Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Ja imam magnificu koju sam uzeo novu i dosta sam zadovoljan. Nikad je još nisam zagusio, a ima jace od tri godine. Sipam sta mi dodje, nikad ne čačkam podesenja

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Da, to mi je i rekao Vander, bas. Jedan tip kafe, nesto malo moze da se steluje gore, a preko toga otvaranje (sto iskreno, zbog slabog vida, ne znam koliko mogu ja, a ne mogu u NS nositi svaki cas :D)
Ne vredi meni ni da treba na 2 nedelje da se menja, jer duze od toga nijedna kafa ne stoji.

Videcu jedino koliko je realno da oni melju na koliko treba, a da ne koristim u zrnu. Jedino Keniju bi uzimao u zrnu onda, kada je ima.

Za zagusenje je mislio na mlin, ne na ostatak masine. Jako prijatan lik i uopste nije pozurivao, nimalo! Kao i onaj drugi, sto je isto Magnificu isto preporucio ;)

Poslednja izmena:
Teško onom ko alfi proda, kafu, a da ne pričam za aparat :D

Sto bre, pa finu lovu nakupise i Costa i Koffein i Przionica od mene :) A i Starbucks u Koreji :)

Sto bre, pa finu lovu nakupise i Costa i Koffein i Przionica od mene :) A i Starbucks u Koreji :)

E Alfa, da znas da se i Java na Senjaku malo popravila. Ja sam ih pre malo hejtovao, ali sad su konacno dovukli masinu za przenje u BG i to odlicnu, i moze da se uzme dosta solidna i sveza kafa. Mada uvek se raspitaj sta su poslednje przili, ja uzeo direkt iz njihovog mlina. Svakako kad se tamo zateknem a nije mi zgodno da idem u DB59b onda su prihvatljivi. Btw, ima neki barista novi sa bradicom jako je simpatican lik, hoce da pokaze razgovara, uputi te itd. Mada mozda je takav jer sam ga ja preplasio da cu ga odmah provaliti ako mi uvali nesto starije od 15 dana lol

Nemam razloga ici do Senjaka, daleko je to i sablasno po meni :) Ja ne mogu ni auto upaliti do D59B ili Koffeina koliko su mi blizu. (ja sam bukvalno na sredini izmedju njih, vazdusnom linijom :) - p.s. ne mogu da vozim inace :))

15 dana? Ja primetim kada zrno stoji i manje od 5 dana, a mlevena jedan dan :smoke:
Zato mi ide da uzimam u D59B, jer je 250gr najmanje sto daju a to vec nece ispod 5 dana trajati :(

Skoknucu verovatno posle praznika do Vandera da isprobam 2-3 aparata, i vidim koji daje bolje rezultate.

Skoknucu verovatno posle praznika do Vandera da isprobam 2-3 aparata, i vidim koji daje bolje rezultate.

Ajd podeli utiske posle, baš me zanima kako ćeš da oceniš one aparate :)
Možeš i da mu kažeš da si dobio preporuku za njega od Aleksandra iz Niša, mož da se desi da popusti neki evrić :)

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Dal je realno da je ova cena za aparat za mlinom?
Ne znam kakav je kvalitet, ali ovo je džabe!
5354aa3df07844a96f13c069a35d8d4a.jpg

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

19.800, da.
Meni i ona prva, "bez popusta", se cini niskom za kod nas :)

Koji je ovo tacno model Corsa, ne vidi se uopste? (ima ih podosta)

I mene nervira S5 kamera, nema sanse blizu da slika kako treba! Da bi nesto uvelicao da mogu da procitam, moram iz daljine da slikam :D
Za Delonghi Corso i 250e (cena bez popusta) po netu izgleda nisko (niza je od EU cena za bilo koji Corso!)

Nema u katalozima, ili ga ne vidim. Pogledao sam sve osim ugostiteljskih. Ako ga ima u BGu pogledacu sutra :)

EDIT: Ovakav na KPu (po izgledu skroz isti), nov, je 300e.
Jedino sto verovatno nije ista "boja"/materijal (prave tu razliku u ceni, tipa inox ili sjajna plastika je najskuplje, donno - ali ne 150e :D)
Pitanje je sta ne valja tom u Metrou :)

Poslednja izmena:
Ovo ti je u Metrou u Zemunu.
Ko god da uzme dobija 2 godine garancije. Šta znam,polovni su toliko.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Moguce je da im je ostalo par komada i da zele da ih se rese.
Nemam predstavu kakvi su, al za te pare nema prava zalbe :)
Pozdrav

Cesto se kod i normalno prodaju losi primerci svega, kako da ne sumnjam u ovako nesto :)
*** ako je samo u Zemunu, ja do Borce idem cesto u Metro. Zemun meni dodje drugi grad, koliko mi treba da odem:)

Kod "nas" (Metro u Borci) ima samo Krups EA810x (x je boja), 39.000, a vani su isti 220-250e ;)

Cesto se kod i normalno prodaju losi primerci svega, kako da ne sumnjam u ovako nesto :)
*** ako je samo u Zemunu, ja do Borce idem cesto u Metro. Zemun meni dodje drugi grad, koliko mi treba da odem:)

Ne putuj džabe.
Aparat je jedan jedini. Nema kutije. Nedostaje kadica. Ova centralna vratanca neće da se "zabrave", lako ispadaju.
Nadao sam se da je mozda neki popust u pitanju, pa za male pare da se kupi, ali ne.
Prodavačica mi reče da jako dugo stoji (2-3god) i da se najverovatnije prodaje bez garancije.
Verovatno moze da se nađe kadica da se kupi kao rez deo, ali nisam siguran da još nešto nije očerupano za to vreme. Ne razumem se dovoljno i nemam vremena da se time mlatim.

