Šta je novo?

Windows (phone) 10

Uzeo sam kumu pre par dana Lumiu 640 LTE i došla je sa Windows 10. Pošto nikad nisam ni posedovao a ni udubljivao se u korišćenje windows telefona imam par pitanja oko navigacije zbog koje je i uzimao novi telefon.
1) Da li postoji mogućnost da se vrati HERE Maps nekako? Vraćanjem na 8.1? Nisu radile i obrisao sam ih, sada ne mogu da ih instaliram.
2) Da li tzv. "Maps" poseduje mape i glasovnu navigaciju pošto nisam uspeo podesiti?
3) Koja verzija softvera je najstabilnija, ako ima vise verzija istog?

Ako pogledas pazljivo u podesavanjima windows mapa (na win10) videces da pise HERE(c) sto znaci da su to te mape samo pod novim imenom. Glasovna navigacija postoji i radi normalno samo nisam siguran da li Cortana mora da bude ukljucena da bi to radilo, kod mene je Cortana aktivna. Zvanicna verzija je stabilna i radi odlicno. Pojedini bagovi mogu da se jave ali to je tako uvek i na svakom sistemu. Sto se tice performansi, ok je. Radi, stabilan je i ne restartuje se. Ovo su moja iskustva sto se tice rada samog OS-a. Neki ljudi su prijavljivali i jos uvek prijavljuju sasvim suprotno ali mislim da je to za neki drugi razgovor. Ako te jos sta zanima pitaj, tu smo da pomognemo ako mozemo.

Hvala ti za poprilicno detaljan odgovor. Cim uzmem telefon u sake pokusacu da mu sredim te mape pa ako bude trebalo nesto javljam se opet. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Samo da dodam, za glasovnu navigaciju na srpskom, moraš u podešavanju "Vreme i Jezik" da podesiš regiju i jezik telefona na srpski, pa restart uredjaja.

Sent from my L925 using mTalk

I ja da dodam, stavi region na srpski, restartuj a za mape skini i aktiviraj hrvatski, ženski glas, vrlo prijatan, kao Rozga[emoji12]

Sent from mTalk

Lastpass jel neko pokušao da instalira, kod mene neće pa nikako.

Evo već 3 puta vraćam na 8.1, pa opet na W10... Neće da mi povuče .953, izbaci error 0x80070570... Ima li neko rešenje?

Lastpass jel neko pokušao da instalira, kod mene neće pa nikako.
Upravo instalirao, na Lumia 550.
py6SLVh.jpg

@Rotkod
Koji je tel. u pitanju?
Jel radiš pomoću WPinternals?
Opiši kako radiš, da ne gadjamo:)
Ja radim ovako za telfone x2x
https://m.youtube.com/watch?v=1dGDinlXMTo

Sent from my M$ 550

Poslednja izmena:
Ova nova lumia 830, radio i wdrt i internals... Isto, nema razlike.
Idem sad da proverim, insider, dali sam off, mada ne bi trebalo imati veze...

Kod mene isto ne prolazi apdejt na L735.
Prosli put isto, vracao sam na 8.1 pa na 10 tesko smaranje cini mi se da imam problem od kada sam aktivirao led notifikaciju (ili samo slucajnost).

Mnogi su vec dali odgovor,ali evo i moj mali doprinos.
Ne moze da se vrati HERE Maps.To se na win 10 zove Mape.
Kada se pokrene Mape,odnosno navigacija,donji desni ugao 3 bele tackice.Otvore se razne opcije i izmedju ostalog zupcanik/postavke.
Kada se klikne na zupcanik/postavke,otvara se nova opcija,vanmrezne mape/odaberi mape.Tu se biraju mape koje ce se preuzeti na telefon.Postoji mogucnost da mape budu na memoriji telefona ili na memorijsku karticu.
Veoma je vazno da kartica bude dovoljne brzine,bar klase 10,ili UHS jos bolje.Ako je kartica klase 4 nece ti nista raditi kako treba,ni slike ni video zapis ni mape ili aplikacije koje su na kartici...
Tu postoje jos razna podesavanja,ali sve je prosto...
Ono sto je najvaznije,nema opcije glasa,odnosno ne postoji opcija da se preuzme i instalira glas za navigaciju.
U zavisnosti koji je jezik telefona podesen,automatski ce navigacija pricati na tom jeziku.
Ide se na sve postavke/Vreme i jezik,tu ima Datum I vreme,Jezik,Region,Tastatura i Govor.
Kada se udje u Jezik,moze da se postavi bilo koji jezik koji je ponudjen,na tom jeziku ce raditi telefon.Na tom jeziku ce i navigacija da prica.
Znaci ako je Srpski,prica na tom jeziku,ako je Nemack,Italijanski na tom jeziku prica,ali i ceo sistem/windows ce raditi na tom jeziku.
Na kraju,skoro je bila nadogradnja aplikacije Mape,sada kada se izabere odrediste predlaze vise putanja/ruta.
Moze da se postavi posao,(adresa gde je lokacija firme),kuca,(svoja adresa)moze da se izbaci na pocetni ekran,
Idi kuci tako se zove.Kliknes i vodi te kuci.Auto,pamti lokaciju gde jeparkiran auto,moze da se uslika gde je ostavljen auto.
Posle kliknes na auto,odvede te do njega.
Saobracaj,ako se klikne na posao,prikaze izvestaj o stanju u saobracaju...
Ima opcija automobil,gradski prevoz,koji naravno ne radi i pesak...
Nadam se da je sada sve jasno.Ja kad sam presao na desetku bilo je razocarenje zabog navigacije,ali sada vidm da je u stari jos bolja.

Bas si ga lepo objasnio, zahvaljujem.

Bilo bi zgodno ovo ubaciti u prvi post, jer kao nekome ko se prvi put sureće sa ovim sistemom, to mi je bila jedina zbunjujuća stvar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Windows 10 mobile error code 0x80070570!
Našao sam problem i rešenje.
Bio sam na insideru, pa sam umesto da se odjavim potpuno iz insidera, stavio onu zadnju opciju, stopiraj do oficijalnog update, to je greška!
Trebalo je da se odjavim, a ne gore navedeno... Evo sad update-uje na .953 L830.

Dok ja ne nakucam, ti rešio problem, Super :)

Edit
Jel si pomoću Upgrade Advisor dizao na 10?

Uradi HR kad instaliraš 953, ako nisi posle 1511. Savetuju na Netu, bar jedan HR za svaki slučaj da ne bi imao problema u radu ili na 1511, ili na 1607.
Mada ja radim HR posle oba :)
Sent from my M$ 550

Poslednja izmena:
wp_ss_20170411_0001.png
Sta da mu radim? Nece da se apdejtuje. Probao soft reset i promenu regiona. Jos neki predlog.?

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 226664
Sta da mu radim? Nece da se apdejtuje. Probao soft reset i promenu regiona. Jos neki predlog.?

Jedino sideload pomaze... ali i dalje ces imati problem sa nekim app u vezi azuriranja, mozda i neces da ne baxuziram.

Settings/Update & security/For developers pa ukljuci Sideload apps ili Developer mode

Potom skini novu verziju store-a i smesti fajl na sd kartici ili telefonu, udjes u file manager i kliknes na fajl da instaliras.

Skini store sa ovog linka >>> https://mega.nz/#!3QgwlLwB!IrReMbvxI_zItoMGzPR7dJCBwODyF7m0dyTdJrofJDU

Pozdrav

Ne diraj ništa sam app će se apdejtovati i meni se to isto desilo za neverovati ali tako je.

Sent from mTalk

Hvala na predlozima. Sacekacu onda jos malo, ako ne pokusacu ovo gore navedeno.
Pozdrav.

Ne znam na kom si Windowsu ali trenutno ne postoji update za Store. Zadnji je bio 5. aprila 11701.1001.99.0 verzija

Sent from mTalk

Ponekad, nakon update-a, neke aplikacije prikaže kao potreban update, to je već odavno...

Na poslednjem sam zvanicnom buildu. Store verzija mi je ista kao i vama. Da li je ona na onom linku neka novija verzija? Samo se jos uvek nije apdejtovalo. Ispravka: Sad sam video da je kod "sfrj-a" novija verzija. Jesi li ti na insideru pa imas tu verziju?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno