Šta je novo?

Zvučnici 5.1 Genius SW-HF-5.1 6000, (100W+5*20W)

ReeDooX

Cenjen
Učlanjen(a)
22.05.2012
Poena
150
Pozdrav ljudi, prvi put postavljam na ovom forumu, nov sam ovde.

Kao što u naslovu piše kupio bi ove zvučnike > Zvučnici 5.1 Genius SW-HF-5.1 6000, (100W+5*20W)
Kupio bi i zvučnu karticu za njih, ja sam našao Asus xonar u7, da li neko ima iskustva sa ovom karticom ?
Dao bi do 10-15 hiljada za zvučnu karticu pa ako imate neke predloge, saljite. :wave:

Polovna xonar dx ili d1

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Čuo sam dosta pozitivnih komentara za ovaj model, svidja mi se što su drveni i nisu skupi. Imaš li ti neke druge koji su dobri? Ako imaš šalji pa da vidim.

Ja mogu samo da kažem da su opasno dobri zvučnici za tu cenu.Imam modele(3 seta) SW 3600 i 5005.

3600 sam kupio 2003/04 evo i dan danas rade,naravno uz redovan servis izlaza...svaka preporuka!

Ja imam SW-HF-5.1 6000 vec pa skoro ce deset godina... I prezadovoljan sam. Noviji Logitech imaju bolji cistiji bas, ali dobra zvucna kartica sa ovim zvucnicima moze cuda da napravi.

Nisam napisao da su losi,imam stari 5000 model,odlicno je ocuvan i radi skoro kao i provg dana,medjutim imam i stari logitech z2300.
Ima tu razlike u dubini basa,dok su visoki slicni,premda je ovo 5.1 a logi 2.1 system.
E sad,imam i bose companion 5,i slobodno mogu reci da ga stari logitech sisa po pitanju jacine i dubine.
Zvucne karte necu pominjati jerbo nijedna od tih koje imam ne boost)uju zvuk nesto vise od integrale sa killer ploce za fm2 i asrock za 1155 sa pozlacenim ulazima.
Nemoj me pogresno shvatiti,nemam neki odredjen model da preporucim,samo ja nekako mozda malcice vise naginjem ka Logitech_u.

A da...svojevremeno sam koristio Genius-ovu 5.1 zvučnu a i DX...šta god da staviš radiće posao.Ako to koristiš za multimediju i gaming ništa ti bolje ne treba od DX-a a ako je za posao onda samo HiFi zuje idu u obzir.

Nisam napisao da su losi,imam stari 5000 model,odlicno je ocuvan i radi skoro kao i provg dana,medjutim imam i stari logitech z2300.
Ima tu razlike u dubini basa,dok su visoki slicni,premda je ovo 5.1 a logi 2.1 system.
E sad,imam i bose companion 5,i slobodno mogu reci da ga stari logitech sisa po pitanju jacine i dubine.
Zvucne karte necu pominjati jerbo nijedna od tih koje imam ne boost)uju zvuk nesto vise od integrale sa killer ploce za fm2 i asrock za 1155 sa pozlacenim ulazima.
Nemoj me pogresno shvatiti,nemam neki odredjen model da preporucim,samo ja nekako mozda malcice vise naginjem ka Logitech_u.

Dosta ljudi mi je preporucilo Logitech ali ja sam se nekako zaljubio u Geniusove i na kraju sam ih i uzeo...

Ljudi hvala na sugestijama !
Na kraju sam ipak uzeo Genius SW-HF-5.1 6000 za 20 soma i kupio sam polovnu D1 za 3 soma, mogu samo reci da sam prezadovoljan, imam onako srednju sobu i zadovoljava sve potreba od gejminga preko muzike do filmova :D

Imam te zvučnike više godina (stoje pod "Moja mašine") i mogu reći da je njihov najveći problem potenciometar. On se pokvari pa počne ili neki od satelita da krči/gubi zvuk ili svi. Kod mene je slučaj da sve preko pozicije "10 sati" na potenciometru gubi ton na prednjem desnom zvučniku. Tih starih potenciometra više nema nigde da se nabave, ali odgovaraju neki novi ali moraju da se preleme neki kontakti. Ja sam uzeo za 20$ sa aliexpress-a pre skoro godinu dana, ali nikako da nabavim lemilicu, pa je to sve na čekanju :(

Sve ovo možete proguglati, a ima i tutorijala kako da se to sve zameni. Ako treba okačiću ja slike ako nekog interesuje.

Ja mogu samo da kažem da su opasno dobri zvučnici za tu cenu.Imam modele(3 seta) SW 3600 i 5005.

3600 sam kupio 2003/04 evo i dan danas rade,naravno uz redovan servis izlaza...svaka preporuka!
Šta podrazumevaš pod redovnim servisom? Gde/ko to radi i koliko košta?

Imam te zvučnike više godina (stoje pod "Moja mašine") i mogu reći da je njihov najveći problem potenciometar. On se pokvari pa počne ili neki od satelita da krči/gubi zvuk ili svi. Kod mene je slučaj da sve preko pozicije "10 sati" na potenciometru gubi ton na prednjem desnom zvučniku. Tih starih potenciometra više nema nigde da se nabave, ali odgovaraju neki novi ali moraju da se preleme neki kontakti. Ja sam uzeo za 20$ sa aliexpress-a pre skoro godinu dana, ali nikako da nabavim lemilicu, pa je to sve na čekanju :(

Sve ovo možete proguglati, a ima i tutorijala kako da se to sve zameni. Ako treba okačiću ja slike ako nekog interesuje.

Šta podrazumevaš pod redovnim servisom? Gde/ko to radi i koliko košta?
Nije problem u potenciomeru već u izlazima...prosto crknu.To popravljaju po tv servisima...20e je zamena.

Sent from my 9010X using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno