Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

I ja gledam da ukombinujem neku 1070, sačekaću još da se cene stabilizuju ako je ikako moguće, treba da izađe i radeon vega i 1080ti. Ovaj inno3d x3, ima čak i x4, dodat još jedan mali ventilator koji hladi naponsku jedinicu valjda, deluje ozbiljno. Na jutjubu phoenixe i inno3d testiraju većinom rusi i nemci, znaju oni šta valja, a asus i msi podele amerikancima. :D Neka malo i drugi kažu utiske koji imaju 1070, da li se sa drajverima popravilo nešto, da li su memorije, temperature i klokovi u redu (pola teme otišlo na samsung vs micron, pa nisu valjda svesno zakinuli grafičke)? :D

Planiram da uzmem eventualno jednu 1070, za potrebe igranja u 4k sa HDR-om. Na ovu moju nesrecnu konfu.. Imam bar dovoljno rama, eto da se ne zalim. Ali iz svega sto sam do sad ovde procitao i dalje ce izgleda biti potrebna proba za taj 4k HDR dozivljaj, nadam se da ce moci da izgura, ne daje mi se jos 200e za 1080.. :trust:
@budaaa slazem se, cini se da je vrh karta a jeftinija od asusa i msi.

1070 nije dovoljna za 4k, HDR praktično još uvek nemaš u PC naslovima, svega dva naslova trenutno ga podržavaju.

Jel ima ovde neko Gainward Phoenix GS? Karta brutalno izgleda, ogroman hladnjak koji hladi sve komplet, istih klokova je kao čuveni msi i to gaming Z. Svi nešto zapeli za msi i asus, izgleda da su im reklame uspele. Nešto čitam da se na msi samo desi "puf" kod vrm i moš je baciti. Phoenix GS 465 e, gaming z 520e, asus oc 510e (kp). I ovaj inno3d iznad izgleda vrh, 475e.

Da kartica ubija 3x bolja od MSI, i 2x bolja od Asus-a...... ono sto danas drzi ove dve firme je cist marketing i podplaceni sajtovi koji ih testiraju!
jednostavno cooler phenix-a celim svojim masivnim telom hladi GPU, memoriju i VRM, dok se kod ovih ostalih memorija i VRM hlade limcicem debljine 1mm koji nije deo glavnog cooler-a tako da ni nemas prestavu koliko se doticne komponente greju ili bolje usijaju

Poslednja izmena:
Da kartica ubija 3x bolja od MSI, i 2x bolja od Asus-a...... ono sto danas drzi ove dve firme je cist marketing i podplaceni sajtovi koji ih testiraju!
jednostavno cooler phenix-a celim svojim masivnim telom hladi GPU, memoriju i VRM, dok se kod ovih ostalih memorija i VRM hlade limcicem debljine 1mm koji nije deo glavnog cooler-a tako da ni nemas prestavu koliko se doticne komponente greju ili bolje usijaju

Da da, marketing drži u životu sve proizvode, ne samo grafičke. Iskreno, marka gainward mi nikad nešto nije ulivala poverenje, još od am2 matičnih i 8x00GT grafičkih, ovo sad je skroz ozbiljan proizvod, testovi kažu da je jako tiha, brza, klokuje se kao luda, možeš joj napraviti klok i da je pretvoriš u jaču glh (goes like hell). :D Za inno3d prvi put čujem još od gtx1060, a po performansama je tu između i zotac amp extreme. To sve gledam na ovom sajtu http://thepcenthusiast.com/geforce-gtx-1070-compared-asus-evga-zotac-msi-gigabyte/ samo namestite redom base clock opadajući, ima isto i za 1080. Prvi put kad sam to otvorio pa gledam tog feniksa, pa mislim se uh garant razvaljuje sa cenom na kp, kad ono najjeftinija od tih top10, ali to se uvek mora raspitivati za cene pošto ne ažuriraju sve uvek. :D A vidim i ti imaš msi 1070. :)

Inace Gainward = Palit, a za Palit vec ima vise opisa.

Ja merkam 1070 vec dugo vremena, ali nikako da uzmem, pogotovo sto je vec izaslo par naslova za koje je preslaba karta za max details@1440p/60fps :/
Pa se nadam da ce najavom 1080ti da spadnu cene 1080 karti ispod 600e :D

Meni će biti dosta i 1070, 1680x1050 i možda 1080p za nešto. Tačnije 1080p kad gledam filmove online, sad retko viđam da može da se smanji kvalitet, tako da mi i freakin film secka.

Palit je takodje proizvodjac broj jedan, bila je vest ovde, prodaju duplo vise od prvog sledeceg (Asusa). Ali uglavnom u Aziji.

Iskrsla mi neka kombinacija da odradim upgrade karte pa me interesuje šta je po vama bolja kupovina?
PALIT GTX 1070 8GB GDDR5 GameRock ili Gainward GTX 1070 8GB GDDR5 Phoenix GS?
Svestan sam da se radi praktično o identičnoj karti, slično se klokuju, čini mi se da Gainward daje 3 godine garancije a Palit 2 zato i naginjem ka Gainward-u.

I to znam, reko da nema nekih skrivenih prednosti.

Ima skrivenih prednosti, pogledaj gore link što sam postavio i namesti tabelu po opadajućem base clocku i videćeš gde je phoenix gs, a gde game rock. Iznad gs je čini mi se game rock ali premium, a običan game rock je daleko ispod.

Иди на Phoenix GS и не размишљај. Већ неколико пута је овдје у теми писано о квалитету цијеле Phoenix серије.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Ima li neko iskustva sa EVGA GTX 1070 FTW? Citao sam da je imala problema sa VRM, a da se to sredi uz hermal pad i vBIOS. Moze li neko iz prve ruke da mi kaze nesto?

Ima li neko iskustva sa EVGA GTX 1070 FTW? Citao sam da je imala problema sa VRM, a da se to sredi uz hermal pad i vBIOS. Moze li neko iz prve ruke da mi kaze nesto?

Ja lično bih izbegao EVGA Pascal karte u ovom trenutku jer vidim da se dosta žale po netu na probleme vezane za pregrevanje i otkazivanje istih.
Pre par dana sam imao više nego korektnu ponudu za jednu od EVGA 1070-ca ali nisam želeo da rizikujem.

Ljudi kakva su vam iskustva sa G1 1070-om? Gledam ovih dana neku do 450eura. Imam izbor Gainward Evga ili G1? Hvala

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Moja super radi, uzeo sam g1 jer je najjeftinija, pre jedno dva mezeca za 460e, da sacekam 1080ti.
Radi mi na 2012mhz gpu i 8800mhz vram na stock voltazi.
Temperatura mi ne prelazi 60 u bilo kojoj igri, ali sa malo pojacanim kulerima.
Cim dodje do 65, clock se automatski spusta na 2000Mhz, sto je na svakoj Pascal kartici, nema veze sa g1, pa sam zato rucno namestao kulere da mi idu do 80% na 60 stepeni, da ne bi doslo do 65.
Xtreme gaming tuner koji dolazi uz Gigabyte graficke je jako dobar tuning program.

Znam da ljudima rade g1 i na solidno vecim klokovima.
Ako ti nije hica, sacekaj jedno mesec dana, mozda padne cena usled pada cene 1080, zbog izlaska 108pti.

Sent from the 7th edge of the 3rd world.

Poslednja izmena:
Ok Hvala puno najverovatnije cu G1 uzeti citao sam da je EVGA imao problema sa pregrejavanjem ne znam da li su to sredili u novijim modelima. Sacekacu jos malo verovatno pocetkom aprila cu uzeti Pa mozda padne cena ovim skupljim modelima.

Poslednja izmena:
Ne isplate se skupe verzije, jer i najjeftiija 1080 sije svaku 1070.

Ok Hvala puno najverovatnije cu G1 uzeti citao sam da je EVGA imao problema sa pregrejavanjem ne znam da li su to sredili u novijim modelima. Sacekacu jos malo verovatno pocetkom aprila cu uzeti Pa mozda padne cena ovim skupljim modelima.

Jesu, imas FTW2 varijante sa onim ICX senzorima po celoj karti (sest senzora). Cak su imali program da posaljes staru i dobijes novu uz minimalnu doplatu. Ali malo toga znaci ako kupujes u Srbiji tako da - za izbegavanje.

Inace, cena je i dalje 450-460e znaci. Letos 20 strana ubedjvanja da ce biti "350e max". Kako da ne.

Pa da kupujem u Srbiji ali od komsija sa severa :)

Ja sam cuo dosta lepih reci o Zotac AMP modelima, imas onaj sa dva hladnjaka za 440e, eto jos jedna opcija.

Jesu, imas FTW2 varijante sa onim ICX senzorima po celoj karti (sest senzora). Cak su imali program da posaljes staru i dobijes novu uz minimalnu doplatu. Ali malo toga znaci ako kupujes u Srbiji tako da - za izbegavanje.

Inace, cena je i dalje 450-460e znaci. Letos 20 strana ubedjvanja da ce biti "350e max". Kako da ne.
Nema razloga da oada cena kartici koja je na istoj poziciji na kojoj je otpocetka, no. 2. Tek sada kada se spustaju na lestvici, ako normalno zacene 1080ti, 1070 i 1080 moraju da pojeftine.

Nema razloga da oada cena kartici koja je na istoj poziciji na kojoj je otpocetka, no. 2. Tek sada kada se spustaju na lestvici, ako normalno zacene 1080ti, 1070 i 1080 moraju da pojeftine.

Sve se slazem, ja sam i govorio da cene nece pasti u dogledno vreme.

Ako me sećanje dobro služi, letos kada su se pojavile prve FE verzije u EU (500e za 1070 FE i 800e za 1080 FE), ti si tvrdio da nereferentne neće biti jeftinije od toga, čak i da će biti skuplje, kako zla nvidia nabija cene sa FE verzijama, pogotovo se sećam priča kako se 1080 neće moći naći ispod 800e :d

Niko nije spominjao cifre od 350e, uglavnom svi smo spominjali cifre 400-450e za najeftinije nereferentne kartice kada se stabilizuju cene.

Ova FE 1070 je 450 dolara, u Evropi znaci nema sanse ispod 500 evra. Po meni ce to i biti cena, posebno najboljih custom modela. Ne znam odakle vadis 400 evra, preterano si optimistican :)

ps. Nije bilo realno da ono sto je 680 (GK104) bila da bude 660. Bila je preterano brza. Tako se rodio Titan.

Nema sanse. Custom modeli ce biti bolji od ovih FE, a bez AMDa nema razloga da spustaju cenu, pa i ove od 800e idu kao lude. Kada se pojave Strix, G1 i ostale tek ima da nastane pomama. Da ne pricam o jos skupljim Matrix, Xtream i ostale. Ocigledno su 1080 i GDDRX5 kolicine ogranicene i bice do kraja godine tako.

Sada kada dobijete 1070 za 500 evra nemoj posle da kukate. Cuj, odlicne cene.. Haha. Cista pljacka.

Bice 450e kada AMD izbaci nesto da bi nVidia uopste morala da smanjuje cenu. Do tada ce drati, eto, i za osnovne modele 500e. Lepo sam vam rekao.

...

Poslednja izmena:
Bez obzira da li sam govorio o domacim cenama ili na KP, sad sam prelistao KP, i koliko ja vidim, TOP modeli Asusa, MSI i kompanije su min. 480e. A koga ne mrzi, neka prelista stare komentare, secam se tog optimizma i MSRP cene od 379 ili koliko vec dolara za osnovne modele hence "za 6 meseci 350e".

MSRP važi za osnovne modele, to je cena bez poreza, sa srpskim porezom to čini ~$455. Ja sam tada govorio da će najeftinije nereferentne ići za 420-450, nadao sam se da će najeftinija nereferentna biti 400e. Kako bilo, 20. jula , kada sam ja uzeo G1 za 480e (što nije najači GA model, ali nije ni osnovni), mogli su se uzeti MSI Armor, Zotac FE i neki inno3d za 440-455e, to mi je nuđeno. Što je daleko od priče da neće biti ničega "ispod 500e". Već negde od sredine septembra (od tada se cene nisu mnogo menjale, 10-15e dole) G1 se mogla naći za 450e i do danas drži tu neku cenu, sada vidim da se može naći za 435e, zotac amp je 440e, a najeftinija nereferetna je ispod 420e...

A one priče da 1080 neće biti ispod 800e, a već posle mesec dana je bilo modela za 660-690e, neću ni komentarisati. A ni ove sada da su ljudi očekivali cene od 350e :)

Poslednja izmena:
Ljudi a kod kojih 1070 se greje VRM sekcija? Cuo sam da imaju taj problem i to za MSI e sad koliko je to tacno nemam pojma... Posto planiram kasnije da predjem na nju sa 970, vole bih da znam sta da zaobidjem :)
Sigurno je neko to vec pisao, ali gde mogu da listam 140 strana... Nije problem ako neko zna da mi kaze na kojoj je strani pa da citam :)

Poslednja izmena:
zeljku crkla bas ta MSI 1070 gaming, ali nece on to da napise, on kad mu crkne Nvidija ode troluje o AMD-u :p

Founders edition sa For Honor/Ghost Recon Wildlands bundleom 399 Dolara na Nvidia sajtu. Kod nas izmedju 400 i 800 evra samo karta. Da li da se smoubijem ili je neko nasao nacin da ovu kartu uzme po pribliznoj istoj ceni?

Vrh Dno