Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Micron zavisi koji su tacno cipovi ako D9GMH onda bi trebali da idu lagano na 1000 1100 zavisi od primerak ali tesko da je GMH. 2.35V je mnogo za svaki dan moje iskustvo da za ddr2 treba tj pozeljno je da uvek ima vent jer dok sam ja imao DDR2 se fino grejale za razliku od ddr3.
2.25 max, ali opet, ne treba generalizovati..

Sent from my 6055K using Tapatalk

Jel ima šanse da istestiraš memoriju za početak? Memtest ili još bolje ovo što ću ti okačiti, test broj 3+4!

SuperStarr, da li znas zasto se ovo desava kada probam da pokrenem S&M:

utMFB0s.png

i nakon sto kliknem 'close' dobijem ovo:

YE0fU9P.png

Koji to 'unsigned' driver pokusava da instalira (koristi) i kako ovo 'srediti'?

Program se na kraju ucita kada zatvrom ^ taj drugi pop-up, ali mi je pre par dana javio error prilikom testiranja. Kao sto rekoh u PM-u, moguce da je javio zato sto sam se 'zezao' u windows-u tokom testa (samo sam pokrenuo program da vidim na sta lici, pa ga pustio reda-radi da testira). Ali mi se sada cini, kada razmislim, moguce da je error javio zbog 'nemogucnosti' da koristi taj driver ilis ta vec...

I... u poredjenju sa memtest86+ ...jel' ovaj pouzdaniji ili je sve to isto s..nje?

Help drugari. Stigao mi je xeon ali testitam memorije pa cu sutra da bacim post.

Kombinovao sam memorije:
2 GB Elpida Kingston
Pored toga imam 2GB Samsung i Micron memorije, koja je sporija.
Na Elpida+Samsung sam klokao pentium na 4.00GHz sa 1.95V
Sada Elpida+Micron sam gurao do 2.1V i nije stabilno.
Sta da mu radim, da guram jos voltazu ili da vracam samsung.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Help drugari. Stigao mi je xeon ali testitam memorije pa cu sutra da bacim post.

Kombinovao sam memorije:
2 GB Elpida Kingston
Pored toga imam 2GB Samsung i Micron memorije, koja je sporija.
Na Elpida+Samsung sam klokao pentium na 4.00GHz sa 1.95V
Sada Elpida+Micron sam gurao do 2.1V i nije stabilno.
Sta da mu radim, da guram jos voltazu ili da vracam samsung.

Prvo probaj max stabilan overclock samo sa recimo kingstonom, a posle kombinuj.

Pa da, cisto da te ne ogranicava memorija, mozda nije stabilan zbog neceg drugog. Ja mislim da je ta ploca P5K-E dobra za oc.
Ma ploca cepa, kazem stabilan je sa samsung+kingston na 1.95V radi odlicno.

Edit: Da probam vise od 2.1V sa Micron+Kingston.

Kakva je P35 MSI Platinum ploca? Je li bolja od Gigabajtove p45 DS3L?

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Na kojoj ploci moze fsb da ide na 500 sa quadovima, da li moze neka od ove dve asus p5q-e ili asus p5-qd turbo ? I koja od ovde dve je bolji izbor?

Na kojoj ploci moze fsb da ide na 500 sa quadovima, da li moze neka od ove dve asus p5q-e ili asus p5-qd turbo ? I koja od ovde dve je bolji izbor?
Moze na DS4 preko 500 provereno,imao sam P5Q-e i sibao do 487,e sad dal ploca nije tela ili CPU nisam istrazivao ,davno bilo,bio Q9550...

Ajde drugari verujem u vas pomagajte da ne izbacim komp kroz prozor kao sto vec rekoh.

Pega je probao da mi pomogne, al' nema ga nesto. CFG: P5Q-E ; e5450 ; 4GB Kingston HyperX 1066Mhz (KHX8500D2K2/2G); stock 5-5-5-15 radile na 800. Procesor radi kako treba, ocigledno memoriju ne znam da doteram.

Moj pokusaj: http://s27.postimg.org/hv5pyj5g3/screenshot_164.png ; http://s27.postimg.org/ghe33866r/screenshot_165.png
Pega je upao i rekao mi je da spustim na 5-5-5-15 ili 18, voltazu na 2.1 i da spustim strap to NB na 333 i da tako guram blizu 1066, od toga nista, 10 sec bench odmah error.

Uspeo sam da nesto da sredim sto je 1-2min radilo u prime95: http://s27.postimg.org/n94i62v6b/screenshot_166.png ; http://s27.postimg.org/cat8nw6kz/screenshot_167.png ; dok je cpu test 15min bez greske sibao...

Ceo dan trazim po netu ne znam ni sta trazim vise. Pomagajte. :)

Ajde drugari verujem u vas pomagajte da ne izbacim komp kroz prozor kao sto vec rekoh.

Pega je probao da mi pomogne, al' nema ga nesto. CFG: P5Q-E ; e5450 ; 4GB Kingston HyperX 1066Mhz (KHX8500D2K2/2G); stock 5-5-5-15 radile na 800. Procesor radi kako treba, ocigledno memoriju ne znam da doteram.

Moj pokusaj: http://s27.postimg.org/hv5pyj5g3/screenshot_164.png ; http://s27.postimg.org/ghe33866r/screenshot_165.png
Pega je upao i rekao mi je da spustim na 5-5-5-15 ili 18, voltazu na 2.1 i da spustim strap to NB na 333 i da tako guram blizu 1066, od toga nista, 10 sec bench odmah error.

Uspeo sam da nesto da sredim sto je 1-2min radilo u prime95: http://s27.postimg.org/n94i62v6b/screenshot_166.png ; http://s27.postimg.org/cat8nw6kz/screenshot_167.png ; dok je cpu test 15min bez greske sibao...

Ceo dan trazim po netu ne znam ni sta trazim vise. Pomagajte. :)

Proveri u cpuz-u core voltage dok vrti prime. Koliko je odstupanje od tih 1.3875?

Ostavljao sam visak voltaze, ako je stabilno da spustam. Sa tim mojim pokusajem AIDA izbaci odmah hardware failture ne moram da palim prime da mi pukne reboot...... Ne znam sto bi to jebalo OC :)

Ostavljao sam visak voltaze, ako je stabilno da spustam. Sa tim mojim pokusajem AIDA izbaci odmah hardware failture ne moram da palim prime da mi pukne reboot...... Ne znam sto bi to jebalo OC :)
To ti je jako nizak NB voltage. Stavi slobodno više, tipa 1.35 ili čak i koji mm+

Takođe, disable-uj sve opcije kod procesora. Multiplier isto setuj do najviše vrednosti, nemoj da ga ostavljaš na Auto..

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo da je memorija problem. Moguce da ploca ima veliki vdrop i vdroop. Desava se da padne u full loadu i za 0.1v od toga sto je namesteno u biosu. Za 4ghz za taj procesor treba mozda od 1.2-1.35v za 4ghz da bi bio stabilan (zavisno od primerka). Da li si probao da namestis sve na auto i da dignes samo fsb i cpu voltage?

Ne bi trebalo da je memorija problem. Moguce da ploca ima veliki vdrop i vdroop. Desava se da padne u full loadu i za 0.1v od toga sto je namesteno u biosu. Za 4ghz za taj procesor treba mozda od 1.2-1.35v za 4ghz da bi bio stabilan (zavisno od primerka). Da li si probao da namestis sve na auto i da dignes samo fsb i cpu voltage?
Stress cpu-a u AIDA stresu radio dobrih 15min. Pustim prime95 da cepa samo ram, zakove... :( Zbog vdropa sam i ostavio visak rama....

@Pega na 1.55V sam stavio, digao multi, a kod cpu ostalo samo execute disable bit.

373203389ac8f77ae1e6d2f09f31f15a.jpg

d38ba324badc5f5ec2ca9773557e7113.jpg

4.00GHz pokusaj, nema price. U AIDA stressu 3 sec duze da pokaze error samo....

Stress cpu-a u AIDA stresu radio dobrih 15min. Pustim prime95 da cepa samo ram, zakove... :( Zbog vdropa sam i ostavio visak rama....

@Pega na 1.55V sam stavio, digao multi, a kod cpu ostalo samo execute disable bit.

373203389ac8f77ae1e6d2f09f31f15a.jpg

d38ba324badc5f5ec2ca9773557e7113.jpg

4.00GHz pokusaj, nema price. U AIDA stressu 3 sec duze da pokaze error samo....

1.55 na NB-u je previše. Disable-uj sve Spectrum-e..

Probaj ovako: sve auto, samo fsb 445 i load line calibration: enabled:
Pogledajte prilog 225593
Ista prica....

@Pega, koje su sanse da je do mikrokodova za BIOS? Update sam ih ali rucno jos pre X....

EDIT: Digao sam stock bios, stavio tajminge na 5-5-5-15, 2.2V i ostavio samo fsb na stock da proverim ram. Radi bez greske na 1066MHz na stock freq.

Poslednja izmena:
Ista prica....

@Pega, koje su sanse da je do mikrokodova za BIOS? Update sam ih ali rucno jos pre X....

EDIT: Digao sam stock bios, stavio tajminge na 5-5-5-15, 2.2V i ostavio samo fsb na stock da proverim ram. Radi bez greske na 1066MHz na stock freq.
Nije sigurno do novog, mikrokodovanog BIOS-a.. Jesi li probao setup sa dva modula memorije?

Poslednja izmena:
Neeeesto stabilno. Ok 10min pod stresom radila memorija, to je uspeh.

54937222a5b381e0f84667c514fc182e.jpg

Ali da HyperX i P35 ne mogu da isteraju 4.00GHz evo ne znam da li nemam pojma da ga oc ili sam baksuz.

Probacu popodne da izvadim 2GB da vidimo.

Poslednja izmena:
^Mislim da ne možeš ni očekivati sa tom pločom stabilniji FSB preko 440. Takođe, skroman si sa naponima. Dovoljno je da pogledaš iskustva korisnika po Net-u i da vidiš da je gro njih stavljalo 1.4V+ na proc, 1.6 PLL, FSB Termination 1.45V, NB kao što si i stavljao (mada ovo varira dosta od setup-a do setup-a), SB čak i do 1.3. Opet, ako preteraš, dešavaće ti se isto - nestabilna mašina i blue screen-ovi. Jesi li probao sa najmanjim množiocem?

Pozdrav svima.Moje pitanje se odnosi na fleshovanje biosa na ploci Gigabyte EP35-DS3R v2.1.Skinuo sam bios sa xeon kodovima sa linka iz Peginog potpisa i kad idem na to da fleshujem bios on krene reading i onda izbaci checksum e040.Da li je bezbedno da nastavim sa flesovanjem biosa ili ne? Silka je u prilogu nadam se da se vidi
5b72cce3d26a79ee78bc3cec8094f5fb.jpg

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
^Mislim da ne možeš ni očekivati sa tom pločom stabilniji FSB preko 440. Takođe, skroman si sa naponima. Dovoljno je da pogledaš iskustva korisnika po Net-u i da vidiš da je gro njih stavljalo 1.4V+ na proc, 1.6 PLL, FSB Termination 1.45V, NB kao što si i stavljao (mada ovo varira dosta od setup-a do setup-a), SB čak i do 1.3. Opet, ako preteraš, dešavaće ti se isto - nestabilna mašina i blue screen-ovi. Jesi li probao sa najmanjim množiocem?
Ma radice na 3.90-4.00 ja ti kazem. :)
Radim sad na nekom 3.95 stabilnom javicu rezultate.
Sto se tice tempa na 1.4v najvise otisao cpu u 70°c, mobo 42 najvise u prime95 kad pukne po loadu.

EDIT: GG, je l' ok temperatura? :)

f2d8ccd1864e08dd872386bde2bc4eb0.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno