Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Vecina ga je slala u bunar, sad kao DASH je vrh, nema dalje :).

U svakom momentu mogu da se rasprodaju sredstva.

Hm...ako MN sada rasprodaju to znači da je u toku velika preraspodela....ne smem ni da pomislim šta će se desiti kad veliki odluče da pumpaju a drže većinu kod sebe....ostaviću 20tak komada, za svaki slučaj :p

Ako se dobro sećam, mislim da je bilo reči da je na godišnjem nivou oko 11% (2 komada nedeljno)...

edit:
ipak će to bolje kolega iz prve ruke da objasni

Ako se dobro sećam, mislim da je bilo reči da je na godišnjem nivou oko 11% (2 komada nedeljno)...

edit:
ipak će to bolje kolega iz prve ruke da objasni

Da ali ta nagrada se smanjuje sa povecavanjem broja MN u mrezi ako sam ja dobro razumeo. 45% provizija na svakom bloku dele MN...Sto ih je vise-manje svaki dobije. Zato me i zanima kako funkcionise. Imao sam nameru da to uradim ali odose pare na neke druge stvari, na zalost.

Poslednja izmena:
Falilo mi bilo 200 drka za masternode, da sam imao hiljadarku tada ti coini bi opstali do danas, a ovako nista :(. Al dobro iskopao sam te coine, nisam ih kupovao, prvi macici se u vodu bacaju :).

Od maja 2015 2xMN 598 dash ukupno
Tada su me kostali 22 BTC ili nesto manje ~ 6000$
Hosting za njih me je kostao 5,5$ mesecno
Trenutno je oko 0.27 dash dnevno sa jednim MN
Trenutno ima oko 4500 MN aktivnih, zadnih godinu dana je recimo poraslo sa 3800, koliko se secam
Na pocetku kad je bilo manje MN dobijalo se vise i cesce
Vec duze vremena imaju i asici koji se mogu kupiti,ali su cene bas dosta visoke

U tadasnje vreme sam se nosio logikom da toliko kosta jedan rudnik 10 kartica sa pratecom opremom. Nemam racun za sruju,vec za hosting, nemam svoj rad osim inicijalnog setupa i bilo je idealno vreme zbog niske cene i dasha i btc. A ideja MN mi se svidela jer sam predpostavio da ce dosta ljudi misliti slicno kao ja, znaci sklanja se veliki deo novcica u MN, em se pola iskopanog bloka daje MN i ulaze u projekat razvitka. Mnogo je manji upliv novih novcica koji je u jednom momentu morao da se ispolji kroz cenu
Danas ljudi koji upravljaju dashom imaju ogroman novac na raspolaganju u smislu unapredjivanja tehnologije. E sad da li ce od toga napraviti nesto dobro, ne znam. Najavljuje se taj evolution, i mnogo veca uloga MN, ali da li ce to u stvarnosti biti tako, ne znam, tj neverujem da ce biti nesto epohalno.
Druga velika mana je ta da je zadrzo anonimnost, sto nikome danas ne odgovara,mislim odgovara nekim korisnicima ali za neku ozbiljniju pricu, to je vrlo ozbiljan teg. Kroz neke tekstove vidim da su svesni toga, i da ce mozda i to jednog dana izbaciti...
U svakom slucaju danas zatvaram radnju :) i zelim mu svu srecu u daljem razvitku

Svaka čast na mošnicama da ga kupiš i čuvaš toliko :).

Za malo pa 50 USD :)

Vidim da je sinoć bila ludnica...smatram da je ovo odlična pokazna vežba "mladjim" kolegama kako funkcioniše kriptosvet i šta se dešava kad veliki preuzmu pump...

Jedna zanimljiva informacija. Zadnjih 48 sati ugašeno je oko 555 MN. To je oko 550 000 novčića. Po trenutnoj ceni to je oko 24 000 000$ A ima još 4000 MN :)

Lud je ko nije pogasio nodove na 0.04 :D. Sigurno ce se obrnuti jos koji krug i bice prilike za jeftin ulazak.

Poslednja izmena:
nemam nod , ali poucen iskustvom saj_a , razmisljam o izlasku tek kada krene dole. sa druge strane , nesto ne mislim da je porasla cena da bi se tek tako ispuvala, mozda i ostane na duze vreme, ondak cu da ga krckam natenane , jer drugacije bi me zabolela glava.. :)

nemam nod , ali poucen iskustvom saj_a , razmisljam o izlasku tek kada krene dole. sa druge strane , nesto ne mislim da je porasla cena da bi se tek tako ispuvala, mozda i ostane na duze vreme, ondak cu da ga krckam natenane , jer drugacije bi me zabolela glava.. :)

Na zalost svaka cena poraste da bi se tek tako ispuvala. Jedino sto sada ne znamo da li se jos uvek duva ili je pocela da puva...Ja ih svakako (na zalost) nemam ni komada vec godinu i duze...

neznam , znam da si u pravu 96% :) , a znam da me vec boli i glava :) .. a mogu reci kao i svaki general posle bitke : ko je rasQrcao master nodove odradio je prerano :p ide ovo gore jos ja cekam 0.048 :), kada sam cekao 3 godine , mogu jos par dana

Poslednja izmena:
Bice to za par sati, ako se ne varam :)

Jašta! Evo prijavljujem se za jednu razglednicu sa Tahitija :) moze i magnet za frižider, nista više :)

"... ispod palme na obali mora..." 3be6 kola, 3be6 stan i nagradne igre .... WTB jedno ostrvo u polineziji 10x7 km , ne treba mi nista vise samo dve palme i lezaika :p ...

Au...vidim da je danas bio tanderbal...Svaki put kad se nekoliko MN istrese oseti se na ceni a evo da dopunim kolegu (kojem ujedno čestitam na odradjenom poslu :))

"Total Masternodes: 4480 = 3964 actives + 516 inactives [4414 unique IPs] (Last refresh: Thu Mar 02 2017 7:02:38 PM)"

edit:
pih...samo jedan MN iz Srbije...SAJ nemo' da te prozivamo :-devil-::p

Poslednja izmena:
Nije moj :(
***, ja koji sam najvise u dash verovao docekao sam ovo bez ijednog komada. Ko mi je kriv :p

Nazad
Vrh Dno