Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Druze telefon je nov sa domaćom garancijom i cena je bila 270, kažem bila jer je prodat. Za te pare imaš polovan ali ja ti polovan i bez garancije ne bih preporučio jer su se meni tri primerka odlepila

Sent from my F8331 using Tapatalk

Novi z1 compact ima na ebay.

Ok je to, legalno, neraspakovao, cena je korektna, platićeš još oko 30% našoj carini. Znači, izaći će te nešto preko 150€ ovde kod nas. A to je još uvek sasvim korektan telefon, vrv bolji od ovih ostalih novih za te pare.

E sada, pitanje je samo stanja baterije ako stoji par godina tako u kutiji. :trust:

Poslednja izmena:
Pa i nije bas dobra kupovina, da je 100$ + dazbine pa i nekako i to samo u slucaju da hoce mali telefon 🙂

Pozdrav ljudi!

Da li se nekome desilo da ledja puknu sama od sebe? 😀
Uvece sam ga skinuo sa punjaca, i sve od kamere do dole je naprsla plastika na ledjima... Citao sam da se to desava na Z3 ali ne i na Z3c. Nije ni pao, znaci nista nista.

Mnogima se desilo...javljali su se neki i u ovoj temi davno!

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Meni se to desilo na poslednjem primerku i CT nije hteo da zameni u garanciji mada je na primerku pre toga zamenio u garanciji. E sad ja bih trebao da budem ljut na njih jer su mi na poslednjem primerku to naplatili mada nisu menjali leđa već zamenili ceo uređaj novim po drugi put, ali realno u Srbiji niko ne bi dva puta dao novi telefon tako da mi naplata zamene ledja dodje kao kompenzacija.

Interesantno je da Z3 nema nikakvih problema a nadam se i da su kod poslednjih serija kod z3c svi problemi rešeni. Sinoć supruzi prilikom izlaska iz kola ispadne telefon i nekim čudom ode skroz ispod kola, izvadim ga očekujuci da je sav položajem... ono ni ogrebotine 🙂

Mozda zbog toga Sony sad stavlja u x compact mid end procesor, erovatno su temperature u malenom kućištu prevelike za sanpdragone 8xx... i takođe z5c su npr bas podebljali.

Moja greska, ipak sam u ovoj temi procitao ovo oko pucanja ledja. Koji je razlog tome? Visoka temperatura? Deluje cudno, ali ja imam trip da mi baterija traje duze otkako su pukla ledja. Kumu sam to rekao, ocekivao sam se da ce se ismejati, kaze on moze biti ako se temperatura smanjila da baterija duze traje.
Da li je to moguce?

Da kazem da sam pazario Z3c pre 2 nedelje. Zasad mi se svidja, imao sam i Z5c i zaista su dobri telefoni.

Moja greska, ipak sam u ovoj temi procitao ovo oko pucanja ledja. Koji je razlog tome? Visoka temperatura? Deluje cudno, ali ja imam trip da mi baterija traje duze otkako su pukla ledja. Kumu sam to rekao, ocekivao sam se da ce se ismejati, kaze on moze biti ako se temperatura smanjila da baterija duze traje.
Da li je to moguce?

Da kazem da sam pazario Z3c pre 2 nedelje. Zasad mi se svidja, imao sam i Z5c i zaista su dobri telefoni.
koja logika sa z5c na z3c,valjda obrnuto?[emoji23]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Logika je baterija i izgled po meni... Ja sam uzeo XZ ali cim izadje XZ1 COMPACT eto me nazad

koja logika sa z5c na z3c,valjda obrnuto?[emoji23]

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Moja logika je ne imati telefon skuplji od 100e. Ako je skuplji onda mi ga je previse zao, pazim na parce plastike kao da je Bog a ne sprava koja meni treba sluziti. Ovaj sam platio 85e.

Telefon od 100e i telefon od 500e kad padne i jedan i drugi se razbiju, lakse prezalim 100e nego 250-300e.

edit: A to sve zato sto nemam novca za bacanje...

Poslednja izmena:
Jel ovo mali sot? Pretpostavljam da jeste...
f0b8c9121519e0de87f4cc6fe2ac11e5.jpg

Послато са D5803 уз помоћ Тапатока

4,5 sata? Ovo je malo za z3, cak i XZ to izgura cak i preko 5

Probacu jos jednom posle punjenja da pratim sot.

Послато са D5803 уз помоћ Тапатока

Vidim da niko nije pisao 1000 godina u ovoj temi, da li je neko probavao custom romove za z3c. Ja bih morao jer mi jer touch preosetljiv i sa glove modom off...

Pa nije više popularan 🙂
SLIMM...ostao sam na njemu. Poslednje izdanje. Performanse extra, baterija 5 dana...

Mislim da sa Z1/2/3/c postoji mod na xda (potreban je root) uz koji se na relativno jednostavan nacin podesava ta osetljivost ekrana. Secam se da sam citao totalno razlicite stavove i komentare, nekima je i fabricka osetljivost displeja bila ok dok su je neki prilicno smanjili.

Nekad je ok da je tako osetljivo, tipa dugo listanje strana, ali nekad zna za 2-3mm od ekrana slovo da mi otkuca. Sta je SLIMM? koja je to verzija androida? Za sony rom imam da kazem da je ultra glup, iako izgleda cisto i jednostavno fale mu neke osnovne stvari koje su izlecene 2011. jos.

SLIMM:
Kod:
https://forum.xda-developers.com/z3-compact/development/rom-slimm-t3359831
Neka te ne brine što je Discontinued, jednostavno autor nema više taj mob, a i sam rom već je perfektno ispeglan.
Naravno, kao i uvek, treba malo znanja...

SLIMM:
Kod:
https://forum.xda-developers.com/z3-compact/development/rom-slimm-t3359831
Neka te ne brine što je Discontinued, jednostavno autor nema više taj mob, a i sam rom već je perfektno ispeglan.
Naravno, kao i uvek, treba malo znanja...

Stavio sam u medjuvremenu LineageOs 14, android 7.1.1 cini mi se. Radi fino i zanimljivo je videti da se stariji telefon dobro nosi sa novim software-om. Uz pico google pakovanje i Lineage jede 400mb na startu 😀. Sa viber, drive, mesindzer bla bla, pojede oko 900mb 🙂

Da li je bezbedno rotovanje i koji nacin,kao lose radi kamera posle

Ma jok, to je odavno prevaziđeno.
Još bolje, posle toga možeš da uflešuješ Cyberian Cam, funkcioniše extra.

Ima fw 6.0 neki lolip ili sta vec, kao treba da se radi downgrade pa posle rotovanje

Mnogo me nervira onaj glasni bip sa baterijom na 30% i 15%,vise puta sam hteo da ga tresnem od zemlju

Verzija 6 je MaršMelou, 5 je LoliPop.
Otključaj bootloader. Nije obavezno ali preporučujem ako je moguće kod tvog primerka. Na zvaničan način, Sonijev.
Posle mu uflešuj neki rom po izboru. Imaš u #1819 jedan od najčistijih romova.

Da ki se nekom desilo da mu se odjednom utisa skoro na minimum gornji zvucnik? Skoro jedva cujem sagovornike. Sve sam proverio i probao

Sent from my D5803 using Tapatalk

Ako nekom treba screen protector tvrdi poklanjam. Čekaću koji dan ako se niko ne javi ode u kantu
14786f3da828c79c2ca6452b41526fcc.jpg

Sent from my E5823 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno