Šta je novo?

[A1] Kucni net

ovo je takav pristup internetu da je jednostavno potrebno da postoji ovakav FUP od 100 gb ili koliko vec operater odredi. kada bi svi poceli da bekapuju internet bez ogranicenja, pukla bi mreza svima.

poslato sa pejdžera
To je samo do provajdera i njihovih ograničenja, sa boljom mrežom ni to ne bi bio problem. Kako može u južnoj Koreji na primer ? Kako može u VB ??

Ovako bar dobijam ono što sam platio, i to 24/7/365 bukvalno.

Mislim da na tih 24 mozes da zaboravis :d... to je max ~6 sati po toj brzini... e to i jeste problem sto platis nesto i to imas 1/120 deo intervala za koji si platio, da je bar 10% vremena pa da kazes da imas punu brzinu ~2h dnevno, ali ne imas 12 minuta dnevno ili ti smes da skidas 30 sekundi po svakom satu... no dobro. Da ne razvodnjavamo temu... 100 gb je mizerno i premalo za nekoga ko koristi bilo sta na danasnjem internetu, a da nisu par njuz portala i soc. mreze...

Poslednja izmena:
Daleko veće brzine i broj pristupa sa manje ograničenja.
Mmmm, ne bas. U Koreji unlimited LTE (ispod njega su limiti oko 50GB) je preko 100e. I to radi samo zato sto Korejanci masovno koriste provider WiFi hotspots i besplatne hotspotove, koji ima mozda nekoliko miliona u Koreji, ako ne i desetak miliona.
Da to ljudi koriste kao kucni net, uvelo bi se ogranicenje.

Za UK ne znam, u Koreji sam prilicno upucen jer radimo za KT. Nije ni simbolican broj onih, koji u Koreji arce mobilni net.

Ne znam sta mozes u UK dobiti sa malim ogranicenjima? Virgin Mobile vidim najvise 25GB da nudi, a po daleko vecoj ceni.

@alfaunits
Često tako neko dodje na forum i izlupa se uporedjujući Srbiju sa nekom normalnom zemljom, a tek da ne komentarišem ovu paralelu sa tehnološkim najnaprednijim zemljama na svetu. Čak nije ni otišao na wikipediju da proveri ove smešne navode sa neograničenim LTE.

Sent from my iPhone using Tapatalk

UK nije normalna zemlja ni na koji nacin :)

Da napravim paralelu sa nama sličnim za ove što se odma 'vataju za Koreju i neke zemlje gde i kučići imaju smartfone....
susedna Hrvatska, nešto najpribližnije ovome je kartica (bez ikakvog uređaja) vip sim turist..... 80 kuna 20 gb za nedelju dana.... (75 kn je 10e)
4 nedelje izađe skoro 50e a ima 80gb i posle toga nema nikakav internet. To je najpovoljnije kod njih.
Ne branim vip jer i ja gledam da prođem jeftinije al ponuda kod nas je ok 8 evra mesečno još posle toga ide na 2mb protok neograničen.
Druga prednost je upload u tih prvih 100gb..... kod telekoma treba večnost da nešto uploadujem, znam jer sam do skoro koristio komšijski adsl.... na kablovskoj takođe.... download dobar ali upload više od 10x sporiji..... skoro nikad i na adsl i na kabl nisam imao preko 512kb/s...... sa ovim piči mnogo mnogo brže.
Moglo je recimo da bude ponuda tipa za 1000 din 100gb a za 2000 din da bude 200gb brzog neta.... ali i ovako za sad sam zadovoljan samo da moje oči telekom ne vide.

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Ja uzeo isto pre neki dan. Radi odlicno i to na lokaciji gde po mapi nema signala ( i oni u centrali bili iznenadjeni). Novi Sad u pitanju.
Prvo sam trazio i dobio na par dana da testiram, onaj manji prenosni 4g uredjaj, radilo extra. Setam po NSu, on u dzepu of jakne, brzina svuda extra. I radi na lokaciji gde stanujem, sto je bitno.
Otisao i potpisao za Net1 paket. Jedino nisu imali zte, vec sam uzeo onaj lepsi Huawei ruter, doplata 150din mesecno. Kazu nemaju vise zte, tek krajem marta. Uz Net2 i Net3 je i Huawei free.
Imam utisak da ljudi bas uzimaju ovo, bilo ih jos par dok sam ja bio u vip centru. Meni ovo inace skroz odgovara, 100GB full speed mi je taman dosta za sve sto mi treba. A necu ostati bez neta ni posle. Posao, surf, yutube, drustvene mreze, hbo go i d3go (rade oba super). Ne gledam svaki dan po 5-6 sati tv, ali taman onoliko koliko ja i porodica gledamo. Ne torrentujem, i ne svlacim gomile gigabajta koji mi verovatno nece nikada ni trebati ( been there, done that 10y ago :). Kablovska i fixni tel mi inace apsolutno ne trebaju.
A super je sto se i kartica lako vadi, pa moze u dual sim tel po potrebi :)

Poslednja izmena:
Poređenja sa razvijenim zemljama gde je mnogo bolji standard otpišite, bar dok ne budemo imali isto u novčaniku. I ta Hrvatska je u Eu, ima bolji standard.

Pozdrav! Javljam se posle potrosenih 100Gb, koji su mi trajali 17 dana, bez imalo stednje. Najvise mi je potrosilo gledanje uzivo tv-a, jer je pratim iskljucivo preko neta. Nije se stedelo ni na YouTube-u hd...U prvom mesecu ug.obaveze, resili smo da sve istetstiramo, sto Kucni net 1 nudi, a bili smo i radoznali kako ce da izgleda koriscenje, kada se uspori. Ruter ZTE. Mogu da kazem, da smo gotovo isto zadovoljni, kao i sa brzim G.bajtima. Najvise iz razloga, sto televizija jednako dobro radi, ali samo na kanalima u SD kvalitetu (Kodi sa addonovima i Orion Tv aplikacija), dok za HD nije ova brzina. Probao sam i RTS uzivo stream, radi bez problema. Kada pustim YouTube, klip prvo krene na 480p i gotovo odmah duplira buffer, a onda se sam prebaci na 720p (posto je kvalitet podesen na automatski). Naravno, ne skidam glomazne fajlove (radio sam to ranije) i ne igram online igre, pa u tom segmentu ne mogu da komentarisem. Pop Corn radi normalno, PutLocker takodje. Hocu da napravim paralelu sa Beotel ADSL Midi 5 bez ug.obaveze, koji smo cak jedno vreme placali na dva broja i u dva razlicita grada (a gotovo nikada nismo bili u situaciji da ih koristimo istovremeno, ali nam je trebao net na dva mesta...). Taj ADSL paket je deklarisan sa 5/1, a do korisnika stize kao 4.3/0.8 (i tu vam je poznata prica:kriv je Telekom, nedovoljan kapacitet centrale, kablovi, uticnice, spliteri...ko ce jos svemu tome da udje u trag ), nije mogao da pruzi gotovo nikakav uzitak pracenja uzivo tv-a. 90% vremena, kanali su bili negledljivi, nevezano za kvalitet slike (osim RTS-ovog stream-a). Bas u se iznenadili, kad im je brat vratio dva kompleta opreme. Nameravamo da uskoro i fixni iskljucimo. Sada je brzina konstant. 2/2, a utiske sam izneo. Jos ostaje, da testiramo Kucni net na nasoj drugoj lokaciji. Ocigledno, ima neceg u toj novoj tehnologiji. Eto, za nase potrebe je dobar, mozda sam nekome i pomogao u sticanju utiska, ali svako zna za sebe, sta mu treba i kakve navike ima.

Da li je Kucni Net 1 dovoljan za FHD snimke na YouTube-u ?

Možda čak i raskinem ugovor sa Beogrid-om jer hiljadarka je baš smešna cena. Usput, jer mora da se potpiše ugovor na dve godine da bi se dobio ruter free ?

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Da li je Kucni Net 1 dovoljan za FHD snimke na YouTube-u ?

Možda čak i raskinem ugovor sa Beogrid-om jer hiljadarka je baš smešna cena. Usput, jer mora da se potpiše ugovor na dve godine da bi se dobio ruter free ?

Dovoljno je, ali je pitanje koliko snimaka i koliko dugih. I kad potrosis prvih 100Gb, moci ces da gledas Full HD, ako si strpljiv :). 24-mesecna ugovorna obaveza ne moze da se izbegne, ne samo zbog free rutera, nego u Vip-u je takav princip-za svaku uslugu se potpisuje ugovor na dve godine, ruter je free. Nego, ljudi pominju nestasicu ZTE rutera, vec kao zamenu dobijas Huawei Cube. Koliko sam razumeo, uz Kucni Net 1 se za njega doplacuje 150 din. mesecno, a uz Net 2 i Net 3, nema doplate. Tako sam procitao u komentarima.

Znači, u suštini nema više paketa Kućni net 1. Odnosno ima, ali je skuplji 15%

Šteta.

Pa ako uzimaš najjeftiniji paket, možeš ga uzeti samo uz ruter koji doplaćuješ 150 RSD mesečno.

999 RSD nije isto što i 1149 RSD.

Naravno, ako je info o nestašici rutera koji se provlači ovde tačan.

EDIT: Ili da u martu, kada dobiju taj ZTE, ti im vratiš ovaj skuplji i uzmeš njega.

Poslednja izmena:
A sad malo glupo pitanje.

Jel ima neko ko koristi Kućni Net sa ovim kockastim (skupljim) ruterom i jel se i kod njega dešava da se zaglupi povremeno pa mora ručni restart ?

I mene bas zanima kako funkcionise taj kockasti ruter, jer su meni na primer nudili i njega i zte koji sam i uzela. Kako su mi rekli, i nema neke posebne razlike medju njima, osim da taj skuplji bolje hvata signal. A meni Zte ne zaklupljuje, sam se restartuje nakon 5 sati, nikad nisam morala rucno. Pretpostavljam da nema pravila, nekima zaglupljuje, a nekima ne.

Nisam siguran, mozda postoji i varijanta da se uzme samo sim bez rutera, a dogovoriti da se ruter uzme naknadno, kad stigne u Vip. Dotle koristiti preko tela i hotspota recimo. Mada ovaj huawei mi je toliko simpatican da mi uopste ne smeta tih 150din mesecno :) Mnogo mi lepsi od zte, pa se uklapa i u ambijent.

Slažem se, nije velika doplata, kada bi gledali sumu koja se doplaćuje. Ali 15% je značajno poskupljenje.

Nemojte me pogrešno shvatiti, ionako sam planirao da uzmem Kućni Net 2, ali ovo mi je malo... kako da se izrazim... neprofesionalan potez od strane Vip-a.

Ne bi trebalo biti doplate.

Poslednja izmena:
Da napravim paralelu sa nama sličnim za ove što se odma 'vataju za Koreju i neke zemlje gde i kučići imaju smartfone....
susedna Hrvatska, nešto najpribližnije ovome je kartica (bez ikakvog uređaja) vip sim turist..... 80 kuna 20 gb za nedelju dana.... (75 kn je 10e)
4 nedelje izađe skoro 50e a ima 80gb i posle toga nema nikakav internet. To je najpovoljnije kod njih.
Ne branim vip jer i ja gledam da prođem jeftinije al ponuda kod nas je ok 8 evra mesečno još posle toga ide na 2mb protok neograničen.
Druga prednost je upload u tih prvih 100gb..... kod telekoma treba večnost da nešto uploadujem, znam jer sam do skoro koristio komšijski adsl.... na kablovskoj takođe.... download dobar ali upload više od 10x sporiji..... skoro nikad i na adsl i na kabl nisam imao preko 512kb/s...... sa ovim piči mnogo mnogo brže.
Moglo je recimo da bude ponuda tipa za 1000 din 100gb a za 2000 din da bude 200gb brzog neta.... ali i ovako za sad sam zadovoljan samo da moje oči telekom ne vide.

