Šta je novo?

[A1] Kucni net

Broj korisnika ovog interneta je zanemarljiv tako da i ako dobiju flet pakete to neće naškoditi odličnoj 4G mreži.

p.s. A gde to Telenor loše radi?:D

Poslednja izmena:
A mi na trenutnim kucni net paketima ne mozemo da se prebacimo na te nove pretpostavljam?

Sačekaj ponedeljak, pa ako ne bude moglo zvanično, pitaj kolegu Vinčestera.

Broj korisnika ovog interneta je zanemarljiv tako da i ako dobiju flet pakete to neće naškoditi odličnoj 4G mreži.

p.s. A gde to Telenor loše radi?:D
Gde god sam probao karticu, bacao sam rezultate, a i sam rad je stvarno bio slab (a imao sam 11GB neta za mesec dana da probam).
I nocu u 3/4h je isto tako lose radio. Dorcol, Palilula, Borca, malkice NBG (vrlo malo..), Slavija, Vracar. I to sam bas koristio i isprobavao.

Na istim lokacijama VIP prepaid radi duplo bolje/brze/stabilnije (poneo sam VIP prepaid da isprobavam). Imas sve ovo dokumentovano sa SS u temi o 4G rezultatima.

Telenor ima neki problem sa svojim net linkom u Srbiji, i Rock86 je isprobavao. Konekcije sa Telenor serverima sa drugih providera (znaci VIP/SBB/MTS merenja ka TNor Srbija serveru) su slabe bas uglavnom. Dok sa telenor HU/NO rade mnogo bolje (cak je i ping bolji nekada).

Mislim, taj net jeste zadovoljavajuci - ali da kosta 3x manje od VIPa, i za 3G. 4G im je totalni haos gde god sam probao. A imas i nekoliko njih koji su iz NS, kao i drugi iz BG kada odu u NS da imaju slab net.

Neće raditi VIP 4G lošije sigurno, male su to brzine, a i broj korisnika je zanemarljiv.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Neće raditi VIP 4G lošije sigurno, male su to brzine, a i broj korisnika je zanemarljiv.

Potcenjuješ malo razliku između flat neta i mobilnih korisnika... Jedan flat korisnik može da optereti net kao desetine ili stotinu mobilnih korisnika pošto mobilni ne koriste net konstantno (pri velikoj brzini već samo malo protoka za notifikacije).

Pa neće ni taj flat korisnik silovati torent 24/7(u većini slučajeva), a i brzine od 10mb/s su zanemarljive zaista za 4G.

Jedan po BS nije problem - ali za 1700 40/6 ce dosta njih primamiti. Kao i 10/2 za 1000, sto realno - nigde nema! (cak ni sa OSI popustom u MTSu nije toliko 10/2 - ovde nema fixni i slicni troskovi)

Ako ne mogu da obezbede upotrebljiv net za marginalni procenat od 250.000 ljudi koji žive u NS, budući da kao treći po veličini mobilni operater imaju najmanje korisnika, a imajući u vidu da su primarni vidovi pristupa ADSL i SBB kablovska, neka zatvaraju prodavnicu.

Poslednja izmena:
Nadam se da će uvođenje flat 4g neta da izazove pad cena 4g rutera i modema

Nadam se da uzivate dok koristite 4g vip kucni net

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ako ne mogu da obezbede upotrebljiv net za marginalni procenat od 250.000 ljudi koji žive u NS, budući da kao treći po veličini mobilni operater imaju najmanje korisnika, a imajući u vidu da su primarni vidovi pristupa ADSL i SBB kablovska, neka zatvaraju prodavnicu.
Po ovim cenama moze da pocne biti masovniji od kucnih, cak vise nego RV da korisnika.

Znači ova ponuda će da ide public od ponedeljka?

Telenor i mts još mrdnuli prstom nisu u tom smeru, mada telenor bolje i da ne mrda sa onakvim 4G netom..

Telenor ima flat internet za poslovne korisnike takodje. To je sve sto sam cuo od drugara, videcemo

Sent from my Galaxy S7 using Tapatalk

telenor bolje i da ne mrda sa onakvim 4G netom..

Ma kakav je to Telenorov 4G internet?

Ja koristim oba i Vipov i Telenorov i na lokacijama gde se ja krećem rade savršeno.

Vipov je brži i pokrivenost mu je veća u odnosu na Telenor ali stabilnost, kvalitet veze sve je savršeno retko gde da sam kod ovog operatera video 2G na celoj teritoriji, ako nema 4G onda vrati na H+ ili H++.

Telenor nema još uvek flet pakete kao što uvodi Vip ali ko ima telenor više uslugu kod produženja ugovorne obaveze dobija i 3X više interneta u paketima za iste pare.

Ova dva operatera i čine neki pomak u mobilnom internetu dok je po količini interneta a i kvalitetu i pokrivenosti 4G mreže MTS ubedljivo najgori

Po ovim cenama moze da pocne biti masovniji od kucnih, cak vise nego RV da korisnika.
Jako mali broj ljudi bi se odrekao TV programa. Od svih mojih poznanika i prijatelja, ja sam jedini koji nema TV pretplatu.

A i odjava fiksnog je ljudima tabu tema.

Neće to biti baš neka masovna tranzicija.

Van Benča, nisu ljudi baš toliko upućeni. Jedan od par stotina zna da može da koristi mobilnu mrežu za kućni net, a koliki broj će zaista da je koristi, pitanje je.

Poslednja izmena:
Telenor ima flat internet za poslovne korisnike takodje. To je sve sto sam cuo od drugara, videcemo

Da li je to još jedna od fantomskih ponuda ili postoji i zvanično. Ja kada sam pitao preko maila za firmu rekli su samo što je na sajtu...

Jedan po BS nije problem - ali za 1700 40/6 ce dosta njih primamiti. Kao i 10/2 za 1000, sto realno - nigde nema! (cak ni sa OSI popustom u MTSu nije toliko 10/2 - ovde nema fixni i slicni troskovi)
+1

Poslednja izmena:
SBB kablovska, osnovni paket je 1200din + VIP 40/6 1700din = 2900 din.
SBB duo TV+NET (Duo net silver) 30/2 =2900 din.
Hmmm...
Dobra ponuda, a VIP kucni net moze i da se nosi sa sobom...

Poslednja izmena:
Videćemo posle vikenda šta će i da li će zaista biti ponuđeno. U krajnjoj liniji potežem Vinčesterku :D

Za non-heavy korisnike i sada imaju pristojnu ponudu, doduše sa značajnim ograničenjem brzine nakon 100 GB.

Ukidanjem ograničenja dobijaju taj procenat heavy korisnika, ali ja ne mogu da procenim koliki je to tačno broj.

A ne verujem da će i ostali operateri sedeti prekrštenih ruku ako vide odliv korisnika.

Poslednja izmena:
Ako se odlucimo na kupovinu, bolje da kolega sa Foruma ima koristi od toga, nego neka redovno nadrndana, ne/poluinformisana prodavacica u VIP prodavnici ili kako ih moj drugar, uvek besan na njih, iz miloste zove "profuknjace iz VIP-a", sta god mu to znacilo.

Hahaha!

Poslednja izmena:
Da li je to još jedna od fantomskih ponuda ili postoji i zvanično. Ja kada sam pitao preko maila za firmu rekli su samo što je na sajtu...

+1
Nazalost nemam nikakvu informaciju o tome, mislim da nude samo odredjenim korisnicima

Nadam se da je ovo istina (vip 4g neogranicen) i da nije neki trol

Procitaj temu od pocetka pa se slobodno ukljuci u diskusiju. Dobrodosao :)

Pa jesam procitao od pocetka do kraja....nego me malo zbunio ovaj clan sto je napravio nalog pre 2 dana i napisao sta je napisao ☺

Nadam se da je ovo istina (vip 4g neogranicen) i da nije neki trol
Ako te bas zanima mogao si lako proveriti i uveriti se na osnovu njegovih podataka da nije troll. Da li ce zvanicno to biti od ponedeljka, ili samo oni mogu da nude, to vec ne znam, niti znam bilo koga zaposlenog u VIP da proverim. Da je bar istina sto su Djilkosha prozivali hahahaha [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno