Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam sta da kazem na ovo. Najvise mi je zao graficke jer sad zbog tog *****a mozes samo da je bacis u kantu.

A sto se polomljenog dela tice, da je gurao kao sivonja ne bi mogao da ga polomi slucajno.

@MareBGD istina, znam da je preko sve jeftinije i gledam da uglavnom kupujem online, ali bas me je iznenadila razlika u ceni na ovaj iznos ( znam da je za mnogo vece cifre razlika velika, i razumem zasto).

@Turbo pa ako ce da propusti struju nije mi bitno da li je uzet preko gigatrona ili preko grane. Jedino ako gigatron ne refundira svu stetu.

Imam neki hama sada od 1000din mada s obzirom da su na njega prikljuceni zvucnici, monitor i punjac laptopa ni ne moze da bude tolika steta. A kako pravim nov komp za koga izdvajam lepu sumu bolje da kupim nesto kvalitetnije pa sam gledao ovaj model i deluje mi kao da moze da spreci prenapon. Zato sam i imao sumnju na pocetku da nije kineska kopija neka.

Ali hvala na informacijama u svakom slucaju.

Sent from my SM-G530FZ using Tapatalk

Tacno tako, bas sam to hteo da napisem. Ako nisi kriv trebao si namerno iz inata da ides na sudjenje a pogotovu jer je taj baja dobar sa tim nekim sefom aksa. Ako su ti dokazi validni i ako 100% garantujes da si poslao ispravno ne vidim razlog zasto si mu platio. A ako je i pored toga advokat tvoj bio upoznat sa situacijom koju si opisao ovde onda ga mozes baciti u kantu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Taj advokat je amater. Kako moze slucaj koj bukvalno ne moze da izgubi predlozi da resis mirnim putem??? Da si dao 100000 za sudjenja i advokata sve bi ti uplatio do zadnjeg dinara. Plus bi tuzili i kurirsku sluzbu pa da vidis kako bi te zvali u roku od sedam dana da povuces tuzbu da bi ti sve isplatili. Ne prebacujem ti nista, taman posla. Nego da znaju i drugi ako im se desi ovako nesto a znaju da su u pravu da ne podlezu glupostima i lazima.

Izgleda da svi zaboravljate da je u Srbiji jedno pobediti na sudu, a drugo uspeti naplatiti pare i nadoknadu sudskih troskova :(

Izgleda da svi zaboravljate da je u Srbiji jedno pobediti na sudu, a drugo uspeti naplatiti pare i nadoknadu sudskih troskova :(
Bingo. Teorija je jedno, praksa drugo. A takse su stvarno paprene, doduše taksa se odmerava na osnovu vrednosti parnice, ali se nakupi nakon par izlazaka. Jedino da ima baš viška para u rezervi pa da ga iz hobija "nabode" na sudu za primer drugima.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

^Nisu samo sudske takse u pitanju, vec i troskovi za advokata (pisanje podnesaka, izlasci na rociste itd.) :(

Pa tesko da je to njegov advokat :) Otisao covek samo kod nekoga nasumicno, da se konsultuje.

Mislim, ako cemo da se pravimo naivni, nije ga ni slagao. Uvek je bolje da se ljudi sami dogovore, mirnim putem. Problem je samo sto to ne znaci da je bolje dogovoriti se na nacin da se samom sebi nanese steta, a ljudi najcesce bas tako razumeju kada im advokat ovako nesto kaze.

A i taj advokat verovatno kaze tako sa razlogom, tj zato sto misli da tu nema mnogo vajde za njega, tj mozda se u nekim ranijim slicnim situacijama i udubljivao, pa neka od strana naknadno popustala, i on na kraju krecio za dz.

Moguce da i refleksno odgovaraju ljude od parnicenja kada je spor ovako male vrednosti, jer, da budemo realni, zamislite situaciju da on stvarno sada uzme da gleda te slike, da cita prepiske, da odradi detaljan razgovor sa potencijalnim klijentom, da bi mu p.klijent na to rekao, dobro, razmislicu, pa cu vam javiti. Video je taj advokat dovoljno puta takav scenario, i mrzi ga da gleda ponovo.

