Šta je novo?

iOS 10

Tako je. Čak šta više, svi oni rade po direktivi Epla, kako prodaju tako i servis. I onda dolazimo do onog pitanja, takva prodaja uz servis je šta? Legalna ili nelegalna tj zvanična ili nezvanična?

Brkaš pojmove.

Ko je rekao da je nelegalna? Po zakonima ove države legalna je sve dok uvoznik plaća carinu i pdv, zabole ih ko je (ili nije) distributer. Figurativno, ja mogu da odem do Mađarske, kupim na veliko 1000 komada (podrazumeva se da imam firmu koja može time da se bavi), platim sve što treba i u očima ove države ja sam legalan, mogu da prodajem telefone kod nas. U očima Apple-a ja sam muvator, neko ko je bez njihovog odobrenja kupio aparate (a onaj drugi bez odobrenja prodao) i prodajem ih kod nas. Tako funkcioniše uređeno tržište, što kod nas nije slučaj.

A što se tiče servisa, ne postoji servis iPhone uređaja kod nas, tj. uvažava se garancija (ona je worldwide, nezavisno gde je aparat kupljen), a komplet aparat se šalje u prvi ovlašćeni servis za servisiranje iPhone aparata, pošto ovaj kod nas to nije - za iPhone aparate.

Kod nas su se aparati našli po dva osnova:

1. Provajderi: VIP ima ugovor sa Apple-om u Hrvatskoj, pa telefon preliva u Srbiju
Telenor ima globalni ugovor
MTS počeo da kupuje direkt od Apple-a, verovatno imaju neku vrstu ugovora ili kupuju ad hoc

2. Distributer: Apcom - može da uvozi SAV Apple harder, koji onda prodaju reselleri

Ono što je ključ svega i zašto Apple nije "pustio" iPhone na naše tržište je App Store, zato što smartphone bez aplikacija i nije posebno smart.
Ovo nemojte brkati sa nelegalnom/legalnom prodajom, to ima veze sa zakonskom regulativom Srbije, ne sa Apple-om kao korporacijom.
Još jedna digresija... Pogledajte spisak zemalja koje imaju App Store, pa će vam biti jasno da nema veze sa time koliko para ima u njoj, već sa zakonskom regulativom na papiru (ne brkati sa realnom primenom na terenu).
Kod nas nije čista situacija za zakonima i zato i nema App Store-a.

Upravo tako kao sto RingeRaja rece. Uvoz i prodaja legalno, sto se aparata tice. A sto se tice podrske nema nista, jer ni zakon nije regulisan. Treba biti realan, Apple verovatno cuti u ovoj ne regulisanoj situaciji koja i dalje pliva. Jer ovde se prodaje telefon, trziste za njih se siri i kad bude zakona sve ce se odjednom resiti. I sve ce biti super.

Sent from my iPhone using Tapatalk

to i ja kazem... apple nece da ugrozava svoj integritet poslovanjem u drzavi sa nejasnim i losim zakonima
iz istog razloga nismo imali ni paypal do skoro

sto se tice vipa i uvoza iz hrvatske to potvrdjujem

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni koji to zakon nedostaje, koji je loš pa AppStore ne može da se proširi na Srbiju i koji još propis smeta Apple-u?

Da li bi neko bio ljubazan da mi objasni koji to zakon nedostaje, koji je loš pa AppStore ne može da se proširi na Srbiju i koji još propis smeta Apple-u?
to se i ja pitam. Obzirom da smo redigovali sve zakone u EU...Kako je u Italiji, tako je i kod nas. Smatram da nije tacno da postoje zakonske prepreke..

Sent from my SM-P900 using Tapatalk

Naplata poreza. Država ne ume da naplati porez od Apple-a.

Nadam se da smo završili na temu nepostojanja App Store-a u temi iOS 10?

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
Na 10.3,najbolji rezultat do sada
84b0739a913528d766359e2cd4e89187.jpg

Poslednja izmena:
Nikad mi gora baterija nego na 10.3. Ne znam kako je vama?

I meni se brže prazni SE na 10.3 nego što je bilo dok je vrteo 10.2.x
Iskreno, ne vidim neki boljitak sa prelaskom.

2bdb32b895bdb2db3f512d820ee77e7f.jpg

Meni je baterija ista. Bukvalno ni tamo, ni vamo. Možda je bolji standby, ali možda.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Kako bre da vidim koliko mi je težak video fajl koji sam snimio? U detaljima u camera roll-u ne prikazuje ništa!?

koliko znam ne postoji normalan nacin za tako nesto... na netu sam nasao kao resenje da posaljes na dropbox taj video i tu ces videti koliko je tezak... nebuloza svakako...

Treba mi aplikacija da bih video veličinu video fajla!? Wtf?

Pitao si i dobio odgovor :)

Jedino da vidis da li je jos free ili da trazis neku slicnu aplikaciju.

Tako je na iOS-u :)

Treba mi aplikacija da bih video veličinu video fajla!? Wtf?

to ti je IOS..dumb as a jackass in default..Imas aplikacije i skidas.Ako je znas koja, pitas ovde i tako..Ja sam tako pitao kako da sharujem direct wifi media na smart tv i dobio odgovor da je imedia share resenje..Program radi sa greskama u video fajlu tj ume da pukne ali ***..daj sta das..

Sent from my SM-P900 using Tapatalk

@Stonecold

Trenutno koristis iOS i to je jedna od opcija. Nekom bitna, drugom nije a sve to nema nikakve veze sa temom i konkretno jednom verzijom iOS-a.

Jedna od opcija ti je i ova aplikacija

File Manager App - Files United by Zuhanden GmbH https://appsto.re/us/b0bMR.i

Postoji Pro verzija koja se placa ali bi i ova trebala da radi posao :)

Poslednja izmena:
Ta vaša opravdanja su smešna, zar vam nije logično da možeš da vidiš karakteristike fajla koji je raj telefon uhvatio iz samog sistema bez dodatnih aplikacija?

Kakva opravdanja,ljudi su mu rekli da je jednostavno tako.Kome to toliko smeta,uvek ima neki drugi izbor,ako nece da se cima sa aplikacijama [emoji16]

Poslednja izmena:
Logicno bi bilo da Photos aplikacija prikaze detalje u vezi video snimka, mozda neka alternativna aplikacija za prikaz fotografija ima vise detalja, recimo Google Photos itd.

Ta je upravo prva i predlozena pre, okvirno, osam postova :)

Definitivno informativna aplikacija:)

Nisam video, na predhodnoj je strani.Može onda da se izbriše.

vidim sad ovo sto si citirao korisnika nightshadow u potpisu

i ja sam ove zime imao taj problem... baterije na ajfonima su nam svima slabo trajele u porodici
i to potpuno nevezano za sisteme, posto smo svi imali razlicit

sad na 10.3 mi se cini da drzi bateriju dosta na 100% i tim visim procentima, ali kad padne ispod 50, vrtoglavo ide ka 0

Izasai 10.3.1

Bug fixes and security fixes. 30MB kod mene na sedmici.

28,5mb na 6s sad smo sigurni :)

Nazad
Vrh Dno