Ja sam našao samo ovo za Hrvatsku, jedino ako negde piše sitnim slovima za tih 20 GB . I mts kod nas nudi tirist sim karticu, do duše mesečno izadje 7000 din sa limitom brzine 10/5 itd ali je flat. Evo vipove ponude u HR ono što sam ja našao, dakle piše da je FLAT za 40€ mesečno kada bi se uzimalo svake nedelje. Screenshot_2017-02-18-20-26-12.jpg

af61cb0194111daef45ec55160648eac.jpg

973d3b47a42860bd93e65e0be54d29f8.jpg

80kn je broj to je taj paket.... a nrzina padne na neupotrebljivu posle toga. Govorim iz ličnog iskustva a ne napamet.

Poslednja izmena:
Zanimljivo, ali na koliko se brzina smanjuje tada? Kako stoji stvar sa Hrvatskim telekomom? I oni imaju istu opciju, i takođe piše 7 dana flat 4G po brzini 75 Mbps BEZ ograničenja ili smanjenja brzine. Znači vip u HR maže ljudima oči jer piše da je FLAT, a nigde se ne navodi bar na sajtu da ima neko smanjenje brzine itd. Evo ponude HT Screenshot_2017-02-18-21-33-25.jpg

Ne sirite dezinforacije. Lepo na sajtu pise. Pretplata je 999 rsd, a CENA rutera je 3600 din u Kucni net 1. Ko hoce, moze dati novac, a ko hoce 3600 na rate, to je 150 din. Rekose mi kada sam hteo da uzmem ne za mene, da ce Zte ruteri stici pocetkom marta.

To je Ivan I. poceo da racuna cenu i telefona iz oglasa kao cenu tarife :D Dule barem ima malo smisla, ali ko ce da shvati to :)

Nesto mi je palo na pamet, da googlam o ovom nasem ZTE 283+ modemu i evo sta moze o njemu da se procita:

http://wwwen.zte.com.cn/endata/magazine/mobileworld/2014/3/articles/201407/t20140717_425805.html

Ovde pise, da moze da se koristi i kao DSL modem (valjda je to ADSL) i da se ostvari internet veza putem fiksne tel.linije. Znam da uz svaki ADSL ugovor ide i oprema, ali nije lose imati jedan takav multifunkcijski uredjaj. Mozda se pojave i neke usluge, danas-sutra, gde ce biti nekih povoljnosti (ili bez ugovor.obaveze) sa sopstvenom opremom. Jos pise ( a to su neki od vas vec rekli), da se na USB prikaci flesh disk i onda dele fajlovi kroz mrezu. Sto se dodatnih antena tice, one izgleda sluze samo da pojacaju signal wifi-a, u slucajevima gde ima potrebe za jakim wifi signalom (veci objekti, itd.) Ostavio sam link, ali navodim i tih par recenica sa ovim interesantnim cinjenicama:

"-ZTE MF283+ is shaped like a UFO and it really can do anything.
-MF283+ can also act as a DSL modem and a wireless router. You can use a telephone line to set up an internet connection.
-In some scenarios where strong Wi-Fi signals are required, you can mount two Wi-Fi antennas for the router.
- MF283+ can also be used for storage and file sharing. As long as you insert a flash disk or USB disk into the router, data can be shared among multiple users in the LAN to function as a simple file server."
Neke su stvari ovde date jasnije, nego u uputstvu.

Nazad
Vrh Dno