Šta je novo?

[Yettel. ex-Telenor] Postpaid paketi i promocije

Znaci uz play+ dobijas 2GB, ako potrosis ta 2GB, pocinje da te kosta?
Uz ostale pakete, sta? nemas net za njega ili...?

Ako potrošiš onda svaka čast. Sasvim će ti biti dovoljno.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Ako potrošiš 2 GB na play+ (mada nema šanse da potrošiš 2 Gb), trošiš net iz paketa.
Uz ostale pakete ide isto 2GB interneta.

Ostalo mi je 4 meseca do isteka ugovora. Imam 3 postpaid broja kod telenora. Da li mogu sada da tražim 50 % popusta ,na 12 meseci?

Alfa, link ka Ratelovom izvestaju je u pitanju.
Nisam ja pominjao RATEL, to je analicitar rekao. Slazem se sa VIP i MTS ciframa (zvanicno), jer su iste u njihovom zadnjem izvestaju.

Za Telenor u stvari ne moze iz izvestaja njihovog se videti jer i dalje drze RS i CG kao jednu celinu. Mada ne verujem da imaju svega ~100.000 korisnika u CG, pa da u RS ima 2.9miliona?

A kod MTS bilo bi zanimljivo navesti, od ovog procenta kolika je zastupljenost fiksne mreže.
Procenta cega?????? Ove cifre ne doticu fixnu.

Upravo tako. Uz to, još uvek žive od stare slave da imaju najkvalitetniju mrežu (što više nije slučaj), tako da im cene nisu ničim opravdane, pa ne čudi što toliko gube korisnike...
Ma ljudi su tromi, da je to neverovatno, mrzi ih da odu i zamene mrezu....
Imam komsinicu koju ne mrzi da ne moze iz kuce obaviti razgovor (Telenor, centar BG!), ali je mrzi da ode jednom i promeni mrezu. Isto i za poznanika u Nisu, samo sto je MTS u pitanju.

Oni na to racunaju, i ocigledno su u pravu.

Koliko sam razumeo uz PRENESI PLAY+ mozes da izberes npr. Viber i mozes da ga koristis bez ikakovog ogranicenja i ne trosi ti MB iz paketa, da li je tako?
Ako potrošiš 2 GB na play+ (mada nema šanse da potrošiš 2 Gb), trošiš net iz paketa.
Uz ostale pakete ide isto 2GB interneta.
2GB ode vrlo brzo ako saljes slike preko Vibera, razgovaras dosta.
Ali Drustvene Mreze dodatak nema ogranicenja.

@Stena, ne brini mene uopste Telenor, ni MTS. Mogu oba propasti slobodno. Ali ne volim sto mi dizete cene pretplate, a isto koristim kao i pre 5 godina :) Zato ne volim Telenor (i korisnike njihove)

Poslednja izmena:
Koje slike kad viber kompresuje do granice vidljivosti? Dovoljno je sasvim 2gb za viber. Valjda se koristi povremeno i neki WiFi i obican poziv i sms. Moze se iskoristiti ali baš u ekstremnim slučajevima.

2GB = Viber 2220 minuta ili 22000 slika

ili 340 minuta videa :)

Ma džabe se vadiš sada :) Napisao si da 2gb za viber brzo ode što nije ni približno istini.

Poslednja izmena:
Ja ne mogu 70 Mb da potrošim za mesec dana, a ne 2 GB na Viberu.
Velika greska, @alfa.

Onda ga ne bi ogranicavali :)
Inace, 4500 minuta valjda, Viber trosi ispod 500KB/min.

Onda ga ne bi ogranicavali :)
Inace, 4500 minuta valjda, Viber trosi ispod 500KB/min.
Aktuelnu verziju kada sam merio je ~128kbps bandwidth za voice sto bude oko 2220 minuta, mozda u nekom slucaju trosi i manje (ima ona opcija za smanjenu potrosnju). Inace 2GB na Viberu moze da se potrosi odmah ako se koristi ona nova opcija da se posalje File Message do 300MB. Ako se to ne koristi, onda su fotografije 1Megapixel JPG 90% 24bit, a video je VGA rezolucija.

