Šta je novo?

Samsung Galaxy S8 / S8+

Ne. Ja imam nekoliko stand wireless punjača po kući i gde god prođem samo ga stavim...Nema problema..Čak ga i u žurbi neprecizno stavim i opet puni----Što pitaš?

Na S8 je wireless ch. 2.0 a LG g6 ima brži wireless 3.0. Jedino to su mogli bolje...A radi lepo i puni solidno brzo, obzirom da imam Samsungove fast wireless punjače..
Vidim na gsmareni da ih se gomila žali na netu za wpunjenje

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Izgleda da je zapravo misterija da li su stvarno AKG ili su Samsung slusalice sa potpisom AKG [emoji4]

[YOUTUBE]W_J2dCDl_tg[/YOUTUBE]

Увек ставиш м. у линку па ти се не види сличица видеа
Треба само то из линка после знака = да ставиш под овај таг [YOUTUBE][*/YOUTUBE]
Наравно без звездице [emoji6]

Иначе Самсунг маркетинг пегла све ...

Samsung is making it seem like the Galaxy S8’s red screen problem isn’t a problem

http://www.androidauthority.com/samsung-galaxy-s8-red-screen-issue-766701/

Poslednja izmena:
Онда остаје једино онај видео таг ***

@ joriq

s8 ima sasvim korektne slušalice, AKG, za koje na testu kažu da su u rangu 100-150$.

Ma jeste, vrede 500$ :)

Sasvim korektne (za standarde slusalice koje se ''dele'' uz uredjaj) i ''kazu da su u rangu 100-150$''.. e to jednostavno ne moze da ide u jednoj recenici :)
Danas za 100-150$ mogu da se kupe odlicne in ear slusalice (na snizenjima i sjajne) a ove hajpovane Samsung ocigledno to nisu. Naravno, ne sumnjam da ce kojekakvi placeni blogovi/sajtovi pisati o tome kako famozne S8 earbuds vrede 300$ i sl. gluposti, takvog hajpovanja/reklamiranja ce biti sve vise.

Te slusalice pravi Samsung a iste reklamirao kao ''tuned by AKG'': http://pocketnow.com/2017/04/20/akg-galaxy-s8-premium-earbuds
Ne znam detalje oko Samsung-Harman ''kupovine'' (samim tim AKG, JBL itd) ali je jasno da u ovom slucaju AKG koriste za jeftin marketing.

Cena u slobodnoj prodaji im je 99$ sto je nebuloza, klasicna prodaja ''imena'', iz utisaka korisnika je jasno da vrede oko 30-ak $.

The Galaxy S8’s earbuds are impressive for a freebie pair, but they aren’t “premium,” as Samsung has said. Though they deserve praise for rarely sounding harsh and not going nuts with the bass, they don’t provide the sort of liveliness and sparkle that the best earbuds in the $99 range do.

If Samsung ever makes the Galaxy S8’s earbuds available as a standalone purchase, I’d pass. They’re totally inoffensive, but the 1More is superior in every way, and something like Xiaomi’s Mi In-Ear Headphones Pro HD provides similar quality for half the price.

Hands on with the bundled in AKG headphones is a little disappointing. The build quality is quite good for bundled headphones but it doesn't scream Harman by any means. The build and the sound signature are actually very Samsung. The mids are a little bit veiled on vocals. There's far too much bass. And there's some kind of whacky jagged sounding roll off going in with the treble. It's just all sorts of wrong. I do love all things AKG and I was hoping for some actually tuning from them, however I just don't think there was much of any.

Zakljucak - malo su bolje od stock Apple slusalica i u rangu sa daleko jeftinijim Xiaomi in ear: http://www.businessinsider.com/samsung-galaxy-s8-earbuds-vs-apple-earpods-review-2017-4

Da me ne razumes pogresno - ovo je dobar potez Samsunga u smislu da je korisnicima obezbedio dovoljno dobre slusalice uz uredjaj (mnogi nece ni kupovati bolje) i to je za pohvalu (posle toliko godina red je bio da unaprede stock sluske) ali je sa druge strane jasno da ih previse hajpuju i da su u slobodnu prodaju pustili proizvod po ceni od 99$ a da isti zvucno spada u klasu prosecnih $30 slusalica iz Kine :) Verovatno ima i zvucno dosta boljih kineskih za taj novac.

Uglavnom vidjam komentare da je audio kvalitet S8/+ odlican (uz to je i izlaz jaci tj. glasniji od S7/E) i da treba koristiti neke bolje slusalice od fabrickih koje su ''ok'' ali prehajpovane.

