Pozz evo da se i ja javim kad sam naisao na ovaj forum, zanimljivo mestasce

Skoro sam nabavio mi5 sa kp za 250e, i evo da kazem, koristim ga kao svakodnevni telefon.
Cena vise nego odlicna a definitivno premasuje malo starije generacije galaxya(s6 itd).
Sto se tice problema sa maticnom, nisam primetio nista, niti sam znao da postoje problemi?
Telefon se inace ne greje uopste, ni pri zahtevnim aplikacijama a i dobro se pokazuje na antutu benchmarku(122.000+).
Zanima me da li ima neko osim mene ovde kome baterija traje dosta vise od 4-5h? Jesu stariji komentari ali mi je cudno, kod mene baterija traje prilicno dugo uz gps koji je stalno ukljucen, battery saver nije ukljucen i odobrio sam dosta aplikacija da se same ukljucuju i da ostaju da rade u pozadini sve dok ja to ne ugasim(a ne gasim skoro nikad). Uz sve to redovno koristim wifi i podatke, igraju se igrice i vecito internet surf itd.. 100% moze potrajati desetak sati uz sve to.
Jedan dan dok sam isao do beograda, posto nisam iz tog podrucja ne snalazim se najbolje, podaci,gps i mapa je bila uvek ukljucena pa i tokom puta do bg, telefon mi se ugasio izmedju 11h i 12h aktivnosti.
Sa baterijom sa odusevljen, ali i telefonom,samo eto osetio sam potrebu da pitam, jer mi ne ide u glavu, zasto bi kod mene bilo toliko drasticna razlika?