Šta je novo?

SBB - Generalna diskusija (nije tema o EON-u)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A sto vam smeta unfi? Mislim, vidim da se ljudi bas trude da ga iskljuce, a ne razumem zasto, kad je ideja odlicna.
Odlična ideja, loša realizacija.
Neka stave svoju posebnu opremu za unifi pa će biti ok, a ne na račun korisnika.
Uostalom, neki uređaji jednostavno nisu predviđeni da odašilju 2 WiFi signala što degradira performanse kompletno i još dodatno zaguši, ionako već zagađen, 2.4GHz etar.

Sent from my Nexus 5X

Odlična ideja, loša realizacija.
Neka stave svoju posebnu opremu za unifi pa će biti ok, a ne na račun korisnika.
Uostalom, neki uređaji jednostavno nisu predviđeni da odašilju 2 WiFi signala što degradira performanse kompletno i još dodatno zaguši, ionako već zagađen, 2.4GHz etar.
Tako je, odlicna ideja. To se pokazalo do pojave istog na svim HG. Taj tadasnji pocetak je bio odlican, tamo gde je postojala SBB oprema UniFi je radio odlicno, plus bilo je flat za svakoga. Ocekivalo se da ogranice kolicinu protoka ali i da prosire mesta te skalamerije da pokrivenost bude veca ili bar pristojna i to je bilo ok prihvaceno kod svih. A oni izabrali u stvari najlosiju varijantu pocetne ideje dostupnosti. Sada je kao ta neka pokrivenost enormno velika i to reklamiraju, time se hvale i to potenciraju do smaranja. Ali nije tako jer je pojedinacno emitovanje sa uredjaja toliko kratkog dometa da u stvari kao da ne postoji jer je toliko nejako da ne moze da se koristi kao onda kada su imali svoju veliku emisionu skalameriju gde sam, na primer, ja mogao da koristim Internet na laptopu u centru grada kao da sam kod kuce na zici (u to vreme i kad su bile te neke brzine - neprimereno je porediti sa danasnjim brzinama zicom, naravno!).

Ovi uredjaji, HG koje SBB daje, jesu predvidjeni za dva bezicna signala i to radi bez problema - samo radi - ali je nejako u odnosu na veliki uredjaj koji su imali ranije. I tacno, plus sto je povecan broj komada... zagadjuje...

Neki kazu da je to i tako dosta zastupljeno u evropi, odavno. Pa ok, ja se malo raspitivao svojevremeno kad je to uvedeno i u pravu su, tacno je. Ali to nije razlog da SBB i kod nas „videla zaba da se konji kuju pa i ona digla nogu”, narocito jer je inicijalno bilo sasvim kako treba.

Pozdrav!

Otkada Sbb racun moze da se plati u Idea, Roda marketima preko bar koda na racunu?
Tek danas sam saznao za tu novinu.

A sto vam smeta unfi? Mislim, vidim da se ljudi bas trude da ga iskljuce, a ne razumem zasto, kad je ideja odlicna.

Ako mene lično pitaš...

1. Živim u delu Zemuna gde su sve kuće (iliti nema zgrada u krugu od 2km), gde svaka kuća ima svoj internet. Da bi neko imao koristi od mog Unifija mora da udje i sedne u moje dvorište da bi ga koristio, tako da je besmisleno da ga držim uključenim kada niko ni u teoriji ne može da ga koristi.
2. Ja ne koristim Unifi kada sam u gradu jer koristim mobilni internet pa nema svrhe da imam "aktiviran svoj unifi kada ne koristim tuđi".

Može na ubee da se ugasi unify ? :)

Može, preko "mojsbb portala".

Ugasiš i gubiš i ti mogućnost korišćenja..
Sedim i razmišljam o fizičkom sabotiranju unifija [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kao što sam rekao, ja ni ne koristim Unifi tako da me baš briga što gubim mogućnost ;)

Da bi neko imao koristi od mog Unifija mora da udje i sedne u moje dvorište da bi ga koristio, tako da je besmisleno da ga držim uključenim kada niko ni u teoriji ne može da ga koristi.

Ja samo zato i koristim Unifi, kada dodjem u goste na lokaciju gde ima SBB internet, da ne moram od vlasnika da trazim lozinku za Wifi i da je manuelno unosim. Dok vijanje Unifi po gradu i tome slicno uopste nije realno, zbog male snage kucnih Wifi rutera, iako vecina izgleda bas to ocekuje, da koristi Unifi u gradu, u pokretu.

Posto iskljucivo zbog tehnickih razloga koristim samo wi-fi da li da predjem na Ubee modem?
Trenutni modem Cisko, povremeno gubi i slabi mu signal a sada kako su povecali brzinu imam i manje gubitke.
Da li mi Ubee na 5.0 Ghz resava taj problem? Mislim trebalo bi.

Poslednja izmena:
Posto iskljucivo zbog tehnickih razloga koristim samo wi-fi da li da predjem na Ubee modem?
Trenutni modem Cisko, povremeno gubi i slabi mu signal a sada kako su povecali brzinu imam i manje gubitke.
Da li mi Ubee na 5.0 Ghz resava taj problem? Mislim trebalo bi.
Resava.

Ово је послао 6п!

Jedini razlog zasto ja drzim unifi ukljucen je da prijatelj koji zivi u Nemackoj ovde ima net kada dodje u srbiju. To mu je najjednostavnija varijanta, zavrsava mu posao. Sav net koji uzme iscuri mu jako brzo jer mora cesto da prati sigurnosne kamere a unifi ima na brdo mesta. Video sam da sam dao jos nekome ali ne secam se kome, ja ga sigurno ne koristim [emoji14]

sent from P9 lite

I ja imam dva druga i drugaricu na unifi i brat i ja.. I ne potrošimo sve jer imamo svi net na fonu i unifi kući i na pooslu.. A lupam unifi mi koristi jer ga imam kad idem na fax i npr tako nekim mestima gde ima sbb zona a ima je uglavnom gde se ja krećem..

Kratko pitanje. Imam SBB-ov Duo Gold paket već godinu i po dana i moram priznati da do pre nedelju dana nisam imao apsolutno ikakvih problema s internetom. E sad, u tih poslednjih nedelju dana mi se u više navrata dnevno desi da mi internet sam od sebe prestane raditi (uopšte nema protoka) s tim da na kompjuteru u W10 mi ne prikazuje promene (dole desno ikonica za konekciju), tj ponaša se kao da sve radi. Znači neće ni preko telefona da radi, ni preko PC i PS4. To sve traje po nekih 5-6 minuta i onda opet sam od sebe proradi. Nevezano da li bih ili ne bih restartovao modem. Imam Cisco EPC3928 modem i ne znam jel' do njega možda neki problem ili?

Послато са Nexus 6P

Ako ne radi ni na jednom uredjaju, naravno da je do njih. Zovi i prijavi smetnje.

Ako ne radi ni na jednom uredjaju, naravno da je do njih. Zovi i prijavi smetnje.
Zvao pre dva dana, pričao sa tehničkom podrškom i gđica iz call centra mi kaže da je odradila reset mog modema i kao da bi to trebalo da sredi stvar. Al' i dalje isti problem.

Послато са Nexus 6P

Zoves opet, nema ti druge.
I hoću.

Evo ovo sam ufotkao juče kada mi je prestao raditi net. A sve svetli kao da normalno radi.

6f70e142242014e7f51d4530dfc19763.jpg

Послато са Nexus 6P

A kako meni onda radi 50 Mb/s?
Tako kaže SpeedTest.

Jako tesko da je to epc2100 modem, to je docsis 2 modem sa po jednim kanalom u oba smera, teoretski on moze da izvuce do 37-8 mbps, i to u idealnim uslovima tipa jedini modem na kanalu sa 0% utilizacije
Ako to jeste scientific atlanta i napred pise epc2100, onda si srecnik, ili ti speedtest pokazuje pogresan rezultat.
Inace, svakako bi bilo bolje da ga zamenis za docsis 3 modem, posto ruter vec imas, dakle klasican docsis 3 modem epc 3208 sto zbog protoka, sto zbog stabilnosti.

Preselio sam paket na drugu adresu, koristio sam onaj Duo od 3100din. Juce slucajno proverim brzinu kad ono 30/1. Ulogujem se na MOJ SBB, ono pokazuje kao da uopste nemam nikakav paket aktivan. Ulogujem se i preko mobilne aplikacije ono za paket pise NULL. Jel se desavalo ovo kome?

Preselio sam paket na drugu adresu, koristio sam onaj Duo od 3100din. Juce slucajno proverim brzinu kad ono 30/1. Ulogujem se na MOJ SBB, ono pokazuje kao da uopste nemam nikakav paket aktivan. Ulogujem se i preko mobilne aplikacije ono za paket pise NULL. Jel se desavalo ovo kome?

Verujem sa bi poruka na fejsu sbb-u uz broj ugovora i opisom problema rešio problem za 10 min kao i uvek..

Jako tesko da je to epc2100 modem, to je docsis 2 modem sa po jednim kanalom u oba smera, teoretski on moze da izvuce do 37-8 mbps, i to u idealnim uslovima tipa jedini modem na kanalu sa 0% utilizacije
Ako to jeste scientific atlanta i napred pise epc2100, onda si srecnik, ili ti speedtest pokazuje pogresan rezultat.
Inace, svakako bi bilo bolje da ga zamenis za docsis 3 modem, posto ruter vec imas, dakle klasican docsis 3 modem epc 3208 sto zbog protoka, sto zbog stabilnosti.

Kada se otvori preko IP adrese u browseru piše da je u pitanju WebStar EPC2100R2, evo i screeenshot-a.Na samom modemu piše Cisco 2100 Cable Modem.
A evo i koliko može maksimalno:
http://www.multicominc.com/product/dpc2100r2/

edit: Sad sam zvao podršku da pitam da li mogu da mi zamene ovaj modem za nov, ali neće da može. Moram da potpišem novi ugovor da bi mi zamenili, a to mi trenutno ne pada na pamet.
Šta reći, baš su pilićari. Da su mi dali možda bih i potpisao u nekom trenutku, sada ću debelo razmisliti da li da se upuštam u ovo.

Prilozi

• Screen Shot 2017-02-07 at 14.36.43.png
    Screen Shot 2017-02-07 at 14.36.43.png
    43.8 KB · Pregleda: 183
Poslednja izmena:
Pitanje: Mogu li sam da kupim ovaj cable modem i zamenim postojeći ili mora da bude baš od SBB-a?

Bem ti sunce, skidam torrent 8 mb/s! Da mi je ovo neko pricao u Srbiji pre 7,8 godina ma samo bi mu se nasmejao. :D
Za par godina moracemo menjati HDD jer nece stici da upisu koji brzinama ce se skidati materijal.

Mora njihov. Potpiši na godinu dana,ako mora zbog zamene.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno