Šta je novo?

Samsung Galaxy S7 / S7 Edge

Nikad nista nisam radio sa Odinom (mozda davno kad sam imao S2). Sta treba u njemu da odradim ako ovako ne bude radilo kako treba? Ili da pitam ako do toga dodje ;)

Ps. Factory reset iz sistema ili hard reset iz recovery?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Pokusaj prvo factory pa ako ne radi kako treba javi.
Edit : Svejedno je odakle.

Definitivno factory reset. Meni je telefon progledao posle toga.

Nigde ne mogu da nadjem ovaj info. Posto sam neke app prebacivao na sd, da li ce ih factory reset obrisati (to bih i zeleo da uradi, ali ne znam sta je sa app, iako nisu cele na sd). Znam da slike sa sd karticr ne brise

Najbolje i najsigurnije ti je da obrises onda te aplikacije sa SD kartice i pre reseta je izvadis, tako si siguran da si obrisao aplikacije i da su ti ostali fajlovi ,tipa slike,dokumenti i ostalo, sacuvani.

Ili bekap slika, dokumenta i sličnog na komp, pa onda format i kartice i telefona, da se pobrišu svi eventualni repovi.

Meni je nougat nekih dve nedelje radio bez problema, onda krenuo da divlja android system, uobičajena pojava rekao bih! :( Moram naučiti kako sa titaniumom sve da spakujem u zip i da taman na tih 10ak-15 dana instaliram novi superman rom kako se pojavi i samo restore svega sa titaniumom, izgleda je to jedino rešenje.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Nadam se da ne vraćaš sistemske aplikacije, pošto to može da pravi problem.

iP7

Nadam se da ne vraćaš sistemske aplikacije, pošto to može da pravi problem.

iP7
Morao sam da quoteujem iako je iznad mene post. Jel si mislio na mene? Samo sam neke igrice bio prebacio, sad samo da zavrsim backup na wapp i mogu da odradim factory reset veceras

89c7567bac91b48bbfd4878fbd686a6f.jpg

Verovatno misliš na ovaj plusić? Potraži opciju čuvar podataka ili data saver.

Sent from my S7 using Tapatalk

Da, da, to je taj plusic. Hvala na pomoci.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kada se kupuje telefon sa oglasa, od operatera sa racunom, ima li razlike da li je ugovor na fizicko lice ili na firmu?
Znam da reklamaciju moze da podnese bilo ko sa racunom, a u slucaju zamene uredjaja mora licno potpisnik ugovora da se ukljuci, pa ima li tu nekih mogucih komplikacija, ili je svejedno?

Kada se kupuje telefon sa oglasa, od operatera sa racunom, ima li razlike da li je ugovor na fizicko lice ili na firmu?
Znam da reklamaciju moze da podnese bilo ko sa racunom, a u slucaju zamene uredjaja mora licno potpisnik ugovora da se ukljuci, pa ima li tu nekih mogucih komplikacija, ili je svejedno?
Ja sam u MTSu pokusa sa racunom i reklamacionim listom da reklamiram G4 i nisu prihvatili jer nije na moje ime.Onda sam poslao direktno u njihov servis sa imenom coveka na kome je ugovor i prihvatili su.Moj drug je takodje pokusao da reklamira njegov fon ali su trazili punomocje da bi prihvatili reklamaciju.

Svakako uvek postoji mogucnost da ce morati da se kontaktira potpisnik ugovora u slucaju reklamacije, ali mislim da su opet bolje i takve garancije, nego one pisane od 12 meseci i slicne...
Mene zanima ima li razlike da li je ugovor na fizicko lice ili na firmu, licno mislim da nema, al' cekam da jos neko potvrdi...:)

Koliko imate SOT na obican S7. Meni se vrti malo preko 3h. 80% 3g. Da li treba vratiti na fabricko ili je dovoljan samo kes posle prelaska na 7.0

Meni na obicnom S7 i na 6.0.1 nekoliko merenja:
1d2h: SOT 4h50min.
20h: SOT 5h15min.
22h: SOT 3h20min.
sad poslednji put je trenutno na 40% i 12h i SOT 3h (ocekujem da ce biti oko 21h sa SOT-om od 4h30)

Svako merenje pod priblizno istim okolnosima:
Wifi nisam gasio uopste (konekotavan na mrezu 50%), 4G je radio jedno 50% vremena (kada nisam bio kod kuce i na wifi-u), Facebook, Messenger, Instagram, Viber, WhatsApp i jedno 90% vremena ukljucena lokacija (Wifi, GPS i preko mreze), 10-ak poruka, 30min razgovora.

Zanima me kojom brzinom se kod vas puni obican S7?
4x sam merio i uvek je ovako ispalo, a na gsmareni sam procitao da se za 30min puni na 60%:
30min: 45%
45min: 65%
1h: 85%
1h30min:100%

Meni na obicnom S7 i na 6.0.1 nekoliko merenja:
1d2h:SOT 4h50min.
20h:SOT 5h15min.
22h:SOT 3h20min.
sad poslednji put je trenutno na 40% i 12h i SOT 3h (ocekujem da ce biti oko 21h sa SOT-om od 4h30)

Svako merenje pod priblizno istim okolnosima:
Wifi nisam gasio uopste (konekotavan na mrezu 50%), 4G je radio jedno 50% vremena (kada nisam bio kod kuce i na wifi-u), Facebook, Messenger, Instagram, Viber, WhatsApp i jedno 90% vremena ukljucena lokacija (Wifi, GPS i preko mreze), 10-ak poruka, 30min razgovora.

Zanima me kojom brzinom se kod vas puni obican S7?
4x sam merio i uvek je ovako ispalo, a na gsmareni sam procitao da se za 30min puni na 60%:
30min: 45%
45min: 65%
1h: 85%
1h30min:100%
Puni se brze snaprdragon verzija. Mislim da su na phoneareni za njega napisali.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Svakako uvek postoji mogucnost da ce morati da se kontaktira potpisnik ugovora u slucaju reklamacije, ali mislim da su opet bolje i takve garancije, nego one pisane od 12 meseci i slicne...
Mene zanima ima li razlike da li je ugovor na fizicko lice ili na firmu, licno mislim da nema, al' cekam da jos neko potvrdi...:)
Ima razlike. Može samo ovlašćeno lice iz firme.

I to mi je palo na pamet, ugovor mora potpisati neko ovlascen od firme, ako je veca neki sef pretpostavljam, a ako je mala onda je vlasnik verovatno u pitanju...:)
Svakako u slucaju zamene telefona potrebna je osoba, potpisnik ugovora, koja moze biti fizicko lice ili ovlasceno od firme.

Ovlašćeno lice šalje dopis servisu/provajderu. Npr. ja ne mogu da proverim ni limit kartice koju koristim, moram se obratiti ovlašćenom licu u firmi pismenim putem, zatim ovlašćeno lice pismenim putem se obrati provajderu, provajder odgovori ovlašćenom licu, zatim ovlašćeno lice odgovori meni, zatim ja njemu, on provajderu... Što je veća firma, veća komplikacija. To jedino ako znaš lično osobu od koje kupuješ koja je uzela preko firme, inače, zapetljancija.

Poslednja izmena:
Au, moze stvarno da bude i zapetljano, kako rece... Na primer, treba zamena telefona, kontaktiras firmu sa ugovora, a taj ovlasceni prestao da radi u medjuvremenu, pa te pitaju koji si ti sad, kakav bre telefon, samo im ja falim da se cimaju sa servisom... 100 scenarija mi prolazi kroz glavu...:D
Ivan I., hvala na informacijama, ipak je mozda bolje uzeti od fizickog lica, manje su mogucnosti za komplikacije.:)

[emoji41] [emoji41]
e80fe2baa6df2fe397fab6332beda431.jpg

Morao sam da quoteujem iako je iznad mene post. Jel si mislio na mene? Samo sam neke igrice bio prebacio, sad samo da zavrsim backup na wapp i mogu da odradim factory reset veceras

Post je ispod Proday-ovog, pa sam njemu odgovorio, posto se zali :)

Ima li jos neko mesto gde moze da se skine rom za s6,s7 sem samobile i updato.com ;)?

Ne znam sta fali Updatu, ali ovi kače mirror linkove uvek, mada ne znam kakva im je brzina iskreno.

U slucaju da moras da dobijes novi telefon, dosta je lakse dobiti telefon ako je na fizicko lice garancija nego na pravno.
Primer mog drugara, ima covek note 4 kome je prestao da radi deo displeja, kada je odneo u ovlasceni samsungov servis u NS, ljudi su samo pogledali garanciju, uzeli telefon i za 3 dana zamenuli displej bez po reci. Nisu pitali ni reci u vezi garancije.
Samo uzmi telefon sa fiskalnim i overenom garancijom i nosi direktno u ovlasceni servis i neces imati problema, e sad ako rikne telefon znaj da ce ga kod nas pre 30x popraviti nego dati ti novo telefon.

I to procitah negde, da je svakako bolje nositi direktno u ovlasceni servis, em bude brze, em ne mora da znaci da ce traziti lice na koje se vodi ugovor. Za samu popravku i ne treba, vec u slucaju nemogucnosti popravke pa odobre zamenu novog uredjaja, onda treba...
A, koliko sam upucen, u prvih 6 meseci garancije imas pravo da zahtevas zamenu uredjaja u slucaju kvara, znaci da odbijes popravku i trazis nov uredjaj...

Tako je ali da je na tvom imenu garancija, ili da znas vlasnika ugovora koji ce se cimati za tebe.

To se podrazumeva, napisah u prethodnom postu, da za zamenu treba potpisnik ugovora...:)

Kakva su zapažanja korisnika stock nougata u odnosu na MM? Ne mislim primarno na bateriju, već na sam interfejs, tj. neke pozitivne promene.

Pogledao sam malo nougat na koleginom fonu, onako na prvu nisu mi se svidele izmene u dialer-u, onda u sms delu (nema više mogućnosti da se stavi par favorita na vrh ekrana), pa ni u quick meniju (nema skrola za ikone posle 5-te, već se mora još jednom povući na dole).

Sa druge strane, podešavanja mi deluje jasnije i jednostavnije, a porukama i mejlovima se u potpunosti može operisati i na lock screen-u. Voleo bih da pročitam vaša mišljenja, da vidim ima li potrebe za prelaskom ili da ostavim MM.

Nazad
Vrh Dno