I jos jedna stvar, ritmld ovde uopste ne bi tuzio kupca, jer to nema nikakvog smisla, tuzio bi bas aks, koji drzi njegove pare. Ali, verovatno da bi se taj deo zavrsio vec po prvoj opomeni.

Tek posle bi eventualno usledilo parnicenje sa kupcem, ali to ako bi kupac njega tuzio...

Rio, ako si advokat, posalji adresu i kontakt telefon na PP :)

Pa tesko da je to njegov advokat :) Otisao covek samo kod nekoga nasumicno, da se konsultuje.

Mislim, ako cemo da se pravimo naivni, nije ga ni slagao. Uvek je bolje da se ljudi sami dogovore, mirnim putem. Problem je samo sto to ne znaci da je bolje dogovoriti se na nacin da se samom sebi nanese steta, a ljudi najcesce bas tako razumeju kada im advokat ovako nesto kaze.

A i taj advokat verovatno kaze tako sa razlogom, tj zato sto misli da tu nema mnogo vajde za njega, tj mozda se u nekim ranijim slicnim situacijama i udubljivao, pa neka od strana naknadno popustala, i on na kraju krecio za dz.

Moguce da i refleksno odgovaraju ljude od parnicenja kada je spor ovako male vrednosti, jer, da budemo realni, zamislite situaciju da on stvarno sada uzme da gleda te slike, da cita prepiske, da odradi detaljan razgovor sa potencijalnim klijentom, da bi mu p.klijent na to rekao, dobro, razmislicu, pa cu vam javiti. Video je taj advokat dovoljno puta takav scenario, i mrzi ga da gleda ponovo.

I jos jedna stvar, ritmld ovde uopste ne bi tuzio kupca, jer to nema nikakvog smisla, tuzio bi bas aks, koji drzi njegove pare. Ali, verovatno da bi se taj deo zavrsio vec po prvoj opomeni.

Tek posle bi eventualno usledilo parnicenje sa kupcem, ali to ako bi kupac njega tuzio...

Pa da trebali bi da tužimo aks službu, pa tek kupca, pa da izlazi veštak da on proceni ko je kriv, peripetija mnogo sa sitnu lovu, bolje da budem u minusu ovom nego još pisanje tužbe pa izlazak i slicno. Oteglo bi se to mnogo i mnogo bi koštali živci.

Rio, ako si advokat, posalji adresu i kontakt telefon na PP :)
Nisam :) Krenuo sam tim putem, ali sam skrenuo u neke livade :)

Inace, svakako ne treba nista sto sam pisao uzimati bez rezerve, jer ne bi bio prvi put da nesto pogresim.

Moderator weasel je pisao da je radio u sudu, pretpostavljam kao pripravnik, i on bi imao bolju ideju o ovome.

I bio je jedan lik kog sam primetio na onoj temi o uterivanju dugova (vip bese ustupio potrazivanje agenciji), koji je, po mojoj oceni, dobro znao sta prica, i pretpostavljam da je advokat. Nazalost, ne secam se "imena", ali verovatno bar imam tu temu u pretplatama.

Poslednja izmena:
Sve u svemu mislim da pri prodaji bilo cega polovnog kao fizicko lice na slanje ne treba davati garanciju a ni po zakoniku republike srbije to nije dozvoljeno. Ako mu se isplati dodje licno proba i gotovo.

Sve u svemu mislim da pri prodaji bilo cega polovnog kao fizicko lice na slanje ne treba davati garanciju a ni po zakoniku republike srbije to nije dozvoljeno. Ako mu se isplati dodje licno proba i gotovo.
Hteo, ne hteo, ti kao prodavac odgovaras za pravne i materijalne (ukljucujuci i skrivene) nedostatke onoga sto prodajes.

Ali, morate razumeti i da ljudi koji SALJU stupaju u ugovorni odnos sa kurirskom sluzbom. Oni i pakuju stvar. Svojina se prenosi tek predajom stvari, itd. Nije realno to prevaliti na kupca koji je, objektivno, ugrozenija strana, od koje nista ne zavisi.

