pozarevcanin
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 09.02.2016
- Poena
- 70
hvala trudimo se , kao sto rece Pikaso "Good Artists Copy; Great Artists Steal" pratimo najbolje trudimo se da kopiramo koliko je moguce
@metalpirat
Pa navedi iduci put o cemu se radi, koja je namena itd. Ovako moze da se stekne pogresan utisak da je to neki tvoj bolji prosek...
Ove dve sto si postavi... Prva ako je bila vise nije fotografija, znaci neka foto manipulaciju... Kod drugge malo mi se ovi plakati u pozadini ne uklapaju i detalj desne ivice kadra gde se vidi jasna horiznotala koja nije paralelna sa ivicom kadra uz secnuti plakat, inace fotka mi je skroz dobra... Mislim da je ovo Bec ?
Lepo je to, to za pricu, ali najcesce se ne desava, razlog je prost, mlaka prica je isto kao da je nema, a ako fotografija nema dobru kompozciju, zanimljiv sadrzaj, a sve to da je zaokruzeno i dobrom obradom, to je onda u nedostatku price najobicniji snap. Znam mnogo njih koji se bave ulicnom, dokumetarnom fotografijom, tu je akcenat na prici i snaznim kadrovima, a ako ne zakiva to je onda corav poso 😛 Naratvni kontekst fotografije se ogleda pre svega u sadrzaju, i naziv fotografije igra vaznu ulogu... Recimo prosijak na ulici u krupnom kadru, to je najcesce bezveze fotka, a takvih ima najvise na fotografijama amatera koji ne kapiraju da prosijak sam po sebi ne cini tu ulicnu fotografiju dobrom, vec kontekst u kome se on nalazi, najcesce mora da postoji jos neki element u kadru, a povezanost tih elemenata stvara pricu i cvrst kadar. Mene taj tip fotografije ne zanima, bas zato sto znam da mlaka prica ne vredi nista, a nesto bas i nisam raspolozen da jurim po ulici ljude i situacije kako bi jednom u 20 dana naleteo na tu jednu pravu 😛Prva slika je bila za neki konkurs, trebala je da bude kao naslovna strana ali u zadnji trenutak su je promenili. Jeste obrada, ali samo je zatamnjena pozadina. Na drugoj, meni ti posteri ne smetaju. Nisam ljubitelj ravnih fotografija na kojim je sve savrseno. Volim kada moze iz fotografije da se procita, da prikaze neku pricu.
Hvala kolega... Pamtno, razlozno rasmiljanje, kritike i pohvale deo su kometara vezanog za fotografiju, ako se pristojno napise uz uvazavanje nema razloga pogresno da se dozivi, sto je cesta pojava na forumima... Vecina ne kapira koliko je korisno da negde na neki nacin izlazu to sto rade, a forumi su idealno mesto za tako nesto... Ima tu mnog gluposti, ali pametan covek uvek moze da pronadje nesto pametno za sebe u kometrima i diskusijama na postavljene fotografije.Imas dobre fotografije, i drago mi je da dobijam kritike i ucim sta da popravim, sta da ostavim. Zato smo ovde da se druzimo, ucimo i usavrsavamo.
I ako imam od Canona najbolju opremo, smatram da je oprema na zadnjem mestu faktora koji uticu na kreiranje dobre fotografiju... Cisto da znas da je meni ovo samo hobi, a fotografijom se bavim nesto duze od 2god, do pre 2god nista na tu temu, a pre nekih 18god prestao sam da se bavim slikarstvom, medjutim kroz fotografiju uspeo sam da ozivim talenat za vizulenu umetnost i da se podsetim svege sto sam nekada znao, radio, a pre svega da vratim osecaj za to sto sam nekada radio u slikarstvu i prenesem na to sto sada radim u fotograiji 🙂Kazi mi sta ti koristis od opreme? Ja imam sigmu 24-70 2.8 i shvatio da je ovo zadnje od sigme sto sam pazario. Imao sam i pre sigmu, cuo sam da su im samo art verzije jako kvalitetne.
Prosle nedelje ispao mi je canon 50mm 1.4 ziv sam se pojeo ne fokusira vise kako treba. Nadam se da ce ga popraviti.
Legoland after storm... 🙂 by Nenad Ristic, on Flickr
Why are you following me... 🙂 by Nenad Ristic, on FlickrDao si mi slagvort da napisem nesto sto sam zapazio fotajuci ovih 200 portreta koliko sam do sada napravio za ove dve godine 😛Znaci poprilicno, ali ova fotka je spoj mnogo vise stvari od obrade 🙂
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari