Nisam "overkloker" pa zbog nedostatka iskustva nisam hteo da komentarišem.
Čitao sam i druge članke za delid pa ma osnovu toga...
Dobar review oba proizvoda. Za ovaj sa rotacionim delidom nisam ni znao. Trebali su da testiraju i Delid-Die-Mate 2 jer računam da je on najpopularniji a ima sve i košta 30€.
Superlepak se pokazao kao loše rešenje u prošlosti.
Brzo se stegne, pa ne može lepo da se centrira poklopac, a ni da se lepo pritisne pa bude veći razmak. Uz to, kad/ako zatreba opet delid neka im je Bog u pomoći da to urade sa superlepkom. Mnogi su tako bacili procesore.
Sa druge strane, oni su stavili lepak samo na ćoškovima što je daleko bolja opcija.
Kad budem delidovao ja ga sigurno neću lepiti jer će biti bolji rezultati, makar marginalno, zbog manjeg prostora usled nedostatka lepka, a i kopča na matičnoj će dobro držati poklopac, pa ne vidim svrhu lepljenja. Samo bi gubio živce, novac na lepak (veliki izdatak

), vreme i na kraju opet ne bih imao garanciju a moguće da bi mi i rezultati bili nešto lošiji.
20 - 24,4 stepena je ogromna razlika i mislim da vredi da se deliduje. Zbog toga će moći da se izvuče veći klok, manji napon, veći radni vek procesora, i meni posebno značajno, tišina (prvenstveno noću gde bih da mi u IDLE uz utorent bude nečujan kompjuter).
Veliki deo ove temperaturne razlike članak pripisuje posebnoj pasti koju su koristili. Ja sam slične rezultate (20-22) stepena viđao na drugim testovima (koje je neko kačio ovde na forumu, mislim da je baš u ovoj temi kada se povela priča o Delid-Die-Mate 2) kada su koristili drugi brend tečnog metala (CLLU mislim da je bio). Ovde hvale Thermal Grizzly Conductonaut koji ima duplo bolje specifikacije, kažu da je tečniji pa se mnogo lakše nanosi i ima štapić sa vatom na vrhu koji je koristan i ne linja se kao običan za uši.
Jedino me strah da se stavi više paste pa da se pod pritiskom i vertikalnim položajem procesora ona istine i zbog elektroprovodljivosti napravi spoj sa ostalim komponentama na pločici procesora.