Meni se cini da bi bilo sasvim dovoljno da se AKS posalje inspekcija, ne moze kurirska sluzba neovlasceno da zadrzava novac. Jedini spor koji bi ovde mogao nastati jeste da ga "osteceni" tuzi za prevaru.

Nije u pitanju IT oprema ali mislim da se uklapa u temu (KupujeProdajem) pa ću ipak da pitam:
da li je neko kupovao ugradnu rernu i/ili ugradnu ploču za kuhinju preko prodavaca koji donose to iz "pitaj boga odakle" kažu nemačka... I kakva su iskustva?

Ima lik koji donosi robu iz "ko zna odakle", u blizini Jagodine. Pre 5 godina sam pazario sudo mašunu Simens i dobro prošao. Moj drug je uzeo veš mašinu Mile, i do sada nema problema. To nije bila kupovina na slepo. Čovek daje 6 meseci garanciju, a ja sam poveo majsora. Tako da i te kako vredi. Inače nova sudo mašina Midea mi je crkla konačno posle 3 godine. Čovek treba da izvuče poruku.

^Nisu samo sudske takse u pitanju, vec i troskovi za advokata (pisanje podnesaka, izlasci na rociste itd.) :(

To je bilo do pre privatnih zvršitelja. Imam advoka koji sarađuje sa njima. Više me nije briga. Ako neko ima 70.000,00 da plati sudske troškove + advokat + privatni zvršitelji :) Samo kažem "ćao". Ovaj advokat "Ajkula" radi pro-bono i vaš je skup oko 50%. Sve u svemu bolje išta nego ništa

Пратио сам причу од почетка. Мени ту нешто смрди! Без увреде, али...

Прво, мислим да ти ипак ниси имао доказ да је графичка била читава кад си је паковао. Да јеси, борио би се!

Друго, он да је отишао у полицију у Нови Сад, поднео пријаву инспектору који би морао да извести Јавног тужиоца, који би дао дозволу за даљи рад....... Уф, то је баш компликовано, и споро, поготову код инспектора у НС! А и елемената за крив. дело превара је сувише слаба, тако да и не би извештавали Јавног тужиоца, већ би предложили приватну пријаву.

Треће, није Акс посредник у куповини, већ обични достављач робе са вредношћу и они немају никакво право да располажу са новцем који је предмет вредности пакета. Ако је пакет оштећен, подноси се рекламација на оштећење, без обзира ко је коме пријатељ.

Dobro de, covek je popustio... navukao ga je namazani kupac i pokvareni aks-ovac :)

Iz ovoga barem mozete da izvucete pouku da ni kupci nisu cvecke.

Ovo sto su njemu uradili je bila klasicna ucena, cak i da je odbio njihovu ucenu i rekli da ga tuze oni mu ne bi isplatili novac jer im se moze.

Пратио сам причу од почетка. Мени ту нешто смрди! Без увреде, али...

Прво, мислим да ти ипак ниси имао доказ да је графичка била читава кад си је паковао. Да јеси, борио би се!

Друго, он да је отишао у полицију у Нови Сад, поднео пријаву инспектору који би морао да извести Јавног тужиоца, који би дао дозволу за даљи рад....... Уф, то је баш компликовано, и споро, поготову код инспектора у НС! А и елемената за крив. дело превара је сувише слаба, тако да и не би извештавали Јавног тужиоца, већ би предложили приватну пријаву.

Треће, није Акс посредник у куповини, већ обични достављач робе са вредношћу и они немају никакво право да располажу са новцем који је предмет вредности пакета. Ако је пакет оштећен, подноси се рекламација на оштећење, без обзира ко је коме пријатељ.

+1
Stvarno je drug nešto lako pristao na refundaciju.
Mene da nazove i kaže "ovo ti polomnjeno, vrati pare" crk'o bih od smeha i njemu i aks-u, a i policiji. :smoke:

Ja kada prodajem polovno, dam radnu garanciju 2 nedelje, ali u tom slučaju garancije bih tražio lično dolaženje a ne slanje. Da ja vidim kako to ne radi a radio je. +Ne može mi slati cepanicu nazad. A nikako ne bih pristao da me ovako neko zavrne sa polomljenom karticom i nekakvim vezama. Ne bih se sudio da ne pravim trošak i rizikujem godine razvlačenja ali bih dosađivao aksu i tom kupcu. U krajnjem slučaju nikom ništa, a novac tako da uplatim nekome ko je slomio.. haha, stvarno ima svega.

Nemaš druže sa kupcom ništa, aks-u si predao paket da odnese i naplati isti, za šta si na prijemu dobio potvrdu. Čim je uručen, kurir je tu uslugu i naplatio... kraj priče ili tužba aks-u.

Da samo što u ovom slučaju izgleda da je kupac potezao neke svoje veze, pa zato kažem da bih i njemu govorio da batali to i pusti ljude da isplate. Čudno je kako prateći ovu temu (što je još neko zapazio) možemo videti da su nekome kurirske službe i policija majka a nekome maćeha.
(hint: Boba-prljava-jakna-i-stara-matična-ploča ©)

Poslednja izmena:
http://www.aks-sabac.com/posebni-uslovi/

Procitati : ODGOVORNOST I NAKNADA ŠTETE

Ne vidim ni jedan razlog Stopiranja povrata novca, ako je paket (kako tvrdi Primalac) bio ostecen ti nemas Nikakvih dodirnih tacaka sa primaocem paketa. AKS kuriska je duzna da ti izvrsi dostavu novca koju su naplatili po isporuci paketa. On kao ostecen (Primalac paketa) je trebao da napravi zapisnik sa Kurirom AKS-a, uslika paket i sve sa iseckom od primljenog paketa posalje AKS kurirskoj sluzbi na Reklamaciju. Oni treba da rese medjusobno sa primaocem sta ce dalje i ko je u pravu i da li je steta nastala transportom ili ne, a tebi ako se novac ne dostavi na adresu u roku od 8 dana (mislim da je to rok za povrat) angazujes advokata i podneses Tuzbu koju 100% dobijas jer nisu izvrsili povrat novca.

Kakve medjusobne veze imaju AKS ili bilo koja kurirska sluzba sa MUP-om ili bilo kojom Pravnom ustanovom oko dostave paketa ?
Ako tvrdis i imas dokaze da je predmet koji si poslao ispravan nemas cega da se bojis pa i da ti telefonski kazu da su u kancelariji treutno nam ga PreCednika :trust:

Poslednja izmena:
^ evo ga, sve napisano onako kako bih ja napisao.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A sta pokusavate da dokazete, i sa kojim ciljem?

Da je sve izmislio?

Kako ja to vidim, ako ste u pravu, bice nikom nista. A ako niste u pravu, maltretirate coveka koji je pretrpeo stetu.

Svakako zaludan posao, + potencijalno nekorektan.

Ne naginjem ja preterano ni na jednu stranu, i nelogicnosti svakako postoje, ali moze da bude nekoliko razloga za to. Mozda je preprodavac pocetnik koji se plasi policije, mozda nije bas tako siguran u dokaze kako ovde prica, mozda se plasi suda i rizika da ga dodatno kosta, vise nego da izgubi jednu karticu, itd.
A mozda je stvarno i izmislio, samo sto niko nema nista od toga, cak i da dodje da prizna (ostaje i pitanje zasto bi priznao).

Prosto receno, sviranje patki.

@Rio
Cilj i svrha prethodnih postova je sledeća: kako reagovati ako se nadjemo u sličnim situacijama

Poslednja izmena:
Meni svakako ne izgleda tako, vec kao lov na vestice, ali ako ima ljudi kojima bi ti postovi pomogli u odluci kako se ponasiti u slicnoj situaciji, povlacim ono o sviranju zivini :)

Ja sam svakako mislio da je taj deo bio jasan i pre nego sto pokretac te teme objavio svoj izbor.

