Šta je novo?

[A1] Kucni net

Kada je vec takva situacija onda umesto u antenu ulozis pare u wifi router. Na ZTE ugasis wifi i ostavis samo routing preko LAN, a potom utp kablom spojis sa wifi routerom koji stavis negde gde ti odgovara. Mnogo bolje resenje nego da razvlacis dugacak kabl za antenu koja bi stajala na tom mestu (sto duzi kabl veci gubici a i sum), a takodje bolje resenje nego da antenom pucas kroz zidove posto time bas neces mnogo signala dobiti :)

A kada bih uzeo ovako nesto https://www.limundo.com/kupovina/Ra...ene/Wifi-antena-24db-a-sa-kablom-15m/56473695 ?
Planirao sam da probusim zid i smanjim duzinu kabla na svega 4 metara.
Mozda je to bolje resenje od jos jednog wifi rutera i utp kabla ?
Antena bi po nekom pravilu trebala sa sadasnjih -100 dB da spusti na barem -78, -79 dB ?

Poslednja izmena:
mozda nisam bas u temi,jel hoces da koristis wifi antenu za lte?

Poslednja izmena:
Antena pravljena za 2400mhz,a LTE je na 1800mhz. To ce lose raditi,mozda uopste i nece prepoznavati signal. A i ako ga prepozna i uhvati,nece biti dobiti. Ja bih isao sa antenom namenjenom za LTE. Jel ti to treba za onaj Vipov ruter?

Ipak radi nocna ptica dodatak na postpejd netu. A rekli mi operateri da ne radi,ja uzeo i sam aktivirao preko vip sajta. Sramota!

Daju se jos ZTE. PSTN sluzi da se jednog dana uvede i fiskni telefon od strane vipa. Na primer Hrvatski vip nudi kucni net i telefon koji se ukljuci u taj PSTN slot

Pretpostavio sam da je tako. No, mislio da kartica za VIP kućni net ima i svoj broj, pa sam mislio da se taj broj može pozvati, a da se router konfiguriše da to konvertuje u analogni PSTN

Antena pravljena za 2400mhz,a LTE je na 1800mhz. To ce lose raditi,mozda uopste i nece prepoznavati signal. A i ako ga prepozna i uhvati,nece biti dobiti. Ja bih isao sa antenom namenjenom za LTE. Jel ti to treba za onaj Vipov ruter?

Da, treba mi za vipov ruter ZTE MF283+. Koju si antenu koristio za njihov LTE ?

Ma rade antene za 2.4GHz sasvim dobro. OD 1500MHz do 3000MHz.

To ako je neko probao,pa da napise iskustva. Tebi bih preporucio da nabavis pravu antenu za Lte1800 (ili mozda 800?),jeste da ih ima slabo kod nas,ali ima nekih opcija. Znaci trazis antenu sa SMA konektorom,za taj ZTE ruter. Znam nekog coveka iz Pirota koji prodaje antene za 4g,nisu velike cene,mogu da te uputim? Samo moze biti da nemaju bas taj SMA konektor,pa da moras nabaviti i adapter. Treba proveriti. Meni je trazio 3500 din za 3g yagi antenu,to su najbolje antene za 3g/4g.

Pretpostavio sam da je tako. No, mislio da kartica za VIP kućni net ima i svoj broj, pa sam mislio da se taj broj može pozvati, a da se router konfiguriše da to konvertuje u analogni PSTN

Ne.

Kad vip uvede fiksni ti dobijas broj formata fiksne telefonije. Broj telefona za kucni net je mobilnog formata tipa 060, 061.

A broj fiksnog telefona bi dobio 011 ili neki drugi grad jer je to VoIP fiksna telefonija preko interneta.

Sto znaci da ti i sad mozes da ubodes telefon u ruter i da koristis to normalno, sa brojem koji si dobio?

Ma da, ali može sad da se koristi sa ovim 06x brojem

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ma da, ali može sad da se koristi sa ovim 06x brojem

Licno, nikad nisam probao. Ako imas fiksni aparat probaj, ali mislim da nece raditi, potpuno druga tehnologija i protokoli.

Plus sto je odlazni govorni saobracaj (pozivi, sms) blokiran na kucni net tarifama.

Poslednja izmena:
To ako je neko probao,pa da napise iskustva. Tebi bih preporucio da nabavis pravu antenu za Lte1800 (ili mozda 800?),jeste da ih ima slabo kod nas,ali ima nekih opcija. Znaci trazis antenu sa SMA konektorom,za taj ZTE ruter. Znam nekog coveka iz Pirota koji prodaje antene za 4g,nisu velike cene,mogu da te uputim? Samo moze biti da nemaju bas taj SMA konektor,pa da moras nabaviti i adapter. Treba proveriti. Meni je trazio 3500 din za 3g yagi antenu,to su najbolje antene za 3g/4g.
Pa ne samo da sam probao nego mi trenutno radi jedna antena od 30cm za prijem i jedna manja za WiFi. Smanjio dB sa -105 na -95.

Zdravo. Koliko znam, u vezi UMTS i DC-HSPA+, jedna bazna stanica se koristi, samo sto modem koristi DC-HSPA+ kad je internet konekcija aktivna, a posle odredjenog vremena neaktivnosti se vrati na UMTS.

Ne.

I ovo sto se tice 3G vs H/H+, mozda je tako tehnicki, ali danas telefoni ne rade tako (barem svi koje sam imao prilike da probam, a za neke smo bas gledali to da li je 3G ili H, zbog toga koliko trosi baterija). TJ. ako telefon kaze 3G, nema konekcije. Ne znaci da ne moze, to garantujem, ali nece je imati kod nas, to je Idle state, da sto manje trosi bateriju.

Ne kapiram bas cemu on u ovoj temi kada koristi Online paket sve vreme :)

Volim ja tako,cisto da obavestim da nije problem do Vip operatera. Pisao o problemu svuda,ni sam vise ne znam gde. :)

Lepo ja pricam da VIP i MTS korisnici se zale na sve, dok Tnorovci cute :)

^ pa nije daleko od istine to, brzine koje se izvlače sa 4G vip i mts-om su brže od 90% adsl/VDSL/kabl/pa čak i optike u Srbiji :)

Vrh Dno