Šta je novo?

Windows (phone) 10

Instalirao update, i ne rade notifikacije... Tek kad udjembu whatsapp ili viber i ostavim ih da rade u pozadini onda stizu notifikacije.

Sent from mTalk

Ovo je poslednja verzija Store-a.

NqYd0yW.jpg

Sent from mTalk

Onda stvarno ne znam šta se ovde dešava.

Sent from mTalk

na lumia 1520 sa w10, nisam mogao da pokrenem here maps/drive ... samo otvori splash screen i vrati nazad ... uradio sam jutros update na poslednju verziju windows-a, ali pomenute aplikacije i dalje ne rade, niti mogu da ih nadjem na store-u i probam da reinstaliram ... ima li neko resenje za ovo?

na lumia 1520 sa w10, nisam mogao da pokrenem here maps/drive ... samo otvori splash screen i vrati nazad ... uradio sam jutros update na poslednju verziju windows-a, ali pomenute aplikacije i dalje ne rade, niti mogu da ih nadjem na store-u i probam da reinstaliram ... ima li neko resenje za ovo?

HERE Maps ne radi pod Windows 10 Mobile. To je zvanično. Ako hoćeš HERE Maps moraćeš da se vratiš na WP 8.1. U suprotnom, koristi Maps aplikaciju koja dolazi sa W10M. Maps koristi iste mape kao i HERE Maps.

I bateriju su opravili valjano. Ja usao u treci dan od cetvrtka ujutru. Moraju da ukrote potrosnju Edge-a. Ostalo ja nista ne bih dirao.

hvala, provalio sam u medjuvremenu pomocu drugih tema ovde ... i meni nije radio tj prebacivao live tile datum stock aplilacije, pa sam nasao neku calendar app koja lepo radi

Slabije pratim ovu temu u poslednje vreme, pa nzm dal je neko imao ovaj problem.
Novi update, brightness se stalno menja iako nije na auto. Cak i ne pise da se promenila vec je stalno na default medium, ali se menja... jel ima neko slican problem ?
Polako pocinje da mi ide na nerve..

Stvarno ne vidim ni jedan dobar razlog, zašto nisu napravili nešto takvo, kao što ne mogu da razumem zašto svi telefoni sa AU ne mogu dobiti CU...
MS nije to trebao napraviti...

Jel ima još neko problema sa otvaranjem linkova iz mTalka posle ovog zadnjeg update-a?
90% linkova na koje kliknem neće da otvori i nudi mi da nađe aplikaciju za njih na Store-u???

Sent from mTalk

Kod mene radi, l532. Ali često neće da pusti direktno postavljen video kao 3-4 posta gore.

Sent from mTalk

Izgleda extra :)

Problem je sto MS ne dozvoljava nista sto bi neke kompanije koje proizvode HW htele da ubace na telefone kako bi izgledalo INDIVIDUAL tj bilo jedinstveno za njihov telefon...

Prosto njima njima svaki w10m izgleda isto (meni se bas to svidja) i ne vide kako bi se njihovi modeli izdvajali iz mase ostalih sem mozda po spoljasnosti i logu na poklopcu baterije...

Sto iskreno receno nestaje kad uradis DTTW...

Elem ni ovaj koncept nije poptun tako da u rasporedu sa 4 plocice po vertikali nedostaju one 3x3...
Dalje bilo bi od velike pomoci da poruke mozes da procitas u plocici recimo plocica se zadrzavanjem prsta prosiri kao folder i ne moras da ulazis u program za SMS, Bibier ili sta ko koristi...
To je veliki potencijal koji kreatori w10m nisu uspeli da izeksploatisu kako valja...
Neko ce reci da poruke mozes da procitas zato sto izlaze na vrhu ekrane pa cak i da odgovoris na njih bez ulazenja u SMS ali to prosto nije elegantno resenje...

I da mnogo me nervira ovo noKIA na videu, to vise ne postoji bar ne u formi koju bi tvorac snimka hteo...

Umalo da zaboravim poslednja nadogradnja mi je donela jednu bubicu (L640 XL DS), konkretno kad slusam muziku i javim se na poziv po zavrsetku istog muzika ne nastavlja automatski nego moram da idem u Groove ili vol +/- pa >...

Poslednja izmena:
@dejan...
Imam isti utisak. Samo mislim da bolje radi i od 550 i od 650.
E sad, kad nabavim stalak, pa da ih stavim na sto i da probamo...

Poslednja izmena:
Jel' ima još neko problema sa Equaliser-om i Color Profile-om, u smislu da uvek nalazi neki error kad pokušavam da ih apdejtujem, a ne mogu ni da ih otvorim u podešavanjima..?

Jel' ima još neko problema sa Equaliser-om i Color Profile-om, u smislu da uvek nalazi neki error kad pokušavam da ih apdejtujem, a ne mogu ni da ih otvorim u podešavanjima..?

Meni to sve radi savrseno nikada error na Limuji 950 nisam imao u tim sys app..

Store ima problema izgleda sa MS aplikacijama , meni redovno po 5 - 6 app stoji , Store ne moze da ih preuzme... izgleda kod nije optimizovan, skoro je MS pustio insajderima novu verziju Store-a pa ima poteskoca sa azuriranjem. Ali vremenom kao da se svaka povremeno azurira..

Neke app sam morao da obrisem da bih sveze instalirao , a neke ne mogu ni da resetujem iako RS2 podrzava tu funkciju za aplikacije, prosto polje Reset je neaktivno, da radim Hard Reset zbog tih gluposti ne pada mi na pamet.

Inace ovih dana bi konacno stavio reg i interop unlock, ima zanimljivih tweakova, npr da se omoguci da se telefon puni dok je ugasen :)

Poslednja izmena:
Ja sam zaboravio da napišem, u pitanju je Lumia 830, poslednji redovan build, mada sam imao istih problema i na prethodnom buildu... Ne znam zašto je to tako... :(

Ja sam zaboravio da napišem, u pitanju je Lumia 830, poslednji redovan build, mada sam imao istih problema i na prethodnom buildu... Ne znam zašto je to tako... :(

Ukljuci sideload apps ili developer mode i manuelno instaliraj te app...

Bar pokusaj manuelno da ih instaliras, tako sam ja Store pre neki dan...

http://www.windowsmania.pl/programy-504/

potrazi , poljaci sve zivo backupuju :D

Samo nisi rekao koji je to poslednji redovan build? mislis na 14393?

Poslednja izmena:
Da, to je taj build.
Hvala ti mnogo, pogledaću šta kažu Poljaci. Čitao sam malo po netu, pokušao sam preko SysAppPusher-a i nije išlo, istražiću još malo, mada cenim da ću na kraju popi**eti i odraditi hard reset :D

Ja sam pomislio da to konačno znači da puštaju preko autoupdate. Ostali potezi gašenja podrške za skuplje modele s manje više istim ili boljim SoC je level pucanje u obe noge. Podseća me na onu scenu iz Rana......

Vrh Dno