Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

@gsi Na ovim slikama problem nisu napravili sata-molex kablovi nego loš kontakt na tom srednjem pinu. Isto bi se desilo i da si imao direktno molexe u extenderima.

Zbog ovoga je potrebno u prvom periodu nakon kompletiranja Rig-a provjeriti zagrijanost svih konektora, a posebno onih preko kojih se napaja više kartica (extendera).

Ti mali kablići sata-molex nekada mogu poslužiti i kao "osigurač" jer je ubjedljivo najjeftinije da oni stradaju. Takođe, ako su tako lošeg kvaliteta onda će se početi grijati već nakon 5 min. kopanja i rada kartice na 100%.
Kablići koji dolaze uz novije USB extendere (ver. 7 na štampanoj ploči) uopšte nisu lošeg kvaliteta.

Preporuka o kačenju 2 USB extendera po grani apsolutno stoji, ali i tada ako vam je neki pin sa lošim kontaktom možete dobiti iste rezultate kao na ovim slikama.

Na toj grani koja je izgorela bile su nakacene 3 kartice. Sad je raspodeljeno kolko je to moguce pa videcemo kako ce se ponasati.

Na toj grani koja je izgorela bile su nakacene 3 kartice. Sad je raspodeljeno kolko je to moguce pa videcemo kako ce se ponasati.

Ne moze 3x RX-a po grani tu je problem... to je na limitu koliko "pin" na napjanju omogucava

kome konektori ne gore ili imaju srece ili su konektori malo kvalitetniji a karte vise undervoltovane, mada i pitanje koliko koja RX vuce sa extendera

Poslednja izmena:
Sad znamo, nek bude nauk i drugima. Hvala

Da li ima nekog u Srbiji ko kopa ASIC-ima, i ako bi mogao da se nabavi ovaj novi model kojim se kopa LTC da li bi za vas to bila dobra investicija? Jos uvek sam nov u celoj prici pa nisam dovoljno informisan. Hvala

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Da li neko koristi G Blade GridSEED?

Da li se jos isplati za neki mining vise iz hobija?

I sta je potrebno da se pusti u pogon ako se dobija samo ovo sa slike?

Pogledajte prilog 227016

Nije ni mislio cpu da kaci, nego sa cpu grane, jedan na gpu, drugi na extender

@gsi Na ovim slikama problem nisu napravili sata-molex kablovi nego loš kontakt na tom srednjem pinu. Isto bi se desilo i da si imao direktno molexe u extenderima.

Zbog ovoga je potrebno u prvom periodu nakon kompletiranja Rig-a provjeriti zagrijanost svih konektora, a posebno onih preko kojih se napaja više kartica (extendera).

Ti mali kablići sata-molex nekada mogu poslužiti i kao "osigurač" jer je ubjedljivo najjeftinije da oni stradaju. Takođe, ako su tako lošeg kvaliteta onda će se početi grijati već nakon 5 min. kopanja i rada kartice na 100%.
Kablići koji dolaze uz novije USB extendere (ver. 7 na štampanoj ploči) uopšte nisu lošeg kvaliteta.

Preporuka o kačenju 2 USB extendera po grani apsolutno stoji, ali i tada ako vam je neki pin sa lošim kontaktom možete dobiti iste rezultate kao na ovim slikama.

Imam isto napajanje Raidmax 1200W i isto preko sata-molex adaptera povezane usb risere (nisam dobio molex modularne kablove uz napajanje) i ako sam te dobro razumeo ne treba da brinem ako se ne greju kablovi?
Doduše kod mene su 280X karte i koliko sam ukapirao one manje vuku sa extendera. Da gledam da sredim te kablove da budu molexi ili da ostavim ovako kako jeste?

Raidmax 1200w cobra? Kako nisi dobio kablove? Na grani gde imaš sata konektore imaš i molex...

Plavo je, nije zuto, mislim da onda nije cobra. Nisam ga uzeo novog pa nisam ni dobio sve kablove. A ako sam dobro provalio ono ima 4 grane i svaka grana je poseban taj sata/molex izlaz

Sent from my iPhone using Tapatalk

Interesuje me misljenje iskusnijih, asusova 470 4gb kartica,koliko je dobra za kopanje eth i koliko se greje?

Interesuje me misljenje iskusnijih, asusova 470 4gb kartica,koliko je dobra za kopanje eth i koliko se greje?
Rade i vrede svaki cent!
Vuku više struje sa slota nego druge grafe ali izaći ćeš na 28-28,5Mh sigurno (ako ne i više). Kažu da se greje naposka sekcija... ***, čim natežeš grafu, greje se svakako... Kod naših Mađara je 198€/kom...
Inače, na naponskoj sekciji postoji ušrafljen pasivni Al hladnjak...

ovo su 2 pcie konektora, ne možeš cpu da kačiš na jedan od njih

Zapravo u pitanju je jedna CPU grana sa dva kraka od kojih je prvi 8 pin na ploci, a drugi krak je 2x4 pin trenutno slobodan.

Cini mi se da sam negde video da se ovaj adapter moze iskoristiti za 6 pin USB ekstender umesto moleksa kojih ima malo, tako da bi na toj jednoj grani bio zakacen CPU i jedan USB 6 pin ekstender.

Napajanje je raidmax cobra 1200w i 6 kartica.

Rade i vrede svaki cent!
Vuku više struje sa slota nego druge grafe ali izaći ćeš na 28-28,5Mh sigurno (ako ne i više). Kažu da se greje naposka sekcija... ***, čim natežeš grafu, greje se svakako... Kod naših Mađara je 198€/kom...
Inače, na naponskoj sekciji postoji ušrafljen pasivni Al hladnjak...
pricas iz iskustva imas karte ili nagadjas? da se decko ne razocara
ja imam 3 komada hynix i ni jedna ne daje vise od 27.8-27.9, podeli ako imas znanje da ih nategnes vise, asus 470 4gb, isto znam druge kojima radi na 27.5, za asus 470 4gb hynix 28.5 je misaona imenica

Poslednja izmena:
Možda koristi neki custom strap?

ne postoji costum strap koji daje toliko, problem je memorija koja nije hladjena i zato ne moze da daje vise, to ako je hynix, samsung naravno na svima isto

mozda ima elpidu, cuo sam da je sada asus sa elpidama. Inace i ja imam asuse 470 4gb sa hynixima i aj sto daju to oko 27 nego sto su nestabilne kolko hoces... A to koliko vuku struje zavisi opet od podesavanja.

Ima ih @riba1990 kaze da mu daju preko 29, cepa ih covek na 1200/2050mhz :D neki opasni primerci isto hynix

da se ponovim asus 4gb baca stabilno danima 28+mhs,strap 1500 pocinje sa 555
win8.1 16.9.2 driver,donecu SS kasnije za neverne tome
pre ovog drajvera nije htela preko 1900,otad sam gledao na 2040,mrzim kad mi drajver pukne pa nisam isao dalje,svuko je na 1980mhz rock solid
jos imam 2 karte koje kopaju zeca,sve na 2gb ddr2 singl mem zauzece 50%

il sam ja pro majner :) a neko 5godina spuco u g..cu,nazivate me lazovom pred ovolikim svetom
donecu slike,one govore vise od 1000 reci

moze da daju toliko, ali sa elpidom... ali koja god da je memorija nisam do sada video da neki strap 1500 pocinje sa 555.

16.9.2 je stari driver (ne znam koji si ranije koristio) tj prvi koji je podrzao modovane biose bez cackanja sa potpisima. Probaj 16.11.4 ili 16.11.5

hinyx
1500 strap u binarnom pocinje sa 555,sam sam modovao sve
25 je bio max sa prvim drajverom za 470ke,nisam cackao potpise,jos,nit menjao dll
donosim slike za sat na forum,stavicu i gpuz i aidu pored majnera da vidite kolko sati sta kopa i na cemu :) moze i slika riga,cisto za to kao memara nema hladjenje...pa nece da kopa,470 kod mene stoji u verovatno najgorem polozaju

Vrh Dno