Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Ja sam čekao ove tačno 3 nedelje...

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Kopija honora. Znaci pogubili su se kao Samsung ,ima da izbace i p9 Lite 2017 i p10 Lite. A znam da imaju i p8 Lite 2016 [emoji23]
Totalno bez ikakve logike u brendiranju proizvoda

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Haos šta rade :D

Послато са HUAWEI VNS-L21 уз помоћ Тапатока

Kopija honora. Znaci pogubili su se kao Samsung ,ima da izbace i p9 Lite 2017 i p10 Lite. A znam da imaju i p8 Lite 2016 [emoji23]
Totalno bez ikakve logike u brendiranju proizvoda

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ili se ova teta zbunila ili model ima razlicita imena za razlicita trzista. Ima P8 Lite 2017, 16 nema. To je ovaj model na snimku, par stranica unazad je pisano o njemu kratko. Vrlo je moguce da je Latinsku ameriku ovo P9 Lite 2017, a za ostale je P8 Lite 2017.

Da veoma moguce. A i sada se setih zasto ne pratim vise taj youtube kanal ,totalni amateri rade na njemu. Uglavnom ne ulaze u materiju nego samo lupaju.

Udarila ih slava u glavu :D

Послато са HUAWEI VNS-L31 уз помоћ Тапатока

Mislim da nemaju mesta na trzistu za p9 lite 2017 pored p8l 2017 i p10 lite.

Na brzinu sam istrazio posle mog prethodnog komentara, P9 Lite 2017 i P8 Lite 2017 su isti modeli, samo je za Latinsku Ameriku P9 naziv. Dakle, nema dva modela, samo jedan, sa dva razlicita imena za razlicita trzista. Ja imam osecaj da ce P10 Lite biti malo jaci model nego obicno i da ce pojacati cenu, zbog toga ovaj "novi" lite model za ovu godinu da imaju nesto i za nas sirotinju da prodaju.

Stvarno ne razumem ko ima ikakvu korist od nazivanja telefona drugacije za jedne regije ili bilo kog drugog uredjaja kad smo kod toga.

Jedan uredjaj treba da ima jedno ime na svim trzistima. Update za telefone treba da ide isto za sve regije, a ne da zavisi od operatera.

Kakve veze ima u kojoj je regiji ako je to identican telefon? Jezik nije legitiman razlog.

Danas mi telefon (ne mojom krivicom) ispao sa visine od 1.5m na tepih i istumbao se 2-3 puta. Za sad sve deluje normalno.

Na tepih :D
Drugaru p8 lite pada po parketu i keramici redovno pa je ziv i zdrav uz minimalne ogrebotinice. Od tepiha mu nista ne moze biti.

Znao sam da se nece spolja osteriti, ali sam se uplasio da se nije neki cipset unutra pretumbao pa da nesto krene da brljavi.

Poslednja izmena:
znam da je pisano vec o tome, ali posto nisam vican da to sam uradim, da li neko zna neki servis u NS da moze da mi odradi prebacivanje u dual sim,hvala puno

Bolje neko od kolega sa foruma da ti uradi, castis ga pivom ili necim slicnim :D
Pretpostavljam da ima voljnih

uploadfromtaptalk1484571809153.jpg
Imam jednu viska,novu nekoristenu,pa ako nekom treba....;)

Nije nego je ona verzija nano sim

Ali sam ovde citao da moze da se uradi da bude dual sim, ali se gubi memorijska

Pomešao si ...
Imaš na XDA toolkit sa kojim otključavaš dve kartice (tačnije drugu karticu).

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sve zavisi, ima više verzija ...
Ali ako u settings-u nema opcija na vrhu za rad sa dve kartice onda je jedna zaključana.

0343345b02418832c632e1f6aa39f20d.jpg

verovatno sam onda pogresio...ja imam model sa jednom karticom, ali sam skapirao citajuci postove da i takav model moze da se prebaci na dual sim, ali se zrtvuje memorijska

Uzeo i ja konacno ovaj telefon, hvala ivanbass na preporuci :)

Poslednja izmena:
Ako znaš engleski, skineš toolkit i polako ...
Ako nisi siguran daj nekome da ti to odradi [emoji6]

Izgubio sam ovaj telefon i nasao ga posle 2h zakopanog u snegu na ulici (ispao mi kad sam izlazio iz kola). Pregazila su ga kola (vidi se otisak guma na silikonskoj zastiti pozadi) i ekran je smrskan nacisto. Fascinantna stvar je sto telefon radi savrseno, apsolutna nijedna funkcija nije ostecena osim ekrana. Stavio sam ga u pirinac, izvukao vodu i bombona. Samo na jednom delu displeja ima crna mrlja (mrtvi pixeli) ali cak i tu radi touch kad se pritisne. Pozadi i sa strana nema jedna pecka, telefon kao nov znaci, ja u soku.

Uglavnom to je bila reklama izdrzljivosti ako ikoga zanima :D E sad me zanima predlog za nacin tj. servis da sredim telefon. Posto mi se nikad ranije nije desavalo ovako nesto nikad nisam ni menjao originalni displej pa ne znam kako to ide sto se tice pouzdanosti i kvaliteta. Zvao sam random servise po Beogradu i svuda je cena izmedju 70-90 evra medjutim koga god sam pitao oni kazu da menjaju zamenski ekran, cak su mi rekli najbolju kopiju/kinesku. Jel to znaci da uopste ne postoji neka vrsta originalnog displeja da se stavi?

Totalno sam laik sto se ovih stvari tice pa eto ako bi mogao neko strucniji da me posavetuje sta da uradim :)

Nazad
Vrh Dno