Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Meni ne, koristim od novembra.

Jednom sam brisao Cache particiju, to se nalazi u meniju kog hard reseta(volume up i power button pri paljenju), ali ne zbog loseg rada, zezao nesto WiFi.

To mi se desavalo ponekad, ali retko, kad izadjem iz neke zahtevnije igre koja pojede sav ram. Ovako pri normalnom koriscenju nema toga.

Koristim Asus ZenUI launcher i Pixel ikonice.
P9 Lite TT

Jel vama laguje telefon? Posle mesec i nešto dana uopšte nisam zadovoljan kako se ponaša. Ne prikazuje odmah ikonice kada se klikne home dugme, stock launcher, Nova isto... Slabo drži u ram-u. Blago razočaranje...
Nope, radi isto ko prvog posle skoro 4 meseca.. Nova launcher, battery na performance.

Sent from TT

Meni bude spor na dve sekunde pošto ga otključam i posle tog se probudi i radi normalno.

Jel vama laguje telefon? Posle mesec i nešto dana uopšte nisam zadovoljan kako se ponaša. Ne prikazuje odmah ikonice kada se klikne home dugme, stock launcher, Nova isto... Slabo drži u ram-u. Blago razočaranje...

meni sabija koliko je spor...nicim izazvan.

Meni definitivno sporije nego ranije. Mnoooogo sporo otvara aplikacije kada jednu drzim u pozadini, bilo koja da je. Evo malo pre sam gledao neku prezentaciju sa ovim WPS, guglao neki informaciju, vratio se na prezentaciju, posle minut opet iz recent apps otvaram to sto sam guglao (a prethodno nisam ni izasao) i ono mi opet ucitava. Ne znam, mozda ocekujem previse, ali definitivno nije to sto sam zeleo. Eto danas sam otvorio Prodavnicu, pustio da azurira par aplikacija, otvaram tviter ono mu je trebalo 10+ sekundi da to uradi. Skrolam i citam, ono nevidjeno secka.

Sto ne uradite ovo sto @ivanbas pise?

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

@Boris Lozac

PP materijal, tako tanko, pri padu ko da i nemas zastite nikakve. Vjerujem i da je klizavo. Ako ti nije zao grebanja to mozes i skinuti. [emoji106]

@joca89

Okle ti na Huaweiu.[emoji1] Ili sam u tripu da si bio uzeo RN4X. [emoji13]

Sent from my G

Poslednja izmena:
Meni jedino pobaguje kad ga bocnem na punjac, a kad je baterija na 20-ak%.

Treba mu malo vremena, desetinu sekundi, da se proboravi i onda radi kao i uvek [emoji4]

Mada, s obzirom da na paket koji sam ga uzeo za dinar mogao sam ds uzmem nesto tipa J5 2016 ili da DOPLATIM za J7 oko 3.000, a je J7 losiji telefon, ja sam prezadovoljan.

Ne ocekujem da radi kao telefoni od 500-600e, mada ima testova na youtube kako se po brzini drzi sa Iphone 6S.
Valjda ce Emui 5.0(Nougat) update opraviti masovnog ubicu zadataka, da ih pusti malo da disu [emoji4]

P9 Lite TT

Meni ovaj telefon odlicno radi.

Par puta je pojeo sam RAM i drasticno usporio, samo pogadim pozadinske procese i odmah poleti. Ne verujem da je, to sto je verzija od 3GB, preterano bitna stavka. Trebalo bi da svi P9lite uredjaji lepo rade.

Mada bih se složio da ovaj agresivni EMUI nije bas najsrecnije resenje, moze to dosta bolje.

Koliki ti je uptime?

Trenutno 635h, sad sam ga definitivno duže vreme ostavio bez restarta. Ali i ranije sam ga često restartovao, brisao keš, čim počne ovako da štuca i koči. Ali opet čim se pokrene i posle kraćeg vremena, od par sati, on opet na staro. Zato ga sad i dugo nisam restartovao jer sam video da nema neke velike vajde od toga.

Pa nesto ocigledno nije u redu :D
Jel si probao hard reset?

P9 Lite TT

Dosta ljudi se zali na ovaj model u poslednje vreme. Nokia sa vanilla Androidom ima da bude penicilin za ova Emui Hawai gluposti.

