Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

U pravu si, sad gledam i nije mi jasno zasto je LG stavio dva IMX258 senzora od sijaseta boljih i novih...
A opet G6 pravi sjajne slike... mora da je optika i odlican softver :)
Bilo bi dobro kad bi mogla da se portuje kamera sa G6.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Izludi me xiaomi.eu weekly nougat. Aplikacije se ruše konstantno, telefon laguje kao nikada, grije se jako, baterija jedva dan izgura...

Probaću AICP, malo da odmorim od MIUI, dok ne izbace stable nougat.
Za flešanje, je li factory reset dovoljan da wipujem u TWRP ili treba još nešto?

Poslednja izmena:
Izludi me xiaomi.eu weekly nougat. Aplikacije se ruše konstantno, telefon laguje kao nikada, grije se jako, baterija jedva dan izgura...

Probaću AICP, malo da odmorim od MIUI, dok ne izbace stable nougat.
Za flešanje, je li factory reset dovoljan da wipujem u TWRP ili treba još nešto?

AICP je samo za lolipop bootloader ;) Ako si na nougatu, mozes samo RR da probas, kazu da je dobar :)
I naravno najnoviji TWRP koji podrzava nougat ;)

Lose si procitao ;) :p

Evo spiska telefona sa istim senzorom:
Sony Xperia XA(RGB only)
Meizu M3E
Xiaomi Mi 4c (RGB only)
Xiaomi Redmi Note 4X
Xiaomi Redmi Pro (main rear camera, RGB only)
Xiaomi Mi 5s Plus (dual camera, RGB and Monochrome)

Glavni problem je sto je optika onako, i softver nije najbolji, pogotovo kod video snimanja.

U Mi 4c sa imx258 senzorom se stavljaju dve optike Sunny ili Ou Feiguang. Ne znam da li ima neke razlike.

Samo jedno pitanje...
Trenutno sam na xiaomi.eu weekly ROM-u (nougat) i imam otključan BL, hoću da pređem na zadnji stable koji je lolipop. Da li će taj prelazak zaključati BL ili se to samo odnosi na prelaz sa lolipopa na nougat?
Hvala.

Ni jedan eu rom ne zaključava BL.

Prelazak sa stable lolipopa na weekly nougat provjereno zaključava, zato pitam.

Taj nougat je još sirov i treba mu još dosta štelovanja. Nisi ni trebao prelaziti na njega :)

PANO_20170413_190902.jpg
Meni se čini da AICP rom izvuče najbolje od mi4c kamere. Rezolucija panorame je ubedljivo najbolja od svih romova koje sam probao.
Kakva su vaša zapažanja što se tiče fotografija..?
Na slici je inače zalazak sunca večeras u 19h u Rumi.

Poslednja izmena:
Poz ljudi,hteo bih da predjem sa miui 8.2.1 na aicp.Interesuje me ukratko ako neko moze da napise postupak,imam twrp 2.7.nesto beli je sa ikonicama u boji nije kao nove verzije,da li trebam prvo da ubacim novi twrp ili mogu i sa ovog?

Da li je bolja od one na Miui? Ako nije, onda koliko je lošija?

Ne sećam se, davno sam otišao sa Miui. Verovano je lošija, ali za neku nijansu.

Najveći trik sa kamerom je isključiti noise reduction.

Poz ljudi,hteo bih da predjem sa miui 8.2.1 na aicp.Interesuje me ukratko ako neko moze da napise postupak,imam twrp 2.7.nesto beli je sa ikonicama u boji nije kao nove verzije,da li trebam prvo da ubacim novi twrp ili mogu i sa ovog?

Ima li raspolozenih za pisanje :)

Moj twrp je 3.0.2.0 i sa njim sam probavao sve moguce romove. nikad nikakav problem. e sad ako ne probas neces znati. a i sta god da se desi uvek mozes da flesnes novi twrp, npr. taj 3.0.2.0. pozzz :)

Vazi,hvala na odgovoru,ubacio sam taj twrp,sad me interesuje odakle da skidam aicp,nisam uspeo da nadjem link,i treba li gapps za njega?

Moj twrp je 3.0.2.0 i sa njim sam probavao sve moguce romove. nikad nikakav problem. e sad ako ne probas neces znati. a i sta god da se desi uvek mozes da flesnes novi twrp, npr. taj 3.0.2.0. pozzz :)

Sad se setih da je mi4c libra pa verovatno to skidam,a sto se gappsa tice sta treba da stikliram ovde? IMG_20170415_003940.jpg

ARM64-7.1-ovo zavisi od tebe :)
Je li neko možda probao XOSP rom, sad sam naišao na jedan SS istog?
Screenshot_20170414-140003.png

Screenshot_20170414-135959.png

Nazad
Vrh Dno