rAMA
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.02.2007
- Poena
- 825
Moje mišljenje je da grešiš...
Eksluzivnost je sad zato što je ovakva situacija kakva je, i naravno da je eksluzivnost...
Ko da otkupi prava engleza ? Pink... Mada što da ne, ko zna koliko mu para daju za 78 kanala
Naravno da ne grešim, da li se sećaš kakva je bila programska šema SK-a pre pojave Arene? Gotovo duplo slabija nego danas, tada su ga ljudi zvali tenis klub. Na RTS-u je išla EL, b92 je prenosila Premier ligu, avala je prenosila italijansku ligu, španska liga je skakala sa kanala na kanal, a bilo je sezona kada ih niko nije ni prenosio, ABA liga je skakala sa kanala na kanal, a sve te televizije su prenosile najviše po dve-tri utakmice po kolu, a SK je imao otkupljen najeftiniji NBA paket. Kao što sam već napisao i SK i Arena posluju sa gubicima, tj. njihova svrha je privlačenje korisnika na SBB i Telekom (ostali manji operateri nisu bitni, jer je tržište iskartelisano, te nisu nikakva ozbiljna konkurencija).
Ukoliko bi bili naterani da razmene kanale, SBB i Telekom više ne bi imali bilo kakvog interesa da pumpaju toliko pare u svoje kanale, već bi gledali da ti kanali posluju u plusu, ukoliko ne bi poslovali u plusu, jednostavno bi ih pogasili. A to poslovanje u plusu ili bi značilo odvajanje premium sadržaju u posebne skupe pakete, ili dizanje ruku od pojedini prava.
rAMA jel kod nas nikakav zakon ne postoji ? Kao u Bosni ? Koji zakon ? Ko je uopste nadlezan za ovaj haos koji samo kod nas vlada, mislim da i u Crnoj Gori ide sve u osnovnoj ponudi. Mislim na arene i sportklub...
Pojednostavljeno rečeno, zakon u BiH kaže da ukoliko kablovski operater ima svoje vlastite tv kanale ne sme da ih učini ekskluzivnim, odnosno ostali kablovski operateri imaju prava da otkupe prava na emitovanje tih kanala. Takav zakon mislim da postoji samo u BiH i nigde više na ovoj planeti
Poslednja izmena: