Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

To je normalno, potrosnja raste sa povecanjem temperature.

Hvala puno, mislio sam da je tako ali evo da pitam. Enos ide ljeto kako cemo da ih hladimo tko zna scarry :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

jos malo pa neces morati da ih hladis posto ces ih ili ugasiti ili prodati :D :D

Imam problem u jednom rigu,nece da digne sistem sa vise od jedne grafike ?
Sta moze da bude?Sta mu fali ?Struja mozda?

H81 btc pro 2.0
Do juce radilo u njoj 5 komada.
Samo sam ga preselio ...

Sve povadio i opet nista.
Nemam monitor sada tu.Ali cim se druga stavi teamviwer ga ne vidi.Izmenjao i grafike i slotove i extender...
Sa jednom radi normalno...
Jbm li ga ..

Aaa moras na monitor kad menjas nesto... Moguce da je neka glupost, tipa treba F2 da se pritisne ili slicno, nece da ucita Windows...

filtira se broj ljudi koji su u situaciji da rudare. Da su karte na izvolte garantujem da bi u mom drustvu bilo 10 rudara sa po 100ak kartica. A ovako ne rudari niko sem ja nadam se za 10ak dana najkasnije. U stvari ja za 10 dana krecem sigurno samo je pitanje da li sa 570 ili 1070

Nista se ne filtrira to je samo iluzija, karte dolaze do majnera to sto mi nismo u mogucnosti da ih nabavimo to je druga prica. Za nedelju dana je porasla mreza za 6 TH , to je oko 200k kartica ako ne i vise zato sto se sada kopa i rukama i nogama :d .

Pretpostavio sam i to.
Stiskao i F1 i F2 ali videcemo ujutru.Neka odmori malo ;)

Nista se ne filtrira to je samo iluzija, karte dolaze do majnera to sto mi nismo u mogucnosti da ih nabavimo to je druga prica. Za nedelju dana je porasla mreza za 6 TH , to je oko 200k kartica ako ne i vise zato sto se sada kopa i rukama i nogama :d .

To nije druga prica nego vrlo direktno povezana sa jacinom mreze jer da karte dolaze do svih mreza bi bila 12 TH a ne 6 TH a svi bi podjednako snosili posledice toga.

radeon 380x i 280x nisu iste arhitekture GPU-ovi. To sto daju isti hash ne kontrira moju i fingonovu tvrdnju. 380x je baziran na arhitekturi istoj kao i 285 nonX. A tom logikom sto si naveo rasporede unutar procesora su svi rebrand 10 godina u nazad.

PS ipak moram priznati da si delimicno u pravu jer 290x i 390x jesu iste arhitekture.. Nisam to znao. Dok 280x i 380x nisu

AMD Radeon R9 380X AMD Radeon 280X
Stream Processors 2048 2048
Texture Units 128 128
ROPs 32 32

nemaju veze te brojke, nisu to isti čipovi. plus su tonge 256bitne karte a tahiti 384.

nemaju veze te brojke, nisu to isti čipovi. plus su tonge 256bitne karte a tahiti 384.
Ako anandtech laze lazem i ja
R9 380X is not a very exciting card. After 3 releases of the fully enabled Tahiti GPU – Radeon 7970, 7970 GHz Edition, and R9 280X – the architectural and clockspeed similarities of R9 380X mean that it’s essentially a fourth revision of this product.

Ako anandtech laze lazem i ja
R9 380X is not a very exciting card. After 3 releases of the fully enabled Tahiti GPU – Radeon 7970, 7970 GHz Edition, and R9 280X – the architectural and clockspeed similarities of R9 380X mean that it’s essentially a fourth revision of this product.

Slicno nije isto sto i isto. Uostalom, sve karte iz te generacije dele arhitekturu i slicne klokove, to anand malo kenj@. I kod AMDa i kod nVidije to je redovna pojava dugo unazad.

Sapphire Nitro+ RX580 Limited = 540€ [emoji15] [emoji32]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Uh koja cena za te pare ima da se kupi gtx 1080 ko ce normalan kupovati na toj ceni...

I to ima da se kupi Palit gtx 1080 sa 2 venta koja nije Founders edition.

A i ta gtx 1080 kopa Eth mnogo bolje od rx 580....