Ja imam sve dokaze koji su na mojoj strani ali dok se sve to utvrdi a kao sto svi znamo koliko je sudstvo efikasno potrajalo bi veoma dugo. Ko ce da se cima i da ima obeveze prvo u supu, posle sud traje to dosta, a o nerviranju da ne pricam. Dodatno bih ulagao u pisanje privatne tuzbe jer jedino tako moze pa izlasci advokata i ko ce posle to meni da vrati? Mnogi po prethodnim komentarima pricaju sve nadokanadi onaj ko je kriv e kad bi tako islo kod nas......

Ja imam sve dokaze koji su na mojoj strani ali dok se sve to utvrdi a kao sto svi znamo koliko je sudstvo efikasno potrajalo bi veoma dugo. Ko ce da se cima i da ima obeveze prvo u supu, posle sud traje to dosta, a o nerviranju da ne pricam. Dodatno bih ulagao u pisanje privatne tuzbe jer jedino tako moze pa izlasci advokata i ko ce posle to meni da vrati? Mnogi po prethodnim komentarima pricaju sve nadokanadi onaj ko je kriv e kad bi tako islo kod nas......

Za Sta ti imas da se "Cimas" ? .... Ako si 100% Siguran i imas sve dokaze prepustis slucaj Advokatu (ako ti se novac ne dostavi) .... e sad ako Ti nisi siguran u svoje onda se "Zabrini" .
Od samog pocetka tvog problema sam si napisao da ti je Kupac saopstio da je paket bio Ostecen, zar ne ?
Tom recenicom si stavio tacku = Novac treba da ti bude dostavljen od strane Kurirske sluzbe i kraj price....... ako se ne dostavi novac ides pravo ka Advokatu sa Nalogom koji ti je Kurir ostavio pri preuzamnju posiljke, objasnis Pravnom licu slucaj, das mu saglasnost za pokretanje Tuzbe i on sam resava dalje. Sud ce doneti odluku o svemu u tvoju korist a Troskove snosi onaj ko je ucinio prekrsaj/krivicno delo/itd...

Poslednja izmena:
Za Sta ti imas da se "Cimas" ? .... Ako si 100% Siguran i imas sve dokaze prepustis slucaj Advokatu (ako ti se novac ne dostavi) .... e sad ako Ti nisi siguran u svoje onda se "Zabrini" .
Od samog pocetka tvog problema sam si napisao da ti je Kupac saopstio da je paket bio Ostecen, zar ne ?
Tom recenicom si stavio tacku = Novac treba da ti bude dostavljen od strane Kurirske sluzbe i kraj price....... ako se ne dostavi novac ides pravo ka Advokatu sa Nalogom koji ti je Kurir ostavio pri preuzamnju posiljke, objasnis Pravnom licu slucaj, das mu saglasnost za pokretanje Tuzbe i on sam resava dalje. Sud ce doneti odluku o svemu u tvoju korist a Troskove snosi onaj ko je ucinio prekrsaj/krivicno delo/itd...

Prvenstveno, pise se privatna tuzba a ona kosta i ja moram da je platim da bi se napisala, ne ide po sluzbenoj duznosti.

Zašto privatna tužba? Kolika je vrednost grafičke karte? Ja bih tu išao na krivično delo prevare, protivpravno prisvajanje sredstava, npr.
Podneseš krivičnu prijavu tužilaštvu, pozoveš se na član 208 KZ, priložiš to što si dobio od kurirske službe i čekaš.
Imaš modela za krivične prijave po netu koliko hoćeš.
Edit : mislim da je vrednost za negonjenje po službenoj dužnosti 5.000, 00 dinara.
I čisto da ne bude da savetujem korišćenje modela sa interneta... NEMOJTE to raditi, previše sam se nagledao nakaradnih ugovora, punomoćja, izjava i slično, uvek ali uvek na štetu onoga koji je izigravao nadripisara.
Krivična prijava je ok, pogotovo ovde, podrazumeva se da je stranka neuka a i prijavljuje delo koje je društveno štetno.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno