Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Desava mi se cudan problem sa d3 2.0 cisco 4682 risiverom.Kad uvece ugasim risiver i hocu sutradan da ga upalim ne reaguje ni na daljinac ni na dugme za paljenje na samom risiveru.Kad ga pozadi na onom dugmetu ugasim pa upalim ide ona njegova standardna procedura da proveri da li ima novija verzija softvera i onda dodje slika.Onda reaguje komanda za paljenje i na daljincu i na samom risiveru.
Znam da mogu da trazim da mi zamene za drugi risiver ali nema vise ovih 4682 i ne znam sta ce mi ponuditi u zamenu?Verovatno neki losiji risiver pa bih nekako pokusao to da izbegnem.Ima li mu spasa?Cudi me da kad se ohladi sto se kaze onda nece da pali.Avkad uspe da se upali onda rade komande normalno.
Nisam pokusao vracanje na fabricke postavke jer imam neku svoju listu kanala pa se bojim da ce biti obrisana ako ga vratim na fabricke postavke.
Vec pisali,a i ja.
Zvao sam ih neki dan i rekli su da znaju za problem i da rade na softverskoj ispravci koja se ocekuje u narednih par dana.
Ne brigaj i ne menjaj nista ;)

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka
 
Ko mi je i zašto obrisao post koji je bio sasvim na mestu?


Elem, hteo sam da napišem, nisam rekao da je bolje sa nat-om nego da većina korisnika neće primetiti..




Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Pre svega ja sam prešao sa istog tog telekom 10/1 neta zbog prekinutog kabla na sbb i baš sam zadovoljan(isto jedva dočekao da prođe kabl od sbb-a pored mene). Ne puca, radi kao munja i imaš dosta HD kablova dok to nisam smeo da vidim kod adsl-a.
Drugo nisam u cgnat-u ali nije istina da je beskoristan. Jedino što imaš problema sa portovima i ne možeš da seeduješ torrent(a sad kao to radiš?). Reci još jednu stvar koja bi ti pravila problem? Ne verujem da je ima.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja koristim e banking najnormalnije, kao i komšija za firmu. Torrent piči normalnom brzinom plus seed najnormalnije. VPN ne koristim al ne vidim razlog zašto ne bi radio?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logicno.
 
Hvala svima na brzom odgovoru.Mada kako su poceli da pisu novi softver ne bi me cudilo da se risiver i sam zapali od sebe.:d
Posto su oni poznati kao veliki strucnjaci.:D
Bolje da ne diraju nista.Do sada je ok radilo.
 
СББ убацио нову понуду пакета са оптиком, иста цена као досадашњи пакет само дупли нет тј нпр голд екстра је 200/20 а премиум 300/30.
http://sbb.rs/Binary/477/sbb_ponuda_sa_cenovnikom_20170403.pdf
За сада Суботица и неки делови БГ.

Nisam nigde našao da se spominje konkretno Subotica, trenutno u SU ne postoji SBB kao operater, ali krenuli su pre par nedelja sa kopanjem i postavljanjem optike u najgušće naseljenom delu gde su isključivo stambene zgrade. Onda ovo znači da će da nam uvedu FTTH? FTTB u najmanju ruku. U svakom slučaju saznaću za koji dan kad krenu sa uduvavanjem kablova i pravljenjem vertikala po ulazima.

Bilo kako bilo ovo je ogroman pomak jer posle 30 i više godina PTT KDS će u Subotici dobiti konkurenciju. Ja sam još oko 1 god. pod ugovornom obavezom na VDSL-u pa se ne uzbudjujem nešto preterano, taman kad mi istekne ugovor biće poznato po komšiluku kako radi SBB pa ću moći da biram.

Da li ja to dobro vidim da Gold optika paket u kome su D3 Hit i Net 100/10 košta 1904 din.?
 
^ Plus TV usluga.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
To je ona stavka "Mesečno održavanje kablovsko distribucionog sistema i praćenje analogne kablovske televizije" od 1295 din.?
 
Da. Mesečno održavanje iliti TV usluga.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Cela Subotica ide pod gpon, tek ulaze u grad kao provajder i nema coaxa
 
Kakav preokret za Suboticu, znaju li se neki datumi, kad će priključivati prve korisnike?

