Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Ja sam zabezeknut koliko je dobra baterija na ovom mom(SD) 4h sot nekoliko naloga. Dosta priče. Cackam ga non-stop. Baterija je sad na 40% a skinut sa punjača u 6.00h

Meizu m5 note je u 17h bio mrtav sa istom baterijom.

Ovaj SD 625 ima sva jezgra upaljena, sve vreme. Kao munja, nije jak ali je efikasan.

Da ne pricamo o GPU-u za koji su neke igre optimizovanije. Open source, ne greje se, stedljiv. Ko ne bi pozeleo takav SoC?

Zavisi sta vam odgovara ljudi, bez veze se raspravljate :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Prekidam raspravu. Jedno je razmena mišljenja, a drugo je vređanje. Nemojte nastavljati dalje, kako se ne bi krenulo sa podelom poena. Hvala.

Zadnji RR radi fluidinije, ali vise trosi bat...
Na 41h usage 9.5 h - 10h SOT. Dok 5.8.2 je mogao preko 10h lagano, cak i preko 11h SOT na dva dana usage.
Bice da je portovani MIUI kernel stedljiviji, nego ovaj iz odradjen iz source-a.

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Миуји мање троши

Cudo da tebi ne lezi RR ili neki LOS.
Daleko od toga da je savrsen, ali kao celina lepse radi nego MIUI.Ima i on svojih bubica, ali nisu toliko strasne.

Ја сам дошао са нексуса....нисам имао други телефон од времена нексус 4рке....Сморила ме ванила најгоре....

Pa dobro, onda te razumem.Malo promene nije na odmet.Uglavnom, uskoro ce MIUI 9, bice lepih izmena i dodataka. Taman si u pravo vreme presao u pobednicki tabor :)

Vise bih voleo da vidim MIUI9 + Nougat :)

Da li je svima ukljucena enkripcija na Nougat AOSP ROM-ovima?

Sto se tice menjanja twrp pattern-a, mora format data da se odradi iz twrp-a, ne wipe svega u advanced wipe. I ako koristite pattern, nemojte stavljati 4x4 pattern kada prvi custom LOS based rom podesavate, jer vecina AOSP based ima 3x3 dok pri paljenju ne nude 4x4.
Zadnji RR radi fluidinije, ali vise trosi bat...
Na 41h usage 9.5 h - 10h SOT. Dok 5.8.2 je mogao preko 10h lagano, cak i preko 11h SOT na dva dana usage.
Bice da je portovani MIUI kernel stedljiviji, nego ovaj iz odradjen iz source-a.

Izgleda da nije sve ubacio iz poslednjeg LOS-a. A ima i malo veci memory usage.

Probao par AOSP-a. Omni/Slim/AEX. Slim ROM je definitivno slim, 0 bloatware-a, najmanje opcija za podesavanje. Status bar ne moze fino da se podesava kao kod LOS based romova, a i status bar ikonice (baterija/signal itd) nisu postavljene lepo (kao i na svakom AOSP-u). Definitno ostajem na LOS unofficial.

Pa bice N za RN4(SD) kao GS, tu nema dileme...A 99% ce to biti MIUI 9. Mislim da cekaju RN5 i da ce on doci sa MIUI9 :)

Eno i Mi6 je na N sa miui8, kao i mi5. Valjda ce devetka uskoro, bar neke stvari iz N da prebace. Onaj dual window npr i na recents da se prebacuje izm dve app

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Znaci bice MIUI9 + N, super onda.

Zanima me kako ce odraditi recents. Videcemo.

Meni za recents Slim varijanta kako izgleda najvise lezi...Navikao se na nju, bas mi lepo izgleda i totalno funkcionalna.
Sto se tice dual tap na recents button za prebacivanje izmedju dve app, extra stvar.To je must have :)

Da li neko zna gde ima obicna folija za ekran u ns, posto izgleda staklo nece da moze na ovaj ekran...

Pa dobro, onda te razumem.Malo promene nije na odmet.Uglavnom, uskoro ce MIUI 9, bice lepih izmena i dodataka. Taman si u pravo vreme presao u pobednicki tabor :)

Kidence, evo i ja ipak promenio i presao na RN4X black, jos samo da prodam ovaj moj RN3 SE black i to je to :)
@iSpirit81 hvala sve je ok...

Spaxon,nema na cemu,neka te sluzi dugo dugo.Pozdrav.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

@spaxon

Yes, welcome to the club :)

Sada RR i uzivaj :)

Za sada ovaj stock RR. Ok je, zavrsava posao.Bice i kernela, skoro je izbacen SC.

Treba mi savjet.
Valja li ovaj kupiti? Treba mi obavezno od 64 GB. Preko Aliexpress aplikacije je još jeftiniji, oko 154 Eura.
Je li nije neki problem što je MTK a ne Qualcomm?

https://m.aliexpress.com/s/item/328...32804516275&shortkey=fMfaAr6V&addresstype=600

e6bcd4a3de3647edd7c6380bbbd0f208.jpg

Послато са LG-H818 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Valja. Nije problem. S tim što se više isplati kupiti kod nas preko KP, jer ti na kraju izađe isto kada platiš PDV i carinu, a opet imaš kakvu-takvu garanciju i stigne za 2-3 dana.

Наручим колегама рн4 МТК са Алија.. Један стигне без царине други 4 дана после са царином од 4600 дин....Како је то могуће?

Zavisi koji carinik se dohvatio i kakvog je bio raspoloženja. Ni meni na dva telefona ništa nije naplaćeno. Sreća, lutrija.

Slatko me nasmeja. Pa kod nas je sve moguce, dokazuje se svaki dan u svim sferama :).

Prvi je carinik propustio, na drugi je naplatio ispod vrednosti telefona. Sve je moguće kod Beogradske carine. Na carini u Nišu ništa ne propuštaju i na sve naplate barem PDV i dostavu, čak i na stvari koje koštaju $1.

То је невероватно...постоје закони и царински прописи који морају да се поштују...Ја сам у државној установи, никада нисам оштетио странку или предузеће у којем радим (буџет РС), на вредност царине и пдв-а не треба да утиче расположење царинског службеника...

Ti se buniš što si imao sreće, za jedan nisi platio pdv i carinu?

Не буним се, тачније нису телефони за мене па ми је свеједно, иритира ме колико је то неуређено и непрофесионално.

Ja sam platio 5540 dinara carinu, za globalnu verziju

Vrh Dno