Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 4

Da li bi neko mogao da mi preporuči prodavca sa KPa, kod koga ne moram da brinem da li je telefon nov, da li ima global stable ili kuvani rom ili zaglavljene mrtve/piksele i sl?

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk
Uzmi global version i ne moraš brinuti za to.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da li bi neko mogao da mi preporuči prodavca sa KPa, kod koga ne moram da brinem da li je telefon nov, da li ima global stable ili kuvani rom ili zaglavljene mrtve/piksele i sl?

Sent from my FRD-L09 using Tapatalk
Mislim da ti pikseli ne ginu, šta god i gde god da uzmeš.

Xiaomi Redmi Note 4 Global Matte Black 32gb

Pogrešno misliš, zaglavljeni pikseli se javljaju samo na jednom delu boe ekrana. Tianma i aiu ekrani nemaju tih problema, a nemaju ih ni svi boe.
Globalna verzija ima Tianma ekrane, zbog toga sam je i preporučio.

Stigao
3722c65fe3db2e3dcad5278c20377be3.jpg

Pa ti imas 8.2.4.0...on je verovatno 8.1.15.0...
A sto se tice pixela, izgleda da nove serije nemaju vise te probleme, da je to bio problem sa prvim serijama...

Sent from my Redmi Note 4X

Poslednja izmena:
Baš sam zagrejan za kupovinu, ali kao što neko napisa, malo me te sitnice ubijaju u pojam, iako je jeftin telefon, tj za te pare nema bolje.

Sent from my S55 using Tapatalk

Ja sam koristio redmi 3, note 3 pro, redmi 4prime . Note 4 jako kratko i uskoro mi stize note 4x. Kao neko ko je koristio lg i samsung telefone pre ovoga recu cu samo da ti brendovi nemaju sta da traze pored xiaomija. Za manje para dobijate bolji uredjaj. Na samsungu i ostalima se ne pojavljuju mrtvi, zaglavljeni pixeli? Zute fleke, ne gule se plasticne lajsne same od sebe? Cak su i eksplodirali i bili zapaljivi (samsung s4 i note 7) da ne pominjem neke bagove na lg g2 kao i crkavanje ploca na g4 itd. Ako zelite da platite ime i brend iskesirajte duplo i zanemarite njihove bagove mane i ostalo jer je to ime to je brend.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Ma ja sam praktično već odlučio, svestan sam svega toga. Samo što se sada lomim između RN4, RN4x i R4P. Radije bih uzeo RN4, ali me brine to pregrevanje, trotlovanje i pojava žutih fleka.

Uzmi RN4 global ili RN4x i neces pogresiti.

Izvinjavam se modovima ako idem previše u off, neka brišu. Da li je možda neko imao iskustva sa Meizu MX6, ima isti hardver kao RN4? Da li je bolji?

Ma ja sam praktično već odlučio, svestan sam svega toga. Samo što se sada lomim između RN4, RN4x i R4P. Radije bih uzeo RN4, ali me brine to pregrevanje, trotlovanje i pojava žutih fleka.

Preporuka za r4p, kupio sam pre neki dan i odusevljen sam. Nema nikakvih mana. Bateriju jos nisam potrosio. Proslo je 72h od kako sam ga napunio :D 12h SOT-a za sada i jos 25% mi ostalo. Posle n5x ovo mi je za neverovati.

Pa ja sam za note 4x pre ili redmi 4prime koji sada akam. Najvise zbog baterije koja ce duze trajati na sd procesoru. Mtk srce na note 4. Ima i taj note 4 global sta vec, a to je isti note 4x sa band 20. A taj band je meni nebitan.

Pogrešno misliš, zaglavljeni pikseli se javljaju samo na jednom delu boe ekrana. Tianma i aiu ekrani nemaju tih problema, a nemaju ih ni svi boe.
Globalna verzija ima Tianma ekrane, zbog toga sam je i preporučio.

Netačno. Ja imam Global verziju, ima BOE displej i npr FPC skener otiska. Apsolutno nema pravila.

Sd je svakako bolji izbor od mtk i zbog optimizacije i ram managementa, mtk gotovo ništa ne kesira

Stigao i na Global 8.2.5.0.
b8c50ad7063ae16284dcffe10d19d879.jpg

Koju trenutno imaš verziju? Drugačiji nam je changelog, kontam da nisi na 8.2.2.0?

