Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ca, nismo od juce , ovo deluje kao da su pukli, i da ne mogu da prate cenu tj. isplatu

Bas suprotno :)
Kad nema keša, kupujes btc i izvlačiš btc, samim tim dizes cenu.

Opte ja,mlogo mi je sumnjiv Bitstamp

E moje gace :d bitstamp je najsigurniji u ovoj zbrci, bitfinex se nalazi pred raspadom USDT se ne moze povuce ne radi ni depozit ni withdraw, ist taj USDT market ima i poloniex i bittrex, naravno finex ih vuce za sobom, takodjer od nedavno je i btc-e uveo mogucnost povlacenja love u USDT pa su i oni uhvaceni u taj problem...jedini bitstamp je trenutno siguran i iz tog razloga ima najnizu cijenu (BTC/$) sve ostalo finex vuce za sobom tj ljudi prodaju USDT za btc ili altove vjestacki se dize cijena, nije tako davno bio gox, cryptsy i sl.

Pamet u glavu!

Jes pa razlika izmedju stampa i bifinexa 60$

Pa kazem ti finex puca ne moze se povuc USDT, onda ljudi isti daju za BTC i izvlace btc dok se jos moze...scenario cryptsy-a.

pukne li finex, sljedi lancana rekacija poloniex-bittrex jer imaju USDT market, docemo u situaciju da ce se btc prebacat na bitstamp i povlacit lova, naravno tad bi i sam bitstamp dosao u problem upitno bi bilo koliko imaju miliona jer bi to ogromne cifre bilo ako krene masovna prodaja BTC-a i povlacenje $/€... u svakom slucaju bolje bi bilo da finex sto prije proradi.

Hm... to bi onda bio drugi put (uključujući i gox) da pukne velika menjačnica baš kad se cena stabilizuje oko $1000....slučajnost.... ili ipak nije...

edit:
znači ako u sledećih 20tak dana počne BTC da raste preko $1300 (veća kupovina BTCa radi lakšeg povlačenja) da li to znači da uskoro sledi sunovrat?

Poslednja izmena:
pukne li finex, sljedi lancana rekacija poloniex-bittrex jer imaju USDT market, docemo u situaciju da ce se btc prebacat na bitstamp i povlacit lova, naravno tad bi i sam bitstamp dosao u problem upitno bi bilo koliko imaju miliona jer bi to ogromne cifre bilo ako krene masovna prodaja BTC-a i povlacenje $/€... u svakom slucaju bolje bi bilo da finex sto prije proradi.

Ja mislim da to nema veze. USDT je zapravo USD ekvivalent, i medjusobno menjacnice nemaju nista sa time. On je izmisljen za menjacnice koje nemaju direktan USD market da se ocuva trenutna vrednost ako ocekujete pad BTC-a ili bilo kojeg drugog novcica koji moze da se menja za USDT. Dakle USDT sa Pola ne moze da se prebaci na Finex i obrnuto. Ali ako pukne Finex (mada je vec pukao kada su ih pokrali, ovo je sad samo trzanje) sigurno ce srokati cenu u bunar svega. Ali ne verujem da je povezan sa Polom ili Bittrexom na bilo koji nacin.

Poslednja izmena:
Možda ovaj problem sa povlačenjem i depozitom na Bitfinex-u nema veze sa solventnošću nego zbog banki koje ne žele da obavljaju transfere...skoro je bila pokrenuta neka tužba od strane Bitfinex-a....

USDt sa poloniex mozes prebaciti, tako da nisi upravu i USDT nije ekvivalent USD, malo bolje istrazi sve pa ces sam shvatiti sta se zapravo ovde dogadja, iz mog ugla gledanja desice se cryptsy scenario ukoliko finex ne proradi, a povuce za sobom i druge mjenjacnice tipa poloniex bitrex i sl.

Nece povuci ali ce solo da otrese...usdt na finexu je problem sa bankom. Polo nema taj problem bar javno iako je i tamo cena dosta visa nego na stampu

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

pa USDT na poloniexu i bitfinexu se prate, pogledaj pa ces viditi da drze istu cijenu USDT/BTC market

To jeste link ali da li koriste isti bankarski sistem to je ono sto je bitno. Ako polo koristi taiwan banku kao finex onda je njesra svakako

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

USDT je trenutno zatvoren sistem on se ne moze povuci na banku, iz tog razloga i raste odnos USDT/BTC, i rast ce sve vise ukoliko se ne rijesi problem sa bitfinex-om.

