Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Internet>WAN> DSL tab>nađeš ime internet konekcije (High Speed Internet_VD" ??) > klik na to ime> klik na "Detail" link gore desno > pojaviće se dodatna polja i među njima je "Connection Mode". To treba da promeniš u "Always On" i zatim klikneš na Apply dugme.

Naravno podrazumeva se da moraš da se loguješ kao admin (admin/ztonpk, ili admin/tzlkisonpk kombinacija) a ne sa telekom/telekom gde su te opcije sakrivene.

Sve sam uradio kako si napisao i nakon toga mi se izgubila lampica za internet i nemam sad internet. Probao sam da vratim stara podešavanja ali se i dalje ništa ne dešava i dalje nema interneta. Šta sad raditi. Da kažem samo da iptv normalno radi.

Gasio palio više puta i ništa se ne dešava i dalje nema interneta. Što je najveća fora iptv radi. Hocu da resetujem ruter i da ubacim manuelno podesavanja ali ne mogu da nadjem nigde na netu instrukcije.

Resteuj na fabričko podešavanje pa onda odradi onako kako sam ti u predhodnih par postova napisao da podesiš na Always On da bi IP adresa stalno bila dostupna!

Meni je ping 4 :) To i jeste optika do isturenog stepena, pa posle malo ide bakra. Kod mene konkretno 15 metara tako da to nije čudno. Inače isti ping ima i moj ortak na adsl-u 10/1 a rekli mu da je 500 metara od centrale.

Resteuj na fabričko podešavanje pa onda odradi onako kako sam ti u predhodnih par postova napisao da podesiš na Always On da bi IP adresa stalno bila dostupna!

Prijavio sam kvar u cc i bilo je do njih nesto. Popravili su i vratio se net tek sinoc. Ponovo sam podesio na Always On i sad sljaka kako treba. Hvala na datim informacijama.

PREUZETO OD nightwisher SA ES

Konacno provalio ssh za vdsl ruter(e).
Meni je iskreno samo bilo bitno da izvucem pppoe lozinku, posto imam vec fritz. Ali sa ovim neko moze jos dosta toga da poboljsa na ovom modemu. A i na bar jos jednom, ZXHN H267N, ide isti sablon. Ajd pa javite sta ste jos fino provalili.

Use responsibly!

<DM name="SSH_UserName" val="FNNSD3zxhnh168nv31"/>
<DM name="SSH_PassWord" val="Zxhnh168nv31"/>

isto moze i preko telneta:
telnet 192.168.1.1
ztonpk ili tzlkisonpk
enable
zte
shell
pa podaci odozgo

Happy hacking!

edit:
Da, zaboravih, za pppoe podatke
cat /var/tmp/ppp/options.oe0

Meni je iskreno samo bilo bitno da izvucem pppoe lozinku, posto imam vec fritz. Ali sa ovim neko moze jos dosta toga da poboljsa na ovom modemu. A i na bar jos jednom, ZXHN H267N, ide isti sablon. Ajd pa javite sta ste jos fino provalili.

Use responsibly!

telnet 192.168.1.1
ztonpk ili tzlkisonpk
enable
zte
shell
pa podaci odozgo

Happy hacking!

edit:

Radi! :)

topten, dobio si + :)

Eto rešenja, sad novi modemi :banana:

Još samo za HG630.

Da i ja cekam za njega kao ozeblo sunce :D

Use responsibly!

telnet 192.168.1.1
ztonpk ili tzlkisonpk
enable
zte
shell
pa podaci odozgo

Happy hacking!

edit:

mze li ovako da se izvuku i parametri za bbtf liniju, da bi mogao koristiti neki sip program na racunaru ili mobu?

Sent from mTalk

I meni treba ssh komanda za BBTF pass.......PPPoE sam izvukao sa mog ZTE H267N sa gore navedenom komandom!
Nadam se da će neko uskoro i to otkriti.

Shell user/pass za korisnike ZTE H267N:

telnet 192.168.1.1
username: admin
password: tzlkisonpk
CLI>enable
password: zte
CLI#shell

login: FNNSD3zxhnh267nv10
password: Zxhnh267nv10
Shell.jpg

Poslednja izmena:
Citanje PPPoE user/pass ovom metodom preko telneta radi i na ZXHN H168N V3.1

Evo i komande za SIP VoIP podatke:

sendcmd 1 DB p VoIPSIPLine all

Da li su sve lozinke iste za odredjeni ruter ili svaki ruter ima svoju lozinku? Mene su ucili da nema glupih pitanja vec samo glupih odgovora. [emoji3]

Ovo je za ZTE H168N V3.1 i H267N:

Shell user/pass za ZTE H168N:

telnet 192.168.1.1
password: ztonpk
CLI>enable
CLI#shell

username: FNNSD3zxhnh168nv31
password: Zxhnh168nv31

Shell user/pass za ZTE H267N:

telnet 192.168.1.1
CLI>enable
CLI#shell

username: FNNSD3zxhnh267nv10

Shell komanda za PPPoE:
ili
sendcmd 1 DB p WANCPPP

Shell komanda za SIP VoIP:

za H367N i H208N
telnet 192.168.1.1

ukoliko nisu nešto menjali ako je bilo novog update-a fw za ova dva modela

Poslednja izmena:
Ovo je za ZTE H168N V3.1 i H267N (verovatno i za H367N i H208N):

Shell user/pass za ZTE H168N:

telnet 192.168.1.1
password: ztonpk
CLI>enable
CLI#shell

username: FNNSD3zxhnh168nv31
password: Zxhnh168nv31

Shell user/pass za ZTE H267N:

telnet 192.168.1.1
CLI>enable
CLI#shell

username: FNNSD3zxhnh267nv10

Shell komanda za PPPoE:
ili
sendcmd 1 DB p WANCPPP

Shell komanda za SIP VoIP:

Hvala to je to, izvukao sam pass za VoIP podesavanja iz ZTE H367N.
Ali iz nekog razloga ne mogu da poteram Gigaset C430A GO IP telefon da mi radi preko BBTF-a!
Moguce da imaju neko blokadu po mac adresi ili vec nesto sto blokira bilo sta sem njihovog modema!
Jel neko uopste uspeo da setuje neki IP telefon da radi preko Telekomovog BBTF-a?

Poslednja izmena:
Ja ću večeras probati na FRITZ!Box-u 7490 da konfigurišem BBTF liniju, telekom platformi treba neko vreme da registruje uređaj ukoliko je sve OK u podešavanjima.......e sad ne znam da li platforma registruje uređaj po MAC adresi....nadam se da nije tako!

Ja ću večeras probati na FRITZ!Box-u 7490 da konfigurišem BBTF liniju, telekom platformi treba neko vreme da registruje uređaj ukoliko je sve OK u podešavanjima.......e sad ne znam da li platforma registruje uređaj po MAC adresi....nadam se da nije tako!
Ovako izgleda konfiguracija IP telefona Gigaset C430A GO, e sada sta bi sve trebalo i gde da upisem da bi konfigurisao i registrovao BBTF liniju preko njega?

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    111.8 KB · Pregleda: 298
  • 2.jpg
    2.jpg
    51.3 KB · Pregleda: 144

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    15.1 KB · Pregleda: 132
  • 2.jpg
    2.jpg
    60.7 KB · Pregleda: 188
Poslednja izmena:
Jesi upisao
Primary Proxy Server: ims.telekomsrbija.com
Primary Outbound Proxy Server: sbc.ims.telekomsrbija.com

Jesi upisao
Primary Proxy Server: ims.telekomsrbija.com
Primary Outbound Proxy Server: sbc.ims.telekomsrbija.com
Ok za "Primary Proxy Server" to polje na Gigasetu imam ali polje sa "Primary Outbound Proxy Server" nemam tako da nemam ni gde da upisem!
Baci pogled na moj post iznad (#8005) gde su dve slike sa podesavanjima za Gigaset pa predlozi sta bi gde jos mogao da upisem!
Probao sve kombinacije ali i dalje nista!
Pozz!

Poslednja izmena:
Probaj na slici 2 u polje Outbound server address da upišeš sbc.ims.telekomsrbija.com

Nazad
Vrh Dno