Na 8.1.5.0 sam, čekao sam ovaj stable update, reko da ne diram dok sam ne stigne

To me i brine [emoji12]

Elem, koliko smeta to što navigacioni tasteri nisu osvetljeni na R4p?
I da li je RN4x plastičniji od RN3pro? Kakva je izrada?

Meni ne smeta. Njakas telefon svaki dan znas de su tasteri u svakom trenu. A note 4x ne znam jos kakv je dok mi ne stigne u svakom slucaju mislim da je bolja izrada od note 3. To neka ti kaze neko ko je imao oba. Za sada meni note 4 i r4prime deluju bolje od bilo kog redmija

Imao sam RN3 sa MTK i mogu reći da je izrada na Note 4x bolja. I sam telefon je bolje utegnut, čvrst, nema krckanje, savijanja, itd.

A što se tiče tastera mislim da to nije nikakav problem. Ja sam mojima na Note 4 ugasio osvetljenje.

Na 8.1.5.0 sam, čekao sam ovaj stable update, reko da ne diram dok sam ne stigne

Jel preporučljivo raditi factory reset posle update? Kontam da nije veliki prelaz sa 8.2.2.0 pa da neće biti potrebno.

Poslednja izmena:
Imao sam RN3 sa MTK i mogu reći da je izrada na Note 4x bolja. I sam telefon je bolje utegnut, čvrst, nema krckanje, savijanja, itd.

A što se tiče tastera mislim da to nije nikakav problem. Ja sam mojima na Note 4 ugasio osvetljenje.

Jel preporučljivo raditi factory reset posle update? Kontam da nije veliki prelaz sa 8.2.2.0 pa da neće biti potrebno.
Ja sam evo odradio već update, popravljen bug galerije nema više onog zastajanja tokom listanja slika, dodate neke opcije u podešavanjima i koliko vidim sve je u redu, mislim da neću raditi hard reset jedino ako vidim da nešto zeza :)

Edit: vibracija na fingerprint-u je izbačena iz opcija i nema je uopšte na ovom update-u tako da znate.
Nijesam je našao u podešavanjima a pročitah da je skroz izbačena i da nije bug u pitanju.

Poslednja izmena:
Kako misliš vibracija? Kad ne očita otisak, kao neuspelo?

Imam problem otkako sam gasio aplikacije preko Play prodavnice. Na telefonu se pravi gomila apk fajlova:
96283814cec1eb8866a979e53c0b25d3.jpg

Na 8.1.5.0 je vibrirao 1 lagano (mogla se podesiti jačina vibracije) kad prihvati otisak a na ovom 8.2.5.0 nema vibracije, jedino kad se upotri**** pogrešan prst vibrira kao greška.
Ja sam ugasio samo one Gapps i nijesam primijetio da ima problema.

Aha, nisam tu opciju koristio pa nisam ni primetio da nedostaje.

Vidim da se na MIUI forumu žale na battery drain u odnosu na 8.1.15 pre svega. Baš me zanima da li ćeš ti primetiti nešto. Ja evo za ovih sat vremena nisam primetio ništa. Sve vreme ka čačkam, skinuo jedva 4%. Isto su se žalili na battery drain na 8.2.2.0/8.2.4.0 ali ja nisam primetio ništa. 13-14h SOT na wifi... Moguće da im brljave ako ne odrade factory, mada ja prvi nisam sada odradio reset. Ne znam šta je u pitanju.

Netačno. Ja imam Global verziju, ima BOE displej i npr FPC skener otiska. Apsolutno nema pravila.

Kacio sam već anketu, global ima 95% Tianma ekran. Da li si siguran da je global, ili baš nemaš sreće? Domaći prodavci ne znaju šta prodaju njima je isto global rom i global version, moj je iz Kine sa Tianma ekranom

Note 4 Global, vidi se na samoj kutiji.

Video sam ja tu anketu ali fora je što nije reprezentivna u smislu da ne uzima u obzir ko je gde kupio telefon, kad je proizveden, itd. Koliko se sećam nije bilo ni 300 ispitanika. To je suviše mali i nekontrolisani uzorak da bi se koristio kao reper i primenio na čitavu "populaciju" tj sve Note 4.

Global se pojavio pre 2 meseca, ne može tu biti neke razlike u datumu proizvodnje. Pogledaj temu na htcmania ima gde su kupljeni samo to nije na grafikonu prikazano.
Proveri pozadi na telefona onu belu nalepnicu, treba da piše model 2016102

Nazad
Vrh Dno