Šta je novo?

LG Nexus 5X

Pozdrav gde mogu da nabavim originalni punjac za 5x u Beogradu, ili Ebay,aliexpress?

Nisam dugo posecivao forum i vidim da sve vise telefona umire. Je l' se zna sa sigurnoscu da li je iskljucivo do ploce, ili je novi sistem problem? Posto se secam na pocetku su vecinom umirali oni koji su stavljeni na 7micu.

Isključivo je do ploče i svi će umreti.

Imam jos 3 meseca garancije na telefon. Da ga prodajem dok je jos pozeljan?

I ja isto. Tri su razloga :
1. Glupo mi sad da ga uvalim nekome a znam da će crći.
2. Nemam šta drugo da kupim.
3. Svi mi vlasnici 5x imamo toliko novca, da nam je totalno svejedno.

Junski? Jesam.

Da nije ovog foruma ne bih ni znao da postoji masovni problem. Moj se za sad drži ok, nadam se da će tako i ostati. U martu mu prošlo godinu dana.

Prvo da naglasim da sam se prijavio u Android Beta program (ali to svakako nije "razlog" problema, jer dobijes i - Stable/Final verzije)
A i da je tel star oko 14 meseci. No root, no custom... anything other than Android Beta.

Tokom cele Android 7 serije (svih verzija, revizija), a trajale su bar 5-6 meseci, mi se desavalo da se usred BILO KOJE aplikacije, iz cista mira - zakuca.
Ne reaguje ni na sta, osim na hard reboot (10 sekundi drzanja power dugmeta), jednostavno se slika zamrzne i ostane ta slika dok ne odradis reboot. I onda opet. Do sledeceg zakucavanja, koje je odmah tu iza ugla/za nekoliko sati, minuta, pravila nema!

Znace - ne bootloop, nego to... "zakucavanje slike/nereagovanje ni na sta osim na reboot". Obicno takve stvari svrstam u kategoriju: "a u pm, uskoro ce da crkne" (ploca)
...jer mi se na nekoliko prethodnih androida (HTC Desire HD, Samsung S3) desavalo isto to -- misteriozni problemi bez ikakve pozadine, dok ekran ne postane potpuno crn...

Medjutim (!), da kucnem u drvo (!!), od kako sam instaliro beta O verziju, nije se desilo ni jednom... za kolko, eto, mesec dana na primer.
Inace se desavalo SVAKI DAN, bar 4x dnevno.

Softverski ili hardverski problem, pitanje je.
Lici na ovo prvo, ali citajuci poslednjih nekoliko stranica ovog thread-a (a i oslanjajuci se na intuciju) -- bice da je ovo drugo.

Glupi Androidi... ovo ce da bude treca cigla u nizu. (gore su pomenute prethodne dve) :(

Je l se desavalo jos nekom? A da mu je Android O pomogo? Permanentno ili samo privremeno?

+ na sta pobeci sa Nexusa 5x, kad rikne?
(taj cenovni rang, do 200, 250€)
...a da frke s plocom nema... Pixeli su skuplji, cin'mi'se.

edit: il' se isplati popravljati ga?
Mada su oficijelni servisi uvek bili - dranje. Pogotovo ako je u pitanju: ploca.
A ne-oficijelne a dobre - ne znam :(
I to je bzvz, sto ne postoji neko ko je spreman da se igra sa i vraca u zivot, po pristojnoj ceni, sve te cigle, jureci samo elektroniku koja je crkla. Tj sigurno postoji al ga ja ne znam. Za laptopove znam takvog coveka, ali ne i za telefone.
Takav = profesionalan, ne-derac, customer-friendly a ne profit-friendly...

Nexus te navuce na Vanilla Android (bez dodatih Samsung/HTC/etc softverskih ******, tipa S-planer/HTC Sense/pa-redjaj-dalje-sve-nadogradnje-koje-odrade-proizvodjaci telefona a zbog kojih cekas godinu dana da izadje update; pa i kad izadje, vec je izaso - sledeci big update Androida/nova verzija, sto je bullsh1t... to ŽEŠĆE kaskanje za.), redovne security update-ove, najsvezije bullsh1t-free verzije sistema....

a onda: crkne. :(

Poslednja izmena:
^ I ja trazim alternativu vec mesec dana. Sto se tice popravke kosta oko 22.000 din (zamena ploce) i po mom misljenju se ne isplati, bolje dodati jos novca i uzeti neki drugi telefon, jer ce opet kad tad umreti.

Devojka je sa 5x presla na mi5s. Osim sto je kamera dosta losija u nocnim uslovima, prezadovoljna je. Sad su izbacili LOS pa mozes imati to stock iskustvo. Cenovni rang je 20-30e veci od navedenog, ali iskreno kada sam joj trazio, nisam nasao ni na sta bolje.

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
to zamrzavanje se i meni desavalo. problem je izgleda bio u nekim aplikacijama koje vuku lokaciju i/ili do vibracije. pogasio permisije u nekim apps za location i vibraciju i sad sve radi savrseno. ako se nekom to isto desava moze da proba.

Ja čekam da vidim uživo nove Nokia Android telefone i razmislim hoće li neka od Nokia biti buduća zamena.

Ajd' usput da pitam ako neko može da mi pošalje kontakt Vladimira sa KP od koga ste kupovali telefone. Unapred hvala

Ja sam moj 5X (32GB) kupio u oktobru prošle godine i sljaka bez ikakvih problema (stock, ne root-ovan). Koliko će još potrajati ne znam, a ni ne opterećujem se time.

Sent from Nexus 5X

Ponavljam se, ali moj 5X šljaka već duže od godinu. Ne znam ni koliko ću ja još potrajati, kamoli telefon. Zato sam opušten.:))

Nemoguce da moj telefon nije crko, ako vec crkava od pregrevanja... Ponavljam, svaki dan pricam preko Vibera vise od 1h i to na suncu, isto je bilo i proslog leta, surf + viber + igrica na suncu, telefon se PRILICNO zagreva. 11 meseci ga imam.

Veliko je pitanje zasto crkavaju neki primerci, ali veliko. Na XDA forumu sam nasao da je nekom liku LG servis rekao kako telefon crkava zbog loseg napajanja na racunaru, verovatno kad se puni preko USB-a na racunaru koji ima kung fu napajanje, ili zbog loseg USB-A - USB-C kabla. A ja telefon ne punim nikada preko racunara vec iskljucivo preko originalnog punjaca. Isto tako nikada ne radim OTA update, vec flesujem factory image.

Crkavao je i nekima koji nisu uopste igrali igrice i sl. Ko zna sta je problem.

Pa svi pricaju da je problem zbog loseg chipseta,da zbog toga crkava ploca.Nije bitno kako se koristi telefon navodno.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Baterija kod mene na stock,poslednji build,svo vreme na wifi,osvetljenje na pola,camera radila maltene pola sata

Screenshot_20170621-183524.png

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Imaš puno awake, neka aplikacija ti troši u pozadini dosta baterije.

Ne znam sta moze da bude,mozda fb ili fb messenger,nemam nekih specijalnih aplikacija,instagram ne koristim.
Mozda je system nesto brljavio.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Verovatno je fb I messenger, oni su poznati žderači baterije.

Nije chipset problem nikada ni bio. Nego LG.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

^ upravo.
Nije sam chipset, nego način na koji je isti zalemljen na ploču, taj neki fazon.

LG škrtario, i eto šta smo dobili.

Aj da razume čovek da se desi jednom, ali da ponoviš takvu jednu stvar na 5 različitih modela..

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Najjaci su oni sto misle da je Gugl namerno ubijao Nexus uredjaje, ni manje ni vise nego apdejtom, da bi sto veci broj korisnika presao na Pixele :)

Ajd' dobar deo takvih umotvorina dolazi od hardkor LG fanova, cisto kao ''opravdanje'' ali sudeci po nekim komentarima ipak nije tako mali broj onih koji misle da je Gugl izvrsio apdejt-zlocin na(d) Nexusima :d

Odavno je lepo objasnjeno - losi lemovi koji stradaju pri promenama temperature cipseta pa su zato nekim korisnicima uredjaji stradali na 0c u u dzepu/idle a nekima pri bekapovanju, igranju igara, apdejtovanju sistema i slicnim zahtevnim procesima.

Nazad
Vrh Dno