Poslednja izmena:
A ako se koristi Video Call, npr ja samo njega koristim. Kolika je tu potrošnja? Recimo da je 10MB/min, onda ode 2giga za 200 minuta razgovora, a to je ništa

Sent from my iPhone using Tapatalk

Telenor je danas 15.06.2017. pustio promociju 10GB internet saobraćaja.
Nakon aktivacije, korisnik će naredna 24 meseca dobijati dodatnih 10GB internet saobraćaja svaki mesec.
Ugovor uz novi broj ili prebace broj sa pripejda na postpejd
Obnova ugovora uz kupovinu uređaja
Obnova ugovora uz promociju (20% popusta, dodatni minuti...)

Ma ljudi su tromi, da je to neverovatno, mrzi ih da odu i zamene mrezu....
Imam komsinicu koju ne mrzi da ne moze iz kuce obaviti razgovor (Telenor, centar BG!), ali je mrzi da ode jednom i promeni mrezu. Isto i za poznanika u Nisu, samo sto je MTS u pitanju.

Izgleda da nemaju svi viska vremena pa da po vise puta mesecno posecuju poslovnice i prebacuju brojeve...
A to sto zive u centru grada ne znaci da se ne nalaze u nekom suturenu predratne zgrade sa 2m debelim betonskim zidovima i da je to razlog loseg signala. Pa zar ti stvarno mislis da je nekome u intresu da ne pruza adekvatnu uslugu u 21. veku a da zeli da zaradi?
Nisi prokomentarisao kakva je situacija kod komsinice ili prijatelja u Niš-u sa drugim mrezama.

Mali dodatak na moju prethodnu poruku:

Promocija važi isključivo uz tarifne pakete čija je mesečna pretplata veća ili jednaka 1650 dinara, a to su:
•Prenesi i surfuj+ L, XL i XXL
•Prenesi Play+ L, XL i XXL
•Premium+

Promocija se ne odnosi na:
•Prelazak sa prepaid na postpaid sa 50% popusta prvih 6 meseci i 25% popusta u drugih 18 meseci
•Reaktivacije ugovora zbog dugovanja
•50% popusta na mesečnu pretplatu

Dodatnih 10GB imaju apsolutni prioritet u potrošnji u odnosu na saobraćaj iz paketa, tarifne dodatke.

Poslednja izmena:
Jednom samo treba otici za prenos broja.

Nije lose ovih 10gb. Uz Play dodatke moze da im se protera bruka neta kroz mrezu. :)

Da li sam dobro razumeo da dobijas 10gb svih 24 meseca tj 240gb za dve godine za dz?

Da li postoji info do kada traje ponuda za tu promociju, trebao bih da obnovim ugovor sledećeg meseca?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Telenor objasnio da je najbolji? [emoji6]

Net, to je danas najbitnije u paketu a ne neki neograniceni minuti [emoji24]
Izgleda u telenoru resili da smanje ugovore sa 50% popusta [emoji33]

Sent from Dead OS ☹

Poslednja izmena:
Promocija se ne odnosi na:
•Prelazak sa prepaid na postpaid sa 50% popusta prvih 6 meseci i 25% popusta u drugih 18 meseci

Ovo ranije nije bilo moguce. Nisu davali nikakve pogodnosti kad se prelazi sa pripejda na postpejd, a sudeci po ovom sad odjednom moze 50% prvih 6 meseci ugovora i 25% ostatak ugovora...

To je kampanja koja traje od Oktobra meseca 2016.

Ranije nije postojala. Ali da, u pravu si, relativno novijeg datuma je...

Poslednja izmena:
Vrh Dno