Šta je novo?

[A1] Kucni net

Imam jedno pitanje.Resetovao sam modem imam kucni net 2 sad mi download speed kad skidam nesto 250kb/sec koliko god da resetujem i gasim modem nista se ne menja.

1. Kako si povezan na ruter? WiFi ili LAN?

2. Stavi karticu u neki telefon i testiraj brzinu na telefonu.

Povezan sam preko kabla na pc Lan.Sad sam proverio na telefonu i brzina je 60mb/sec a upload je oko 7 mb.Nije mi jasno kako na kompu nece da radi lepo pa cak i you tube mi radi na 240p jedva.Lepo mi je sve radilo dok nisam resetovao modem

Povezan sam preko kabla na pc Lan.Sad sam proverio na telefonu i brzina je 60mb/sec a upload je oko 7 mb.Nije mi jasno kako na kompu nece da radi lepo pa cak i you tube mi radi na 240p jedva.Lepo mi je sve radilo dok nisam resetovao modem

Ajde resetuj celu LAN konfiguraciju na kompu (disable pa enable LAN i driver za LAN u device manageru i eventualno odradi update drivera)

Nije mi samo jasno zasto mi je limitiran download speed na 250kb/sec a nista nisam dirao na kompu samo sam modem resetovao

Ne bre ruter mi povezan na kompijuter preko Lan kabla.Bio mi los malo net pa sam ove sto rade u vipu pitao sta da radim oni su mi rekli da resetujem modem.I od tada brzina mi na speed test pise da je 2 mb a kad skidam nesto muziku ili bilo sta download speed ne prelazi mi preko 250kb

Ne bre ruter mi povezan na kompijuter preko Lan kabla.Bio mi los malo net pa sam ove sto rade u vipu pitao sta da radim oni su mi rekli da resetujem modem.I od tada brzina mi na speed test pise da je 2 mb a kad skidam nesto muziku ili bilo sta download speed ne prelazi mi preko 250kb

250 kbit [kb] ili 250 kbyte [kB] ?

2 Mb/s ti je jednako 250 kB/s

Moguce da si potrosio brzih 100 GB i da sad imas neogranicenih 2 Mb/s - to ti je 250 kB/s

Poslednja izmena:
Download speed mi kad skidam nesto 250kb/sec nisam prekoracio limit od 100gb a i koliko sam ja razumeo kad se prekoraci brzina pada na 2 mb

Download speed mi kad skidam nesto 250kb/sec nisam prekoracio limit od 100gb a i koliko sam ja razumeo kad se prekoraci brzina pada na 2 mb

Prvo proveri stanje koliko si potrosio gigabajta. Naravno, pazi da ti je Windows Update iskljucen. On moze da pojede gigabajte brzo.

Kad skidas na primer torrent, unutar torenta ti stoji brzina izrazena u kB/s, a ne kb/s

2 Mb/s = 2000 kb/s = 250 kB/s

Poslednja izmena:
Aha sad sam video prekoracen je limit sad znam da you tube trosi dosta nema vise bratanice da gledaju.AJa sam mislio da kad prekoracis limit imas 2mb/sek brzine

Sad jesam ***a ja sam mislio da ima 2 megabajta po sekundi.Hvala ti puno sto si mi objasnio

Aha sad sam video prekoracen je limit sad znam da you tube trosi dosta nema vise bratanice da gledaju.AJa sam mislio da kad prekoracis limit imas 2mb/sek brzine
Ne razlikuješ bit od bajta, tih 2mB/s što si mislio da ćeš imati kad skidaš nešto je zapravo 16mb/s.

Sent from my Nexus+6P using Tapatalk

Nikako da "preskočim" 40 Mbps mada sam skinuo na ispod -90dBa a isto je i sa -99. Odneću ga u grad (kod Vuk-a) danas ili sutra pa baš da vidim o čemu se radi. Dali je ovaj relej ograničen ili šta drugo.

Nikako da "preskočim" 40 Mbps mada sam skinuo na ispod -90dBa a isto je i sa -99. Odneću ga u grad (kod Vuk-a) danas ili sutra pa baš da vidim o čemu se radi. Dali je ovaj relej ograničen ili šta drugo.

Koja si kucna tarifa? Realne brzine ces videti ako rucno izaberes BeoTelNet server na testu.

Ili idi na ovaj link - https://www.nettest.ratel.rs/en/index

Ovde ce ti pokazati realnu brzinu tvog paketa

Nije mi jasno kako na kompu nece da radi lepo pa cak i you tube mi radi na 240p jedva.Lepo mi je sve radilo dok nisam resetovao modem

250 kB/s dovoljno bez problema za 480p yt, jedino 720p moras cekati da povremeno baferuje.

Nego stvarno lepo ti odvalile bratanice 100 giga

Poslednja izmena:
Koja si kucna tarifa? Realne brzine ces videti ako rucno izaberes BeoTelNet server na testu.

Ili idi na ovaj link - https://www.nettest.ratel.rs/en/index

Ovde ce ti pokazati realnu brzinu tvog paketa
Kuća 3, na početku je bilo malo zezancije, onda išlo preko 40 -50 čak i sa dalekih servera. MS update za w10 recimo. Da nije išlo pre nekogvremena toliko nebih ni razmišljao o tome jerbo sve je to samo "up to 40Mbps". Takođe vidim da nekima radi daleko brže od deklarisanog.
Evo trenutnog preko tog linka:
VIPRatel1.JPG

Poslednja izmena od urednika:
Kuća 3, na početku je bilo malo zezancije, onda išlo preko 40 -50 čak i sa dalekih servera. MS update za w10 recimo. Da nije išlo pre nekogvremena toliko nebih ni razmišljao o tome jerbo sve je to samo "up to 40Mbps". Takođe vidim da nekima radi daleko brže od deklarisanog.
Evo trenutnog preko tog linka:
Pogledajte prilog 225211

Ovo je lose za kuca 3. Koja si lokacija?

VIP 4G Kucni net paketi

Greska. Brisite post.

Poslednja izmena:
Ovo je lose za kuca 3. Koja si lokacija?
Kod Kumbare ispod Avale. Avalski toranj 2002 metra daleko vidi se sa prozora a drugi VIP-ov toranj na manje od KM i samo neko drveće između. Noću ide oko 33 -37 Mbps. Počelo skoro da usporava,pre nedelju do 10tak dana skidalo update sa MS servera preko 45Mbps. Sad odjednom povuklo ručnu.

Kod Kumbare ispod Avale. Avalski toranj 2002 metra daleko vidi se sa prozora a drugi VIP-ov toranj na manje od KM i samo neko drveće između. Noću ide oko 33 -37 Mbps. Počelo skoro da usporava,pre nedelju do 10tak dana skidalo update sa MS servera preko 45Mbps. Sad odjednom povuklo ručnu.

Ako mislis kod Kumbare restorana, onda je tebi najbliza vipova 4G antena kod kafica Avalica, gde je i neki auto servis.

Koliko ti je -dBm jacina signala?

Poslednja izmena:
Ako mislis kod Kumbare restorana, onda je tebi najbliza vipova 4G antena kod kafica Avalica, gde je i neki auto servis.

Koliko ti je -dBm jacina signala?
Da tamo između restorana i 1000 ruža, ja sam malo dalje prema avali. Oko -90dBa se održava sa dodatnom antenom, bez antene oko 100 ali to izgleda nije problem jerbo je brzina ista i na 100 i na 90. Stvar je u tome što se pogoršalo od pre 2 nedelje. Obzirom da je noću brže nego po danu, možda su prikačili još nekoliko velikih "potrošača" bandwidth-a.
Inače prilično sam se iznenadio potrošnjom, pazim malo ali evo jedva 60GB do sada od prvog.

Da tamo između restorana i 1000 ruža, ja sam malo dalje prema avali. Oko -90dBa se održava sa dodatnom antenom, bez antene oko 100 ali to izgleda nije problem jerbo je brzina ista i na 100 i na 90. Stvar je u tome što se pogoršalo od pre 2 nedelje. Obzirom da je noću brže nego po danu, možda su prikačili još nekoliko velikih "potrošača" bandwidth-a.
Inače prilično sam se iznenadio potrošnjom, pazim malo ali evo jedva 60GB do sada od prvog.

Moguce je onda da jos neki korisnik ima kucni net. Sto se potrosnje tice, evo ja od 01.03 pa do sada potrosio samo 35 GB. A normalno koristim sve.

Dobro ne koriste svi isto net, neko voli vise da gleda YT i to u full hd spotovi, filmovi...
Ti to ne radis ili u manjoj meri, isto ljudi vole da skinu filmove u fhd ili BR film od 25 GB.
Neki bi pak da koriste torente, da uploaduju puno materijala...
To je individualno, tebi taman ovakav paket

Sent from my SM-N935F using Tapatalk

Vrh Dno