Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Hvala svima na odgovorim, cekam usb ekstendere da kupujem komponente :) v1200 6x sapphire nitro 480 8gb, btc h81 ploca. I nadam se da cu biti roi za nekih godinu ako sve prodje planu

Sent from mTalk
Pa, prelazak ETH na POS (možda sada u februaru) će ti znatno pomjeriti ROI. Svi će se prebaciti na ETC i ZEC i diff će tamo opasno da skoči. Bez pojave novog novčića biće to oko 0,5$ po kartici, možda i manje.

Kakav je ovaj cvet... Da li je ok za 6x rx480? SUPER FLOWER LEADEX 80+ 1200W

Odlican izbor za 6 x 480, ali da ne bude sve sjajno treba se malo pogledati povezivanje 6 kartica na njega.

Ima ukupno 8x8pin, ali 5 kablova (3 kabla sa po 2 x8 pin konektora to je 6 i 2 kabla sa po 1x8pin). Znaci tu posto ima 5 kablova sa lakocom stavis 5 kartica, za 6 karticu ja bi iskoristio CPU to Gpu adapter.

takodjer ima samo dvije molex grane cini mi se ukupno 5 molex konektora, nije sto se tice kablova bas lagano povezat, ali sto se tice kvaliteta idealno za 6x480.

Imas vise nacina kako povezati 6 kartica:
1) da koristis 3 USb extendera sa 6pin a 3 USB sa moleksom
2) da mu umjesto sata grana napravis molex grane (tako sam ja uradio sebi) na ovaj nacin izbacas sata to molex adaptere, ja ih gdje god mogu izbacam jednostavno ne zelim da ih koristim.

Pozeljan je cpu to gpu adapter i to 2x 6+2pin sa mogucnosti da je bar razmak 15cm izmedju, pozeljno duzina kablova 15cm+

Šta ako kupim USB ekstendere/razdelnike?
Oću na 1nu ploču da nabijem svih 10 kartica koje imam.
Zato sam pitao/mislio da li će i koliko da ih vidi windows na toj ploči?
@goldi rece da win 10 vidi maksimalno 8 kartica. Ako se dobro secam. I ja hteo da probam sa razdelnicima. Javi kako si prosao pa da kupujem i ja. Da "uguram" jos jednu 480ku, ako vec nece dve

Poslednja izmena:
Negdje na YT gledah da je to možda najlošija 4xx kartica. Sutra ću pronaći link ako ne uspiješ do tada i sam.

Meni @demios rece da je red devil ok, e sad nmg da se setim dal je pricao za 480 ili 470 :)

PowerColor 480ka ima 6pin psu kabl što je za naponsko preopterećenje premalo...

Poslednja izmena:
ja imam 3 red devil 480 8gb i rade odlicno. ali ih ja vise ne bih uzimao jer imaju 2 godine garancije..pa bih pre svega modele sa 3 godine garancije domace gledao..ja sam uzeo red devil kad je bio na akciji u emmiju...subjektivno mozda, ali mi se vise svidja kad su tri godine garancije

ja imam 3 red devil 480 8gb i rade odlicno. ali ih ja vise ne bih uzimao jer imaju 2 godine garancije..pa bih pre svega modele sa 3 godine garancije domace gledao..ja sam uzeo red devil kad je bio na akciji u emmiju...subjektivno mozda, ali mi se vise svidja kad su tri godine garancije

ps. inace u rudniku rade undervoltovane..ne znam da li bi bilo problema da su OC/pojacanu voltazu..undervoltovane rade super

Nemam karticu, ali ovo sam našao na YT. E sada, da li mu nisu dali besplatno karticu ili su mu prodali LTC, ali čovjek napravi ovo:

https://youtu.be/4nEbpn6NKPQ

Uzeo da izduvam kompresorom katice pa cu i kucni komp(inace u njemu mi je prva asus 280x koja je kupljena za mining pa ostala u kompu eto vezao sam se za nju sta znam :p ) ...i krci vent ko lud...izvadim je i krece skidanje venta...gledao na YT snimke, secam se da su na forumu pricali da busenje rupe pa podmazivanje sa sprejom od dole...Dok su mi iskusniji rudari koje poznajem pricali da su pravili specijalan alat za otvaranje asusovih ventova...mucio sam se jedno pola sata i posto nije islo....odlucim idem na silu pa ili ce da pukne ili cu da ga otvorim :D ...uzeo sam 2 noza i podvuko ih paraleno izmedju donje plocice i samog venta (rotora) malo jace nategao kad ispade bez problema...sav srecan uzeo mast namazem vratim vent okrenem rukom par puta ne stvara vibracije koje je pre stvarao....sve savrseno kao nov!!!Vratim grafu nazad...i naravno da sve ne bude idealno sad vent nece da radi...kao krene i ukoci samo se malo zatrese u mestu.... :/
Sve u svemu poprilicno sam ga lako otvorio ali nemam blage veze zasto sad nece da radi...Da li je neko vec proso ovako i kako je resio problem ( ne racunam kupovina drugog venta :) ) hvala unapred :D

iseko si negde nešto ili oštetio namotaje, za to se koriste 3 čačkalice i negura se duboko a ne noževi....

Nozeve sam koristio posto su mi oni bili pri ruci, dovoljno tanki da prodju, naravno da ih nisam gurao duboko nego taman toliko da dobijem polugu, i koristio sam tupu stranu. Nije mi palo na pamet da proverim da li sam ostetio namotaje ali bas cu proveriti....da sam presekao pa da kazem nece da radi pa ajd nego...krene zavrti par puta pa tako u krug

Kod mene usled dugog rada otpao ventilator, samo ispao samo su se peraja odvoila, da li neko ima viška od neke rashodovane ili ima savet šta da se radi. Inače grafa je r9 280 sapphire 3gb

Послато са 6039Y уз помоћ Тапатока

Kod mene usled dugog rada otpao ventilator, samo ispao samo su se peraja odvoila, da li neko ima viška od neke rashodovane ili ima savet šta da se radi. Inače grafa je r9 280 sapphire 3gb

ae6d8db02c0314e6c0af499ae1777dac.jpg

nema pomoci, razbio je kuciste mora drugi (ili neko da ti ugradi "biksnu") :)

Pritisni ga prema osovini jos dok kartica radi...mozda nije legao kako treba

Uzeo da izduvam kompresorom katice pa cu i kucni komp...
Po mom iskustvu samo ovo je moglo biti dovoljno kobno za komp ili još gore za Rig.
U firmi smo jednom uradili sličnu stvar i iz kompresora dobili sitne kapljice, valjda komdenza ili nekog ulja (mada je na kompresoru stajala oznaka bezuljni). Rezultat možete pretpostaviti. Matična i grafika u vječnim lovištima.

Za ove stvari se jednostavno koristi kompresovani vazduh (komprimovani zrak). Jeftin je, efikasan, lakši i mnogo manje bučan od kompresora.

Po mom iskustvu samo ovo je moglo biti dovoljno kobno za komp ili još gore za Rig.
U firmi smo jednom uradili sličnu stvar i iz kompresora dobili sitne kapljice, valjda komdenza ili nekog ulja (mada je na kompresoru stajala oznaka bezuljni). Rezultat možete pretpostaviti. Matična i grafika u vječnim lovištima.

Za ove stvari se jednostavno koristi kompresovani vazduh (komprimovani zrak). Jeftin je, efikasan, lakši i mnogo manje bučan od kompresora.

Nije to, kompresor je iz firme u kojoj radim, ne baca ulje/vodu provereno,sve i da je bacao ulje/vodu koristio bi ga preko susaca vazduha (koji imamo zbog prirode posla za koji nam treba kompresor) verovatno sam nesto kod rasklapanja venta zeznuo, provericu kad budem imao vremena, boze moj , ako ga ne sredim ( a bas sam ga sredio :D ) ide drugi i gotovo, otplatio se vise puta :)

Moze kompresor ali mora imati posudu za odvajanje kondenza. Takodje nije lose povremeno ispustiti vodu koja se nakupi u boci.

@edy11 u najgorem slucaju mozes poruciti vent sa ebay

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

@zhex84 nisam ni mislio da je kod tebe bio problem sa kondenzom. Samo san iznio iskustvo da bi upozorio ostale na realnu mogućnost da se to desi.

Nevredi probao sam da ga uguram :) ali uvek ispada..... hahaha

bolje ga je izbusit, nego ga rastavljat, rastavljanjem uvijek mozes nesto da ostetis kad ga izbusis podmazes zatvoris radice 99%.

Istina je ako se pazljivo rastavlja maks je 3-4 puta i puca svakako.

sa radapcigerom moze se rastavljati koliko hoces puta i uvek radi

@edy
naruci sa alija. ja sam bas imao te dualx greskom sam njih kupio iako su mi trebali za TF pa sam ih prodao... Te su oko npr 8-9$ na aliju

kupis 2 komada za tih oko 9$ i jedan vent ti ostane za rezervu - jer mi se cini da dualX moze da se zameni po jedan vent....za razliku od msi TF kulera gde sam morao oba da menjam

Nazad
Vrh Dno