Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To opet nije na tebi da procenjuješ. Ako ništa drugo ja bar imam u rukama to o čemu pričam a ti donosiš zaključke napamet i nekim tako komentarima kao pokušavaš da diskredituješ onu drugu stranu. Niko od nas ovde ko koristi te plastične telefone od 20€ nije majmun pa da sad ti trebaš da nas prosvetliš. Prosto stil pisanja ti je bezobrazan iako je upakovan kao šala i onda samo takav odgovor možeš da očekuješ. I ne, totalno nema veze sa mojim telefonom, njega sam tek kasnije krenuo da spominjem i to isključivo zato da bih mogao da pričam o činjenicama a ne da pričam napamet kao ti. Video na slici al zna da ne valja i još pokušavaš da napraviš budalu od druge strane. E zato i dobijaš takve odgovore. Nije to stil pisanja već vređanje druge strane sa smajlijem na kraju.

Telefon je svakako zanimljiv, videćeš i sam jednog dana :)

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Ja imam (na žalost) gomilu iskustava sa kineskom "tehnikom", ne mobilnim konkretno.
Posle tih očajnih iskustava nikad ne bi kupio kineski mob, koliko god da jd jeftin i napucan hw.
Za ~200€ uvek bi pre uzeo Lumiu 950 sa svim manama nego najnapucaniji kinez.

E to ti je vec gore od bilo koje Kinezare. :D

Sent from my SM-N920C

Uh, naravno, daleko od toga da sve iz Kine valja, silnog đubreta sam se nagledao. Ali čitaš, informišeš se, ima itekako dobrih proizvoda. No da ne idem baš toliko u OT :)

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Samo što je Foxconn tajvanska kompanija [emoji6]

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Tajvan je <3 Kine!

Prije bih rekao Taiwan je <3 USA. :D

Sent from my Pixel XL using Tapatalk

Preće će biti da USA zavisi od Kine. Proizvodni pogoni su im nezamenljivi. Ljudi spavaju u Fokskon, to je naselje. Preko puta Fokskon su šrafovi, nema problema, kakav god oblik. Treba ti staklo? Nema problema, u istoj ulici, može za sat vremena hiljade komada. Nešto hitno da se odradi? Samo probude ljude koji žive u fabrici. Koja još to fabrika može u USA ili Evropi? Čak i za jabuku nije moguće da prebaci radna mesta i proizvodnju u USA, svesna je toga i jabuka, a vi se ovde prepucavate ovde oko Kineskih telefona.

Pa može USA da prebaci proizvodnju ali iz Kine u Bangladeš ako treba. Svakako će se nešto slično desiti ako yuan posle nekog velikog rata bude rame uz rame sa $ .

Preće će biti da USA zavisi od Kine. Proizvodni pogoni su im nezamenljivi. Ljudi spavaju u Fokskon, to je naselje. Preko puta Fokskon su šrafovi, nema problema, kakav god oblik. Treba ti staklo? Nema problema, u istoj ulici, može za sat vremena hiljade komada. Nešto hitno da se odradi? Samo probude ljude koji žive u fabrici. Koja još to fabrika može u USA ili Evropi? Čak i za jabuku nije moguće da prebaci radna mesta i proizvodnju u USA, svesna je toga i jabuka, a vi se ovde prepucavate ovde oko Kineskih telefona.
Slazem se, ali ne znam sta si htio reci ovim.
Kazem dobri dijelovi su jeftini, u Kini to ima na svakom cosku, ali telefon ne cini samo HW. Ona druga 1/2 je u cemu kinezi debelo kaskaju, i to je cinjenica sto ljude odbija od njih i njihovih telefona. Najvise prolaze u sirotinjskim drzavama kao Banglades, kao mi, kao i oni i ostali.
I sam kupujem proizvode iz Kine, da kazem za koji nije potreban na neki nacin SW za kvalitetan rad, ili nesto sto ima dio od poznatog proizvodjaca za koji postoji sw/driveri. Drugacije nikako. Telefon nikad ne bih kupio, osim ako nije bas jeftin (za mene je to do 100-150e) za top specifikacije danas.

Ne treba ponavljati vise, ljudi su izrazili misljenje u vezi tih telefona i iskustvo u koristenju istih. Dobar proizvod nije samo hrpa dobrih specifikacija na papiru. Eto Apple je bas evidentan primjer koliko je SW bitan.

Ali OnePlus 3 je postao OpenSource, i to je vec druga prica i to bih razmotrio, ali i to vec ima svoju cijenu, 500€. Kinezi bez otvorenog koda po visocijim cijenama, za mene 0.

Instalirajte komponentu na racunaru sa nekim generickim ms drajberima i sa drajberima od proizvodjaca pa cu vas pitati za razliku u radu. Meni je to bas jako bitno, podrska i sw. Ne kupuju svi telefon radi izgleda, sto je jeftin i dobrih specifikacija na papiru. Ima tu jos nesto vise, jednostavno mlras biti fan googlea da bi razumio.

PS. I necu vise o ovome na ovoj temi. Pixel to svakako ne zasluzuje, da se spusta na taj nivo. [emoji106]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Radim posao gde dolaze vrlo mocni kineski trgovci. Mahom nose Iphone. Ne znam zasto. Jednom prilikom sam ih pitao zasto nose Iphone a ne neki kineski brend? Kratko kazu, ovo je bolje.

Sent from my HTC One A9 using Tapatalk

Kakve to ima veze s bilo čim?

Citam komentare i neki ljudi se kaju sto su presli sa iPhone-a na Pixel i kazu ovo im se nije desavalo na iOS-u, kao odmah se vracaju nazad, gubljenje zivaca.

https://productforums.google.com/fo...vS_XxvBh8;context-place=forum/phone-by-google

Google mora jos da utegne da mu se ovo ne desava. Nije to Samsung ili nesto drugo, pa da kazes da je zbog Samsungovog bloata ili neke greske, ovo je stock Android.

Edit:

http://pocketnow.com/2017/01/20/ama...tm_source=plus.google.com&utm_campaign=buffer

Jos nesto :d

Poslednja izmena:
Ma za njih 1500$, ko za tebe 100 djilke brate (valjda te nisam potcjenio :D), a mrsko mu cekati hoce odma' da ga poseduje. Ne mozemo gledati to iz perspektive i razmisljanja prosjecnog Srbina.
Ne mogu osuditi te ljude, jer znam da se ceif i fanatizam dobro placaju.
Ima ona izreka da je shoping jeftiniji od psihijatra. :D

Ovo je komentar za @Opusteno, koji vidim da je izbrisan, da ne mislite da pričam sam sa sobom :d
Imam zamerki na Kineze, nisam obožavaoc istih, imam zamerke i na pilićare kao što je samsung/htc/sony zbog podrške, ali, neke stvari treba postaviti realno, a to je CENA! Nov Mi5 je 240e. Šta da mu zamerim za taj novac u odnosu na S7? Što mu je kamera slabija u uslovima slabije osvetljenosti od S7? S7 nov je duplo skuplji, da li ta kamera vredi još jedan Mi5 tj. 240e?! Ja recimo za tu lovu zameram osrednju prednju kameru na S7, malo me razočarala. Neko će za razliku kupiti dslr. Nekom dslr ne znači ništa jer nema naviku da nosi isti. Nekom nije bitna kamera. Ako sklonim cenu sa strane kao da nije bitan faktor, jeste S7 bolji, to košta toliko, svako ima u svom mozgu ili novčaniku da li to što je S7 toliko bolji i vredi. Svakako pre uzeo nov Mi5 nego neke polovne leševe koji se vrte po oglasima.

@Djilkosh_Ns, očekivano mora da bude neki problem, bar sam ja očekivao, biće to bolje sa sledećim modelom... ako si koristio iP onda znaš kako ide, "s" serija isravlja mane :)

Poslednja izmena:
Znam da je S uvek utegnut, ali na sedmici ne vidim sta bi mogli da poboljsaju sem sto klasicno ide A10x i kamera. Mozda uguraju 30 mAh vecu bateriju :d

Google je uspeo da me posle pet godina natera da razmislim o iPhoneu kao sledećem telefonu. Svaka čast.

Google je uspeo da me posle pet godina natera da razmislim o iPhoneu kao sledećem telefonu. Svaka čast.

Meni se to desilo. Kada sam video cenu Piksela bez garancije i cenu 6P koji je već godinu i nešto star bez garancije, u vipu dobijem za 470e sa dve godine garancije iP7.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pa bilo bi malo glupo da ip7 od 700e krcka kada ga stisnes :)
Mada valjda je ip6 imao takve probleme ,podigne se deo ekrana pa mozes da ga uguras nazad

Ma zezam se malo. Ali Google svakako u zadnje vreme pravi loše poteze.
Ozbiljno to sa 6icu? A jeste bila falična, krivila se ko bumerang.

Pošto iP nema nikakvih problema, to je savršenstvo.
Ne gasi se po ovom minusu svaki drugi uopšte, nikako.

Stvarno ozbiljan problem, mnogo je tesko da ga stavis u unutrašnji džep od jakne.
Obrni okreni iPhone sa svim svojim manama danas za te pare ispada sigurnija kupovina, bar kod nas. Bar za ljude koje su smorili live wallpaperi i menjanje ikonica svake nedelje (taj sam).
Ko bi rekao pre tri godine da ce biti tako.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno