Šta je novo?

i3 7100 ili fx 8300

mare06412

Poštovan
Učlanjen(a)
07.02.2017
Poena
50
poz,namravam ove nedlje da uzmem procesor ram i plocu pa mi treba oko izbora procesora.komp mi treba iskljucivo za wow i wot na raspolaganju cu imati oko 30000,uzeo bi za sad samo 4gb rama a kasnije bi dodao jos 4gb a plocusam misli neku asus ili gygabite najjeftiniju.citam danima forume neki kazu da je intel bolji neki amd zbog vise jezgra na kraju ni sam ne znam sta da uzmem.pomagajte pls :(

Intel pentium g4560- isti kao i3 7100 samo duplo jeftiniji. Jedina razlika je u kloku 200-300mhz sto je mizerno, u sustini isti dual core-quad thread chip.
G4560 kosta 8000 u bench shopu.

H110 ploca najobicnija ddr4 ti je oko 6500, ako hoces malo bolju sa 4 ram slota i m.2 slotom i vise sata konektora one su oko 80-100e.

Konacno ram, posto je ovaj procesor dosta jeftiniji mozes komotno u 200e budzet, i manje, 170-180 u zavisnosti gde kupujes komponente, da ubacis g4560+h110+8gb rama.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

ispravan rezon.

hvala puno!!!!za ostatak novca cu umesto 8gb rama uzeti jedan ssd od 120gb.imamsamo jedno jos pitanje vezano za ram,vidim da procesor podrzava 2400ddr a ploce koje sam gledao 2133,jel postoji neka ploca koja moze 2400 ili je bolje da uzmem ram na 2133?

Postoje, ali su skuplje od obicne h110.

Za 2400 memoriju moras b250/z170 ili z270 socket.
Ne znaci ti nista ta razlika da bi samo zbog toga uzimao ploce.

sa sam video da za g4560 ploca mora da ima flesovan bios ili mora prvo da se ubaci sky lake procesor kako bi se flesovao,da li znate jel kod na u radnjama prodaju vec flesovane ploce ili to moram sam da odradim?

sa sam video da za g4560 ploca mora da ima flesovan bios ili mora prvo da se ubaci sky lake procesor kako bi se flesovao,da li znate jel kod na u radnjama prodaju vec flesovane ploce ili to moram sam da odradim?

ako ih pitas, odradice ti... meni su u emmi radili dva puta vec, verujem da rade i ostali.

ispravka: jednom emmi, jednom win win, iako je to isto :)

Tamo gde kupis kulturno zamolis da ti to urade u servisu, bilo koja iole normalna radnja ce to uraditi bez problema. Ako neki ne budu hteli, uvek ima radnji koje ce pristati da to urade.

Meni bi bilo zao kupiti g4560 i ograniciti ga na 2133MHz ram,zato bi ga uzeo jedino uz b250 i bar 2400MHz,stom ram brzinom izjednaci i3 6100.
Uz to nemas brige dali ce cpu prepoznati...

Poslednja izmena:
Po meni, ne Treba se doplacivati za plocu i za ram za minimalne performanse.

Ako je na budzetu, uz cpu od 65e ide jeftina ploca i ima najbolji bang for buck.

Po meni se kupovina b250 ploce samo zbog memorije od 2400 uz budzet cpu uopste ne isplati, bolje ostavi novac i uzmi neki 240gb ssd, kad uzmes plocu cpu i ram za 180e~, mozda i manje, malo ti fali preko onih 70e za neki 240gb ssd i imas full konfu :)

Emmi i win win su ista firma, obe drzi Alti. Tako da mozes da trazis da ti daju po istoj ceni ako nadjes jeftinije kod jednih. A sta su pretrpani, nemaju 10 minuta da odrade flesh, jos dobijaju pare za to.

Po meni, ne Treba se doplacivati za plocu i za ram za minimalne performanse.

Ako je na budzetu, uz cpu od 65e ide jeftina ploca i ima najbolji bang for buck.

Po meni se kupovina b250 ploce samo zbog memorije od 2400 uz budzet cpu uopste ne isplati, bolje ostavi novac i uzmi neki 240gb ssd, kad uzmes plocu cpu i ram za 180e~, mozda i manje, malo ti fali preko onih 70e za neki 240gb ssd i imas full konfu :)

Zavisi kako kome,ipak trenutne cene u srbiji za b250 su previsoke i jedino da saceka da se normalizuju,b150 ploce npr su samo 1 crvena vise od h110.
Dakle ako mora odmah i trazi se bestbuy onda naravno g4560+h110,ploce koje su tek pristigle trebali bi imati noviji bios vec.

Poslednja izmena:
Ako nece da ti flashuju bios, a to je posao od 2 min-ne trebaju im tvoje pare, idi u drugu radnju.

B250 ploce su same oko 100e, ne bas isplative ali nude dosta za kasnije. Pogledaj neki video na digital foundry kako reaguje cpu sa brzom ddr4, alu oni koriste titan X P da bi se videle te vece razlike.

Kad sam kupio i5 4460 zajedno sa asus h81m-c (zbog pci) citao sam razne komentare kako ta ploca mora da se flesuje da bi prepoznala haswell refresh,ipak sam narucio i ploca je dosla uz zadnji bios i sve bez problema radi,tako bi bar trebalo biti i sa skylake plocama iz nove ture.

B250 ploce su same oko 100e, ne bas isplative ali nude dosta za kasnije. Pogledaj neki video na digital foundry kako reaguje cpu sa brzom ddr4, alu oni koriste titan X P da bi se videle te vece razlike.
U nemackoj b250 ploce pocinju vec od 66e:
http://www.mindfactory.de/product_i...151-Dual-Channel-DDR-mATX-Retail_1136441.html
http://www.mindfactory.de/product_i...51-Dual-Channel-DDR4-mATX-Retail_1136456.html

Za te razlike netreba titan xp, i jedna 1050ti ce biti dovoljna u mnogo naslova da napravi razliku (pa i tu malu),ipak su to entry procesori...

Poslednja izmena:
b250 + pentium = 165e
h81 + i5 = 200e
mislite o tome :)

hocu da kazem, pentium je BUDZET procesor... stavljati ga u pricu sa brzom memorijom i skupom plocom nema nikakvog smisla...

Poslednja izmena:
Osim sto taj i5 sam kod nas kosta skoro 200e bez ploce.

Za 170-180e ima ploca+cpu+ memorija i to je best buy.
Tamo gde potrosis tih 21000~ ako ti ne odrade flash biosa uz to, stvarno ne znam sta da im kazem.

gledao sam cene kod madjara na kp. kod nas je jako precenjen i5, preteruju stvarno.
vidim da je i kod madjara malo poskupelo, znam da su 4440-4460 bili 160e, sada su 165-170.... uzeti to i najobicniju h81 plocu je daleko primamljivije nego bacati pare na trenutno preskup b250.

ne navijam za i5+h81, vec za budzet konfu - g3450 + najjeftinija moguca h110 ploca (koja odgovara kupcu, konektori itd)

poz,namravam ove nedlje da uzmem procesor ram i plocu pa mi treba oko izbora procesora.komp mi treba iskljucivo za wow i wot na raspolaganju cu imati oko 30000,uzeo bi za sad samo 4gb rama a kasnije bi dodao jos 4gb a plocusam misli neku asus ili gygabite najjeftiniju.citam danima forume neki kazu da je intel bolji neki amd zbog vise jezgra na kraju ni sam ne znam sta da uzmem.pomagajte pls :(

Pre nego postuješ na forumu, pročitaš pravila.
Ovakva pitanja se postavljaju u posebnom delu foruma.
https://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?42-ploča-procesora-kulera-i-memorija

Nazad
Vrh Dno