3c264004503865d30058c06557e810ff.jpg
 
Poslednja izmena:
Uuu lepo lepo...

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
 
@blastoise Deluje kao problem na cvoru, ako su ti vrednosti signala na modemu ok, onda nije do tebe, tj ako nemas neki upload u pozadini
 
Izgleda da su sredili D3. Nema vise onog kasnjenja pri paljenju. Sad je opet kao pre normalno kako stisnes power tako i upali.
 
Pozdrav ljudi. Ne znam da li sam na pravom mestu, ali ne znam gde tačno mogu da pitam :)
Od pre nedelju dana sam korisnik Duo Gold(TV+NET) paketa. Imam problem sa korišćenjem WiFi konekcije isključivo preko laptopa. Kada želim da gledam neke filmove serije ili slično, ili torrente da skidam, nikako ne funkcioniše, a torrente skida po 100 kb/s, a i generalno sporije učitava stranice, inače na speed test meri 58 mbit/s.

Sve ovo pitam jer imam i Telekom ADSL, i kada se na laptop povežem na taj WiFi sve dobro funckioniše, ukljlučujući i stream i torrente, tako da mi stvarno nije jasno o čemu se radi...

Ono što je interesantno jeste da preko moba, na istoj toj WiFi mreži preko SBB sve dobro funkcioniše, steamovanje radi odlično, torrente skida pristojom brzinom, tako da ispada da je problem samo kada je laptop konektovan na SBB WiFi.

Da li bi neko imao ideju u čemu može da bude problem? Hvala, i izvinjavam se na dužem postu
 
Windows/firewall/antivirus nisi podesio za novu mrežu?

Sent from mTalk
 
Kaže mi čovek iz podrške što je bio da menja D3 uređaj da je novi vlasnik uložio jaku puno u infrastrukturu i da rade optiku na dve do tri zgrade.
Tako da tamo gde je ostaće koaks i dalje ali će imati mnogo više čvorišta.
Spomenuo je i da kad ugase analognu internet ide sa 8/4 na 16/8 kanala za dolazni/odlazni (ako sam ovo dobro razumeo).
 
Kaže mi čovek iz podrške što je bio da menja D3 uređaj da je novi vlasnik uložio jaku puno u infrastrukturu i da rade optiku na dve do tri zgrade.
Tako da tamo gde je ostaće koaks i dalje ali će imati mnogo više čvorišta.
Spomenuo je i da kad ugase analognu internet ide sa 8/4 na 16/8 kanala za dolazni/odlazni (ako sam ovo dobro razumeo).
Ko je novi vlasnik?

Sent from my Nexus 5X
 
Izgleda da su sredili D3. Nema vise onog kasnjenja pri paljenju. Sad je opet kao pre normalno kako stisnes power tako i upali.

Kod mene i dalje brljavi.Moram ga paliti iza na ono dugme pa onda sacekati koji minut da se povrati u zivot.Danas zvao podrsku kazu najkasnije za nedelju dana ce srediti ovu gresku.Tako da je problem i dalje u softveru.Sad kad ce ga srediti nemam pojma.
 
Danas nisam palio tv, a evo sad upravo pokušao i opet kašnjenje ima. Ne gledam često tv, ali me svejedno nervira.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
 
Treba da se prebacim na SBB sa Telekoma, pa gledam da uzmem Trio paket, Silver mi dovoljan.
Nije mi baš jasno za pretplatu za fiksni, to se plaća nešto posebno ili je uračunato u onu cenu za trio?

I ima li negde cenovnik tog fiksnog po minutu?

Edit: ova cena što stoji za pakete, to je to? Mislim, nema nešto dodatno, tipa održavanje KDS?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Neko spomenu ukidanje "analogne" tv?
Jel ima nekih naznaka kad to misle da urade i kako će da reše problem ljudi sa više tv-a u stani.
Mislim na naplatu dodatnog D3 uređaja...

....shit has hit the fan...
 
Tamo gde su do sada ukidali analogni signal, delili su besplatno D3mini. Za dodatni TV ne znam.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno