Šta je novo?

Dim iz napajanja ili graficke?

Lepo od njih sto su ti uvažili reklamaciju bez mlaćenja unaokolo

Sent from my Nexus 5X

Nije ovo u mom slucaju :)
Nego od drugara.. isto je slato u Madjarsku i za manje od mesec dana je dobio novu..
Ja cu da vidim veceras sta se desilo sa karticama pa cu znati sta da radim.. nema nigde da je ova jedna nagorela ali samo smrdi kod ulaza za 8pinac..

Mora da se pazi, max undervolt kartica na 750e

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Recite mi sledece molim Vas, posto nemam kuci drugo napajanje sa osmopincima da li smem sa ovim postojecim da proverim da li mi rade graficke? necu koristiti ovaj kabl sto je izgoreo nego druge, i probao bih jednu po jednu karticu.

Da nisam čitao ovu temu i ja bih nastavio da koristim ove sata to molex adaptere koji se dobijaju uz ekstendere. Meni evo već skoro dva meseca tako radi sve ok. Proverio sam kablove, nisu vrući uopšte. Imam V1200 i uz njega ide 3 Molex kabla. Jednan mi je povezan za dodatno napajanje ploče. Da li smem da povežem 5 ekstendera na dva ostala kabla, ili da ipak idem na po dva a da jedan ekstender ostavim preko sata?

dzoni smes samo drzis ruku na kablu da ga iscupas iz struje dok ne upali, posle polako

Evo rezultata..
Neznanje me kostalo jedne kartice..

ala je smuknulo, jel samo kartica otisla? jel se vidi rupa u kartici ili?

sad ce biti zaznuto za reklamaciju....... cuo sam da su i domaci odbijali, za madjare nemam pojma ali svercerima se nesto bas i ne reklamira....

ja mislim ada je kartica vec sviknula i pre ovoga zato se napajanje i ugasilo, sad kad je ponovo paljeno nije stiglo da odreaguje?

Moguće, moguće.

Meni se čini da je LED na kartici previše zasvetleo (dobro, može biti da je do telefona), odnosno da je napajanje pustilo nekoliko desetina volti više, nego što treba.

Poslednja izmena:
Da nisam čitao ovu temu i ja bih nastavio da koristim ove sata to molex adaptere koji se dobijaju uz ekstendere. Meni evo već skoro dva meseca tako radi sve ok. Proverio sam kablove, nisu vrući uopšte. Imam V1200 i uz njega ide 3 Molex kabla. Jednan mi je povezan za dodatno napajanje ploče. Da li smem da povežem 5 ekstendera na dva ostala kabla, ili da ipak idem na po dva a da jedan ekstender ostavim preko sata?

Ako se ne varam imaš usb ekstendere? Ako da, šta će ti molex u ploči. Stavi po dva ekstendera na svaku molex granu i završena priča.

Tako ću i da odradim... Već mi je Goldi objasnio da nema potrebe za tim molex-om u ploči... Hvala...

Ajde lepo na ovu temu lock.....dzabe mi pisemo i savetujemo...na kraju covek uradi po svom i spali karticu....
Vecina mu je savetovala da promeni odmah napajanje...oni manje iskusni i hazarderi su rekli OK je to CX750 za RX 470 ...huh....juju...a rezultat je vise nego vidljiv....
Lepo lock...i neka covek iscita ...ima toliko tema o hardware-u u temi za kriptovalute...naci ce ili nece....ali nemojte da mlatimo praznu slamu vise....

Abacus - ja sam postavio direktno pitanje da li mogu samo da proverim svaku kartu sa ovim napajanjem jer nemam drugo sa osmopincima.
Ni u jednom trenutku nisam rekao da cu nastaviti da kopam sa istim, nisam probao ni 2 kartice zajedno nego jednu po jednu.
Ovu karticu sam ostavio za kraj, pre toga sam proverio ostale tri kartice i one rade bez ikakvog problema - sa ovim napajanjem.
Za te tri sto rade, sam podigao sistem i ugasio komp i tako za svaku posebno.
Onda je na red dosla ova sto se VEC osecala da ne kazem smrdela, i kada sam upalio racunar desilo se ovo na snimku.
Ne vidim razlog za brisanjem teme, tebi ako se ne svidja ili ne cita slobodno zaobidji istu!
U prvom postu, ako nisi video a nisi jer ne bi napisao tako nesto, sam spomenuo da nisam nasao neku slicnu temu, i to se podrazumeva ako postoji ista tema da me admin ili moderator ispravi, uputi na postojecu temu a ovu zatvori.

Ako je vec smrdela jednom, da se nece desiti cudo i da se sama od sebe popravi?

Neiskustvo ***-a sta drugo reci mogao je dobit reklamaciju za nju sad 99% nece proci jer ima fizicko ostecenje, ako nista valja hladnjak ili ventilatori sa nje - jako cest problem nazalost kod MSI kartica.

Tu znaci nije bio problem slabog napajanja, nije bio problem povezivanja jednostavno MSI kartice su za izbjegavati, nazalost :(

Goldi - vidi na nekoj od prethodnih strana, drugar je dobio novu karticu jer mu je jedna pregorela, i ima 3x vecu rupu na mestu gde je izgorela.. Znaci tu je uvazena garancija.. karta sama od sebe izgorela..

