Šta je novo?

950xl vs Honor 8 vs A5 2017

Froiibaad

Slavan
Učlanjen(a)
24.08.2007
Poena
330
Nadam se da je ovo poslednja trilema.

Gospođi se bliži rođendan, tako da imam 4 nedelje za iznenađenje.

Trenutno ima Lumia 650. I odlično je služi, ali kamera u lošem svetlu je katastrofa. Mnogo isprane boje, sve zrnasto itd. Pošto je svaki dan s klincem i slika ga u takvim uslovima, tražim nekakav upgrade za nju..

Stvari koje se njoj sviđaju :
Amoled ekran
Windows Mobile ili kako se već zove
I najbitnija stavka kamera

950 xl zadovoljava sve 3, ali ima famozni sd 810, od koga je mene malo zent.

A5 2017 joj se svideo u ruci, ima Amoled ekran, ali čuo sam da slike u lošem osvetljenju ne briljiraju, a mali ne miruje, tako da...

Honor 8 meni deluje kao najkompletniji telefon, ali nema Amoled i ne znam kakva mu je kamera pri skromnom svetlu.

Možda sam nesto propustio. Neki Sony? (ubih se da ispratim njihove oznake modela, ono je za zatvor).

Lumia ima za 300 evra na oglasima, A5 i h8 za 350, tako da je to negde neki budžet.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Mislim da L950 nije vredna samo zbog kamere,jerbo je OS skoro pa mrtav.
Honor 8,uh,prelep telefon,pogotovo u plavoj boji.Kamera odlicna.
Samsung A5 2017,bas lep telefon,nisam ga imao u rukama ali po onome sto je na papiru,ima to da leti i da dobre fotke da pravi :D

Zakljucak : Samsung A5 2017 u zlatnoj boji,za zenu,mislim da ce se oduseviti.
Sacekaj naravno i ostala misljenja....

Ako joj je kamera najbitnija, a i W10M joj se svidja, onda su L950/XL najbolja opcija, ipak imaju bolje kamere od H8 i A5.

Ali treba pomenuti da je fotografisanje dece u pokretu, posebno u ''indoor uslovima'' i kada je svetlo slabije, preveliki zalogaj za bilo koju kameru sa telefona i na kraju se sve svodi na to koja od tih kamera ce snimiti manje losu fotku.

Mozda 950 ako bas nista od aplikacija ne koristi? Skoro sam video da je i Viber cak batalio podrsku za Win 10, ne znam sta to znaci za buducnost, da li ce jednostavno prestati da radi za koji mesec..

Nisi u toku, w10m ce pocistiti konkurenciju za 2-3 godine :d

OS kao OS uopste nije za preporuku ali pomenuo je da joj se svidja winfon i da joj treba sto bolja kamera tako da je u ovom slucaju L950 najbolji izbor ali treba razmisliti i o cinjenici da w10m nema bas svetlu buducnost.

Ako je fotografisanje dece bas prioritet onda pazarite neki dobar android za 250e (sa prosecnom kamerom) i neki dzepni/kompakt sa 1'' senzorom (Canon G7X/Sony RX100) i to je to, uz malo podesavanja mogu da se snime dosta bolje fotografije od kamere sa telefona u svim uslovima.

Poslednja izmena:
Ako su stavke nabrojane bitne onda nema dileme. L950XL logican izbor. Kamera mnogo bolja od gore 2 pomenuta modela. Ekran fantastican. Nisam uporedjivao sa A5 ali ne zaostaje puno za s7 samo je malo tamniji. Kamera u top 3 sto se fotografija tice. Mozda i najbolja uz Pixel koji nisam imao priliku da vidim. Od s7 u dnevnim uslovima bolja u low light u najmanju ruku egal.
Baterija prosecna. Nista woow ali u proseku kao H8. A5 bi trebao da ima bolju malo. E sad ako he zadovoljna trenutnim izborom aplikacija onda jos jedan plus. Meni nedostaju dosta pa ne mogu da ga koristim kao lrimarni telefon. Honor 8 unedljivo najlepsi od pomenute trojke

Koristi 650 trenutno i malo joj nedostaje igara i sl. A sem toga, od aplikacija koristi Viber, WhatsApp, Facebook i browser. Ne da ja znam da još nešto koristi. Win 10 je baš koska :/

S druge strane, ako ijedan od ova dva droida zastuca, naslusacu se price kako je Win 10 super, etc.