Pa to i kazem @goldi, jer da nebi doslo do toga, oni obaraju cenu da bi izdrzali udar, mada tesko ako dodje do toga cena bunar

USDt sa poloniex mozes prebaciti, tako da nisi upravu i USDT nije ekvivalent USD, malo bolje istrazi sve pa ces sam shvatiti sta se zapravo ovde dogadja, iz mog ugla gledanja desice se cryptsy scenario ukoliko finex ne proradi, a povuce za sobom i druge mjenjacnice tipa poloniex bitrex i sl.

Hoces da kazes da USDT sa Pola mozes prebaciti na Finex? Jer ako moze onda tvoja teorija ima smisla, tj. najeb se moze realizovati. Nisam se bavio time pa dozvoljavam gresku.

Poslednja izmena:
Ma koga briga za USDT ko rizikuje na njemu taj ce biti u gubitku..........
ljudi ga koriste jer se lako prebacuje i dopunjuje... steta bi bila da pukne ali on nema direktne veze sa BTC-om

cena moze 5-7% dole i to je to dok se ne nadje neko nov lak nacin za deposit

Ma koga briga za USDT ko rizikuje na njemu taj ce biti u gubitku..........
ljudi ga koriste jer se lako prebacuje i dopunjuje... steta bi bila da pukne ali on nema direktne veze sa BTC-om

cena moze 5-7% dole i to je to dok se ne nadje neko nov lak nacin za deposit

Ipak nema frke, trziste je reagovalo i USDT ne vredi kao 1USD...Kraken kaze 7-8% manje...

Da generalno...... jedino sto mislim da se tether lako kupovao, mada nisma upoznat sa istim detaljno, ali je verovatno bio lak za manipulsanje sa skoro nikakvim fee-em

Samo da napomenem...Nedavno sam imao vrhunsku neprijatnost koja delimicno jos uvek traje. Naime prodao sam BTC jednom clanu ovog foruma, sad uz ili bez njegovog znanja nemam pojma, ispostavilo se da je koristen za preuzimanje jednog od trading botova pomocu kojeg je ekipa pokrala stotine BTC-a. Pare su oprali kroz pump nekog drugog novcica, a moj Polo akaunt je bio pod istragom neko vreme, sto je znacilo zabranu povlacenja i ukidanje limita. Limit mi je vracen ali povlacenja do daljeg ne mogu da radim automatski vec moram da cekam na odobrenje. Na svu srecu imam sve logove i izvode iz banke, ali da sam to radio u 4 oka za kes imao bih veoma velik naheb, jer ne znam kako bih mogao dokazati svoju neumesanost i nevinost. S obzirom na kolicinu koju imam tamo, ne bih zeleo nikom ovakav scenario. Dakle, niposto nemojte prodavati BTC nepoznatim ljudima da ne biste prosli ovako, nikad ne znate kakve ko ima namere u celoj prici, a pogotovo nemojte to raditi sa menjacnica koje imaju normalnu evidenciju svojih korisnika. Pamet u glavu, svasta se desava, kriminalci su svuda oko nas...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
@student

Iskreno se nadam da ce te smradove neko navatat.... danas ljudi svasta zamisljaju da mogu da rade bez posledica.........

Ja licno im zelim da ih navata mafija i polomi kicme kad postanu previse alavi za nauk drugim smradovima istog kalibra

Ipet dezinformacije, ovo nema veze sa crypto, jednostavno USA poostrava kontrolu taiwan banaka sto je bilo i ocekivano jer tamo novac masovno premestan iz sjvacarske, itd...

https://medium.com/@whalecalls/taiwan-aml-reforms-usd-crypto-drama-15417cbcdf7b

generalno koja kod banka radi sa USA $ sve medjubankarske transakcije idu i kontrolisu se preko istih a oni zatezu kontrolu AML/KYC

ove berze koje su ih koristile nisu imale dovoljno dobar KYC/AML i tu je nasato problem

Poslednja izmena:
ja za svoje pare mogu da budem paranoican, jer kad mi se upali "crvena lampica" povucemo koine sa mesta gde ih imam i trgujem , a ne kukam posle da mi je ostalo xxx na mtgox, cryptsyju, nestalo sa finexa itd,,, :)

do sad nisam pogresio u tom pristupu, i nisam se opekao kao mnogi , a upozoravao sam na mtgox i mnoge druge svojevremeno.

Ovo ima veze sa cryptom, koliko mnogo/malo videcemo. Cinjenica da ko je imao racune u HK i na slicnim mestima u aziji, zna da vec duze vreme traje hajka na crypto transfere tamo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno