na HTC 10 i na U11. Slusalice koje sam koristio su Beats. Pustao sam par domacih i stranih pjesama. Zvuk na U11 kada je pojacan do kraja odgovara jacini zvuka na desetki kao da je pojacan na 13/15. Znaci za dvije jacine je jaci na 10 nego na U11.

Kakav je sa kvalitetom zvuka pri pozivim? Npr u nekom glasnijem okruzenju

Tapatalk
Nisam ga koristio nigdje do sada gdje je glasno,a u ostalim situacijama kvalitetan i dobar.

Poslednja izmena od urednika:
Da dodam samo da crna boja nije skroz crna,ponekad zavisi od svjetlosti djeluje kao da je telefon zelene boje.

Ako budes imao vremena, okini par istih kadrova u low light uslovima sa HTC 10 i U11. Hvala. :)

Kako ti deluje trajanje baterije u odnosu na desetku?

To i mene zanima.

Hvala, retype12345. :)

Nazad
Vrh Dno