Izvinjavam se za off u G6 temi.
PS Izgleda da je Vojkan prebacio u S8

Poslednja izmena:

Vredi odgledati.
O ovome sam pisao odavno u winfon temama - korisnici ce postepeno prihvatiti ovakva continuum-olika resenja na androidu/iOS-u ali ne zato sto ne mogu da zive bez istih vec zato sto ce takvu opciju posmatrati kao bonus za povremeno koriscenje, dakle na prvom mestu je kvalitet smartfona (softvera, aplikacija i naravno hardvera) pa tek onda dolaze i ovakve mogucnosti dok W10m/continuum u ovom obliku jednostavno nemaju vece sanse na trzistu zbog dobro poznatog stanja sa W10m sistemom i aplikacijama pa je broj korisnika tog mobile OS-a mizeran.

Ako neko ''progura'' ovakav nacin koriscenja smartfona to ce biti Samsung i Apple kao najveci igraci, MS je imao lepu sansu ali nazalost ne uce na greskama.

Poslednja izmena:

Ja i dalje ne kapiram kako neko moze da koristi ovo njesra od edge.Jedan swipe je ok..Ali 9 svajpova da dodjes do zadnjeg edge? Pa stavis na ekran sta najvise koristiš pa makar i u foldere i to je daleko manje pokreta tj na jedan,dva pritiska dobijas sta ti treba umesto da swajpujes kao mahnit po ivici ekrana..Tako sam i na s7e odmah disable edge. Ne vidim poentu. Vise bih voleo da je ravan ekran. Ali izbacili su ravnu verziju van ponude.

Sent from my SM-P900 using Tapatalk

Dobar test. Mislio sam da cu moci da prepoznam koja je slika od kog telefona ali u vecini slucajeva nisam uspeo. Na kraju se njegov izbor pobednika poklopio sa mojim.

Dobar test. Mislio sam da cu moci da prepoznam koja je slika od kog telefona ali u vecini slucajeva nisam uspeo. Na kraju se njegov izbor pobednika poklopio sa mojim.

Нема он џабе више од 4.5 милиона пратилаца [emoji106]

Најгора камера - OnePlus 3T
Најбоља камера - Google Pixel

То је једино што се могло видети пре него што смо сазнали који су телефони у питању.

Ова остала 3 телефона - тотално небитне нијансе које нико не би ни приметио ...

Poslednja izmena:
Samsung Galaxy S8

Нема он џабе више од 4.5 милиона пратилаца [emoji106]

Најгора камера - OnePlus 3T
Најбоља камера - Google Pixel

То је једино што се могло видети пре него што смо сазнали који су телефони у питању.

Ова остала 3 телефона - тотално небитне нијансе које нико не би ни приметио ...

Pa bas da su nijanse koje niko ne bi primetio,ne bih se slozio. [emoji2] Ima tu i drasticnih razlika kada stavis jednu fotku pored druge,recimo kameru od S8 mogu da prepoznam iz aviona. Previse svetlosti u dnevnim uslovima za moj ukus,toliko da boje nekad deluju isprane,iako sa dosta detalja. Za 7+ sam bio ubedjen da je pod c ili d,najslicnije su fotke i najprirodnije boje,po mom misljenju naravno. Ali slazem se da je Pixel na zasluzenom prvom mestu,kada se sve sagleda.
P.S. Bolje da je bio V20 umesto G6,bilo bi zanimljivije [emoji6]

Sent from my iPhone 7 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam B i E izbacio u početku, bili su baš loši u nekim uslovima. Doduše kasnije su dobro odradili posao.

Ali da, i ja sam na kraju izabrao pixel

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

C takodje.
Oneplus me prijatno iznenadio,s8 malkice razocarao.

Droid Life ''ekipa'' postavi test sa 30, 40 semplova u auto modu (S8, G6, Pixel), po sistemu izvadis iz dzepa i okines, postave DL link za fotke u punoj rezoluciji niko nista ne komentarise.
''Popularni jutjuber'' odradi ''poredjenje'' na nivou tech sekcije kurira, sa 5 scena ukupno i postavi kompresovan video na YT - svi odlepe i daju konacan sud kakva je koja kamera, u fazonu ''ova je najgora a ova najbolja'' a razlike nikada manje :)

Brate, naglasio je da su razlike premale. Pritom, slike pokrivaju odredjen broj scenaria i nije da su neupotrebljive za sticanje utiska.

Uz to, nemamo svi vremena da gledamo po 150 semplova svaki cas... Kao neki... [emoji14]

Sent from my XT1650 using Tapatalk

Sta ti je, nisam ni mislio na tebe tj na tvoj post, ne moras da se branis :)

Nego pricam generalno, ljudi ratuju oko takvih sitnica i to na osnovu ''materijala'' koji je najmanje verodostojan, realno ovo MB ''poredjenje'' da je postavio neki Vijetnamac (sa 10k pregleda na YT za 5 godina) niko ne bi ni komentarisao ali kada postavi cuveni MB e onda je to ''video meseca'' na osnovu kog se donose presude koja kamera je ''najgora'' a koja ''najbolja, smesno :) Vidim i u iP threadu slicna prica oko ovog sjajnog ''poredjenja'' :d

U poslednje 2-3 godine nisam video losu kameru na nekom flagshipu, pa cak i uredjaji iz srednje klase imaju prilicno dobre kamere. Postoje tu razlike u aplikacijama, auto modovima, hdr/hdr+, foto/video stabilizacijama, mogucnostima AF ali realno razlike su nikada manje, bar kada je kvalitet snimljenih fotografija u pitanju, jedino se Pixeli/Nexusi izdvajaju zbog hdr+ i realno su najbolji za P&S fotografisanje ali opet ne nesto drasticno.
Na kraju dosta toga zavisi i od samog korisnika :) Nalazio sam galerije pro fotografa, sa htc M8, fotografije su sjajne a sa druge strane nekima ni Pixel/Lumia 950 nece pomoci, posebno ako fotke uniste u nekoj insta aplikaciji.

Poslednja izmena:
Realno, koju god sliku da pogledas, izgleda ok. Ovako u poredjenju je i za mene C bio pobednik, tj google pixel. Mada me je OP3T prijatno iznenadio, ako odrade dobro peticu ove godine, bice im to najveci best buy do sad.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Evo da iznesem utiske posle dva dana koriscenja s8+, telefon osim estetike ne donosi po meni nista revolucionarno i novo kao sto je bio prelazak sa s6 na s7e i to prvensyveno zbog baterije, jedini wow efekat je izgled telefona koji izgleda kao da je dve tri generacije ispred s7e, sve ostalo jeste poboljsano ali razlika je toliko minorna da se i ne primeti,brzinu niko od nas nece ni primetiti,ram menagment je za niansu bolji, kamera je u nekim uslovima bolja u nekim losija, baterija mozda za niansu slabija, ukidanje home tastera je doprinelo izgledu ali se izgubila funkcionalnost otiska prsta koji po meni i nije bas na toliko katastrofalnom mestu, iris skener po meni ne radi nista spec jer moram da se izbecim kao sova da bi radio, face unlock lepo radi sve dok ima svetla tako da je otisak i dalje najbolje resenje, displej je ogroman i sigurno je najbolje sto se do sad pojavilo, bt 5.0 po meni ce retko koristiti tako da ne vidim benefit od istog, audio sekcija je dosta poboljsana kao i snaga izlaza tako da je zvuk na sluskama osetno poboljsan, zvucnik je malo gasniji i daje cistiji zvuk od s7e, sve u svemu tel jeste najbolje sto ima na trzistu ali po mom misljenju je samo za niansu bolji od s7e i ne opravdava razliku u ceni izmedju njijh

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jedan od detaljnijih i boljih testova S8+: https://www.notebookcheck.net/Samsung-Galaxy-S8-Plus-SM-G955F-Smartphone-Review.213438.0.html

Akcenat nije na kameri (sto je najslabiji deo svakog njihovog review-a, uz slab osvrt na softver) ali zato testiraju neke funkcije kojima mnogi poznati sajtovi/YT-eri ne posvete ni minut u svojim recenzijama ili ih nikada nisu testirali.
Ovo je mozda i najdetaljniji prikaz mogucnosti S8/+ hardvera, bar za sada :) (jedino ce anandtech postaviti nesto slicno)

Poslednja izmena:
sitnice
9781c0c782bec4dfb6d935aa48d2ca8b.jpg

Самсунг изгледа није читао бенчмарк форум - "нема burn-in ако није максимално осветљење" [emoji4]

Гугл треба некако да натера све произвођаче да имају исте навигацијске дугмиће .

Тругао - круг - квадрат, а не да свако измишља неке керефеке...

Poslednja izmena:
Ovo je 30 puta lepše nego stock dugmići.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Kako kome. :)

Prvo što sam radio kod navbar dugmića je menjanje + smanjen njihov dpi [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

To za dpi razumem, ali meni je taj clean stock look ubedljivo najbolji. :)

Nazad
Vrh Dno