Šta je novo?

Zanimljive i smešne slike 2017

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto bi se reklo, idu iz krajnosti u krajnost.

Послато са SM-N935F уз помоћ Тапатока

^ zaprosio sam je na istom mestu gde smo se i upoznali :d

acid_picdump_47.jpg

acid_picdump_85.jpg

acid_picdump_104.jpg

Poslednja izmena:
kakve su mu paralele, mapu sigurno nije crtao.
Papir je u pitanju pa verovatno imaju ploter negde. Ili su dovoljno blesavi da precrtavaju u indigo fazonu.

Nije ovo precrtano, predimenzionirano je. Osim ako nisu precrtavali mapu svakog kontinenta al da je bilo u drugacijim odnosima. Amerike su vece, afrika je malo drugacija etc etc

Zanimljivo je kako mapa sveta koju svi mi pamtimo (merkator projekcija, ne mesati sa cinjenicom da svet uopste ne izgleda tako, merkator-projekcija bi uvek trebala da izgleda isto) konstantno menja oblike po Mandela Effect principu :)

evo par primera, pre nego sto procitate, zamislite u svojoj glavi mapu sveta kako je pamtite od kako ste se rodili (dakle mediteranska projekcija):

1. Australija na pisometar od indonezije, malezije, azijskih juznih ostrva ? skoro niko je ne pamti tako

56bebf1fe6.png

2. Novi zeland je jugoistocno od australije ?

56c4454f54.png

3. Od afrike do juzne amerike (brazila) nikad nije bila bliza linija, apsolutno svi koji se secaju mape sveta su do juce bili ubedjeni da su obe amerike u paraleli sa meridijanom, od kad je to juzna amerika tolko blizu afrike ?

56c97e41b4.png

4. Koja je najveca US drzava ? Teksas ? Jok - Aljaska. Pritom, zauzima vise od pola povrsine ostatka US.

56cf0d2af0.png

Kog zanima Mandela effect dalje od geografije, mozete procitati na reddit-u. Ja licno ne verujem u vecinu stvari ali ima par cinjenica koje jednostavno ne mogu da prihvatim, kao sto su "srebrna noga" od C3PO iz star wars-a (koja je ocigledno UVEK bila srebrna a ja je ne pamtim tako, dakle C3PO nije ceo zlatne boje), kao i cinjenica da iz nekog razloga srce NIJE na levoj strani tela (WTF momenat, ocigledno nikad ni nije bilo), 6 ljudi u kolima JFK-a (ja pamtim 4 a gledao sam jedno 100 filmova), braca Koen se ne pise Cohen nego Coen, "mislilac" iz grcke se ne drzi za glavu nego za bradu (ja bio ubedjen da se drzi za glavu), i VW logo nikad nije bio spojen, ima razmak... ima cudnih stvari a nemoguce je da toliko naroda pamti drugacije, istu stvar.

l2k8h.jpg

aI94vub.gif

VjLvx8l.gif

***e Igore, ako nisi znao da srce nije na levoj strani onda stvarno majku mu......

Ako se dobro sećam priče, profesor je iz glave nacrtao tu mapu sveta na tabli pred učenicima.

Office Lens 20170228-185642.jpg
Trenutno na Nick-u

druga voćka sa desne strane ;-)

Sent from my PLK-L01 using Tapatalk

Poslednja izmena od urednika:
^ Da je ženski ne bi toliko duboko ušao :D

Nema potrebe da se citira maratonski post :)
- - -
sisanje
Vucic_tetovazza1.jpg

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno