Šta je novo?

SBB D3i Platforma iskustva

Nije im bas srecno uradjen taj CEC. Meni je na LG stalno pravio problem. Nekad je radio a nekad ne. Vise nije nego sto jeste. Recimo na Fox TV - u radi ali nekim cudnim redosledom. Na Tesli TV ne radi uopste. Mozda ti je los hdmi kabal pa ne vuce CEC. Ako imas neki drugi probaj njega. Ili kupi neki kvalitetniji od tog sto smo dobili uz uredjaje. Uvek ce ti trebati za nesto.

Ovaj kabl sto dodje uz uredjaj podrzava taj standard (sad zaboravih, valjda 1.4) koji CEC zahteva.
Dakle, palis D3i i trebao bi TV da se upali. Ne i obrnuto. Doduse, meni se upali d3i i ako upalim tv, pa prebacim da mi izvor signala bude HDMI na kojem je d3i

Sve sam pokušao, probao sam i drugim kablom (kojim je računar spojen sa televizorom), mada mislim da je ovaj što sam dobio uz d3i prijemnik bolji, menjao HDMI portove u televizoru, iz nekog razloga neće, pa neće. U svakom slučaju, hvala vam.

Od juce nemam ton ni na jednom kanalu, sve sam probao bezuspesno,proverio sve ostalo, sve je ispravno, sbb podrska mi kaze da ce mi se javiti "napredna" podrska, jel ima neko neko resenje ili samo zamena uredjaja resava problem? Uredjaj je Albis...

Probaj da uradis fabricki reset. Mpzes iz menija ili jos bolje da iskljucis uredjaj iz struje. Ukljucis ga ponovo i cim lampica pocne da treperi ukucas na daljincu 159. Pitace te jesi li siguran, prihvati i on postavlja sistem ponovo. Ako i posle toga nemas ton onda je verovatbo uredjaj. Naravno ako ti ton na tv-u radi bez uredjaja.

Probao sam sve to, testirao i hdmi kabl i drugi hdmi ulaz u tv,to radi, resetovao ga fabricki vise puta, nista, ima sliku, nema ton :)

Nista onda, da im odnesem uredjaj i trazim novi...

Mozes jos da probas na daljincu od tva da udjes u meni i pogledas da nije slucajno za hdmi prebaceno na analog umesto digital ilinda nije odabran neki drugi izvor zvuka.
Ako si iskljucivi korisnki tva, onda zanemari sugestiju :d

Sent from my ME173X using Tapatalk

Mozda jeste pustio prvi ali u Beogradu. Kod mene od pocetka postoji samo 47 kanala preko analognog tjunera.

Ptt KDS je prvi u Srbiji pustio digitalnu TV

Netačno.

SBB D3 je krenuo 2008, a PTT KDS-ova digitalna (u početku samo payTV kanali) 2009, a do danas je nisu proširili na sve gradove u kojima posluju - u Velikoj Plani, Čantaviru i Ubu nemaju digitalnu ponudu (izaberi odgovarajući grad/mesto ovde, ako nema izbora između analogne i digitalne ponude, to znači da imaju samo analognu), a internet pride nemaju ni u Sokobanji (vidi ovde).

Na stranu što je SBB-ova satelitska platforma Total TV pokrenuta davne 2006. otpočetka digitalna televizija, ali ajde, to nije kablovska u klasičnom smislu.

19.10.2008.
SBB je uveo nekakvu D3 digitalnu televiziju u svojoj ponudi, tj. analogne dekodere menja digitalnim pa ce slika biti digitalna.
http://www.sk.rs/forum/showpost.php?p=629747&postcount=1

8.4.2009.
Dragi prijatelji,

živim na Novom Beogradu i u mom bloku/zgradi za sada jedino PTT KDS može da se uzme kao opcija za kablovsku televiziju (ne računam IPTV ili satelitsku koji mi na svoj način trenutno ne odgovaraju).

Elem, više manje verovatno većina vas zna da ovaj KDS godinama već stagnira, i po pitanju rasprostranjenosti a naročito kada je u pitanju proširivanje ponude u pravcu korišćenja novih tehnologija na ovom polju i slično.

Međutim, pre neki dan sam slučajno naleteo na vest da je od 01. aprila krenuo lokalizovani kanal CineMax (nešto slično HBO-u) za područje Hrvatske, Srbije i Bosne i da se, barem kada je Srbija u pitanju, pored SBB-a i IKOM-a može naći i na PTT KDS-u. Obzirom na to da se radi o PayTV kanalu odjurih na www.kds.rs (btw, kakav sajt, verovatno većina mesnih zajednica ima bolji) i imam šta da vidim.

O CineMax-u doduše ni traga ni glasa ali me je prenerazila jedna druga objava (pošto bi kada je u pitanju ovaj distributer i onaj ko je "čekao Godoa" odustao) a to je da je od 31.Marta krenula "digitalna televizija"!

Da skratim, stisnem zube, prijavim se juče (pitam ih jer to sigurno "digitalna varijanta" oni kažu "da da, digitalna"), kažu doći će za 7-10 dana da instaliraju STB (kakav?, "neznamo") i sada čekam i nadam se da će sve to ličiti na nešto.

Pitanje za sve forumaše, ima li ko već kakvih iskustava sa PTT KDS Digitalnom(?) Televizijom...!?

Pozdrav i javljam se za 8-11 dana sa prvim utiscima!

http://www.elitesecurity.org/t360673-PTT-KDS-Digitalna-televizija

Poslednja izmena:
Ptt kds je pustio DVB signal negde u leto 2007 ali nije naplacivao.

Ostaje da ti verujem na reč, pošto o tome ne nalazim nijedan post ni na jednom forumu, a kamoli zvaničnu objavu.

Dakle, možda su i pustili, ali je za to znao onaj ko je u to doba imao DVB-C kompatibilan televizor/prijemnik i pukim slučajem sam pokrenuo pretragu, pošto PTT KDS pre 2009. nije nudio svojim korisnicima prijemnike kojima bi mogli to da gledaju.

Uz to je 2008. direktor PTT-a izjavio da tek planiraju digitalnu TV.

Direktor JP PTT Srbije Goran Ćirić u izjavi Beti iz marta 2008:

"PTT Srbije planira i da počne pružanje usluga digitalne televizije, poveća brzinu protoka kablovskog interneta i proširi mrežu, a ukupne investicije u kablovsko-distributivni sistem i internet biće oko 409 miliona dinara", rekao je on i dodao da će novac za sve planirane investicije biti obezbeđen iz prihoda kompanije.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2008&mm=03&dd=03&nav_id=287346

U svakom slučaju, o ozbiljnosti te firme dovoljno govori činjenica da ni toliko godina kasnije nisu u stanju da ponude internet i digitalnu TV u svim mestima u kojima drže kablovsku mrežu.

P.S. Živo me zanima na kojim se kanalima emitovala ta digitalna iz 2007, pošto je PTT KDS 2008. imao neverovatnih 80 analognih kanala u ponudi u Beogradu (vidi ovde).

Poslednja izmena:
#ewfd154 Potpuno si u pravu za sve. Ja sam koristio TotalTv od samog pocetka sve doknse nije pojavio d3i. Zivim u Velikoj Plani i zato sam napisao da nema digitalne kod ptt kds. Evo sta su mi odgovorili pre par dana.

Nažalost, Pošta NET trenutno nema u planu digitalni signal na Vašoj lokaciji.
Zahvaljujemo Vam na razumevanju i ujedno se izvinjavamo zbog trenutne nemogućnosti zatražene usluge.
U nadi da smo Vam pružili neophodna objašnjenja, kao i da ćete naš odgovor prihvatiti sa razumevanjem.

U svakom slučaju, o ozbiljnosti te firme dovoljno govori činjenica da ni toliko godina kasnije nisu u stanju da ponude internet i digitalnu TV u svim mestima u kojima drže kablovsku mrežu.

Ne bih se baš složio da ozbiljnost firme zavisi od toga. Pa SBB je svoju digitalnu TV u poslednja tri grada (Arilje, Ivanjica, Bor) uveo tek u martu 2015. Očigledno da nijedan operater ne razvija infrastrukturu ravnomerno po celoj Srbiji.

Nisam rekao da zavisi, već da je ilustruje, tj. govori o njoj. Imaju svega 40 kanala u analognoj ponudi u Čantaviru, o čemu ti pričaš.

Evo cuveni sindzabg na svom blogu a i na sbb forumu tvrdi da ce biti promena pozicije kanala i na d3i. Cekamo 15.

Koliko sad kosta mesecno dodatni stb ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala, a da li je izvodljivo da se taj dodatni koristi na drugoj adresi ? [emoji3] Koristi le neko tako ?

Zvanicno ne moze. Mada ovde neki korisnici kazu da moze. Zavisi kad i koliko proveravaju jesu li oba boxa na istoj IP adresi. Verovatno bi radilo neko vreme.

A moze li se dodatni box uzeti na 2,3 meseca pa da se otkaze ili mora do kraja ugovora da se koristi?

Nisam siguran. Ppstavi im pitanje na FB odmah odgovaraju.

Pa javi

taj dodatni set top box za D3i kuća možeš da otkažeš kad god hoćeš,
i isto tako da ponovo počneš da koristiš bez obzira na trajanje ugovorne obaveze.

Super, jos kad bi neko potvrdio za taj dodatni da bi radio, na drugoj adresi. Bezveze je na primer, imas 2 stana i ......

Poslednja izmena:
... I? Želiš da plaćaš samo jednu pretplatu? Skupa ti pretplata na kablovsku a nisu skupa dva stana? :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Istrošio se čovek plaćajući statičku IP adresu svaki mesec 590 din :D :D

Ti kao da ne znaš u kojoj zemlji živiš...

:)

Nazad
Vrh Dno