Šta je novo?

Mozilla Firefox [FAQ u II postu]

Za neučitavanje tabova u about:config nađi "browser.tabs.loadInBackground" i stavi ga na false.

Jel moguće da zbog mog CPU zabadaju 4K snimci sa YouTube?
Skinuo sam par 4k filmova rade, stoji da je CPU usage visok baš.
Zar ne bi trebalo i te 4K materijale da obrađuje grafička? Ili je to od neke novije generacije?

Standardni 4K bi trebalo bez problema, a 4K 60fps tesko. Mada je YouTube svakako zahtevniji nego kada gledas npr. preko PotPlayer-a.

Zavisi i koji je format, da li je H.264 ili VP9. A zavisi i da li je uključeno hardversko dekodiranje za pomenute formate.

Kako proveriti dal je ukljuceno GPU dekodiranje?

GPU usage je jako mali, a video engine load 0%.
Kako to da podesim? Korisim HTML5 player na Youtube.

Prilozi

• 4k.jpg
    4k.jpg
    385 KB · Pregleda: 71
Pogledaj GPU load. Cisto kao orjentacija, kod mene je 11% na 4K (GTX 1070, isti video koji si probao).

Kucaj about:support i proveri ovo:

Hardware H264 Decoding Yes; Using D3D11 API

Kad vec koristis pot player koristi play in pot player addon.

Pogledaj GPU load. Cisto kao orjentacija, kod mene je 11% na 4K (GTX 1070, isti video koji si probao).

Kucaj about:support i proveri ovo:

Hardware H264 Decoding Yes; Using D3D11 API

Meni stoji ovako:
Hardware H264 Decoding Yes; Using D3D9 API

Jel se moze kod mene promeniti na D3D11? I dal bi imao uticaja na performanse?

Evo ga CPU & GPU usage

Prilozi

• 4k.jpg
    4k.jpg
    311.7 KB · Pregleda: 71
Poslednja izmena:
Verovatno zavisi od verzije OS-a, drajvera i ko zna cega jos. Ja sam uspeo da forsiram D3D9 tako sto sam promenio

media.windows-media-foundation.allow-d3d11-dxva u false

Koju verziju drajvera imas?

Zadnja verzija Forceware.
Gde menjas te parametre u Firefoxu?

Jel ima neko problem da kad otvori facebook stranicu Firefox zakucava CPU usage na 92-96%?
Od pre neki dan je pocelo da mi se desava.
Nista od addon nisam brisao ili dodavao skoro.

Mozda da izbrises kolacice. Pomagalo je ranije za slicne gluposti.

Citao sam prosle godine da izlazi neki ogroman update za Firefox krajem 2016.

Jel se desilo to? Kako radi browser sada?
U proslosti sam, nazalost, imao samo losa iskustva sa Mozzilom, na vise razlicitih konfi. Kakva je sad?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Mozda da izbrises kolacice. Pomagalo je ranije za slicne gluposti.

Radim to svaka 3,4 dana i imam osecaj da je ovaj Firefox sve gori.
Chrome radi ko zmaj, ali ga koristim samo kad mi treba translate.
Nervira me totalno drugaciji korisnicki interfejs.

Ivanbass trenutna verzija je Mozila Firefox 51.0.1 (32-bit) kao i (64bit) nikakve velike zakrpe nisu izlazile.

Takođe imam osećaj da chrome radi dosta brže, al' eto, i dalje sam na ffoxu iz nekog razloga.
Navika valjda.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Radim to svaka 3,4 dana i imam osecaj da je ovaj Firefox sve gori.
Kod mene je FF sve vreme odličan. Chrome jeste možda za nijansu brži, ali samo u početku, dok je "čist".

Inače, predlog za FF: CCleanerom očisti SVE vezano za FF, osim sačuvanih lozinki
w4Droya.png

Ako imaš HDD, možeš da probaš i da uradiš defragmentaciju i optimizaciju, pomoću Auslogics Defragmentora.

Citao sam prosle godine da izlazi neki ogroman update za Firefox krajem 2016.

Jel se desilo to? Kako radi browser sada?
U proslosti sam, nazalost, imao samo losa iskustva sa Mozzilom, na vise razlicitih konfi. Kakva je sad?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Počeli su sa sandbox implementacijom, koja je trenutno daleko od Chrome. Treba da ubaciju i Rust kod tokom ove godine malo po malo.

I ja koristim isti ali se ne sećam da sam video opciju za pauziranje pre prebacivanja na taj tab. Gde se nalazi, kako se zove?

I javi kakav je taj drugi dodatak u poređenju sa Magic :l

Kasnim sa odgovorom, skroz sam zaboravio na ovo..

https://www.chromeactions.com/magic-options.html

Tu imas opciju stop autoplay (postoji i opcija don't stop when in a playlist) kao i enable auto HD (podesio sam 1080p), cinema player i day/night feature.

Sinoc sam na brzinu uporedio Magic Actions i Enhancer for YouTube™

Oba su vrh, Enhancer ima lepsi i pregledniji UI, broj opcija je slican ali MA ima opciju day/night feature (bolje receno light/dark temu) i taj dark mod je spas za oci kada se koristi YT, kompletan sadrzaj i pocetna strana, ma sve je ''zamraceno'' dok ovaj Enhancer ima dark cinema mod i moze da se podesi black tema ali su delovi YT i dalje beli pa sljaste i smetaju ocima, posebno nocu. Ili jednostavno nisam uspeo da nadjem full dark opciju.
Takodje mi je laksa i aktivacija cinema moda na MA, kliknem samo pored videa i to je to od ovaj drugi addon zahteva da se klikne na cinema ikonicu koja se nalazi na toolbaru (levo od ove koja je pokazana strelicom). Sam toolbar ne mora uvek da bude vidljiv, tu je i auto-hide opcija.

Tako da sam zadrzao Magic Actions, jednostavno mi je malo funkcionalniji iako je sam UI mogao da bude bolji i pregledniji.

Poslednja izmena:
Ala kasniiiš [emoji14]
Snašao sam se za tu opciju i meni bas leži tamna tema. Hvala na poređenju :)
Kad je takva stvar i ja ću ostati na MA.

Imam Waterfox, ali računam da je veoma sličan Firefox-u jer maltene svi dodaci rade na oba...

Od nedavno mi WF ne pamti login za benchmark.
Ne sećam se da li je to od apdejta ili od čišćenja preko CCleaner-a, ali mislim da je ovo drugo. Od tada sam morao svuda da se opet ulogujem (označeno bilo da izbriše to) ali su svi zapamćeni podaci ostali.

Međutim, samo na benchmarku posle svakog restarta sistema moram opet da se ulogujem.
Označio onu kocku pored podataka ili ne, ma šta ona bila, uvek mi opet traži isto posle restarta.
A kada ukucam podatke i kliknem na OK dugme on se uloguje (što vidim po gornjoj liniji gde stoje "moje novosti" i nema više polja za unos nadimka i lozinke) ali mi kao poruku izbaci "Invalid..." (umesto tri tačke stoji nešto, mislim da je URL ali ću pogledati posle restarta pa ću dopisati u temi). Ja tada ništa ne radim, samo kliknem na bilo šta i on je ulogovan normalno.

Dakle samo na benchmarku se to dešava, na drugim sajtovima ne. A ranije se ni na njemu to nije dešavalo.
Probao sam da isključim sve add-ons i opet ništa nije pomoglo.

Do čega može biti i kako ovo da rešim?

Koja je svrha tog waterfox-a, kad već postoji ffox x64?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ostao je još od vremena kada nije bilo x64 FF.
Pričalo se da je brži, a kakvo je sada stanje ne znam.

Imam Waterfox, ali računam da je veoma sličan Firefox-u jer maltene svi dodaci rade na oba...

Od nedavno mi WF ne pamti login za benchmark.
Ne sećam se da li je to od apdejta ili od čišćenja preko CCleaner-a, ali mislim da je ovo drugo. Od tada sam morao svuda da se opet ulogujem (označeno bilo da izbriše to) ali su svi zapamćeni podaci ostali.

Međutim, samo na benchmarku posle svakog restarta sistema moram opet da se ulogujem.
Označio onu kocku pored podataka ili ne, ma šta ona bila, uvek mi opet traži isto posle restarta.
A kada ukucam podatke i kliknem na OK dugme on se uloguje (što vidim po gornjoj liniji gde stoje "moje novosti" i nema više polja za unos nadimka i lozinke) ali mi kao poruku izbaci "Invalid..." (umesto tri tačke stoji nešto, mislim da je URL ali ću pogledati posle restarta pa ću dopisati u temi). Ja tada ništa ne radim, samo kliknem na bilo šta i on je ulogovan normalno.

Dakle samo na benchmarku se to dešava, na drugim sajtovima ne. A ranije se ni na njemu to nije dešavalo.
Probao sam da isključim sve add-ons i opet ništa nije pomoglo.

Do čega može biti i kako ovo da rešim?
I meni se to desava od pre neki dan. Firefox "normalan"

Послато са MI MAX уз помоћ Тапатока

Vrh Dno