Ako ideš da probaš/vidiš Magnifica-u javi utiske. Nešto joj zameraju da je bucna.

Pozdrav

Metro cesto rasprodaje stvari koje vise nece nabavljati ako je ostalo par komada. Desavalo se u extremnim slucajevima da prodaju i po oko 20% realne cene. Imaju tacno kako rade to sa popustima (cega se trebaju pridrzavati) ali sam zaboravio :)

U svakom slucaju fiskalni = cist racun, duga ljubav.

Sent from my iPhone using Tapatalk

E uzeo ja ipak Magnificu (Eco, konkretno). Nisam ni probao druge aparate, stvarno je odlican espresso napravio, skoro identican kao u Koffeinu/Przionici (mozda i bolji od Przionice, njihova Etiopija je dobra, ali nekako slabija - vise se oseti ukusi voca/mirisi, nego sam smek kafe u Przionici, cini mi se). Jedino sto bi voleo da aparat ima jacu pumpu (sto Vander rece da ni skuplji nemaju), jer za Etiopiju, koju ja pijem, aparat se mucio na najsitnijem podesavanju mlina, na 1.5 je sada. Ali ona na 1.0, koju je dosta tesko izgurao, je tiny-bit lepsa, jedva bi primetio da li je moja ili Koffeina/Przionice :) Samo sto bi morao svaki cas da otpusujem mlin :)

Vander je inace bas opusten lik, uopste nije pravio problem oko probe, nije pozurivao, itd. Ali je i dosta izgubljen, spakovao mi je pun tank sa vodom (u aparatu!) za put :)

Videcu kako se ponasa nakon nedelju dana, sto nece biti u skorije vreme izgleda, jer verovatno idem na duze van BG ove nedelje. Prilicno je lak za odrzavanje!

P.S. Nitro, kad nosim na servis, placas kafu :)

Hmm, kao da mi se negde zadrzava kafa. Danas su mi kafe gorkije dosta, i osetim onaj ukus "zaostale" kafe od ranije. Presa je oprana.

Nekoliko puta sam pokrenuo ispiranje i bas je ne-bistra voda. Any hints?

Da li se promenio neki faktor od juce, kafa je pretpostavljam potpuno ista, mislim na kolicinu vode, kafe, temp, granulacija mlevenja...? Pa i sama voda ako je druga moze da promeni ukus kafe? Mislim da nikada ne moze da izadje kristalno cista voda iz aparata i da to nije problem.

@alfa Jesi li video kako funkcioniše mlin i kako ubacuje kafu u presu? Kod mene, a verujem i kod tebe, mlin izbacuje kafu na ravnu površinu koja je možda nekih 2 ipo cm dugačka. Tu već stoji kafa od prošlog mlevenja i nova bukvalno potiskuje tu staru u presu. Totalno,ali totalno *****no... Praktično uvek piješ prethodnu kafu ili da prvu kafu prospeš. Proveri da li je i kod tebe tako jer ako jeste eto odgovora :)

Da, tako sa mlina ide na presu, ali juce se nije osecalo, a i oprao sam jutros tu presu bas dobro. Ne znam samo kako se otvara da je iznutra operem.

Sve je isto sem vode. Ali nije stvar u tome vec se oseca ustajala kafa.

Moze mozda i do vode, u svakom slucaju nemojte koristiti sa cesme, nisu skupi aquafor bokali sa filterom zamenljivim, ja to koristim i ima razlike u ukusu same vode, plus bi i kamenca trebalo da ima manje u filtriranoj vodi.

Ovo je do kafe koja nije isprana negde. Mogu takve stvari odlicno da ocenim, prilicno je to specifican ukus.
Prolom sam uzeo (tako mi rece dok ne kupim filter).

Ja razmisljam da stavim vrelu iz grejaca (muske dzezve), ali ona bi izmenila ukus :)

Pa prolom po meni ima bas jak smek i ukus, probaj sa obicnom vodom sa cesme, nece crci aparat od 1-2 kafe. Na stranu sto mi nije jasna preporuka za prolom, koji kao i svaka mineralna voda ima suve ostatke.

Ne moze nijedna voda da napravi ukus ustajale kafe, to je poznat ukus/miris. I kada probam ispiranje, vidi se da je voda bas braon, znaci da ostaje u aparatu baaas od prethodnog koriscenja. Samo ne znam gde je najvise pa da treba dobro oprati.

Uradio sam jedno 10ak ispiranja automata, i sada se jedva oseca. Ovo sam osecao jedva kada sam koristo refillable pods za Dolce Gusto, jer ih dobro operem, ali ipak je to plastika, bez ribanja ne moze skroz miris/ukus kafe da se ukloni :)

Vidim da u spout-ovima ima malkice kafe, znaci bas ima tu ciscenja.

Nazad
Vrh Dno