Poslednja izmena:
dzaba kad 90% alavih koji oce da kopaju posto poto, a win ne znaju da instaliraju, nisu ni culi da nVidia moze da kopa pa kupuju posto poto 580

Kopa isto... Ta karta baca 32 mhash... Ali sto se tice cene prenaduvana je. Celo trziste je prenaduvano trenutno je bolje ne zaletati sa kupovinom dok se sve ne stabilizuje.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Gtx 1070 baca od 30-32 mh/s,a gtx 1080 baca 38 do 40 mh/s mozda cak i vise,tako da gtx 1070 koja je jeftinija i kosta oko 400 eura trosi struje i kopa isto kao i rx 580 koji kosta 540 eura.

Samo sto ko ima Amd vec ne moze da ga mesa sa Nvidijom jedino da napravi drugi rig samo sa Nvidijima.

Poslednja izmena:
Nisam znao da toliko nvidie bacaju... Na netu sam vidjao mnogo manje brojke.A i pitanje je kakva je potrosnja za tih 31mhash, verovatno oko 150w i vise.
Javi kad probas u praksi nvidiu.

Realna cena 580 je 300-320e. Ove cene koje sad vidis nisu realne.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Za gtx 1070 znam sigurno da baca od 30 do 32 mh/s u Linuxu baca cak i 36 mh/s to o tome je vec pisalo par ljudi i to sam siguran 100 posto a sto se tice gtx 1080 cini mi se da sam negde video da je neko napisao da baca 38 mh/s a verujem uz overklok moze i do 40 da dobaci....

Javljam se za par dana sa utiscima o gtx 1070 posto mi stize u subotu.

Da realna cena ne bi smela da bude vise od 310 eura karte nije da su malo precenjene nego previse....

Nisam ti odgovorio za potrosnju kod gtx 1070 mozes undervolt da uradis mali i da smanjis malo potrosnju....

Sa druge strane rx 580 u trixx-u kad pise da trosi 80w znaj da trosi 50w vise znaci oko 130w i sad dobijamo racunicu da su gtx 1070 i rx 580 tu negde po potrosnji razlika je oko 20-30w ne vise od toga.

Poslednja izmena:
koja 1070 ti stize? ja sam na EVGA bacio oko

EVGA,Gaiward,Zotac,Galax sve su ekstra marke po meni bolje od Msi,Gigabyte i Asusa.Inace prvo sam hteo da uzmem Msi Armor ali posle detaljnog citanja o Evga,Gainward-u,Zotac i drugim markama odlucio sam se za Gainward.

Meni licno stize Gainward Phoenix golden sample gs sa osmopincem...

E sad taj Evga imas vise verzija sa dva osmopinca sa osmopincem i sestopincem i sa osmopincem samo....Svaka verzija je dobra ali ja bi uzeo ili verziju sa osmopincem ili sa sest+osam pin-a....Hladjenje na svakoj je ekstra odradjeno,ventovi su prilicno tihi tako da koju god Evga kartu da uzmes neces pogresiti.

Poslednja izmena:
Evga dobra? pa ti jos nisi vidio kako ta karta gori u igricama a kamo li miningu, nvidija se mnogo grije sto cete vidit kad kupite treba imat dobre uslove za njih, vise trose od RX 570/580 kartica ali daj sta das sad je takvo stanje ne bira se nego se uzima sta stigne.

Evga je imala ranije probleme u prvim primercima kada su se mnogi zalili,ali je sada to sve ispravljeno bar tako pise na netu...A mnogi su se zalili bas prosle godine u septembru i oktobru zbog pregrevanja karti,a imas mnoge teme o gtx 1070 evga ove godine koji kazu da nemaju nikakvih problema sa Evga kartama.

Da trose vise u pravu si ali posto je nestasica Amd karti onda ce morati da se uzima Nvidija.

Poslednja izmena:
a i to da GTX 1080 daje 40mhs, mislim da samo mozes macka ufatit i svezat mu za rep, ja kad sam probao zbog GDDR5x memorije karta je bila ocajna na Eth-u jedino da je ispravljen TLB bug a nisam upratio nesto po netu da se pisalo o tome.

Nazad
Vrh Dno