Šta je novo?

Raskid ugovora sa Telekomom

• Začetnik teme Začetnik teme Markic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Markic

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2013
Poena
555
Moja oprema  
Laptop
Macbook Pro M4 Pro, HP Pavilion 17
Mobilni telefon
Google Pixel 8 Pro
Pametni uređaji
Galaxy Watch 4 Classic
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav, prekipelo mo je da se zezam sa Telekomom, internet konstantno puca, WiFi ne radi, ne žele da zamene modem, stalno je problem do mene, ne do njih, dolazio je majstor da menja kablove, kada je izvadio stari rekao je da je kabl relativno nov (što i ima logike pošto je nedavno rađena potpuna rekonstrukcija kablova u zgradi i uvođenje interfona..) kaže da nema šanse da je do njega, ali ja ga već zamenio, šta sad, valjda onaj tehničar zna bolje od ovog majstora.
Problem se nije javljao sinoć od kada su zamenjeni (probao sam preko LAN kabla, jer jelte WiFi ne radi), ali jutros ponovo isto.
Ja nemam nameru da se zezam sa Telekomom, kada njih ne zanima zadržavanje starih korisnika (10 godina sam kod njih), ostalo mi je još 11 meseci ugovora.

Zanima me jel mogu ja da raskinem ugovor, bez plaćanja penala?

imas vec par tema o Telekomu, trebalo je tamo da pitas. u stvari najbolje da pitas Telekom.

@Markić: To sve što si naveo sad i ranijim komentarima ovde na forumu lepo odeš u poslovnicu i kažeš njima (prvo "šalterušama", pa onda ako uzmu da pametuju tražiš "šefa" da sa njim porazgovaraš) i naravno napomeneš da ukoliko to ne možeš da rešiš sa njima da ćeš se obratiti Ratel-u.

Ako to sve nije dovoljno da lepo sporazumno raskinete ugovor onda se stvarno obratiš Ratel-u gde ćeš u tom formularu koji popunjavaš na sajtu da navedeš isto koje svi sve korake preduzeo direktno sa Telekom službom i samostalno (menjanje instalacije u stanu, pa menanje dalje po zdradi kabla) da neće da ti daju raskid ugovora bez "penala". Za Ratel je uvek korisno da imaš i neku pisanu komunikaciju (tipa mailove koje si slao Telekomu) da dodaš kao prilog.

Nadam se da prijava RATEL-u neće biti potrebna i da ćemo se lepo sporazumno složiti u vezi raskida ugovora.

Sa Telekomom, teško na taj način

@nuk Pretpostavljam da neće biti lako raskinuti ugovor, ali neću im sigurno plaćati net koji ne radi. Ako treba prijava Ratelu, poslaćemo i prijavu.

Zaista su bili da kažem bezobrazni, pošto ih od decembra zovem da prijavim problem, dosta puta nisu čak ni uneli prijavu u sistem, pa me još bacali u trošak zamene kojekakvih kablova. Voleo bih da do ovoga nije došlo, jer su za svih 10 godina bili manje-više korektni.

E baš bezveze... Ti si menjao, kablove i ništa ?

Modem si sam zaledio i crko wifi... 🙂

E baš bezveze... Ti si menjao, kablove i ništa ?

Modem si sam zaledio i crko wifi... 🙂

Menjao sam kablove, radilo super neka 2-3h, i ponovo isto.
Ne verujem da je do toga što sam ga zaledio (ako se držanje od 3h smatra zaleđivanjem), pošto se ovaj problem prvo pojavio kod mene početkom decembra, pa je WiFi proradio nekako, ali sada ne radi nego kada stojim blizu modema.

Okreni ti sad opet podrsku na 0800 pa internet. I prijavi. Docice opet. Samo mi je cudno, kod mene kad je bio covek. U torbi par modema...

Jesi zvao broj koji sam ti poslao ?
Jel proveravao paricu taj majstor ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako to mislis-ne zele da zamene modem??? Ugasis ga,zoves, kazes ne radi, dodjite da ga uzmete i donesete novi.Vrlo lako je moguce da brljavi iako je ispravan,jednom sam imao slicno iskustvo,ali znao sam ljude u podrsci, pa nije bilo problema (mada mislim da ne bi bilo ni ovako...)

Kako to mislis-ne zele da zamene modem??? Ugasis ga,zoves, kazes ne radi, dodjite da ga uzmete i donesete novi.Vrlo lako je moguce da brljavi iako je ispravan,jednom sam imao slicno iskustvo,ali znao sam ljude u podrsci, pa nije bilo problema (mada mislim da ne bi bilo ni ovako...)

Prijavljivao im više puta, ne žele da zamene, jer kao ne Telekom ne garantuje za kvalitet WiFi. Onda sam insistirao da proslede nekom moj zahtev za zamenu, pa je posle zvala neka žena koja mi je rekla da je modem noviji, te da nisu imali primedbi oko njega, te da ja probam da pomerim isti na neku drugu lokaciju u stanu, ili da promenim kanal.

Kada je dolazio drugi put čovek ja sam ga pitao kako on argumentuje da je modem ispravan, a on mi je rekao da je preko svog uređaja merio kvalitet neta, pa mi je zapisao na nekom papiru podatke koje je dobio na tom uređaju (nije hteo da mi pokaže odmah na uređaju, dok je prvi pokazivao na uređaju, što znači da je ovaj drugi mogao na papiru da napiše šta god želi) pokazivao je podatke koji su bili umanjeni od onih koje prikazuje modem putem 192.168.1.1 , zapravo on je sve vreme prikazivao brzinu od MaxDown 82 MB/S, koja se podudara sa brzinom dole u sandučetu, a na papiru mi je tehničar pisao 62-63MB/S. To mi je odmah nešto smrdelo, ali mi se on pravdao da model previše greši i "naduvava" parametre.

Poslednja izmena:
Markic a ti imas problem sa wifi ? [emoji3]

Markic a ti imas problem sa wifi ? [emoji3]

Sve se kod mene raspada, WiFi ne radi, net puca čim krenem nešto da preuzimam preko neta, probao danas da update-ujem AMD drivere, puče net.. Od sutra besplatan Project Cars za Xbox, verovatno će se skidati 10 dana, pošto se update za Watch Dogs 2 skida od nedelje i još se nije skinuo. Brzina neta (kada radi) nekada 12Mb/s, nekada 5Mb/s, a paket 20/2.

Nije uvek isti kvalitet parice, moze da varira iz vise razloga 60/80 max.

Ako se zalis zbog WiFi, tu nazalost ni kod jednog operatera neces naici na razumevanje 🙁
Iscimaj ih preko RATELa, ili stvarno "sredi" modem da ni LAN ne radi.
Nekako, kod Telekoma, kao da drugi ljudi skroz citaju prijave kada su preko RATELa.

Pre nego sto pocnes da se upustas u avanture ratel - telekom, obrazlozicu ti moju situaciju koju sam imao sa telekomom.
Uzmem vdsl, 50 mbps (tad najskuplji paket), iphone, box pakete, razna cuda, zakljucim ugovor na 2 godine.
3 meseca perfektno radi 10/10, kao sto je i godinama kod telekoma adsl radio.

Jednog dana, renovirali maxi ispod moje zgrade, majstori naravno priuceni, sasekli svima liniju. Niko u zgradi 2 dana nije imao telefon. Telekom naravno morao da sanira stetu.

Sta se desilo posle sanirane stete:
Poceo da puca vdsl uplink, radi restart na svakih 3, 4 sata, veliki broj gresaka FEC, sta god da li je. IPTV sav pikselizovan.

Zovem telekom, dodju oni sa mernim aparatima, izmere kod mene u stanu da je slab signal (ja sam na 10om spratu inace), a dole kod kutije superiska signal.
Odgovorno tvrde da je greska kod mene, moze biti i 5 metara los kabl, a moze negde i biti izmedju 10og i 1og sprata los kabl, ko ce ga znati.

Zatrazim ja fino da se preinaci ugovor (cak i budem uljudan, ne trazim raskid, nego samo ukidanje vdsl-a, i da nastavim da placam rate za telefon, i neka ostane fiksni standardno).
Odbiju oni mene fino, kazu da je nije u "njihovoj nadleznosti" infrastruktura iza telefonske kutije, nego samo do telefonske kutije.

Pitam ja njih: "da je kuca, pa da menjam kablove, a gde da izrovarim izmedju 1og i 10og gresku u kablu". I dalje sam odbijen.
Napisem tuzbu ratelu, iznesem slucaj.
Posle 2, 3 nedelje, opet dolazi telekom da meri, i kaze meni covek: "ucinicu ti da napisem los izvestaj po nas, da nema signala, inace, nikad ti nece dati raskid ugovora".
Ratel boli uvo, oni samo vide, i raportiraju, radi ili ne radi.
Jedva dobijem preporuku od ratela da moze da se preinaci ugovor.

Zadnja etapa telekom: obicna devojka koja radi (u popularnom nazivu salterusa), nije znala kako da preinaci ugovor, kaze ovo je presedan. Slucaj zaglavio kod diretkora. Direktor morao da potpise da odobrava novi ugovor.
Sve u svemu: Dok telekom radi, on je super, kada postane tesno, oni su bljuzga, ne znaju da rese situaciju. Zamena modema na lepe reci?! Nema sanse!!!!!!!!

Gazi marvu, napisi tuzbu ratelu, udri i to spam svakog dana. Kakav kvalitet wifi-ja, kakvi kablovi, kakvi bakraci. Ako su oni tebi dodelili uredjaj na koriscenje, i ne radi bilo koji segment tog uredjaja
tipa modulacija signala, ili wifi, ili neki lan port, to nije tvoj problem, zgazi ih da to menjaju!!!!

Nema sanse da izadjes iz ugovorne obaveze, osim ako ne platis penale u iznosu od 11 racuna, koliko ti je ostalo.
Po mom misljenju: ili gazi, ili pogni glavu i sacekaj 11 meseci da prodje, imas cak i srece, meni kada se ovo desilo ostalo je jos 2 godine da giljam.
Zamisli da nije prosla zalba, placao bih iz meseca u mesec vdsl koji ne mogu da koristim, ne bih mogao da gledam tv itd. A da ne pricam da fiksni telefon susti, i to u centru Beograda!!!!

Ako imaš Tilgin i ne radi samo Wifi a na "kablu" je sve ok, to je jer je sam uredjaj krš za Wifi. Stavi neki običan ruter za wifi i trebalo bi da bude bolje

Nije RATEL uopste naivan. Oni ne smeju zvanicno nista da kazu ili naloze, ali zato i jesu tu - da ispadne da su potrebni, pa da prime plate 😉
Ali kada se zalis na pravu stvar, resi se kada se zalis RATELu nekako!

Jaksa, kakav Tilgin??

Poslednja izmena:
Ako imaš Tilgin i ne radi samo Wifi a na "kablu" je sve ok, to je jer je sam uredjaj krš za Wifi. Stavi neki običan ruter za wifi i trebalo bi da bude bolje

Nije problem samo u WiFi signalu, internet konstantno puca, modem se restartuje, nekada puca svaki minut, nekada se smiri i ne puca po dan-dva.

Poslednja izmena:
Ubij ruter, to ti je minut posla, i najjednostavnije resenje. Takodje, ili si ti konfuzan ili telekomci: kazes wifi ne radi, oni kazu da ne garantuju za kvalitet???? Pa jel garantuju da ga ima uopste??? Kazi nije kvalitet sporan, vec nepostojanje usluge. Ako dobijes papir od ratela u kome potvrdjuju da ne dobijas punu uslugu, presavij tabak pa ih tuzi.

Sve mi je ovo jako cudno,drugar imao ruter bez wifi, zatrebao mu, dosli ljudi zamenili ruter.

Ubij ruter, to ti je minut posla, i najjednostavnije resenje. Takodje, ili si ti konfuzan ili telekomci: kazes wifi ne radi, oni kazu da ne garantuju za kvalitet???? Pa jel garantuju da ga ima uopste??? Kazi nije kvalitet sporan, vec nepostojanje usluge. Ako dobijes papir od ratela u kome potvrdjuju da ne dobijas punu uslugu, presavij tabak pa ih tuzi.

Sve mi je ovo jako cudno,drugar imao ruter bez wifi, zatrebao mu, dosli ljudi zamenili ruter.

I meni je ovo čudno, jer su pre dolazili i bez problema menjali modeme, ali sada kao da za inat ne žele da zamene.
Jednostavno u početku sam imao slab WiFi signal, sada ga više ni nemam.

Ja sam lično imao problem sa net-om, došli ljudi izmerili signal na ulazu u zgradu (fttb), u stanu (na priključnom mestu), kad sam stavio dodatni wifi ruter a ubio wifi na tilginu sve je proradilo kako treba.
Reklamacija mi je naravno odbijena 🙂

Kako god da okrenem, neću lako uspeti da raskinem ugovor.
Dok ja to sve rešim, ugovor će sam isteći.

#Markic druze. Vec se 15 dana mucis sa ruterom. Poslusaj nas i "sredi" ga, pa prijavi da vise uopste ne radi. Tehnicar koji bude dosao ga nece rastavljati pred tobom. Jednostavno ce utvrditi da nije ispravan i ako je poneo rezervni sa sobom, zamenice ti ga. Ovaj ce da spakuje i ponese sa sobom i bacice ga na gomilu sa ostalim pokvarenim. Oni moraju da ga zamene dok si pod ugovorom da bi mogli da ti pruze i naplacuju uslugu. Kad ih stavis pred svrsen cin zamenice. Ako i posle budes imao problema onda ces zasigurno znati da nije do njega pa se onda ganjaj sa njima dalje.

Slično iskustvo kao i @stefkev, zato sam i napisao prethodni post.
Ja sam imao problem sa padom brzine u večernjim satima, u nekim momentima toliko da internet postaje totalno neupotrebljiv. Tri puta zvao podršku, svaki put šalju ekipu u prepodnevnim časovima i parametri budu na granici. Na kraju zaključuju da je problem u instalaciji za koju oni nisu nadležni, jel'te, na tome se završi. Pošto sam u međuvremenu uzeo sbb paket, jednostavnije mi je bilo da im isplatim preostali dug i raskinem ugovor, nisam imao živaca da teram do kraja.
Pride, prilikom reklamacije, svaki poziv traje u nedogled, prebacuju sa čoveka na čoveka, minimum 3 dana je potrebno ds bi izašli na teren, dolaze bez ikakve najave a znam da neće uraditi ništa, nisam mogao više...

A preko kabla (lan) jel puca veza?

Za wifi ima hiljadu razloga za pucanje veza, pocev od rutera preko bluetootha (yeap, bt takodje uvodi smetnje) i drugih uredjaja do drajvera.

-
U svakom slucaju, dosta si se izmajao s njima i bilo bi redno da se pozabave problemom.

Edit: vidoh sad da si pisao i za lan. U tom slucaju uopste im ne spominji wifi, vec samo LAN. Cim spomenes wifi, odmah te na to otkace.

Poslednja izmena:
Slično iskustvo kao i @stefkev, zato sam i napisao prethodni post.
Ja sam imao problem sa padom brzine u večernjim satima, u nekim momentima toliko da internet postaje totalno neupotrebljiv. Tri puta zvao podršku, svaki put šalju ekipu u prepodnevnim časovima i parametri budu na granici. Na kraju zaključuju da je problem u instalaciji za koju oni nisu nadležni, jel'te, na tome se završi. Pošto sam u međuvremenu uzeo sbb paket, jednostavnije mi je bilo da im isplatim preostali dug i raskinem ugovor, nisam imao živaca da teram do kraja.
Pride, prilikom reklamacije, svaki poziv traje u nedogled, prebacuju sa čoveka na čoveka, minimum 3 dana je potrebno ds bi izašli na teren, dolaze bez ikakve najave a znam da neće uraditi ništa, nisam mogao više...

Skroz isto se osećam, nemam živaca da se cimam više sa njima, jednostavno su me prebacivali sa čoveka na čoveka, da na kraju ne bi ni uneli prijavu u sistem, bukvalno su me ******vali. A kada kažu da će neko izaći, odlažem sve obaveze, čekam ih , jer se ne najave uopšte.

Ako mislis da je samo problem u ruteru, nema potrebe da ih cekas, nego idi kod njih.
Prvo prijavi kvar telefonom (mozes pre toga i da 'ubijes' ruter). Kad prijavis kvar, ruter pod misku, odes u Telekom, nadjes coveka koji radi sa ruterima i na licu mesta odradis zamenu za neki drugi. Tako sam ja radio vise puta i nije bilo nikakvih problema.
Sto se tice problema sa pucanjem konekcije, proveri u kakvom stanju ti je parica. Imao sam slicne simptome i na kraju se ispostavilo da je parica bila u pitanju.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
A kako da izvrsi smaknuce?
Kako se proverava "parica"?
Kakva treba da bude, a kakva je kad nije dobra?
...

Ako mislis da je samo problem u ruteru, nema potrebe da ih cekas, nego idi kod njih.
Prvo prijavi kvar telefonom (mozes pre toga i da 'ubijes' ruter). Kad prijavis kvar, ruter pod misku, odes u Telekom, nadjes coveka koji radi sa ruterima i na licu mesta odradis zamenu za neki drugi. Tako sam ja radio vise puta i nije bilo nikakvih problema.
Sto se tice problema sa pucanjem konekcije, proveri u kakvom stanju ti je parica. Imao sam slicne simptome i na kraju se ispostavilo da je parica bila u pitanju.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nosio sam im ja modem, ali oni nisu želeli da ga zamene, rekli su mi da je procedura takva da treba tehnička služba da izađe na teren, tehnička služba dođe i kaže nije do modema problem.
Jel postoji još opcija prenosa ugovora na treće lice?

Nazad
Vrh Dno