Ma ljudi se zale ali mi neznamo da li su ovi modeli sto se prodaju kod nas sa nekim falsom. Ne znam da li se zale po zapadnim zemljama. Kada sam uzeo prvi model u vipu jula mesece, a sad dobio ovaj drugi dual sim zbog gluposti sa linijama, nekako kao da mi se cini da neradi isto. Ovaj sad sto koristim je malo glasniji kada razgovaram, jace zvoni i ekran je belji, cak za nijansu brze radi. Mozda se meni cini jer nisam mogao da ih uporedim.

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Ja se nesto ne žalim i ako sam na Beti već skoro 2 meseca. Sve to radi manje više ok. E sad što neko traži razlog da menja aparat ili jednostavno dlaku u jajetu to je druga priča. Daš 500e za aparat i opet neko dođe i nađe manu. Ovo je aparat za ove pare odličan

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja se nesto ne žalim i akovsam na Beti već skoro 2 meseca. Sve to tadi manje više ok. E sad što neko traži razlog da menja aparat ili jednostavno dlaku u jajetu to jebdruga priča. Daš 500e zabaparat i opet neko dođe i nađe manu. Ovo je aparat za ove pare odličan

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Tu si apsolutno upravu. Za ove pare jedan od boljih modela. Nama ce uvek da fali nesto, a zaboravljamo koliko para toliko muzike. Nek sluzi ovaj mob. jos godinu dana pa da se menja.

Vidim da vecinom furate 2gb modele, moj je sa italijanske "3" mreze i sa 3gb rama, mada ne verujem da to znaci toliko.. Ko zna i sta sve stavljate na telefone, nije merodavno reci samo 'meni telefon usporio' kad pojma nemamo kako ko koristi i sta je sve instalirao..

Nokia sa 4xx sd-om tesko da ce biti penicilin za bilo sta. Jedino ako kosta 150e moze doci u obzir : )

P9 Lite TT

Lepo je Boris napisao. Treba da se zna sta se sve instalira i koristi. Vecini uspori zbog mnogih gluposti i neciscenja kes memorije. Neki put treba formatirari wipe data cesh. Koristiti fabricki menadzer telefona. Malo znanja i mobilni leti.

Ja lično za sada nemam nekih većih, jedino se nekada desi kada izađem iz neke app, da se home samo restartuje, msm na one widgete i tako to, ugl. nekih 5 sec... A ovo ostalo sam zadovoljan, zahtijevnije igrice nisam igrao još, planiram možda da i to probam, vidjet ću. Ali što se tiče performansi, kao što su rekli momci iznad, koliko para toliko muzike. Jer mislim da je u ovom cjenovnom rangu barem u BiH ovo bio najbolji izbor što se tiče novih mobitela i mislim da sam dobru odluku donio.
I da, kao što je neko rekao, ne može se i svašta raditi sa mobitela, instalirati ko zna kakve app i svašta nešto i ne očekivati slabiji performans... I eto, sada , čekanje Nougata pa se nadamo da će se i te neke stvari ispraviti...

Nije tema za ovde samo da pitam dal moguce ovo Vip 4g?
56e77fa4ad859d88c6d35eada940311c.jpg

Pa nesto ocigledno nije u redu :D
Jel si probao hard reset?

P9 Lite TT

Iskreno mi ne pada na pamet da mu radim hard reset. A ako je to zaista potrebno, onda nema o čemu više da govorimo, da telefon sa ovakvim specifikacijama zahteva jedan takav potez da bi se vratio u normalu, i to samo nakon par meseci korišćenja. I nema više te priče, pa za takve pare se i dobija takav telefon. Da je prošlo godinu dana pa i da kaže čovek da je to očekivano.

Ovo ne moze na c900?

Ovo je l-31 ja tek sad videh

Danas mi je telefon prvi put ispao i to ne sa velike visine, a još je bio i u silikonu. Nije oštećen, ali mi se na ekranu pojavila blaga plavkasta mrlja. Jbm ga. Ne znam šta bi moglo biti i da li bih mogao nekako srediti.

Sent from HUAWEI P9 Lite via tapatalk

Nazad
Vrh Dno