Šta je novo?

provera wireless provajdera

daredevil

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2002
Poena
619
Da li postoji nacin da se proveri koji wireless provajderi na nekom podruciju imaju domet? Konkretno me zanima za mesto Koviona kod Tresnje, okolina Beograda ize Avale. Potreban mi je flat rate paket.

Pozdrav,

lako, upalis wi fi na telefonu i vidis koji su provideri u dometu

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ako imas antenu ulogujes se i pogledas koji su sve provajderi u dometu (SSID). A ako bas hoces da proveris i kvalitet signala, moras da okreces antenu.

Ako imas antenu ulogujes se i pogledas koji su sve provajderi u dometu (SSID). A ako bas hoces da proveris i kvalitet signala, moras da okreces antenu.

Nazalost jos uvek nemam opremu. A kad skeniram wifi teelefonom i ovde u gradu ne vidim nijedan ssid provajdera vec samo ssid router-a. A tamo kad skeniram telefonom pronadje 1-2 ssid-a wifi router-a.

Pozdrav,

WISP rade na 5 ghz i potrebna je opticka vidljivost tako da skeniranje putem telefona nije resenje ,dodatno dosta provajdera skriva ssid-ijeve sektor antena na koje se kace korisnici.Sto se lokacije Kovione tice kako je to dominantna tacka u tom podrucju verujem da ima dosta provajdera koji gore imaju opremu...Orion,Beotel,lokalni provajderi....Obrati paznju da li neko od komsija ima antenu na kuci pa preko njih mozes da saznas koji provajder je dostupan kod tebe.

Onda gledaj po komsiluku ko ima antenu pa pitaj njih kod kog su provajdera. Jos bolje ako naidjes na baznu stanicu. To sa mobilnim skeniranje rutera je smesno.
Samo kao neko ko je promenio par wifi provajdera mogu da ti kazem da su uglavnom ******, sad sam kod jednog super (necu ih reklamirati) a pre toga KBC katastrofa, Orion katastrofa... Jedino ako si jako blizu bazne stanice a nema puno korisnika, onda postoji sansa da ti bude ok net.

Nazad
Vrh Dno