Još jedna stvar, ove garancije logic shopa, vrede li šta?

@rock u nekom trenutku sam čak mislio da joj dam moj mate 9 a da meni uzmem neki xiaomi za izivljavanje, al bi mi baš teško da se odvojim od istog.

Mozda 950 ako bas nista od aplikacija ne koristi? Skoro sam video da je i Viber cak batalio podrsku za Win 10, ne znam sta to znaci za buducnost, da li ce jednostavno prestati da radi za koji mesec..

Ne prestaje da radi nego neće dobijati nadogradnje, nove opcije...

Definitivno 950 zbog kamere. A one app koje ona koristi ima ih na W10M. Tako da ne bi trebalo da ima problema.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Kupićeš gospođi polovan telefon (mislim na 950xl preko oglasa)?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

@rock u nekom trenutku sam čak mislio da joj dam moj mate 9 a da meni uzmem neki xiaomi za izivljavanje, al bi mi baš teško da se odvojim od istog.

Ja imam Mate 9 i L950XL. Mate je makina ipak. Mada mi se na Lumii vise svidja ekran i ima bolju kameru. Na M9 auto osvetljenje je tako podeseno da je uvek tamnije od onog sto mi treba pa moram rucno da pojacavam. Kad se pojaca na max onda se po suncu sasvim lepo vidi ali auto agresivno smanjuje zbog ustede. Za to je kriv emui 5. Nadam se nekoj nadogradnji koja ce to resiti. Kako si ti zadovoljan sa autoosvetljenjem? Viber je trenutno stopirao razvoj. Mada posle te objave pustio je apdejt. Mislim da nece ukinuti podrsku dok god MS radi na w10. Ako MS odustane i developeri ce ukidati servise. Mada to se nece desiti sigurno u narednih godinu do dve. Posle ko zna sta i kako ce biti. Najbolje je na njoj da odluci sta zeli i koji joj se tel najvise svidja. U CH singl sim je oko 260€. Dual je 30€ skuplji.
Sto se grejanja tice greje se Lumia. Ali s obzirom na sd810 nije strasno. Flex 2 sa istim proc se grejao duplo vise i nekad se gasio kad je leti prevruce. Dok na Lumii nikad nisam imao problema sa radom ili gasenjem zbog pregrevanja. Cudi me kako Mate 9 ne mogu da ugrejem. Temp proc nikad ne prelazi 40 C ma kako ga koristio. Zahtevne igre nisam nesto previse przio jedino

Poslednja izmena:
Pa dobro. Desava se svakom telefonu da nesto rikne ***. Ne znam kako. Samo primetio da mi rotira sve vodoravno kad je auto rotacija ukljucena. Ne znam kako ni zbog cega je riknulo. Imam jos god dana garancije. Samo treba da ga nosim, cekam servis... Ja sam preporucio na osnovu zahteva tvoje supruge. Da li bi ja licno uzeo L950XL kao jedini tel. Ne. Hardverski je odlican ali fale mi aplikacije koje koristim i kojih na WP nema

Solidan je to telefon ali su sony kamere mozda i najlosija opcija za ono sto si naveo kao prioritet (fotografisanje deteta u pokretu) i to ne zbog hardvera vec zbog loseg auto moda i veoma malog broja podesavanja.
Za video snimanje je odlican, sama kamera ima kvalitetan hardver i odlicne autofokus mogucnosti ali dzaba sve to kada je auto mod los upravo za takve uslove fotografisanja. Jedino da se koristi ''rafal'' (timeshift burst) od 61 fotografije za 2 sekunde pa da se cupaju najbolje fotke ali su u 2MP rezoluciji.

Nazad
Vrh Dno