Prvo da naglasim da sam se prijavio u
Android Beta program (ali to svakako nije "razlog" problema, jer dobijes i - Stable/Final verzije)
A i da je tel star oko 14 meseci. No root, no custom... anything other than Android Beta.
Tokom cele Android 7 serije (svih verzija, revizija), a trajale su bar 5-6 meseci, mi se desavalo da se usred BILO KOJE aplikacije, iz cista mira - zakuca.
Ne reaguje ni na sta, osim na hard reboot (10 sekundi drzanja power dugmeta), jednostavno se slika zamrzne i ostane ta slika dok ne odradis reboot. I onda opet. Do sledeceg zakucavanja, koje je odmah tu iza ugla/za nekoliko sati, minuta, pravila nema!
Znace - ne bootloop, nego to... "zakucavanje slike/nereagovanje ni na sta osim na reboot". Obicno takve stvari svrstam u kategoriju: "a u pm, uskoro ce da crkne" (ploca)
...jer mi se na nekoliko prethodnih androida (HTC Desire HD, Samsung S3) desavalo isto to -- misteriozni problemi bez ikakve pozadine, dok ekran ne postane potpuno crn...
Medjutim (!), da kucnem u drvo (!!), od kako sam instaliro beta O verziju, nije se desilo ni jednom... za kolko, eto, mesec dana na primer.
Inace se desavalo SVAKI DAN, bar 4x dnevno.
Softverski ili hardverski problem, pitanje je.
Lici na ovo prvo, ali citajuci poslednjih nekoliko stranica ovog thread-a (a i oslanjajuci se na intuciju) -- bice da je ovo drugo.
Glupi Androidi... ovo ce da bude treca cigla u nizu. (gore su pomenute prethodne dve)
Je l se desavalo jos nekom? A da mu je Android O pomogo? Permanentno ili samo privremeno?
+ na sta pobeci sa Nexusa 5x, kad rikne? (taj cenovni rang, do 200, 250€)
...a da frke s plocom nema... Pixeli su skuplji, cin'mi'se.
edit: il' se isplati popravljati ga?
Mada su oficijelni servisi uvek bili - dranje. Pogotovo ako je u pitanju: ploca.
A ne-oficijelne a dobre - ne znam

I to je bzvz, sto ne postoji neko ko je spreman da se igra sa i vraca u zivot, po pristojnoj ceni, sve te cigle, jureci samo elektroniku koja je crkla. Tj sigurno postoji al ga ja ne znam. Za laptopove znam takvog coveka, ali ne i za telefone.
Takav = profesionalan, ne-derac, customer-friendly a ne profit-friendly...
Nexus te navuce na Vanilla Android (bez dodatih Samsung/HTC/etc softverskih ******, tipa S-planer/HTC Sense/pa-redjaj-dalje-sve-nadogradnje-koje-odrade-proizvodjaci telefona a zbog kojih cekas godinu dana da izadje update; pa i kad izadje, vec je izaso - sledeci big update Androida/nova verzija, sto je bullsh1t... to ŽEŠĆE kaskanje za.), redovne security update-ove, najsvezije bullsh1t-free verzije sistema....
a onda: crkne.