Evo moj rig sto sam uzimao pre par nedelja. Izasao me oko 220k.
Asrock BTC pro - ploca
6x safir rx 480 nitro+ 4gb
ram 4 gb neki skrnavi
patriot 60gb ssd
LC 1200w napajanje
procesor intel celeron
Zahvaljujem, rekao sam mu ja da mora da poveca budzet ako ce ozbiljnije da udje u pricu, ja ono sto sam malo pratio ove konfiguracije, vecinom su bile neke cifre od oko 200 000 dinara.
Ne bi da zvucim kao pametovanje....gledas drugu za rig, van ovoga si, njega ne interesuje da se sam informise. Horor u najavi... Ko ce se baviti sa rigom... Drugo na 30 strana unazad bi sve nasao...Da ne spominjem da smo cesto bili grubi prema osobama koje su ovako nastupali tipa evo mene ocu i ja sta treba koliko para koliko 100000% mesecno zaradjujem... A da ne pominjem da jos nije ni za tu osobu...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Vidi, ja sam clan ovog foruma vec 7-8 godina i sigurno da bih imao slobodu da kazem za mene je, ne vidim razlog da lazem jel te. Decko nije zainteresovan da se registruje na forum, pitao me je da postavim pitanje umesto njega, to je jedini razlog, nista drugo. Ne shvatam tvoj post kao pametovanje, jer i sam cesto na ovaj nacin odgovorim nekim "padobrancima" koji se registruju cisto da pitaju nesto i vise nikada ne udju na forum, a mrzi ih da procitaju par strana teme, ali nikada na taj nacin ne tretiram ljude sa par hiljada postova i 10-tak godina staza na forumu, uvek lepo odgovorim ako nesto znam...
Pa i ja sam mu rekao da se prvo dobro informise sta i kako, jer nisu to male pare, doduse njegov brat je neko vreme u tim vodama, ali generalno ovo bez 1700-1800EUR ne treba zapocinjati. Preporucio sam mu da iscita ovu temu kao gost, i poslao mu ovih par konfiguracija koje sam nasao na forumu i koju su mi predlozili, to mu je svakkao veoma korisno da jasnije sagleda situaciju, dalje neka sam odluci, jer su njegove pare...
Ako krece od nule neka uzme ovako maticnu plocu ASROCK H81 pro btc,onda napajanje od 1600w da bi imao snage dovoljno ako se odluci za na primer ETH+DCR da rudari,onda procesor neki Intelov pentium g1840 na primer,zatim treba uzeti usb ekstendere onoliko komada koliko planirate da uzmete grafika,takodje treba vam konstrukcija rig-a,i na kraju razmislite da li cete rudariti sa 4,5 ili 6 grafickih.
Ako uzimate 4 grafike rx 470 8gb Sapphire nitro na primer i sve ostalo nabrojano to bi kostalo oko 1600 eura ako uzimate 5 grafika onda znaci 1850 eur-a ako uzimat 6 onda 2100 eur-a.
Zahvaljujem, ima 5-6 konfiguracija, sada zna otprilike sta treba uzimati i sta je najisplativije. Ja sam mu preporucio da krene sa najmanje 4 i da svakako poveca budzet ili da uopste ne ulazi u celu pricu, a on kako hoce.