Goldi - vidi na nekoj od prethodnih strana, drugar je dobio novu karticu jer mu je jedna pregorela, i ima 3x vecu rupu na mestu gde je izgorela.. Znaci tu je uvazena garancija.. karta sama od sebe izgorela..

Vidio sam probaj, ali to prodje jako jako tesko, mozda su iz MSI upoznati sa tim problemom pa uvazavaju reklamaciju, u svakom slucaju probaj ne kosta te nista.

MSI RX470 karte generalno jesu za izbegavanje, pogotovo za manje iskusne rudare.

Ali.... ako se malo prelista bench, drugi forumi, sajtovi za testiranje, 10000x su spominjani problemi sa dotichnima,
i kako istima dohakati da bi se izbeglo ovo shto je na klipu, ili josh bolje, zna se koje karte su kvalitetnije/izdrzljivije za mining.
Takodjer, istih ovih sluchajeva ima po internetu dosta, tako da, nije u pitanju sluchajnost, baksuz, ili losha serija.

Aj da ponovim po ko zna koji put:
-MSI laze za 10c za gpu (pokazuje 10c nize temp), ostale sonde nema.
-Preslab default fan profil, pali fanove tek na preko 60c, kada je gpu vec na 70 u sushtini.
-Gola Memorija
-Ne bash sjajan VRM i hladenje istog

i sada, shta se deshava, neiskusni miner lepo sklopi rig, pitanje je kako, u kojoj ambijentalnoj temp, koliko ih razmakne, kako napravi ventilaciju,
u najvecem sluchaju ili ostavi na defu, ili najgora varijanta, ostavi fan profil na defu, a josh mu neko kaze da treba da klokuje....
rezultat svega gore nabrojanog je: gpu vrishti na npr 75c, a ustvari je 85c, memorija gola, 90+c, vrm 95-100c.... u ovom poslednjem negde prespoji unutra, komp se iskljuchi,
i sledece paljenje je ovaj kaboom, vec vidjeno sa gigama V2 tahiti kartama.

Zato ovaj posao/hobi/umetnost nije za svakoga...misle ljudi, kupe karte, poredjaju, ukljuche i pare same dolaze.
Znachi, oseti se na paljevinu i chovek misli da ce da nekim chudom sve da proradi :D i to josh forsira da pokrene napajanje/rachunar spajalicom dok je sve povezano....show

Reshenje problema:
Za svaki sluchaj staviti kvalitetnije napajanje,
gledati da gpu temp ne prelazi 50c (tj 60c realno), poshto je mem gola, gledati da ne prelazi 70c,
a vrm isto toliko, neka setovanja eth 1100/1920 max @925mv on load, za zeca, moze josh +100mhz za gpu i @~1v i to je to.

Poslednja izmena:
Demios, hvala ti na utrosenom vremenu da napises post.
Hvala i za detaljno objasnjenje, poslato je na reklamaciju pa cu za ubuduce znati.
U ponedeljak cu kupiti napajanje da mogu ove tri da napajam sto su citave.
Sada mi je samo nedoumica sta raditi sa ovim napajanjem, da li i njega da saljem na reklamaciju, nisam sad bas siguran da je i ono neispravno.
Veceras cu probati na nekom desktopu sve grane iz njega pa cu znati sta cu sa njim..

Mali dodatak na Demiosovo lepo izlaganje sto se tice R9 470 Gaming X - s obzirom da imam jednu takvu u glavnom kompu koji povremeno kopa, tu sam pre par meseci (kada sam je dobio) skinuo napon na 980 mV (ispod nije htelo), i ona lepo kopa zeca, 57-60 stepeni, ventovi su zakucani od min 725 do max 1140 rpm, klok je 1150, memorija 1650.
I citajuci sad malo po netu, vidim da u Watmann-u mora da se i memorijski kontroler spusti ispod 980 mV, ukoliko postoji potreba da se gpu undervoltuje ispod 980 mV... tako da sam to sad uradio, i ovo sve sad kopa na 920 mV (mem kontroler i GPU). Jos uvek testiram, ali je temperatura pala za jos 3 stepena, sto je super.

Ima li ta 470 gaming ocitovanje VRm temp. u watt tool- 0.92

Meni 480 Nitro pokaziva 54-60c Vrm temp u watt toolu nemam nekog iskustva sa tim RX 470 i 480 MSi karticama ne znam da li ima ocitanje Vrm-a u pomenutom toolu.

Kako skidas taj memory kontroler?

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ako mislis na Wattman, nema. Kao ni u GPU-z.

Prilozi

• gpuz.jpg
    gpuz.jpg
    104.3 KB · Pregleda: 98
Kod mene je 6 x 480 nitro 4gb na Superflower 1200w leadex koji ima 2 molex grane, od toga je jedna grana sa 3 molexa druga sa 2.

Ako sam dobro rezumeo ne bi smelo vise od dva ekstendera po grani?

Ako je tako onda nisam bas siguran kako ovo da resim, posto nema vise kablova osim jedne SATA grane.

Probacu kasnije, sada ne mogu da stignem... Iako mi je logicno da nema, ako nema gpu-z, ne bi trebalo ni Watt tool.

@Nesic - imas u Wattmann, pod memory, mozes da menjas samo State 1.

Vrh Dno